Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Budapesta Ungaria

Prezentare Budapesta Ungaria

Citeste mai mult

Prezentare Budapesta Ungaria


Budapesta, supranumită "Parisul de Est", "Mireasa Dunării" sau "Perla Dunării", este capitala Ungariei. 
Orașul este situat pe ambele maluri ale Dunării. În partea de est a Dunării se află Pesta, care ocupă două treimi din suprafață, iar pe partea de vest se află Buda, cealaltă treime a orașului.
Palatul Regal
Poate fi o prima "statie" intr-o calatorie culturala prin capitala ungara, un prim contact cu atractiile budapestane din sfera artei si a arhitecturii si punct de plecare spre alte cateva obiective de interes, aflate in apropiere. O buna parte a palatului (sau Castelului, mai des asa i se zice) gazduieste Galeria Nationala, cu marea sa colectie de pictura maghiara; in subteranele sale se intinde un labirint (vizitarea lui ar fi poate mai tentanta pentu copii decat pentru oameni mari), iar din acelasi complex fac parte Bastionul Pescarilor, de unde se vede orasul asternut dedesubt (Castelul aflandu-se pe o colina, Dealul Castelului) si biserica Mátyás, o impunatoare constructie inceputa in secolul al XIII-lea si care a trecut prin multe la viata ei (extinderi si alte modificari, pana si o transformare in moschee in timpul stapanirii turcesti; apoi o retransformare in biserica catolica, eveniment marcat prin ornamentarea cu fastuoase decoratii baroce), fapt vizibil in amestecul de stiluri care o caracterizeaza.
Cladirea Parlamentului
O splendida cladire in stil neogotic, cu interioare somptuoase; pot fi admirate in cursul unor vizite in grup, sub indrumarea unui ghid, asemenea vizite fiind gratuite pentru locuitorii tarilor membre ale Uniunii Europene.
Multe muzee
Foarte, foarte multe, cu tematici diverse, de la istorie pana la muzica, de la stiinte naturale pana la religie. Exista un Muzeu al Bibliei si un Muzeu al Muzicii; un impresionant Muzeu de Arta, cu o colectie magnifica de obiecte de arta datand din Antichitatea greco-romana si pana in zilele noastre, si mai multe muzee de arta moderna si contemporana; un Muzeu Evreiesc, alaturat Marii Sinagogi (cea mai mare din Europa, a doua ca marime din lume) si o Galerie de Pictura a orasului (Kiscelli Múzeum), cel putin trei muzee dedicate etnografiei (etnografie maghiara, dar si colectii de piese exotice; de pilda, Muzeul Hopp de Arta Est-Asiatica are o colectie de vreo 20.000 de obiecte provenite din China, Japonia, India, Nepal, Mongolia); un muzeu in aer liber reprezentat de vestigiile orasului Aquincum (intemeiat de romani in secolul I d. Hr., pe ruinele unei asezari celtice inca si mai vechi), dar si "Casa Viitorului", un centru cultural-stiintific care gazduieste diverse evenimente si o expozitie permanenta avand drept tematica progresul in stiinta si tehnologie si impactul sau asupra existentei oamenilor in viitor.
Balneoterapie
Budapesta e un oras in care se gasesc numeroase izvoare termale, ce fac din metropola un soi de colectie de mini-statiuni balneare. Apele binefacatoare pot fi incercate in multele bai construite deasupra acestor izvoare, in diferite puncte ale orasului.
Festivalul Sziget
Unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Europa, are loc in fiecare an, in luna august, pe insula Obudai (de unde si numele: sziget inseamna insula, in limba maghiara). Cuprinde tot felul de atractii culturale: evenimente artistice (in frunte cu concertele), dar si gastronomice (ca si gastronomia tot cultura este, pentru cine stie sa manance), intr-o atmosfera vesela, frematatoare, imbatatoare (inclusiv de pe urma accesului la bere multa, buna si ieftina) de festival rock.
Dunarea: poduri, croaziere, insule…
Podul cu Lanturi - cel mai vechi (1840-1849) si mai vestit dintre podurile budapestane de peste Dunare, socotit, la vremea sa, unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectura industriala din Europa - a reprezentat primul pod permanent care a legat intre ele cele doua orase, Buda si Pesta, un moment important in evolutia catre actuala metropola. De atunci, numarul puntilor peste Dunare, in capitala ungara, a crescut la peste 10. O croaziera pe fluviu e prilejul ideal de a le admira. Dintre insule, cea mai atragatoare e Margareta, cu parcurile ei - un loc placut pentru relaxare, in mijlocul fluviului si totusi pe uscat.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati

Vezi mai mult

Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 1174 hoteluri

Budapesta, Ungaria Vezi locatia pe harta
  • Free WiFi connection
  • Tourist information
Budapesta, Ungaria Vezi locatia pe harta
Apartamente in regim hotelier
Budapesta, Ungaria Vezi locatia pe harta
Apartamente in regim hotelier
Budapesta, Ungaria Vezi locatia pe harta
Apartamente in regim hotelier
Budapesta, Ungaria
Budapesta, Ungaria Vezi locatia pe harta
Apartamente in regim hotelier
Budapesta, Ungaria Vezi locatia pe harta
Apartamente in regim hotelier
Budapesta, Ungaria Vezi locatia pe harta
Cazare la pensiuni