Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Skiathos Grecia 2021

Vacanta in Skiathos Grecia 2021

Vacanțele în Skiathos sunt ideale pentru cei care iubesc viața de noapte, cumpărăturile, plajele aglomerate, distracția și divertismentul. Cu toate acestea, aspectul aglomerat al insulei nu îndepărtează frumusețea ei: plimbări pitorești, văi ascunse, câteva plaje mai liniștite, peșteri, roci sculptate și micile golfuri sunt numeroasele bijuterii pe care le puteți găsi în Skiathos dacă vă faceți timp să explorați insulă.

Citeste mai mult

Vacanta in Skiathos Grecia 2021OBIECTIVE TURISTICE


Peșterile Mării Skiathos: În apropierea plajei Lalaria, una dintre cele mai fotografiate plaje din Grecia se află două peșteri frumoase ale mării, Skotini și Galazia. Lalaria este situată pe coasta de nord a Skiathos și este cea mai faimoasă priveliște a Skiathos.

Skotini spilia (peștera întunecată) este legendara peșteră a mării caracterizată prin intrarea sa joasă și îngustă prin care poate trece doar o barcă. Are aproximativ 20 de metri adâncime și este într-adevăr întuneric. Galazia spilia (peștera albastră) are dimensiuni mai mari în comparație cu peștera Skotini. Reflecțiile sale uluitoare pe stânci și frumusețea rară sunt destul de fascinant.

Aceste două peșteri sunt considerate cele mai remarcabile creații ale naturii și sunt printre cele mai frumoase obiective turistice din Skiathos care nu trebuie ratate. Ambele sunt accesibile cu barca și puteți chiar să vă legați iahtul într-una din golfuri și să explorați înconjuratorul viu. Turiștii consideră că aceste peșteri irezistibile și sunt mult preferate de înotătorii și scafandrii care se bucură de peisajul subteran.


Skiathos Bourtzi: Bourtzi este o peninsulă minusculă care împarte portul Skiathos în două părți distincte. A fost un fort, construit de frații Gizi care stăpâneau Skiathos în 1207. Bourtzi era mărginit de ziduri impregnabile și erau două turnuri situate la stânga și la dreapta porții principale. În prezent, nu este posibil să se stabilească înălțimea parapetului de la ruine. Arheologii sunt de părere că în interiorul fortului exista o biserică mică, biserica din Agios Georgios, care era divinitatea păzitoare a venețienilor.

Biserica era cu toată probabilitatea construită de frații Gizi. Datorită prezenței acelei biserici, Bourtzi a fost denumit în mod popular ca Kastelli tou Agiou Georgiou (Castelul Sfântului George). Fortul impregnabil a fost stricat în anul 1660 odată cu ocuparea insulei de către amiralul Francesco Morozini. În anul 1823, locuitorii insulei au reușit să alunge Topal Pașa. După eliberare, primul Lazaret al insulei a început să funcționeze la Bourtzi.

În anul 1906, în mijlocul peninsulei a fost construită o școală, care a fost finanțată de Andreas Syngros. Bustul lui Alexandros Papadiamantis, care este poziționat la intrarea în școală, a fost pus la punct încă de la înființarea sa în anul 1925.

În vremurile actuale, Bourtzi este un loc popular pentru odihnă și recreere. Întregul cartier este plin de copaci impunători și oferă vederi impresionante asupra împrejurimilor. Există numeroase site-uri unde se pot vedea încă vestigiile trecutului. Școala primară servește în prezent un centru cultural superb. În incintă, sunt săli de conferințe exclusive și, de asemenea, un minunat teatru de vară și în fiecare an găzduiește spectacole de teatru și muzică.


Castelul medieval din Skiathos: În trecut Castelul a fost unul dintre principalele orașe medievale. Orașul a fost construit strategic pe o stâncă stâncoasă care atârnă literalmente deasupra mării la extremitatea nordică a insulei. Faleza este vizibilă prin înălțimea enormă și a fost o locație ideală pentru protecția oamenilor care locuiau în orașul Castel.

În culmea prosperității sale, Castelul avea toate cele 300 de unități de locuit și 22 de biserici elegante. În prezent, există doar o biserică solitară care este o mărturie mută a trecutului glorios al Castelului. Resturi și vestigii ale altor biserici pot fi găsite în și în jurul Castelului. Câteva case bine restaurate pot fi găsite aici. Oricine are probleme să urce pe vârf este asigurat de panorama panoramică uluitoare. De pe vârful falezei, se poate vedea continentul, precum și partea de nord a Skopelos.

Priveliștea spre plaja pitorească este absolut uluitoare. Iată că bărcile se așază. Numeroase bărci, atât mici, cât și mari, sunt așezate pe un pasaj restrâns de-a lungul plajei și creează o vinie cu adevărat caleidoscopică. Plaja are, de asemenea, o taverna confortabilă.

Arheologii și istoricii sunt de părere că, în timpul secolului al XVI-lea, populația insulei a decis să se orienteze spre stânca neînvinsă, care este situată la nord-estul Skiathos și să își construiască propriul Castel. În trecut, podul îngust a servit ca singura legătură cu insula.


