Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Viena Austria

Prezentare Viena Austria

Citeste mai mult

Prezentare Viena Austria


Viena a fost secole la rând capitala imperiala și reședința familiei imperiale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa.
Viena este un oras pe care cu totii ne dorim sa-l vizitam, si pe buna dreptate , deoarece este unul dintre cele mai frumoase orase ale lumii , cu un standard de viata foarte ridicat si care ofera turistilor o paleta larga de atractii, pe toate gusturile. Cei interesati de arta si cultura , de istorie , de distractie sau de shoping, vor gasi in egala masura ceva de facut in acest oras minunt. Obiective turistice Viena - Atractii turistice si muzee Viena

Viena este unul dintre orasele superbe din Europa si un loc care abunda in obiective si atractii turistice.

Viena este un oras tipic european, asemanator marilor orase europene precum Paris, Roma, Londra, Barcelona sau Milano dar spre deosebire de acestea, este foarte compact si usor de vizitat. Marea majoritate a atractiilor prezente in sectiunea de obiective turistice Viena de pe site-ul nostru se gasesc in centrul orasului, fiind destul de usor de vizitat chiar pe jos sau folosind metroul pentru cateva statii. In capitala Austriei pot fi vazute o serie intreaga de muzee, biserici si alte obiective turistice de mare interes. Viena abunda de obiective si atractii ce fac ca turistii sa asalteze cu miile capitala Austriei. Mai jos va prezentam o lista a acestor atractii turistice ce trebuie vazute intr-o vacanta in Viena.

Top obiective turistice VienaSectiunea obiective turistice Viena contine cele mai atractive obiective ale Vienei

Iata o lista a celor mai importante obiective turistice din Viena care nu trebuiesc ratate in excursia in capitala Austriei. In aceasta sectiune de obiective turistice Viena vom incerca sa mai adaugam atractii noi in permanenta iar daca unii dintre dumneavoastra considera ca sunt si alte locuri frumoase in Viena ce merita vizitate va rugam sa ne scrieti folosind sectiunea de contact si vom incerca sa oferim si celorlalti vizitatori informatii despre aceste atractii turistice din Viena.

Palatul Schonbrunn din Viena

 

Palatul Schonbrunn trebuia sa fie Versailles-ul Imperiului Austriac insa, in anul 1695 atunci cand Fischer von Erlach a proiectat palatul, costurile pentru ridicarea sa erau prea mari. Astfel, palatul a fost conceput initial mai mult ca resedinta de vara a Habsburgilor dar incepand cu Maria Tereza (1717-1780) a inceput si epoca de aur a Habsburgilor, ea alegandu-si ca resedinta Palatul Schonbrunn.

 

Palatul Belvedere se afla in mijlocul unui parc splendid. Palatul a fost construit pentru Printul Eugen de Savoia, de catre J.L. von Hildebrandt, un foarte cunoscut arhitect baroc al perioadei respective. Belvedere inseamna un loc din care se poate vedea frumusetea iar Palatul Belvedere ofera o priveliste minunata a orasului vechi din gradinile sale.

Turnul Dunarii - Donau Turm, Viena

Turnul Dunarii este al 62-lea turn ca inaltime din lume. A fost construit in anul 1964 avand o inaltime de 252 de metri dar puntea de observatie fiind la 150 de metri. Turnul are un diametru de 12 metri si o fundatie de 8 metri adancime cu un diametru de 31 de metri. Pentru a urca in el puteti lua unul din cele 2 lifturi sau daca va mandriti cu o conditie fizica buna, puteti urca cele 776 de trepte ale sale.

Catedrala Sf Stefan din Viena - Stephansdom

Catedrala Sf Stefan (Stephansdom) a supravietuit multor razboaie si a devenit simbolul libertatii Vienei. Cladirea in stil gotic a fost construita in anul 1147 dar acoperisul sau din tigla sub forma de diamant, care o face si atat de deosebita de alte catedrale celebre a fost adaugat in anul 1952.

Opera de Stat din Viena

Opera de Stat din Viena (Wiener Staatsoper) este una dintre cele mai importante opere din lume si locul unde sunt prezentate o mare varietate de specatacole de opera si balet la cel mai inalt nivel artistic.

Palatul Hofburg din Viena


Timp de mai bine de 600 de ani, Hofburg a fost resedinta suveranilor austrieci. De-a lungul timpului, a fost dezvoltat ajungand unul dintre cele mai importante centre din istoria europeana. De aici au condus Habsburgii incepand cu secolul al XIII-lea, la inceput ca domnitori ai tinuturilor austriece, din anul 1452 ca imparati ai Sfantului Imperiu Roman, si in final ca imparati ai Austriei din anul 1806 pana la sfarsitul monarhiei in anul 1918.

Michaelerplatz - Piata Sf Mihail din Viena


Michaelerplatz este una dintre cele mai celebre piete din Viena in principal datorita proximitatii sale de Hofburg, Palatul Imperial din Viena si a altor obiective turistice importante din capitala Austriei.


Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati

Vezi mai mult

Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 1252 hoteluri