Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Glasgow Regatul Unit

Prezentare Glasgow Regatul Unit

Citeste mai mult

Prezentare Glasgow Regatul Unit


Glasgow este cel mai mare oraș din Scoția, Regatul Unit. Orașul are o populație de 1.749.154 de locuitori; 2,1 milioane de persoane trăiesc în zona metropolitană Glasgow.   
Glasgow, orasul care s-a dezvoltat pe un fond de arhitectura victoriana, este presarat cu lucrarile celui mai cunoscut architect scotian, Charles Rennie Mackintosh. 
Oras situat la 33 km de Marea Nordului, al treilea ca marime al Marii Britanii si cel mai mare port fluvio-maritim al Scotiei. Are o populatie de 592 820 locuitori. Este situat în cîmpia Scotiei Centrale, pe ambele maluri ale fluviului Clyde, al cârui canal, în permanentâ dragat, are astâzi un gabarit comparabil cu cel al Canalului de Suez. Orasul este "capitala" constructiilor de nave din Marea Britanie (1/3 din întreg tonajul construit în arhipelag). Portul sau se întinde pe 10 km în lungul fluviului, avînd suprafata totalâ a apei de 50 ha si lungimea totalâ a cheiurilor de peste 17 km.
Cuvîntul Glasgow înseamnâ în limba scotianâ "loc înverzit".
Cel de-al treilea oras ca marime din Marea Britanie, Glasgow este asezat pe raul Clyde. Are o populatie de 598.000 locuitori si este cel mai mare oras al Scotiei. Este orasul unde se construiesc cele mai multe vase navale din UK. Glasgow este un oras care are 4 universitati (Universitatea Glasgow, Universitatea Strathclyde , Universitatea Caledonica Glasgow si Universitatea Scotiei de Vest) precum si o scoala de arte (Royal Scottish Academy of Music and arts; RSAMD).

În acest oras puteti vuzita o catedrala frumoasa din secolul al 12-lea siCentrul de stiinte pe raul Clyde si fabrica de covoare de aici construita dupa modelul palatului Dodge din Venetia. Cel mai are vas de croazieraQueen Elisabeth 2 a 
fost contruit in santierul naval de aici.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 301 hoteluri