Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Bucuresti Romania

Prezentare Bucuresti Romania

...

Citeste mai mult

Prezentare Bucuresti Romania


București este capitala României și în același timp, cel mai populat oraș și cel mai important centru industrial și comercial al țării.
Cea mai veche parte a oraşului include ruinele cunoscute sub numele de Curtea Veche, Hanul lui Manuc şi străzile Şelari, Şepcari, Covaci, Gabroveni şi Lipscani - prima zonă meşteşugărească şi comercială a oraşului. De asemenea, în zonele centrale se află şi câteva parcuri vechi: Cişmigiu (1850), Grădina Botanică (1884).
Înfloritor şi important centru cultural, Bucureştiul găzduieşte în fiecare an numeroase evenimente artistice, unul dintre cele mai importante fiind Festivalul Naţional de Teatru.
Obiective turistice: 
Ateneul Roman 
C. Esarcu, V.A Ureche si N. Kretulescu au infiintat in 1865 institutia Ateneul Roman cu scopul "inzestrarii poporului cu cunostinte folositoare". Pentru a strange banii necesari pentru constructia cladirii s-a apelat la colecta publica avand motto-ul "Dati un leu pentru Ateneu". In 1886 a inceput constructia dupa planurile arhitectului francez Albert Galleron si a fost inaugurata la 14 februarie 1888. Aici isi are sediul Filarmonica "G. Enescu" si tot aici au evoluat unii dintre cei mai de seama dirijori si solisti interpreti ai veacului XX: Erich Kleiber, Sergiu Celibidache, Ionel Perlea, Herbert von Karajan, Dinu Lipatti, Arthur Rubinstein, Pablo Casals, Yehudi Menuhin.
Opera 
Desi in Romania manifestari ale genului liric dateaza inca din secolul XIX cladirea Operei Romane este o constructie relativ noua (1953) ridicata dupa planurile arhitectului Octav Doicescu. Are o capacitate de 2200 locuri, deasemenea gazduieste la ultimul etaj Muzeul Operei in care sunt expuse documente, fotografii, costume ilustrand dezvoltarea acestui gen artistic in Romania. In fata cladirii se afla statuia marelui muzician George Enescu, o sculptura in bronz de Ion Jalea.
Parcul Cismigiu 
Pe locul actualului parc pe vremea lui Alexandru Ipsilanti se gasea o mare balta, numita balta lui Dura negutatorul. Numele actual l-a capatat de la mai marele peste cismele (cismigiu) care isi avea casa in apropiere. In 1847 sub indrumarea peisagistului vienez Carl F.W.Meyer au inceput lucrarile de amenajare, iar in anul 1854 a avut loc inaugurarea oficiala. Gradina impresioneaza si astazi prin aranjamentele florale, colectia deosebita de material dendrologic, aici gasindu-se unele exemplare declarate arbori ocrotiti. Cismigiul nu este niciodata pustiu, vara fiind cautat pentru racoare, vegetatie si lacul sau intesat cu barci si care iarna devine un patinoar natural
Cercul Militar National 
Cladirea Cercului Militar National a fost construita in anul 1912 dupa planurile arhitectilor D. Maimarolu, V. Stefanescu si E. Doneaud, fiind tributara stilului neoclasic francez. Are interioare somptuoase care au gazduit de-a lungul timpului baluri, reuniuni si, in zilele noastre, expozitii de pictura, sculptura lansari de carte, etc. Desi locul acesta are o istorie interesanta putina lume o cunoaste. Primul indiciu este fantana din fata Cercului Militar National care se numeste Sarindar, dupa numele bisericii ctitorita probabil de Matei Basarab, mult mai tarziu, pe la sfarsitul secolului XVIII-lea era vestita pentru icoana Fecioarei, facatoare de minuni. Reconstruita de mai multe ori, biserica a fost afectata grav de cutremurul de la 1838, ruinandu-se apoi incet, incet.
Casa de Economii si Consemnatiuni
CEC-ul ca institutie a fost infiintat in anul 1864 printr-o lege initiata de catre Alexandru Ioan Cuza. La inceput a functionat in diverse imobile, dupa care in anul 1875 s-a inceput construirea unui sediu propriu. Pe locul in care se afla azi CEC-ul se gasea atunci biserica Sf. Ioan cel Mare care a fost demolata pentru a face loc primei constructii. CEC-ul se dezvolta rapid astfel incat vechiul sediu devine neincapator, astfel se hotareste demolarea vechiului sediu si pe acelasi loc s-a inceput constructia actualului sediu, dupa planurile arhitectului francez Paul Gottereau. Inceputul lucrarilor a fost marcat printr-o ceremonie care a avut loc la 8 iunie 1897 printre participanti numarandu-se familia regala, membri ai guvernului, membri din consiliul de administratie CEC, arh. Paul Gottereau. Constructia a fost terminata in anul 1900 si de atunci CEC-ul a functionat in aceasta cladire fara a se face alte modificari notabile
Biserica Stavropoleos 
Ascunsa printre cladiri mai inalte, biserica Stavropoleos se afla in spatele fostului Palat al Postelor (actualul Muzeu National de Istorie). Biserica mica si foarte frumoasa, a fost construita de un calugar grec pripasit pe meleagurile noastre, pe nume Ioanichie. Este un lacas cu cele mai reprezentative si excelente influente ale artei brincovenesti tirzii. Coloanele de piatra, piedestalele, capitelurile, pridvorul cu balustrada incinta ochiul prin mestesugul sculpturilor cu motive vegetale sau animale. Cutremurele de-a lungul anilor, dar mai ales "cel mare" din 1802 si apoi cel din 1838 ii provoaca mari stricaciuni, darimindu-i chiar turla de deasupra naosului. Restaurarea incepe abia pe la 1900, sub conducerea arhitectului Ion Mincu, el lucrind cu sarg pina in anul mortii sale 1912; finalizarea lucrarii o face un elev de-al sau arh. Alexandru Zagoritz
Curtea Veche 
Curtea-Veche, astazi un complex de ruine de fortificatii, incaperi si fundatii medievale aflate intre Calea Victorieisi strada Halelor si bulevardul I.C. Bratianu este probabil unul din cele mai importante si mai vechi monumente din Bucuresti. Adesea ignorate datorita starii de paragina si abandonare de care sufera de altfel intreg centrul istoric al Bucurestiului si al dificultatii gasirii sale, ruinele de la Curtea-Veche au fost pentru mult timp neglijate cu exceptia catorva cercetari arheologice. In prezent insa, aceasta situatie incepe sa se amelioreze odata cu demararea proiectelor de renovare si reabilitare a vechiului Bucuresti, iar vizitarea Curtii-Vechi redevine treptat o calatorie fascinanta in trecutul intortocheat si ascuns al Bucurestiului.
Palatul Parlamentului (Casa Poporului) 
Casa Poporului s-a construit pe fostul Dealul Spirii (dupa numele unui renumit doctor din zona) in anii `80, cind a inceput "urbanizarea " intregului cartier, la "indicatiile ctitorului de geniu". Ridicata pe o colina artificiala, Casa Poporului are o inaltime de 84m, (cuprinde 12 etaje) are o nota dominanta, impunatoare, iar cu suprafata sa de 330.000 de metri patrati, devine a doua cladire din lume dupa Pentagon. Aici a dorit Ceausescu sa fie resedinta presidentiei, a comitetului central al partidului comunist si al unor ministere. In forma de piramida fara virf (au fost probate citeva cupole, idee la care s-a renuntat) palatul cuprinde vaste holuri, coridoare lungi, nenumarate sali imense, iar cea mai mare se numeste Sala Unirii, cu o inaltime de 16 m si o suprafata de 2200 metrii patrati, aici aflandu-se cel mai mare candelabru din cladire, cu o greutate de trei tone si 7000 de becuri.
Arcul de triumf Arcul de triumf a fost inaltat in anul 1922 din lemn si stuc, in cinstea proclamarii Unirii, dupa izbinda armatelor romane in primul razboi mondial, arc ce va fi inlocuit cu unul de piatra, opera arhitectului Petre Antonescu, intre anii 1935-1936. 
Fatada sudica este frumos impodobita cu doua medalioane in bronz, ce infatiseaza chipurile regelui Ferdinand si al reginei Maria, care le inlocuiesc pe cele originale, distruse de regimul comunist, dupa anii `80. In locul lor au fost aplicate doua mari flori de piatra, care au fost date jos, dupa 1989, iar chipurile regale si-au reluat locul.
Muzeul Satului 
In primavara anului 1936 ia fiinta Muzeul Satului Romanesc, creatie colectiva a Scolii Sociologice Romane, infiintata si condusa de profesorul Dimitrie Gusti. Cel care s-a gindit prima oara la constituirea unei colectii de arta populara, a tipurilor de gospodarii taranesti si-a prezentarii lor in expozitii, a fost scriitorul Al. Odobescu cu mult timp in urma. 
La deschiderea sa, muzeul cuprindea o suprafata de 5 ha si doar 30 de case taranesti, caracteristice diferitelor zone din tara. La amplasarea lor, au luat parte oameni de cultura, specialisti, 1100 de muncitori de diferite meserii si 130 de mesteri populari din satele locuintelor selectate. De-a lungul anilor, suprafata muzeului a crescut pina la circa 15 ha, iar numarul de constructii amplasate depaseste cifra de 300;din acestea peste 4 ha sint dotate cu tot necesarul unei gospodarii taranesti .

Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati

Vezi mai mult

Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 300 hoteluri

Bucuresti, Romania Vezi locatia pe harta

Hotel Berthelot este situat în centrul Bucureştiului într-o locaţie uşor accesibilă la câteva minute de mers pe jos sau cu autobuzul de Palatul Parlamentului Ateneul Român Muzeul Naţional de Artă Piaţa Romană Teatrul Naţional din Piaţa Universităţii . . .

Bucuresti, Romania Vezi locatia pe harta

Situat la 900 de metri de staţia de metrou Lujerului şi la 5 km de Gara de Nord elegantul West Plaza a fost deschis în noiembrie 2011 Facilitățile oferite includ internet Wi-Fi gratuit şi un salon de masaj De asemenea hotelul oferă un serviciu de înc . . .

Bucuresti, Romania Vezi locatia pe harta

Hotelul Caro Parc este situat în nordul sectorului 2 din Bucureşti la numai 400 de metri de lacurile Colentina şi Tei Restaurantul hotelului serveşte o gamă largă de mâncăruri internaţionaleFacilităţile camerelor Hotelului Caro Parc includ aer condiţ . . .

Bucuresti, Romania Vezi locatia pe harta

Hotelul Stars din București se află la doar 7 minute de mers pe jos de Gara București și la 650 de metri de Piața Victoriei WiFi este disponibil gratuitToate camerele Hotelului Stars oferă aer condiționat TV şi baie privată cu duș papuci și prosoapeH . . .

Bucuresti, Romania Vezi locatia pe harta

Hello Hotels se află la doar 3 minute de mers pe jos de Gara de Nord și oferă camere moderne cu aer condiţionat şi Wi-Fi gratuit Centrul orașului București este la 10 minute de mers cu mijloacele de transport publicMicul dejun tip bufet care include . . .

Bucuresti, Romania Vezi locatia pe harta

Amplasat in vecinatatea Palatului Parlamentului noul hotel de trei stele are 161 de camere amplasate pe 7 nivele un restaurant de 102 locuri cu bucatarie mediteraneana denumit 'Sud Cie' ca si cel de la Ibis Constanta 6 sali de conferinta dintre care . . .

Bucuresti, Romania Vezi locatia pe harta

Hotelul Ibis dispune de 250 camere dotate cu aer conditionat dus telefon intern si international acces la internet TV color prin satelit radio acces in camera pe baza de cartele magnetice Restaurantul 'Estaminet' un concept nou in Romania aminteste . . .

Bucuresti, Romania

Situat în centrul istoric şi de afaceri al oraşului Bucureşti Hotelul Reginetta I se află într-o clădire istorică renovată şi redecorată în anul 2013 şi oferă camere elegante cu aer condiţionat Hotelul are un centru de fitness bine echipat bar sală d . . .

Bucuresti, Romania

INTER BUSINESS este un hotel elegant situat în zona culturală comercială și de afaceri din București Acesta are camere confortabile cu draperii opace ideale pentru un somn neîntreruptToate unităţile de cazare spațioase oferă aer condiționat și acces . . .

Bucuresti, Romania Vezi locatia pe harta

Situat in centrul orașului București la doar cațiva pași de Ateneul Roman și de Calea Victoriei Mercure Bucharest City Center București este un hotel cu tematică muzicală care oferă un restaurant cu preparate din bucătăria internațională parcare priv . . .

Bucuresti, Romania Vezi locatia pe harta

Hotelul Casa Capsa se afla in centrul istoric al Bucurestiului pe Calea Victoriei foarte aproape de sediile institutiilor bancare magazine de lux muzee parcuri si nenumarate atractii Hotelul este la o departare de nuami 35-50 minute de aeroportul In . . .

Bucuresti, Romania Vezi locatia pe harta

EURO HOTELS AVERESCU este gazda ideala datorita situarii sale foarte aproape de centrul BucurestiuluiDescriere camere Dotari camere aer conditionat TV minibar baie cu dus internet uscator de par telefon Numar total camere 60 Duble 52 - cu 2 paturi . . .

Bucuresti, Romania Vezi locatia pe harta

Hotelul Rin Airport pune la dispoziție camere spațioase cu aer condiționat și WiFi gratuit Oaspeții beneficiază de acces gratuit la zona de spa Hotelul oferă de asemenea un serviciu gratuit de transfer disponibil din oră în oră de lala Aeroportul Int . . .

Bucuresti, Romania Vezi locatia pe harta

Hotel Confort Bucuresti este amplasat in centrul Bucurestiului pe Str Traian Nr 55 la 5 minute distanta de Piata UniriiHotelul dispune de 90 camere single double si un apartament un restaurant international bar de ziCamerele sunt incapatoare conforta . . .

Bucuresti, Romania

RIN Grand Hotel se află în zona de sud-est a Bucureștiului în vecinătatea lacului Văcărești și la 6 km de centrul orașului Oferă WiFi gratuit și un centru spa mare cu piscină interioară cadă cu hidromasaj saună și diverse tratamente corporale . . .