Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

New Zealand - Destinații exotice

Noua Zeelanda este o țară insulară compusă din două insule mari și mai multe insule mici, situate în sud-vestul Oceanului Pacific. Printre națiunile Pacificului de Sud, Noua Zeelandă are cea mai mare și cea mai industrializată economie și este a doua după Papua Noua Guinee ca populație. Noua Zeelandă este notabilă pentru izolarea ei, fiind separată de Australia, la Nord-Vest, prin Marea Tasmaniei (cca. 2000 km distanță). Cei mai apropiați vecini sunt Noua Caledonie, Fiji și Tonga. Majoritatea populației este formată din descendenții europeni (Pakeha - în limbajul localnicilor), indigenii Māori...

Citeste mai mult

New Zealand - Destinații exotice


Formata din doua insule mari - North Island si South Island - si mai multe insule mici (Stewart, Chatham, Campbell), Noua Zeelanda dispune de nu mai putin de 14 parcuri naturale in care sunt conservate valoroase elemente peisagistice, de flora si de fauna. Ca un reflex al izolarii geografice a arhipelagului, apar aici o serie de endemisme precum pasarea kiwi, papagalul kea, paianjenul katipo, cormoranul si pasarea takahe.
Descoperita in 1642 de catre navigatorul olandez Abel Janszoon Tasman, caruia ii datoreaza si numele, Noua Zeelanda este cea mai tanara tara a acestui pamant. Fiind ultimul teritoriu descoperit, arhipelagul are o istorie fascinanta ce reflecta atat mostenirea culturii Maori, cat si influenta europeana.
Cultura Maori este o atractie deosebita a acestei tari, care impresioneza majoritatea vizitatorilor mai ales prin ritualurile de primire. Unul dintre locurile cele bune pentru a experimenta cultura Maori este satul Tamaki Maori din Rotorua, o destinatie care atrage anual o multime de turisti.
De la Auckland, capitala Insulei de Nord si a tarii, denumit si orasul velelor, pana la Milford Sound, unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pamant, la un zbor cu elicopterul peste ghetari, o calatorie cu trenul prin Alpii neozeelendezi sau o croaziera pentru admirarea balenelor la Kaikoura, Noua Zeelanda ofera o gama variata de atractii.
In orase ca Auckland, Wellington si Queenstown ai ocazia de a face o sesiune de cumparaturi in magazine cochete, iar apoi te poti relaxa in cafenele moderne sau in restaurante traditionale unde vei savura aromele exotice ale bucatariei locale.
Apreciat de Rudyard Kipling drept una dintre minunile naturale ale lumii, Milford Sound (Piopiotahi in Maori) este un fiord ce se afla intre Parcul National Te Wahipounamu si Parcul National Fiordland din Insula de Sud. Fiordul se intinde pe o lungime de 15 Km spre Marea Tasmaniei si este flancat de piscuri cu inaltimi de peste 1200 m. Pantele fiordului sunt acoperite de paduri luxuriante; zona este arealul a numeroase specii marine printre care foci, pinguini, delfini si deseori aici pot fi observate si balene. Milford Sound este una diontre cele mai frecventate destinatii turistice ale Noii Zeelande.
Inconjurat de munti maiestuosi, situat pe malurile Lacului Wakatipu, in ale carui ape de cristal se oglindesc piscuri inzapezite, Queenstown este un oras - statiune de prestigiu international, construit in preajma golfului natural al lacului. Se pare ca descoperirea aurului pe valea Raului Arrow in 1862 i-a adus si numele - unul dintre norocosii cautatori de aur, dandu-i numele in onoarea Reginei Victoria. Orasul este cel mai mare din zona centrala a provinciei si al treilea ca marime din Districtul Otago.
Asezat in capatul sudic al Peninsulei Pegasus in preajma estuarului format de raurile Avon si Heathcote, Christchurch este cel mai mare oras din Insula de Sud si al doilea mare oras al Noii Zeelande. Christchurch este considerat localitatea cu cea mai buna calitate a apei potabile si este renumit pentru catedrala sa anglicana situata chiar in centrul orasului in jurul careia se afla o piata spre care converg patru mari bulevarde. Alte atractii sunt Muzeul Canterbury si Centrul Artelor.
Situat pe coasta de est a Insulei de Sud a Noii Zeelande, Kaikoura se gaseste la 180 Km nord de Christchurch. In largul Peninsulei Kaikoura ce margineste orasul, viata marina este extrem de abundenta datorita curentilor oceanici; orasul este important port si centru de pescuit marin. Kaikoura beneficiaza de peisaje spectaculoase datorate muntilor din apropiere si este punct de plecare in explorari de vizionare si studiu a vietii marine.
Parcul National Mount Cook se gaseste pe Insula de Sud a Noii Zeelande in vecinatatea orasului Twizel. Declarata parc national in 1953, zona protejata se intinde pe circa 700 Km2; 40 % din suprafata parcului este acoperita de ghetari, notabil fiind Ghetarul Aoraki aflat pe pantele Muntelui Cook. Flora si fauna ocrotite in parc este specific alpina multe dintre specii fiind intalnite doar in aceasta zona. In parc sunt amenajate trasee de drumetie, vanatoare si schi.
Cel mai mare oras al Noii Zeelande, Auckland este cunoscut si sub numele de orasul marinarilor, datorita traditiilor sale maritime. Auckland este situat pe Insula de Nord, intre Golful Hauraki pe Oceanul Pacific la est, Muntii Huna la sud-est, Portul Manukau la sud-vest si Muntii Waikatere la vest si la nord-vest. Partea centrala a orasului sta pe un istm ingust intre portul Manukau la Marea Tasmaniei si portul Waitemata la Oceanul Pacific. Este unul dintre putinele orase din lume cu porturi la doua entitati maritime distincte. Locuit inca din 1350 de populatia maori organizata in pa-uri (sate fortificate), Auckland incepe sa se dezvolte ca oras in 1832, iar in 1840-1841 devine capitala Noii Zeelande.
