Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Prezentare Bern Elvetia

Prezentare Bern Elvetia

Citeste mai mult

Prezentare Bern Elvetia


Berna este capitala Elveției și totodată capitala cantonului Berna. Limba oficială este germană deși există o minoritate francofonă.
Numele orașului Berna fost menționat prima dată la 1 decembrie 1208. Originea numelui nu este însă până astâzi clarificat. Cea mai cunoscută legendă fiind cronica lui Konrad Justinger, unde se menționează că ducele Berchthold V de Zähringen care ar fi ucis un urs (Bär în germană), ar fi numit orașul "Berna".Cea mai interesanta parte a orasului este cu siguranta Orasul Vechi, cu adevarat o experienta magica pentru oricine vrea sa descopere trecutul Bernei. S-a pastrat perfect aspectul medieval al orasului, dar in plus au aparut numeroase magazine, de la cele de lux la cele obisnuite, iar atmosfera imbina linistea cu stilul modern de viata. 
 Cea mai atractivă zonă a capitalei Elveției este ”Orașul Vechi”, parte a patrimoniului mondial UNESCO, potrivit www.elvetia.info. Aspectul medieval a fost păstrat cu grijă atât de autorități cât și de specialiști, restaurările fiind făcute de fiecare dată conform cu arhitectura originală. Labirintul de clădiri datând din epoca Renașterii este îmbogățit cu turnuri, fântâni frumos decorate, poduri și trotuare acoperite de arcade.

Printre obiectivele turistice cele mai vizitate în Berna se află: Turnul cu Ceas, Catedrala Sf. Vincent sau Catedrala Münster, Muzeul de istorie din Berna, Palatul Federal, în prezent sediul guvernului; Einstein Haus, casa unde a locuit marele fizician transformată, peste ani, în muzeu; Muzeul Alpin, Muzeul de Arte Frumoase, Grădina Zoologică din Berna, Grădina cu trandafiri, Parcul urșilor, Fântânile din Berna.

Simbol al Bernei, Turnul cu Ceas (Zytglogge) este situat în centrul Orașului Vechi. Inițial construit în mare parte din lemn (1218-1220), turnul a ars în 1405. Reconstruit din piatră, pe turn a fost montat și un ceas, în 1530. Caspar Brunner a proiectat și realizat un mecanism complicat, care funcționează și astăzi, chiar dacă unele piese au fost schimbate în timp.

Sub ceas, pe partea estică, se găsește un alt mecanism complicat, care anunță cele 12 ore ale zilei, poziția Soarelui în zodiac, ziua săptămânii, fazele lunii și ale soarelui, după cum menționează www.smarttravel.ro. Turnul a fost renovat adesea, aspectul actual, puternic influențat de stilul baroc, datând din 1770 — 1771. În afara mecanismelor complicate, ceasul mai are ceva deosebit: câteva figurine mecanice care încep să se miște cu patru minute înainte ca ceasul să anunțe ora exactă.

Catedrala Münster din Berna este cea mai importantă din oraș, fiind construită în 1421. În portalul interior se află scena Judecății de Apoi, alcătuită din sute de figuri pictate sau sculptate. Turnul catedralei are 250 de trepte și oferă una dintre cele mai frumoase priveliști din oraș. S-au păstrat unele elemente originale, precum și mai multe statui ale sfinților. În turn se află cel mai mare clopot din Elveția, turnat în 1611, cu o greutate de peste 10 tone.

Parcul urșilor din Berna (Bären Park) este un parc natural și adăpost pentru urși, situat la periferia estică a orașului vechi, fiind una dintre cele mai vechi și renumite atracții turistice din Berna. La câteva minute de mers, se află Rosengarten (Grădina trandafirilor).

Muzeul de Arte Frumoase — Kunstmuseum din Berna este o clădire modernă, inteligent proiectată, un adevărat paradis pentru iubitorii artei. În afara expozițiilor temporare organizate periodic, aici există cea mai mare colecție Paul Klee din lume, cu peste 2.000 de piese variate, majoritatea desene.

Muzeul de Istorie din Berna — Bernisches Historisches Museum cuprinde expoziții temporare, dar are și o colecție tematică intitulată „Dansul Morții”, reprezentând creația artiștilor medievali, care a stârnit deopotrivă controverse, dar a și fascinat prin macabru

Filtre

Cauta hotel


Stele


Destinatie