Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Techirghiol Romania 2021

Vacanta in Techirghiol Romania 2021

Techirghiol este un oraș în județul Constanța, Dobrogea, România. Are o populație de 7.292 locuitori. Se află la 15 km de Constanța, la 2 km de Eforie Nord, la 4 km de Movilița. Orașul este cunoscut pentru lacul cu același nume, Sanatoriul Balnear și Mănăstirea Sfânta Maria.

Citeste mai mult

Vacanta in Techirghiol Romania 2021


Clima:

Techirghiol este un oraș în județul ConstanțaDobrogeaRomânia. Are o populație de 7.292 locuitori. Se află la 15 km de Constanța, la 2 km de Eforie Nord, la 4 km de Movilița. Orașul este cunoscut pentru lacul cu același nume, Sanatoriul Balnear și Mănăstirea Sfânta Maria.

Techirghiol este și printre primele stațiuni din România cu o companie din domeniul farmaceutic, care folosește ingrediente extrase din Lacul Teghirghiol în scop terapeutic. Techir este brandul cosmetic terapeutic care utilizează ingrediente precum nămolul sapropelic și apa salină în compoziția produselor sale. Produsele conoscute sunt săpunurile cu ingrediente naturale, uleiurile pentru masaj și cremele de îngrijire pentru ten.

 

 

Gastronomie:

 

 Mancarurile din bucataria dobrogeana sunt usoare, gustoase, la pregatirea acestora se foloseste mult untdelemnul si untul. Ciorbele se acresc cu bors, zeama de varza, dar si otet pentru ciorba de burta si ciorba pescareasca, fiind realizate din legume si mai ales peste. Se folosesc mult gustarile din legume proaspete sub forma de salata in combinatie cu oua, branza, smantana. Preparatele de baza sunt insotite de garnituri din orez, legume dar si paste fainoase.

 

Obiective turistice:  

 

Lacul Techirghiol- situat pe tarmul Marii Negre intre localitatile Techirghiol, Eforie Nord si Eforie Sud, fiind cel mai intins lac salin din Romania, cu lungimea de 7500 m, adancimea de 9m . Se deosebeste fundamental de celelalte lacuri prin aspectele sale fizico-geografice cu toate ca geneza este aceeasi. 

Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.