Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Tara Bascilor Spania

Vacanta in Tara Bascilor Spania

Înghesuită pe linia de coastă între munții Cantabriei și granița cu Franța, cele trei provincii ale Tării Bascilor vă oferă un peisaj fabulos: munți, râuri, plaje cu nisip fin și câmpii de un verde luxuriant spre sud, punctat de podgorii recunoscute pe plan mondial. Strălucirea muzeului Guggenheim din Bilbao a devenit port-drapelul regiunii, însă motivul pentru care puteți, fără nicio umbră de îndoială, să călătoriți în Țara Bascilor, este mâncarea. În universul gastronomic al bucătăriei spaniole, gastronomia bască este recunoscută categoric ca superlativ, cu o abundență de produse proaspete ș...

Citeste mai mult

Vacanta in Tara Bascilor Spania


Clima: 


Descriere: 
Înghesuită pe linia de coastă între munții Cantabriei și granița cu Franța, cele trei provincii ale Tării Bascilor vă oferă un peisaj fabulos: munți, râuri, plaje cu nisip fin și câmpii de un verde luxuriant spre sud, punctat de podgorii recunoscute pe plan mondial. Strălucirea muzeului Guggenheim din Bilbao a devenit port-drapelul regiunii, însă motivul pentru care puteți, fără nicio umbră de îndoială, să călătoriți în Țara Bascilor, este mâncarea. În universul gastronomic al bucătăriei spaniole, gastronomia bască este recunoscută categoric ca superlativ, cu o abundență de produse proaspete și de sezon. Și puteți mânca atât în simplele baruri "Tapas", cât și în restaurantele de clasă mondială, listate de Michelin.

Gastronomie:
Aceasta regiune imparte cu Catalunia statutul de ‚’regina’’ a gastronomiei spaniole si asta datorita unei foarte lungi traditii cu o incredibila varietate de materii prime alaturate creativitatii. Printre felurile de mancare apreciate ale gastronomiei basce gasim bucate din carne si peste, majoritatea acestora fiind preparate la gratar.
De-a lungul coastelor gasim foarte multe feluri de mancare din peste, fructe de mare si crustacee iar in zonele din interior, gastronomia este caracterizata de produse pe baza de carne, legume si peste de apa dulce. Aici gasim evidente influente ale traditiei gastronomice spaniole si franceze insa ceea ce a contribuit cel mai mult la stratificarea bucatariei basce, au fost obiceiurile popoarelor care s-au stabilit aici in trecut. Un exemplu in acest sens sunt evreii care au fost alungati din Portugalia si Spania in secolul al XV-lea si care s-au stabilit in Tara Bascilor, cei mai multi in orasul Bayonne unde au fondat o faimoasa industrie de ciocolata care a durat in timp.Si vorbind de aceasta localitate as dori sa amintesc un produs de top, si-anume jambonul de Bayonne care este un produs senzational. Odata cu descoperirea americilor si in aceasta regiune au ajuns cartofii si ardeii iuti, care foarte rapid au devenit ingrediente fundamentale a bucatariei locale; in special ardeiul iute care a gasit loc de onoare nu numai in felurile de mancare de zi cu zi, ci si in prepararea si condimentarea jamboanelor si carnatilor.

De vizitat:
Muzeul Guggenheim din Bilbao este un muzeu de artă contemporană situat în Bilbao, Ţara Bascilor. 

Muzeul este unul din cele cinci muzee mondiale ale fundaţiei Solomon R. Guggenheim. Este probabil, de departe, construcţia cel mai uşor de recunoscut din Bilbao. 

Muzeul a fost proiectat de arhitectul Frank Gehry, unul dintre cei mai stimaţi şi admiraţi arhitecţi actuali, fiind proiectat într-o manieră arhitecturală "tipic" deconstructivistă. 

Deschis pentru public în 1997, a fost conceput să reprezinte unul din elementele centrale ale procesului de reînnoire urbană şi relansare culturală a oraşului Bilbao. Aproape imediat după deschiderea sa, Guggenheim Bilbao a devenit o atracţie turistică importantă şi a fost credidat cu promovarea aproape instantanee a oraşului basc pe plan mondial. Mulţi sunt de părere că acest muzeu "a pus oraşul Bilbao pe hartă". 

Filtre

Nume hotel


Numar Stele


Destinatie


Categorii


Au fost gasite 1 hoteluri

Tara Bascilor, Spania
Programe Seniori
Spania 2018

Senior Voyage va ofera posibilitatatea sa vizitati una dintre regiunile romantismului clasic frecvent mentionata in marile opere literare si nu numai Tara Bascilor Pais Basque cum e cunoscuta in franceza sau Eskadi Herral in dialectul spaniol bas . . .