Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Reykjavik Islanda

Prezentare Reykjavik Islanda

Citeste mai mult

Prezentare Reykjavik Islanda


Reykjavík este capitala Islandei, cel mai mare oras al tarii si capitala cea mai nordica din lume, fiind aflata foarte aproape de cercul polar. Se afla in sud-vestul tarii, in golful Faxaflói - o regiune cu multe peninsule, insule si stramtori.

  • Vulcanii, peisajele montane acoperite de zapada, oceanul de la poalele orasului, gheizerele si baile geotermale fac din capitala Islandei un oras unde vom dori cu siguranta sa revenim. Unde mai punem ca vara, soarele nu apune niciodata si unde distractia, clar, tine cat este ziua de lunga, fiind cunoscute tuturor spectacolele sale muzicale si runturul- periplul de vineri seara prin cluburi si puburi. 
  • Capitala ofera o imagine interesanta specifica zonei rurale, imbinata cu standardele unui modern oras european, cu multe muzee, galerii de arta si locuri de recreere.
  •  -Muzeul de Fotografie nu expune doar materiale si documente legate de arta fotografica, ci sustine activitati de cercetare in studiul fotografiei  si organizeaza instruire pentru toate nivelele de educatie. Cu mic, cu mare, este necesar sa mergeti la prima lectie de fotografie!
  • -Muzeul de Sculptura Asmundur Sveinsson este adapostit intr-o cladire in forma de iglu, schitata de catre artistul Asmundur Sveinsson, drept atelier si locuinta. Muzeul prezinta circa 300 de sculpturi, desene, schite si picturi realizare de artist de-a lungul a 60 de ani de cariera, iar in gradina din spatele muzeului sunt expuse 26 de lucrari din bronz.
  • -Muzeul National din Reykjavik Islandei cu siguranta ne introduce in lumea istorieim, culturii si natiunii islandeze prin cele 3000 de artefacte si relicve vikinge, unelte medievale, agricole si de navigatie. recent renovat, te face sa patrunzi in lumea culturii, istoriei si folclorului acestei natiuni.
  • -Muzeul Einar Jonsson este dedicat in memoria celui mai important sculptor islandez- Einar Jonsson. Muzeul prezinta circa 300 de sculpturi, desene, schite si picturi realizare de artist de-a lungul a 60 de ani de cariera, iar in gradina din spatele muzeului sunt expuse 26 de lucrari din bronz.
  • -Muzeul Sigurjon Olafsson expune busturi in stil abstract si interesante sculpturi             totem ale artistului Sigurjon Olafsson.
  • -Galeria Nationala de Arta a Islandei, ce infatiseaza colectii de arta din secolele XIX – XX ale artistilor autohtoni, dar si internationali.
  • -Observatorul Perlan este o cladire ingenioasa, cu domuri din sticla argintie, fiind cu usurinta recunoscut in peisajul urban al capitalei islandeze. Acesta serveste drept observator, centru de conferinte si restaurant.  Restaurantul este amplasat pe 4 rezervoare de apa ce contin 4.000 de litri de apa din sistemul geotermal al orasului. De la balcon, prin intermediul telescoapelor se poate admira intreg oras si portul sau.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie