Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Roma Italia

Citeste mai mult

Prezentare Roma Italia

Roma este capitala Italiei. Situat pe malul fluviului Tibru, orașul are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano-Catolice și a Italiei moderne. Roma are o populație de 2.923.000 persoane. Aria metropolitană are o populație de circa 4 milioane de locuitori.

Vrei să vizitezi Roma? Bună alegere. Fiind un călător pasionat, unul dintre obiectivele mele este să ajung în toate capitalele europene, pentru început. Mi-am creat chiar şi propria hartă unde însemnez locurile în care am fost deja şi cele în care îmi doresc să merg. Primăvara aceasta am descoperit unul dintre cele mai fascinante destinaţii pe care am avut ocazia să le văd şi am să vă povestesc şi vouă la ce să vă aşteptaţi într-un city break la Roma.

Obiectivele turistice din Roma sunt destul de aproape unele de celelalte. Ca mijloace de transport, autobuzele de tip Hop On / Hop Off te vor duce la toate atracţiile importante şi vei primi o hartă a Romei, dar recomand vizitarea pe jos a obiectivelor din zona centrală. Poate ai noroc şi te pierzi pe străduţele fermecătoare ale Romei, căci cu siguranţă vei descoperi locuri minunate. Mâncarea din Roma este foarte bună oriunde o savurezi, iar mie mi-au plăcut mult localurile care îți oferă pizza to go. 

Dacă vrei să vizitezi interiorul obiectivelor turistice din Roma, precum Colosseumul, Vaticanul sau alte galerii şi muzee, cel mai bine este să-ţi rezervi bilete online de pe site-urile oficiale, pentru a nu sta la cozi interminabile. Iată care a fost circuitul meu prin Roma: eu am luat-o din est, spre nord, apoi sud şi vest (fiind cazată pe Via Nazionale). Astfel, am descoperit aceste minunate obiective turistice pe care nu trebuie să le ratezi.

Piazza Barberini

Piazza Barberini este o intersecţie foarte mare, numită după Palazzo Barberini, pe care îl găseşti în partea sud-estică a pieţei. În mijloc, se află Fontana del Tritone, o fântână superbă, autentică arhitecturii italiene. Clădirile din zonă au fost construite în secolul al XVI-lea, însă acum au un aspect modernizat.

Piazza di Spania

Piazza di Spania şi-a luat numele de la ambasada spaniolă aflată aici şi este una dintre cele mai frumoase pieţe din Roma, aflându-se la baza Scalinata di Trinità dei Monti (Scărilor Spaniole). Dacă urci cele 135 de scări, vei ajunge la Trinità dei Monti, o biserică romano-catolică importantă. Este un loc care aduce puţin cu cultura spaniolă şi este o piaţă plină de viaţă, mereu aglomerată, unde se găseşte şi Fontana della Barcaccia, opera de artă din mijlocul pieţei. 

Giardini Villa Borghese

Dacă vrei să faci o pauză într-o oază verde de linişte, Villa Borghese este destinaţia pe care o cauţi. Acesta este un parc întins cu un set de grădini impresionante şi alte elemente minunate precum un lac, clădiri romane, sculpturi și un set de vile - Villa Borghese (transformată în galerie), Villa Giulia şi Villa Medici - plus Galleria Nazionale d'Arte Moderna şi British School at Rome.

Piazza del Popolo

Mai înspre nordul pieţei spaniole, vei găsi Piazza del Popolo, o piaţetă neoclasică întinsă, extrem de frumoasă, în mijlocul căreia de află un obelisc egiptean, care datează din anul 10 î.Hr. În spate, poţi observa cele două biserici gemene Santa Maria dei Miracoli şi Santa Maria in Montesanto, iar în nordul pieţei, stă mândră Porta del Popolo.

Via del Corso

Din Piazza del Popolo se despart trei străzi importante: Via del Corso, Via del Babuino şi Via di Ripetta. Via del Corso este strada principală din centrul istoric al Romei. Este foarte îngustă şi doldora de magazine şi localuri, fiind locul perfect pentru cei pasionaţi de shopping. Oricât de moderne sunt clădirile din zonă, acestea nu reuşesc să domine arhitectura veche romană, deci să nu te miri când vei vedea un magazin Zara, lângă un obelisc vechi de aproape 2000 de ani. Dacă o iei pe oricare dintre străduţele lăturalnice, vei da peste multe alte obiective turistice interesante.

Fontana di Trevi

Una dintre acele străduţe duc către Fontana di Trevi, care se află foarte sus în topul celor mai faimoase şi impunătoare fântâni arteziene din lume. Din păcate, când am fost eu, fântâna era în construcţie, dar mulţi turişti stăteau totuşi la coadă să arunce cu bănuţi înspre sculptura Zeului Neptun. Legenda spune că cine aruncă un bănuţ aici, se va întoarce în Roma; în realitate, banii sunt strânşi noaptea şi donaţi oraşului.

Pantheon

Panteonul roman se află în partea opusă a fântânii, peste Via del Corso şi este un dom dedicat Fecioarei Maria, construit acum 2000 de ani, de către împăratul Hadrian. Clădirea reprezintă una dintre cele mai bine păstrate construcţii romane şi, sincer, preferata mea de departe. Este o clădire opulentă, cu o arhitectură care îţi taie respiraţia, fiind impresionantă atât din exterior, cât şi din interior. Piaţa din jurul său este un loc perfect unde să serveşti un cappuccino.

Piazza Navona

În spatele Panteonului se află Piazza Navona, un exemplu de arhitectură baroc romană. Această piaţă întinsă a fost construită pe locul fostului Stadion al lui Domiţian. Aici vei admira Palazzo Pamphili, Fontana dei Quattro Fiumi, Domitian Obelisk, biserica Sant'Agnese in Agone şi alte clădiri superbe.

Piazza Venezia - Altare della Patria

Piazza Venezia este locul unde se termină Via del Corso. În jurul acestei pieţe există foarte multe obiective turistice inedite, specific romane, fiecare cu povestea sa. Dar atracţia pe care nu ai cum să o ratezi - pentru că este gigantică - este Altare della Patria, un monument dedicat regelui Victor Emmanuel. Numeroşi artişti şi constructori au lucrat la această clădire impresionantă.

Foro Romano

Forumul Roman se află în spatele Altare della Patria şi este format din spaţii ocupate de ruine antice, monumente şi rămăşiţe ale unor clădiri istorice romane, fiind centrul vieţii romane. Când treci pe lângă un loc atât de încărcat cultural, nu ai cum să nu te gândeşti câtă istorie au văzut acele clădiri din vremea construcţiei lor, până în prezent.

Colosseo

Colosseumul Roman este cel mai mare simbol al Romei şi cea mai mare construcţie a vremii sale. Aici, prizonierii din războaie erau puşi să se lupte între ei sau cu animale sălbatice. În prezent, Coloseumul mai vede doar turişti cu aparate foto şi este destinaţia numărul unu când ajungi în Roma.

Bocca della Verita

Bocca della Verita este un monument poziţionat lângă biserica Santa Maria in Cosmedin, în spatele Colosseumului. Sculptura înfăţişează faţa unui zeu păgân. Legenda ei este foarte interesantă: se credea că atunci când ai mâna în gura sculpturii şi spui o minciună, mâna ta va fi smulsă. 

Castel Sant'Angelo

Tradus Castelul Îngerilor, această clădire a fost construită ca mausoleu pentru împăratul Hadrian, fiind ulterior transformată în castel. Se zice că aici se găsesc urnele cu cenuşă ale celor mai importanţi împăraţi ai Romei. Castelul a avut o istorie foarte bogată şi acum este transformat într-un muzeu care spune toate aceste poveşti.

Vatican


Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati

Vezi mai mult

Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 7426 hoteluri