Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Moscow Rusia

Prezentare Moscow Rusia

Citeste mai mult

Prezentare Moscow Rusia


 Moscova este capitala Rusiei, un oraș cu 11,5 milioane locuitori, aflat pe râul Moscova, și cu o suprafață de 878,7 km². Este orașul cu cea mai numeroasă populație din Rusia și cel mai populat subiect federal al Rusiei. Este un centru politic major, economic, cultural, științific, religios, financiar, educațional și de transport al Rusiei și al întregului continent. 
  • Majoritatea turistilor incep turul obiectivelor turistice din Moscova cu Piata Rosie si Kremlinul. Acesta este faimos datorita abundentei de catedrale si biserici dar si faptului ca de secole el reprezinta inima guvernarii rusesti. Vizitatorii se confrunta cu o contradictie arhitecturala creata de prezenta obiectivelor turistice cu o arhitectura moderna (Mausoleul lui Lenin este un exmplu graitor) in preajma bisericilor istorice ale Moscovei.
  • Catedrala lui Hristos Mantuitorul

  • Dupa ce Napoleon s-a restras din Rusia, Tarul Alexandru I a ordonat construirea unei catedrale pentru comemorarea soldatilor care murisera aparand Rusia. Decenii dupa ce catedrala a fost demolata de Stalin (care gasea monumentul ca fiind unul respingator), intre anii 1990-2000 un duplicat al catedralei originale a fost construit in acelasi loc. In prezent este cea mai mare Biserica Ortodoxa din lume. Arta rusa contemporana, statuile si memorialele tarilor rusi, la fel ca si muzeele mici de interior, merita sa fie vizitate.

Dealul Poklonnaya

Poklonnaya, care inseamna “a face plecaciune”, este situat in partea de vest a Moscovei si a fost un loc istoric pentru vizitatorii occidentali, care aduceau omagiu inainte de a intra in oras. Astazi este un simbol al puterii militare a Rusiei, care a opus rezistenta atat invaziilor lui Napoleon cat si ale lui Hitler. In varful colinei este Parcul Victoria care ofera o plimbare scenica si contine o moschee si o sinagoga memoriala pentru victimele din razboi si un muzeu in aer liber dedicat victoriei asupra lui Napoleon.

Galeria Tretyakov

Galeria Tretyakov adaposteste cateva dintre cele mai marete opere de arta din istoria ruseasca dinaintea revolutiei si detine colectia cea mai interesanta de icoane rusesti din lume, ce dateaza din secolul al XI-lea pana in secolul al XVII-lea. Colectia de picturi a galeriei, ilustratii si sculpturi, contureaza arta ruseastca din secolul al XVIII-lea pana in secolul al XX-lea. Galeria a fost numita dupa fondatorul ei, Pavel Treyakov, un colectionar de arta care a donat aproape 2 000 de lucrari de arta din colectia lui privata, orasului Moscova, formand baza colectiei la care au fost adaugate mai tarziu achizitii din partea statului. De asemenea, si-a donat propria casa, care a devenit sit-ul original al galeriei de arta. Doua cladiri separate, aflate in doua locatii diferite, adapostesc lucrari selectate pentru a fi vazute de catre public.

Kremlin


Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati


Destinatie