Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in ISTANBUL Turcia

Vacanta in ISTANBUL Turcia

...

Citeste mai mult

Vacanta in ISTANBUL Turcia


Cu o populație de peste 18,8 miloane Istanbulul este un megalopolis, precum și principalul centru financiar, comercial și cultural al Turciei. Se întinde peste 27 de districte din cele 39 ale provinciei cu același nume, fiind una dintre cele mai mari metropole din lume. Este capitala economică a Turciei și prefectura provinciei cu același nume. Partea europeană se află situată în regiunea istorică Tracia iar cea asiatică în Anatolia. Poartă numele oficial de Istanbul din 28 martie 1928. Alături de Atena și Roma, Constantinopol-ul, adică Istanbul-ul se clasează printre cele mai venerabile capitale ale Europei. El a fost înscris pe lista patrimoniului mondial al UNESCO începând cu anul 1985. Asemănător cu Constantinopol-ul în evul mediu, astăzi Istanbul este cea mai mare aglomerare umană a Europei.
Palatul Topkapî – se află în zona pieței Sultanahmet și reprezintă unul dintre cele mai importante obiective din Istanbul. De aici a fost condus Imperiul Otoman timp de 400 de ani și au fost luate decizii importante. Se întinde pe o suprafață de aprox. 700.000 mp (tot domeniul palatului), fiind înconjurat de ziduri cu o lungime de 5 km. De aici a condus Imperiul Otoman și Sultanul Suleyman Magnificul. Se poate vizita doar palatul (25 lire turcești/persoană) sau palatul + haremul (40 lire/persoană). Noi am ales turul complet și a fost foarte interesant, reușind să ne facem o idee generală. Topkapi se află în zona pieței Sultanahmet. Marți este închis
Muzeul Sfânta Sofia – a fost construit în anul 537, având rol de biserică până în anul 916, iar mai apoi de moschee până în 1934. A fost deschis ca muzeu în anul 1935 și se spune că este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Turcia. Datorită lui Mustafa Kemal Ataturk s-au făcut unele restaurări, care au pus din nou în lumină mozaicuri de mare importanță istorică. O parte din interior se afla în proces de renovare când am ajuns noi. Taxa de intrare este de 25 lire/persoană. Se poate vizita în fiecare zi cu excepția zilei de luni. Nu uitați să urcați și la etaj pentru a avea o privire de ansamblu asupra interiorului muzeului. Muzeul Sfânta Sofia se află chiar în centru, în zona pieței Sultanahmet.
Moscheea Albastră (Moscheea Sultanahmet) – este cu siguranță una dintre cele mai frumoase din Istanbul, impunându-se în peisajul din Piața Sultanahmet. Are 6 minarete (4 de 73 m și 2 de 60 m înălțime), iar pentru interior au fost folosite peste 21.000 de plăci de ceramică de Iznik. 260 de ferestre asigură pătrunderea luminii în interior. Construirea moscheii a durat aprox. 7,5 ani. Nu există taxă de intrare. Moscheea Sultanahmet poate adăposti peste 10.000 de oameni, suprafața sălii de rugăciune fiind de 2646 mp.
Basilica Cisternă (Palatul Scufundat) – se află aproape de Muzeul Sfânta Sofia și reprezintă un fost rezervor de apă al orașului, al doilea ca mărime dintre cele 60 construite în perioada bizantină. A fost realizat în anul 532 în doar câteva luni, având o lățime de 70 m, o lungime de 140 m și o suprafață totală de aprox. 10.000 mp. Cele 336 de coloane din interior sunt frumos luminate și conduc vizitatorii spre locul unde se află 2 capete ale Meduzei dispuse invers și pe o parte.
Palatul Ibrahim Pașa – Muzeul de Artă Islamică și Turcă – se află în capătul pieței Sultanahmet. A fost dăruit de către Sultanul Suleyman Magnificul primului ministru Ibrahim Pașa, un om foarte devotat și puternic. Muzeul funcționează aici din anul 1983 și cuprinde: opere de piatră sau ceramică, manuscrise, covoare turcești și alte obiecte valoroase
Moscheea Nouă – se află lângă Bazarul Egiptean și Podul Galata. Este mare și foarte frumoasă, construcția sa începând în anul 1597 și durând 66 de ani.Podul Galata – face legatură dintre cele 2 părți europene ale Istanbulului. Se poate trece pe jos, cu mașina sau cu transportul în comun, iar seara oferă priveliști superbe asupra Turnului Galata, Moscheii Suleymaniye, Moscheii Noi, Podului Bosfor etc. La etajul inferior al podului există multe restaurante și terase unde se poate servi masa.
Piața Taksim, Tramvaiul Roșu și Bulevardul Istiklal – este o zonă centrală din Istanbul, un loc aglomerat și animat. Din Piața Taksim pleacă tramvaiul roșu prezent pe vederile cu Istanbul, fiind singurul mijloc de transport acceptat pe Bulevardul Istiklal – care este destinat pietonilor și activităților comerciale.
Palatul Dolmabahce – pe mine m-a impresionat în mod deosebit, chiar mai mult decât Topkapi. Nu trebuie sub nicio formă să îl ratați! Se află pe malul Bosforului, în partea europeană și are grădini mari și frumoase. În interior este fastuos și bogat ornamentat. Se poate vizita doar palatul sau palatul + haremul (40 de lire/persoană). A folosit ca Parlament otoman doar 2 luni, iar din anul 1923 a fost pus la dispoziția lui Mustafa Kemal Ataturk (“Părintele Turciei Moderne”) care a și murit aici în 1938. Toate ceasurile din palat sunt oprite la 9:05 – ora la care a decedat Ataturk. Dolmabahce se află la capătul tramvaiului T1, deci are legătură directă cu cartierele Aksaray, Laleli, Eminonu

