Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Miami SUA

Prezentare Miami SUA

Citeste mai mult

Prezentare Miami SUA


  Miami este un oraș în statul american Florida, capitala comitatului Miami-Dade.

Miami este capitala economică a statului Florida și o stațiune turistică de renume mondial.

Miami este un centru major în finanțe, comerț, cultură, media, divertisment, artă și afaceri internaționale. În 2010, Miami a fost clasificat drept al șaptelea oraș din Statele Unite în privința finanțelor, comerțului, culturii, divertismentului, modei, educației și în alte sectoare. S-a clasat pe locul 33 în topul orașelor din lume. În 2008, revista Forbes a declarat Miami ca fiind ”Cel Mai Curat Oraș din America”, datorită calității aerului pe toată perioada anului, numeroaselor spații verzi, apei bune de băut, străzilor curate și programului răspândit de reciclare. Conform unui studiu din 2009 al UBS, Miami s-a clasat pe primul loc în privința celor mai bogate orașe din SUA și pe locul cinci ca putere de cumpărare. Miami este supranumit 'Capitala Americii Latine', este al doilea cel mai mare oraș din SUA (după El Paso) cu o majoritate vorbitoare de limbă spaniolă și cel mai mare oraș din punct de vedere al comunității Cubanez-Americane. Centrul orașului Miami și Sudul Floridei sunt casa celor mai mari concentrații de bănci internaționale din Statele Unite și este casa a multor companii mari, naționale și internaționale. Centrul Civic este un centru major pentru spitale, centre de cercetare, centre medicale și biotehnologie. Pentru mai mult de douăzeci de ani Portul din Miami cunoscut și ca, 'Capitala Croazierelor Lumii', a fost numărul unu în privința vaselor de croazieră și în curent este cel mai aglomerat port din lume în privința traficului de pasageri și vaselor de croazieră.

  Orasul Miami este casa a mai putin de 1 locuitor din 13 in Florida de Sud. Mai mult, 52% din populatia comitatului Miami nu locuieste in nici un oras incorporat. Miami si suburbiile sale sunt locate pe un taram drept si intins intre Muntii Florida Everglades la vest si Golful Biscayne la est care la randul sau se intinde de la Golful Florida pana la nord la Lacul Okeechobee. Nivelul solului nu depaseste 12 m si are o medie de 1.8 m deasupra oceanului in majoritatea cartierelor in special langa coasta. Cele mai mari ondulatii sunt gasite langa coasta Miami Rock Ridge, sub scoarta caruia se afla substratul ce gazduieste cea mai mare parte din estul zonei metropolitane Miami. Cea mai mare parte a orasului se afla pe marginea de langa Golful Biscayne si contine cateva sute de insule creeate natural si artificial, cele mai largi fiind Miami Beach si South Beach. Curentul Golfului, un curent cald, strabate orasul spre nord la 24 km de coasta, permitand vremii orasului sa fie calduroasa si linistita toata perioada anului.

  

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie