Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Japonia - Destinații exotice

Japonia este constituita ca monarhie constitutionala si se intinde pe o suprafata de 377.801 kmp. Capitala tarii este orasul Tokio iar tara este impartita in 47 de prefecturi. Japonia are o populatie de 127.2 mil. de locuitori iar limba vorbita este japoneza. Moneda nationala este yenul divizat in 100 sen. Tara este asezata in Pacificul de nord de-a lungul coastei est-asiatice si are 4 insule pricipale pe linga care exista peste 4100 de insule mai mici. Japonia negociaza inca cu Rusia in privinta sudului insulelor Kurile. Cele mai importante insule ale tarii sunt Kyushu (42.073 kmp), Honshu (2...

Citeste mai mult

Japonia - Destinații exotice


Clima:




Descriere turistica:


Japonia este constituita ca monarhie constitutionala si se intinde pe o suprafata de 377.801 kmp. Capitala tarii este orasul Tokio iar tara este impartita in 47 de prefecturi. Japonia are o populatie de 127.2 mil. de locuitori iar limba vorbita este japoneza. Moneda nationala este yenul divizat in 100 sen. Tara este asezata in Pacificul de nord de-a lungul coastei est-asiatice si are 4 insule pricipale pe linga care exista peste 4100 de insule mai mici. Japonia negociaza inca cu Rusia in privinta sudului insulelor Kurile. Cele mai importante insule ale tarii sunt Kyushu (42.073 kmp), Honshu (230.862 kmp), Shinshuu (18.792 kmp) si Hokkaido (87.511 kmp). În partea de sud se afla lantul de insulele Ryukyu carorra apartine si insula Okinawa. Tara insula are un relief muntos cu multe paduri (doua treimi din suprafata tarii). Cel mai mare munte este Fujiyama (munte vulcanic) 3776 m. Tara are cateva sute de vulcani dintre care doar 40 sunt inca activi. Japonia este instabila din punct de vedere geologic aici avand loc multe cutremure pe pamant si pe apa. Populatia este masata in principal in jurul oraselor Tokio, Kyoto si Osaka. În total exista 350 de parcuri naturale si 27 de parcuri nationale care ocupa o suprafata de 7.5% din teritoriul tarii.


În Japonia se intalneste vantul continental Polar si vantul maritim tropic. În partea de sud exista o clima tropicala calda pe cand in nord o clima temperata rece. Precipitatiile aici sunt mai mari decat pe contimentul asiatic. Primavara este anotimpul preferat de turisti datorita temperaturilor medii calde si a naturii superbe care se trezeste la viata. Se ntampla uneori sa apara taifunuri in apropierea insulei datorita incalzirii globale si a intretaierii celor doua mari vanturi cald si rece.


99% din populatie sunt japonezi dupa care vin mici minoritati precum Ainu (bastinasii insulei Hokkaido). Exista si coreeni,chinezi si brazilieni. Peste 80% din japonezi sunt de credinta budista si Shitoista, 4% sunt crestini. Femeile in Japonia ocupa un loc traditional. Sunt in mod normal casnice si se ocupa de cresterea copiilor. Lucreaza pina la o varsta appx. de 26 de ani dupa care se marita si devin casnice. In ultimul timp insa tot mai multe femei vor sa urmeze o cariera precum Takako Doi care in 1991 a devenit prima femeie la conducera unui partid din Japonia. Traditiile de mii de ani au fost pastrate intr-o mare parte si japonezii pun mare baza pe aceste traditii.


Trenul este cel mai folosit mijloc de transport  in Japonia. Caile ferate japoneze sunt bine dezvoltate si au in compozitia lor al doilea tren din lume ca viteza numit " Shinkansen ". Punctualitatea trenului este renumita precum si viteza lui. Linia de avion de la Tokio la Tschitose este cea mai frecventata cursa de avion din lume.


Japonia este o tara scumpa pentru turisti datorita cursului ridicat al yenului. Cei mai multi turisti vin din Corea de sud,Taiwan,USA,Marea Britanie si in ultimul timp si din China. Cele mai vizitate locuri sunt palatul regal din Kyoto,templele si gradinile din Nara. Orasele Tokio si Osaka atrag turistii nu numai prin tehnica si electronica gasita aici in avans fata de Europa si USA dar si prin o multime de temple si palate istorice relicve ale unei culturi de mii de ani. Pentru aventurieri recomandam insula Hokkaido,cu munti pitoresti care inca nu au fost atinsi de mana omeneasca.


In timpul celui de-al doilea razboi mondial sa intamplat tragicul atac de la Hiroshima si Nagasaki.  In zilele noastre natura si oamenii si-au revenit din socul produs in urma cu peste 60 de ani  si au ridicat o multime de simboluri inchinate pacii si ceea ce insemna pentru ei. Inca mai exista ramasite ale unor cladiri din acele timpuri care poarta insemnele celui mai grav atac dat omenirii vreodata.


Gastronomie:


Orice reţetă de mâncare japoneză este ocazia unei călătorii imaginare pe un tărâm exotic al aromelor, formelor şi texturilor. Ţara Soarelui Răsare are o cultură culinară bogată desăvârşită în mii de ani şi care a cucerit încet, încet întreaga lume.


Bucătăria japoneză pune pe primul loc orezul, ingredientul preferat al acestui popor de peste 2000 de ani. Orezul este atât de improtant pentru japonezi încât la un moment dat în istorie era folosit drept monedă de schimb, iar cuvântul care denumeşte orezul gătit în limba japoneză mai înseamna şi „mâncare” – cu alte cuvinte, nicio masă fără orez.


Orezul folosit în reţetele de mâncare sau prăjituri are bobul scurt şi devine lipicios când este preparat termic. Japonezii preferă orezul alb pe care îl consideră mai gustos decât cel brun. Reţetele de sushi, onigiri, chazuke şi multe alte reţete japoneze conţin orez ca ingredient principal. El se poate combina cu alge marine, peşte, legume, condimente, sos de soia, ouă crude sau gătite şi, în general, cu orice îi trece prin cap bucătarului.


Pentru că ţara este formată din insule, bucătăria japoneză pune accentul foarte mult pe deliciile oferite de ocean: alge, fructe de mare şi desigur peşte şi mamifere marine.


Totuşi, cel mai faimos fel de mâncare din bucătăria japoneză, sushi, nu are la bază peştele crud, aşa cum credem noi, europenii. Există mai multe varietăţi de sushi, iar singurul ingredient comun este orezul, care poate fi combinat cu carne, alge, soia etc. De pildă, Inarizushi este o combinaţie de orez şi tofu, pe când Chirashizushi conţine orez şi mai multe tipuri de sashimi – carne crudă – care poate fi peşte sau altceva. Cel mai cunoscut tip de sushi este Norimaki, un rulou de peşte şi orez învelit în alge.


Printre ingredientele importante din bucătăria japoneză se numără şi tăiţeii, care în unele reţete culinare pot înlocui orezul. În mod tradiţional, tăiţeii se servesc reci, alături de un sos. Dar japonezii îi includ şi în reţete de supă, un obicei preluat de la chinezi în ultima sută de ani.


O altă „marcă înregistrată” a bucătarilor japonezi este sashimi, carnea crudă tăiată în felii foarte subţiri. De obicei este vorba de peşte sau fructe de mare, dar în unele zone se mănâncă şi sashimi de cal, pui sau din organe de vită. O ciudăţenie a japonezilor este Ikizukuri, sashimi de la un animal viu, de obicei peşte.


Alte ingrediente ce apar frecvent în reţetele culinare japoneze sunt algele, ouăle de găină sau prepeliţă, tofu şi alte produse din soia, crustaceele, legumele, fructele exotice şi ciupercile – faimoasele maitake, shiitake şi altele cunoscute ca având proprietăţi vindecătoare.

Desigur, nu este uşor să prepari o reţetă din bucătăria japoneză, nu pentru că ele în sine ar fi complicate, ci pentru că ingredientele sunt o raritate la noi. Însă reţetele de sushi, orez japonez sau tăiţei trebuie încercate măcar o dată şi neapărat servite cu ajutorul beţişoarelor.


Obiective turistice:


1. Castelul Himeji


Himeji este un domeniu in Japonia renumit pentru cel mai impresionant castel din tara, construit la inceputul secolului al XVII-lea. Complexul palatului este cunoscut in Japonia ca Shirasagijo, ceea ce in traducere inseamna „White Heron Castle”, deoarece designul sau seamana cu o pasare cu aripile in zbor. Pentru a ajunge in interiorul castelului turistii trebuie sa urmeze un traseu, care trece prin turnuri mici, ziduri si porti din lemn masiv. Turnul central, numit „dautenshu” are vedere spre o curte mica, unde samuraii efectuau ritualul omorului – sepuko. In partea de sud a curtii se spune ca se afla casa de bauturi spirtoase. Pe langa palatul principal in Himeji, deosebit de interesant pentru vizitatori este si Muzeul de Istorie al prefecturii Hyogo, dar si Muzeul Literar. 


2. Kinkaku-Ji, Kyoto


Templul Kinkaku-Ji cunoscut si ca Pavilionul de Aur, a fost construit in 1397 ca resedinta a shogun-ului Ashikaga Yoshimitsu, dar dupa moartea sa a devenit un templu budist Zen. Vizitarea acestui templu magnific acoperit cu ornamente din aur si inconjurat de o gradina frumoasa japoneza este unul dintre lucrurile obligatorii de facut in Kyoto. Pavilionul Templului de Aur straluceste literalmente in culoare de metal pretios. Intreaga cladire este aurita, pentru ca pastreaza moastele lui Buddha. Frumoasa gradina japoneza care inconjoara Kinkaku-Ji completeaza acest areal spiritual. In fata pavilionului a fost construit un mic iaz inconjurat de alei, cursuri de apa si plante exotice. Gradina de la Kinkaku-ji si pavilionul in sine sunt unele dintre cele mai magnifice locuri din Kyoto. 


3. Muntele Fuji


Muntele Fuji merita cu adevarat dreptul de a fi printre cele mai mari atractii din Japonia. Acesta este cel mai inalt punct al insulei, situat la aproximativ 100 km vest de Tokyo pe Honshu Main Island. Japonezii considera ca Fuji este muntele cel mai sacru si este pretuit ca un Sfant. Daca veti reusi sa ajungeti la craterul vulcanului veti fi pe cel mai inalt punct din Japonia, situat la 3776 m altitudine. Multi turisti se bucura de o priveliste superba atunci cand ciresii infloresc. 


4. Turnul Tokyo


Multi oameni spun ca Tokyo este un loc in care oamenii isi pot imagina cum arata viitorul. Una dintre structurile cele mai uimitoare din lume si un simbol al orasului este Turnul Tokyo. Are o inaltime de 333 m si este o copie a Turnului Eiffel. A fost construit in 1958 si simbolizeaza ascensiunea Japoniei ca o forta economica majora. La 150 m si 250 m sunt situate observatoare care ofera vederi panoramice asupra orasului. In plus, va puteti bucura de un muzeu de ceara si o galerie de arta situate in interiorul turnului. 


5. Todai-Ji Hall, Nera


Orasul Nera este situat in partea de nord a prefecturii si este aproape de Kyoto. Sapte temple si ruine in Nera, impreuna cu padurea Kasugayama formeaza asa numitul „monument istoric antic Nera”. Punctul principal de atractie al parcului este o statuie de bronz colosala a lui Buddha plasata in „Todai-Ji” (Marele templu de est) - considerat a fi cea mai mare cladire din lemn, construita in secolul al VIII-lea. Acesta este cel mai vizitat loc din Nera, care atrage pelerini budisti si oameni din intreaga lume. Conform legendei, un zeu mitic din templul Kasuga a sosit la Nera pe un cerb alb pentru a proteja capitala. De atunci, cerbii sunt considerati animale sacre pentru oras.


6. Umeda Sky Building, Osaka


Umeda Sky Building este o cladire mare si spectaculoasa in Osaka. De asemenea este cunoscuta si sub numele de „New Umeda City”. Cladirea are 173 m si este formata din doua turnuri principale legate de Observatorul Gradinii Plutitoare, situat la etajul 39. Observatorul ofera o vedere de neuitat asupra orasului. In timp ce va veti bucura de peisaje incredibile veti simti si vantul care la 170 m de sol este destul de puternic. Din acest loc magnific se poate observa si Insula Awaji.


7. Yonaguni Island


Yanoguni este cea mai populata insula vestica din Japonia care a devenit celebra in 1987, cand scafandri au gasit in largul coastei la o adancime de 25 m misterioase structuri de piatra subacvatice. Chiar si astazi, oamenii de stiinta fac dezbateri cu privire la originea lor, dar nimeni nu stie sigur cum au aparut in ocean. Piramidele sunt un fenomen natural sau o creatie umana? Potrivit unor experti, monumentul acvatic a fost creat in mod artificial cu multi ani in urma de catre o civilizatie necunoscuta care a disparut de pe pamant. Insula este un loc ceresc pentru oricine doreste sa plonjeze in adancurile oceanului si sa atinga structurile misterioase.


8. Itsukushima


Insula Itsukushima situata in Marea Seto este un loc sfant al sintoismului din secole stravechi. Primele sanctuare de aici au fost, probabil, constrite in secolul al VI-lea. Templul dateaza din secolul al XII-lea si prezinta multe detalii artistice si tehnice. In proiectarea templului puteti vedea un joc al contrastelor in culori si forme. Insula este considerata un loc sacru si pentru o lunga perioada de timp oamenii de rand nu au avut voie sa calce pe ea. Locul a devenit un simbol al Japoniei si este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice.


9. Hiroshima Peace Memorial Park


Hiroshima este unul dintre cele mai renumite orase din lume. Tragicul prilej care l-a facut celebru va fi cu greu uitat. Totusi Hiroshima merge mai departe si este in curs de dezvoltare ca o destinatie din ce in ce mai preferata, fiind un loc plin de amintiri si cu o atmosfera unica de cultura si traditii asiatice. Unul dintre simbolurile orasului este Peace Memorial Park unde se afla Muzeul Pacii, deschis in 1955. Memorial Park Peace este un fel de oaza in inima orasului, unde printre copaci, poteci, atmosfera placuta si monumente interesante va puteti relaxa cu un tur prin Hiroshima. In parc se afla un monument jumate distrus numit Atomic Bomb Dome - una dintre putinele cladiri care au supravietuit dupa bombardament.


10. Ginza District, Tokyo


Ginza District este cel mai faimos cartier din Tokyo si una dintre zonele comerciale preferate din intreaga lume. Mergeti la shopping, deoarece acest cartier este raiul cumparaturilor dispunand de o multime de magazine, buticuri si restaurante. Aceasta zona din Tokyo a fost clasificata ca fiind una dintre cele mai elegante si scumpe destinatii de shopping din lume. In afara de galeriile de arta si magazinele fabuloase, Ginza District gazduieste cea mai mare piata de peste din Asia si cladirea Sony - una dintre cele mai uimitoare atractii din Tokyo - pe care le puteti vizita gratuit.



Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.

Cerere oferta

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.









Va informam ca atunci cand ne contactati utilizand formularul de cerere de oferta, colectam din partea dvs urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, numar de telefon si ip. Daca nu furnizati informatiile obligatorii solicitate in formular, nu-l veti putea trimite, astfel incat nu vom putea primi solicitarea dvs. Prin accesarea butonului TRIMITE CEREREA, va dati acordul sa colectam din partea dvs aceste date cu caracter personal.