Filtre

Nume hotel


Numar Stele


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 4046 hoteluri

Istanbul, Turcia Vezi locatia pe harta

Property Location With a stay at Cityloft 24 Suites in Istanbul Atasehir you'll be convenient to Ulker Sports Arena and Brandium AVM This hotel is within close proximity of Watergarden and Istanbul Toy Museum Rooms Make yourself at home in one of . . .

Istanbul, Turcia Vezi locatia pe harta

Property Location With a stay at Juliet Rooms Kitchen you'll be centrally located in Istanbul convenient to Florence Nightingale Hospital and Maiden's Tower This hotel is within close proximity of Marmara University and Florence Nightingale Museum . . .

Istanbul, Turcia Vezi locatia pe harta

The property offers spacious apartments with a private kitchen and free Wi-Fi Featuring parquet floors the apartments of Expo Mg have a living room with a comfortable sofa and a flat-screen TV Some apartments include a balcony There is a café offer . . .

Istanbul, Turcia Vezi locatia pe harta

Property Location With a stay at Old Mile Suites in Istanbul Old City you'll be minutes from Cagaloglu Hamami and Basilica Cistern This hostel is close to Hagia Sophia and Hippodrome Rooms Make yourself at home in one of the 8 air-conditioned room . . .

Istanbul, Turcia Vezi locatia pe harta

Property Location With a stay at De Maison Airport Hotel in Istanbul Bagcilar you'll be close to 212 Istanbul Power Outlet and Mall of Istanbul This hotel is within the vicinity of Play Land and Istanbul Aydın University Rooms Make yourself at hom . . .

Istanbul, Turcia Vezi locatia pe harta

Property Location With a stay at Payidar Suite in Istanbul Sisli you'll be convenient to Trump Towers Istanbul and Istanbul Cevahir Shopping and Entertainment Centre This hotel is within close proximity of Lasermaxx and Kanyon Mall Rooms Make your . . .