Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Chicago SUA

Prezentare Chicago SUA

Citeste mai mult

Prezentare Chicago SUA


Chicago este cel mai mare oras din statul Illinois si al treilea oras ca marime din Statele Unite ale Americii, dupa New York si Los Angeles, cu o populatie de aproximativ 3 milioane locuitori.. Orasul este un centru important financiar si industrial al Americii de Nord.

Chicago se situeaza in zona denumita Midwestern, „vestul mijlociu”, fiind localizat in partea nord-estica a statului Illinois, pe malul lacul Michigan. I

Incepand cu anul 1833, anul organizarii sale ca oras, Chicago a crescut exploziv dintr-un orasel oarecare al „frontierei” Statelor Unite intr-unul dintre cele mai mari, mai sofisticate si mai influente orase ale tarii si ale lumii. Chicago este orasul unde s-a construit primul zgarie-nori, Home Insurance Building, astazi fiind capitala arhitecturala, culturala, financiara a Vestului Mijlociu American.

Trasatura cea mai importanta a orasului este arhitectura sa mareata. Centrul orasului este nedepasit in frumusetea datorata stilurilor diferite ale cladirilor.. Puteti trai o experienta de neuitat chiar in inima orasului - stand pe un pod deasupra raului Chicago, aveti Cladirea Wrigley pe o parte si turnurile marete din centru pe cealalta. Fundatia Arhitecturala Chicago aflata pe Michigan Avenue organizeaza tururi ale cladirilor din oras.

Atractiile cele mai importante sunt:

Turnul Sears (Willis) de 110 etaje a fost cea mai inalta cladire din lume intre 1974 si1996, cand au fost construite turnurile Patronas in Kuala Lumpur.
Platforma, SkyDeck,  se afla la etajul 103, la 442 m altitudine. Intr-o zi senina se poate vedea pana la 64 km departare.

Parcul Millenium este unul dintre cele mai marete proiecte urbane ale orasului Chicago. Parcul care are functionalitatea unui mall, imbina peisagistica cu arhitectura eleganta si spatiile publice de divertisment, inclusiv patinoar si teatru. Punctul de atractie al parcului este Pavilionul Muzical Pritzker cu cordoane masive de otel.

Centrul Cultural din Chicago este o cladire semnificativa pentru orasul Chicago. A fost inaugurata in 1897 drept biblioteca, in prezent este cladirea unde oficialitatile din Chicago isi primesc vizitatorii, si anume: diplomati, sefi de stat, fete regale. In fiecare an, Centrul gazduieste mai mult de 1000 programe culturale si expozitii din domenii diferite: arte vizuale, literare si arta actorului.

Centrul John Hancock este un zgarie-nori din Chicago, localizat in Streeterville, o zona a orasului recunoscuta pentru magazinele si complexele sale comerciale. Este a 4 cea mai inalta cladire in Chicago si 6 din Statele Unitel, are 100 etaje si o inaltime de 344 metri, iar impreuna cu antenele din varf masoara 459 metri.  La etajul 95 al cladirii, exista un restaurant faimos in Chicago, The Signatura Room, care ofera o priveliste spectaculoasa asupra lacului Michigan. Atractia centrului insa este Observatorul.

Muzeul Field: scopul acestui muzeu este conservarea culturii, stiintei, istoriei, artei si tehnologiei. Este perfect amplasat langa Acvariul Shedd si Planetariul Adler, impreuna cu care strange cei mai multi turisti decat orice alt obiectiv turistic din metropola.  

Scuptura Poarta catre Cer ( Cloud Gate ) este o sculptura unica, reprezentativa pentru orasul Chicago, realizata in intregime din 169 de placi din otel inoxidabil, sudate intre ele. Exteriorul sau este perfect lustruit, astfel nu se observa unde au fost facute imbinarile dintre placi. Inca din timpul constructiei ( 2004-2006) a fost poreclita " Bobul de fasole", datorita similaritatii cu un bob de fasole.

Podul Michigan este realizat peste raul omonim, intre 1918-1920, iar decoratiunile dateaza din 1928. Are doua nivele: unul pentru automobile, celalalt pentru deplasare pedestra.  Este considerat o emblema a orasului Chicago, o adevarata opera de arta datorita sculpturilor sale. Este imposibil de evitat intr-un tur al orasului, intrucat pe pod trece faimosul bulevard Michigan, apreciat cladirile sale monumentale, pentru boutique-urile sale, fiind cel mai important in ceea ce priveste cumpararea de suveniruri, obiecte de arta, haine, pantofi, bijuterii, ceasuri, jucarii.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie