Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Copenhaga Danemarca

Prezentare Copenhaga Danemarca

Citeste mai mult

Prezentare Copenhaga Danemarca


Copenhaga este situata pe coasta orientala a insulei Sjaelland si in mica insula d'Amager, fata in fata cu stramtoarea Øresund. Regiunea metropolitana a Copenhagai cuprinde 1.800.000 locuitori.

Copenhaga este cel mai mare oras din tarile scandinave; pastreaza un aer provincial, foarte apreciat de turisti. Casele cu frontoane, strazile inguste si orizontul dominat de turlele bisericilor - toate acestea sunt elemente ce caracterizeaza capitala Danemarcei.

Copenhaga este de asemenea cea mai inverzita capitala europeana - cea mai mare parte a centrului este ocupata de zone pietonale, iar numarul bicicletelor este deseori mai mare decat cel al masinilor.

Obiective de neratat in timpul unei excursii in capitala Danemarcei:

- Mica Sirena, asezata pe o stanca in portul Langelinie, este una dintre cele mai importante atractii turistice din Danemarca. Are o inaltime de doar 1,25 metri,  cu bustul dezgolit si cu coada de peste; pare a fi in adevaratul sau element atunci cand valurile se izbesc de piatra.

- Palatul Christiansborg este visul oricarui iubitor de arhitectura sau istorie. Complexul consta in diferite cladiri, centrate de un nucleu neo-baroc si este gazda unor institutii importante: Parlamentul danez, Biroul Prim Ministrului si Curtea Suprema. Familia regala utilizeaza biserica palatului, Camerele de Receptie Regale si Complexul de calarie. Aceasta atractie comprima esenta istoriei, arhitecturii si regalitatii daneze.

- Atractivul castel Rosenborg , construit in stil renascentist olandez  a servit drept resedinta pentru regele Christian al IV-lea pana la moartea sa in 1648. Astazi, castelul este o importanta institutie culturala, un muzeu public ce detaliaza istoria si bijuteriile familiei regale din Danemarca. Magnificele gradini ale castelului sunt o relaxare binevenita din agitatia orasului.

- Parcul de distractie Tivoli a fost deschis in 1843 ( al doilea ca vechime din lume) drept o "gradina a placerilor", cu un bazar, cladiri in stil exotic apartinand unui Orient imaginar. Parcul Tivoli reprezinta un obiectiv cultural si muzical, cu spectacole si dansuri traditionale, simfonice, de balet, circ, pantomima, tir. Este  impartit in doua sectiuni: una gazduieste frumoasele gradini in miniatura unde pot fi admirate peste 100.000 de flori, iar cealalta parcul tematic cu jocuri si spectacole.

- Acvarium din Copenhaga prezinta peste 70 de acvarii (cel mai mare contine 85.000 litri apa) in care sunt expuse peste 300 de specii din viata marina de peste tot din lume.

-Turnul Rotund: pentru a ajunge in varful turnului se urca o scara in spirala, printr-un culoar inclinat. De sus, turistului i se dezvaluie o panorama excelenta asupra orasului.

- Cartierul boem Christiania

- Legoland Billund

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 280 hoteluri