Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Split Croatia 2021

Vacanta in Split Croatia 2021

Split este cel mai mare si mai important oras din Dalmatia, centrul cantonului Split-Dalmatia. Cu o populatie de 180.000 locuitori este al doilea cel mai mare oras din Croatia. Este situat la 150 km nord de Dubrovnik, fiind cea mai mare localitate de pe litoral....

Citeste mai mult

Vacanta in Split Croatia 2021


Split este cel mai mare si mai important oras din Dalmatia, centrul cantonului Split-Dalmatia. Cu o populatie de 180.000 locuitori este al doilea cel mai mare oras din Croatia. Este situat la 150 km nord de Dubrovnik, fiind cea mai mare localitate de pe litoral.

Locuitorii orasului traiesc din turism, pescuit, vin si industria chimica. Este de asemenea un punct de trafic pentru Dalmatia: in majoritatea insulelor din mijlocul Dalmatiei nu se poate ajunge fara a trece prin portul Split (de obicei se merge cu feriboturile Jadrolinija).

Split este cunoscut pentru Palatul lui Diocletian si Catedrala sa cu faimosul turn cu clopot. Principala atractie a orasului este Palatul lui Diocletian, in prezent este constituit din cele mai impozante ruine romane din regiune. Construit ca o fortareata, el adapostea apartamentele imperiale, mai multe temple si un mausoleu. Excelent s-au pastrat un vestibul al palatului original, piata cu coloane, templul lui Jupiter si baza mausoleului lui Diocletian, transformat astazi intr-o catedrala. Imediat langa ruinele romane se gasesc cateva cladiri medievale, printre care si primaria datand din secolul al XV-lea. Palatul reprezinta astazi centrul orasului, plin de magazine. Intregul centru vechi istoric a fost inclus in anul 1979 pe lista Patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Muzeul Orasului: recomandat iubitorilor de istorie, cuprinde numeroase artefacte din vremuri stravechi precum documente rare, bani, steme si mobila.

Galeria Mestrovic: un muzeu ce contine peste 190 de opere ale artistului cu acelasi nume.

Obiective culturale: Muzeul Maritim , Muzeul Croatiei, Muzeul Arheologic, Galeria de Arta.

Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.