Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare PARIS Franta

Prezentare PARIS Franta

...

Citeste mai mult

Prezentare PARIS Franta


Paris este capitala și cel mai mare oraș din Franța. Orașul este traversat de fluviul Sena, în nordul Franței, în mijlocul regiunii Île-de-France.
Nucleul istoric al Parisului este Île de la Cite, o insula mica locuita în antichitate de tribul pariziilor (parisii în Latina) care întemeiasera în zona un mic sat de pescari. Astazi cea mai mare parte din insula este ocupata de impresionantul Palais de Justice si de catedrala Notre-Dame de Paris. Insula este conectata cu sora sa mai mica, Île Saint-Louis, care este ocupata de case construite în secolul XVII si XVIII. Caracteristicile majore ale Parisului sunt cheiurile strajuite de copaci de-a lungul Senei - în special pe malul stang cu vanzatorii ambulanti de carti (faimosii buchinisti), podurile istorice care traverseaza Sena, celebrele bulevarde precum Champs-Elysees, precum si numeroase alte cladiri si monumente celebre, dintre care multe sunt înscrise în Patrimoniul Umanitaţii stabilit de UNESCO. 

Arcul de Triumf
Cel mai mare arc triumfal din lume (aproape 50 metri inaltime si 45 latime) a fost ridicat de Napoleon in anul 1806 pentru a comemora victoriile armatei sale. De-a lungul anilor a devenit punctul focal pentru funeraliile oficiale, iar in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial, cotropirea Germanilor dar si eliberarea Parisului, a carei parada a trecut pe sub Arcul de Triumf.  Arcul de Triunf se afla la Place Charles de Gaulle-Etoile (intrarea prin pasajul subteran).
Basilique du Sacre-Coeur
Planificata ca ofranda de inchinare pentru a distrage atentia Frantei de la infrangerea  din razboiul Franco-Prusian in anul 1870, Sacre-Coeur a fost construita intre anii 1876 si 1914 in stil Romano-Bizantin, dupa schita lui Paul Abadie. Domul central are o inaltime de 83 metri,  iar in interiorul catedralei se afla cel mai mare mosaic din lume, care il descrie pe Hristos cu bratele intinse. Datorita locatiei sale pe o culme de deal, raza vizuala din dom este a doua cea mai inalta din Paris. Basilique du Sacre-Coeur se afla la Place St.-Pierre.
Centrul George Pompidou
Aratand ca si cum ar fi intors pe dos, indraznetul Centre Pompidou a fost deschis in anul 1977 ca centru pentru arta secolului al 20-lea (acum secolul 21). Da, astazi futurismul este putin datat, insa o restaurare din anii ’90 a improspatat lucrurile, adaugand inca 1.5 km spatiu pentru expozitii, imbunatatind optiunile pentru sala de mese si un numar de Sali de spectacole, cinema, teatru si dans de performanta.  Atractiile includ si Muzeul National de Arta Moderna, cu o colectie de 40.000 piese (insa doar aproximativ 850 sunt expuse). Centrul George Pompidou se afla la Place Georges Pompidou.
Louvre
O data cel mai mare palat din lume, acum cel mai mare muzeu de arta. Aici se afla Mona Lisa, Venus de Milo, controversala piramida I.M. Pei, dar si peste 40.000 opere de arta – 35.000 din aceste opere nu sunt mereu expuse. Intinzandu-se pe aproape 800 metri de-a lungul malului Senei, palatul a inceput ca fortareata medievala si s-a extins de-a lungul secolelor intr-o resedinta regala. Acesta a fost construit ca muzeu imediat dupa revolutie, iar colectia sa a fost marita semnificativ de Napoleon. Astazi colectiile sunt impartite in 7 departamente: antichitati Egiptene, Asiatice, antichitati si arte Islamice, antichitati Grecesti, Etruscane si Romane; sculpturi, picturi, imprimeuri, desene si obiecte d’art. Louvre se afla in Quai du Louvre.
Jardin des Tuileries
Construita in anul 1664 de Andre Le Notre, proiectantul terenurilor din Versailles, gradinile Tuileries formeaza cea mai iubita promenada a Parisului, presarata cu statui si fantani. Jardin des Tuileries se afla intre Place de la Concorde si Louvre.

 Catedrala Notre Dame

Impodobit cu demoni si alte elemente gotice, acest simbol impunator al Parisului este obligatoriu de vizitat de catre oricine vine in capitala Frantei. Intrarea in grandiosul edificiu medieval este gratuita, dar daca nu rezisti la coada, fa o plimbare pe malurile Senei, aflata in apropiere, pentru a admira de la distanta absidele si sculpturile sale.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 2918 hoteluri