Situat in regiunea Bay of Planty, pe malul sudic al lacului cu acelasi nume, Rotorua este una dintre principalele destinatii turistice din zona centrala a nordului Noii Zeelande. Orasul se afla intr-o zona cu o intensa activitate geotermala, in imprejurimi gasindu-se numeroase gheizere, vulcani noroiosi, lacuri sulfuroase si izvoare termale. Rotorua este cunoscut ca o destinatie de turism balnear inca din 1800. O alta atractie a zonei este ciclismul montan, in 2006 aici desfasurandu-se un campionat mondial de ciclism montan. Atractivitatea zonei este sporita de cultura locala Maori, reprezentativa prin satul traditional Tamaki Maori.
Aflat la circa 10 km sud - vest de Matamata (localitate din districtul Waikato din Insula de Nord), Hobbiton Movie Set este locul unde au fost facute filmarile la trilogia cinematografica The Lord of the Rings si la serialul The Hobbit. Ineditul platou de filmare se gaseste pe teritoriul fermei familiei Alexander, fiind in prezent o atractiva destinatie turistica. Locul a fost descoperit de Peter Jackson in timpul cercetarii aeriene pentru gasirea unui loc propice filmarilor.
Micul si pitorescul Picton este un orasel situat in nord - estul Insulei de Sud din regiunea Marlborough in Peninsula Queen Charlotte Sound. Numele orasului a fost dat in onoarea unui dintre comandantii Ducelui de Wellington - Sir Thomas Picton care a murit eroic in batalia de la Waterloo. Picton este principala legatura intre Insula de Sud si Insula de Nord, iar in vecinatate se gaseste localitatea Waikawa cu care aproape se uneste. Waikawa este unul dintre marile porturi din Noua Zeelanda.
Devenit capitala administrativa a Noii Zeelande in 1865, Wellington este in acelasi timp si capitala culturala a tarii. Numeroase muzee, teatre si festivaluri de arta, incluzand Te Papa Tongarewa (Muzeul Noii Zeelande), Orchestra Simfonica, Baletul Regal si Festivalul Bianual al Artelor, ii incanta pe turisti si localnici deopotriva. Wellington situat in zona sudica a Insulei de Nord, a fost prima asezare intemeiata în Noua Zeelanda de catre o companie britanica si este capitala cea mai populata din Oceania.
Castelul Larnach se ridica pe o colina din vecinatatea oraselului Pukehiki din Peninsula Otago. Este una dintre putinele constructii de o asemenea anvergura din Noua Zeelanda, ridicata intre 1873 si 1887 ca resedinta personala a antreprenorului si politicianului  William Larnach. Mare parte a constructiei a fost realizata sub indrumarea arhitectului R.A. Lawson, unul dintre principalii proiectanti ai orasului Dunedin. Cladirea contine 43 de camere principale si o sala de bal construita in 1886 ca si cadou pentru fiica favorita Kate Larnach. Din 1967, castelul a devenit proprietatea familiei Barker si este cunoscut ca fiind un castel bantuit. Castelul a fost locatia unui serial TV - Hanlon si a filmului artistic Shaker Run, iar destinul familiei Larnach a fost subiect de inspiratie pentru piesa de teatru Larnach - Castle of Lies.
Dunedin (Maori - Otepoti) este al doilea mare oras din Insula de Sud din Noua Zeelanda si principalul oras din regiunea Otago. Este considerat a fi unul dintre cele patru principale centre urbane din Noua Zeelanda, din motive istorice, culturale si geografice. Dunedin a fost cel mai mare oras ca intindere fiind intrecut in prezent de Auckland, iar ca populatie a fost cel mai mare oras din Noua Zeelanda pana in anul 1900. Dunedin a fost locuit de timpuriu de catre triburi maori; in secolul al XIX-lea scotienii au intemeiat orasul Dunedin - intentionand sa creeze in Noua Zeelanda o copie a Edinburg-ului, ceea ce-i confera un aer vadit european.
Ghetarul Franz Josef aflat in apropierea cochetului orasel cu acelasi nume se gaseste la 5 km de oras pe tarmul vestic al Insulei de Sud in apropiere de Marea Tasmaniei de care il despart 19 km. Numele ghetarului a fost dat de geologul Julius von Haast care a explorat aceasta zona in 1865 in onoarea imparatului Austriei. La sud de oras si ghetar curge Raul Waiho. Zona este de o deosebita spectaculozitate; accesul spre valea ghetarului se face traversand o minunata padure tropicala. Numele maori al ghetarului este Ka Roimata o Hinehukatere; ghetarul care are o lungime de circa 12 km impreuna cu Ghetarul Fox aflat la 20 km sud sunt parte a Parcului National Westland Tai Poutini. Ambii ghetari sunt unici datorita situarii la mica altitudine - 300 metri fata de nivelul marii.

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.

Cerere oferta

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.









Va informam ca atunci cand ne contactati utilizand formularul de cerere de oferta, colectam din partea dvs urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, numar de telefon si ip. Daca nu furnizati informatiile obligatorii solicitate in formular, nu-l veti putea trimite, astfel incat nu vom putea primi solicitarea dvs. Prin accesarea butonului TRIMITE CEREREA, va dati acordul sa colectam din partea dvs aceste date cu caracter personal.