Mănăstirea Panagia Evangelistria din Skiathos, Sporade: Mănăstirea Panagia Evangelistria este situată la aproximativ 5 km nord de orașul Skiathos. Reșezibilă cu mașina sau pe jos (1 oră) din capitala insulei, această mănăstire istorică este construită pe versanții unui  munte și este înconjurată de o vegetație luxuriantă, în mare parte păduri de pini și brazi.

Mănăstirea Evangelistria este printre cele mai importante centre religioase din Sporade și cu siguranță cel mai important din Skiathos. Construcția sa a început în 1794 și a fost finalizată în 1806. A fost fondată de călugărul Nifon din Chios și călugărul local Gregorios Hatzistamatis. În anii Revoluției Grecești (în anii 1820), această mănăstire a jucat un rol important în acordarea adăpostului luptătorilor și refugiaților și oferirea de bani pentru sprijinul economic al Revoluției.

Aici, în septembrie 1807, Jurământul de libertate a fost luat de eroi importanți, precum Theodoros Kolokotronis, Andreas Miaoulis și alții. În același timp, primul steag grecesc a fost țesut și binecuvântat, drapelul cu crucea albă pe fond albastru. De asemenea, în 1839, filozoful din Andros Theophil Kairis a fost reținut în această mănăstire. În interiorul Mănăstirii, vizitatorii pot vedea katholicon, capelele lui Agios Ioannis și Agios Demetrios.


Sfânta Mănăstire Panagia Kounistra din Skiathos, Sporade: Mănăstirea Panagia Kounistra (sau Ikonistra) se găsește în mijlocul unei păduri de pin, în partea de sud-vest a Skiathos. Este de fapt situat la aproximativ 13 km de orașul principal, pe drumul către plaja Aselinos și este considerat sfântul protector al insulei.

A fost construită în secolul al XVII-lea și conform tradiției, în 1650 Symeon, un călugăr ascet a găsit icoana Fecioarei Maria care se leagănă într-un pin, de aceea mănăstirea a luat numele (Kounistra însemnând mișcarea leagănului). Icoana Maicii Domnului a fost considerată miraculoasă și astăzi este găzduită în biserica Catedralei din orașul Skiathos.

Mănăstirea Kounistra este dedicată Prezentării Fecioarei Maria și sărbătorește pe 21 noiembrie unde în fiecare an are loc un important festival religios. Fiecare vizitator este uimit de iconostasul din lemn și de frescele și icoanele fascinante care au fost realizate între două perioade diferite, în 1741 A.D și 1805 A.D. PLAJE

Insula Skiathos are unele dintre cele mai impresionante plaje din insulele grecești. Acoperite cu păduri de pini, plajele din Skiathos au nisip moale și apă cristalină. Majoritatea plajelor Skiathos din partea de sud a insulei sunt organizate cu umbrele, sezlonguri și centre de sporturi nautice. Plajele Skiathos din partea de nord sunt retrase și frecventate de naturiști. Se pot închiria bărci pentru a face turul insulei. Mai jos veți găsi o listă cu cele mai bune plaje din insula Skiathos.

Plaja Lalaria: accesibilă doar cu vaporul din portul capitalei, Lalaria este situată pe vârful nord-estic al insulei și este un loc asemănător visului, de o frumusețe incredibilă, cu stânci uriașe albe, care se ridică din marea albastră profundă.
În stânga plajei cu nisip alb se află o stâncă formând o punte naturală între nisip și mare, cu o gaură în mijloc care compune un fel de pasaj submarin. Magnificele peșteri albastre și întunecate sunt situate chiar înainte de Lalaria și merită vizitate cu barca.


Plaja Agia Paraskevi: Stațiunea plajă Agia Paraskevi este amplasată în zona de sud a orașului Skiathos, la 7 km de orașul Skiathos. Este o plajă frumoasă, cu ape albastre și nisip auriu. Și-a luat numele după mica biserică apropiată a Agiei Paraskevi. Această plajă mare are suficiente facilități pentru a practica o mulțime de sporturi nautice, inclusiv schi nautic și schi cu jet. De asemenea, este posibil să închiriați o barcă pentru a merge în excursii mici în jurul insulei.
Facilitățile Agia Paraskevi includ, de asemenea, multe opțiuni în ceea ce privește cazare, cum ar fi vile frumoase și numeroase hoteluri și studiouri de lux, amplasate la doar câțiva metri de coastă. În plus, există o mulțime de taverne minunate lângă mare. Această plajă poate fi accesată cu autobuzul din orașul Skiathos.


Plaja Agia Eleni: Agia Eleni este un mic golf care și-a luat numele de la capela din apropiere dedicată Agia Eleni (Sfânta Elena). Plaja cu nisip auriu este situată la 14 km de orașul Skiathos, pe coasta de vest a insulei, la doar 1 km de populara plajă Koukounaries. Doar o mică parte a plajei este organizată cu câteva umbrele și ochelari de soare.Aceasta este o locație ideală pentru copii datorită apei superficiale și a mediului pașnic. Când soarele este într-adevăr fierbinte, puteți folosi copacii ca adăpost pentru umbră și să admirați frumusețea naturală a locului. Accesul la Agia Eleni este ușor. Există multe bărci care pleacă din portul principal sau puteți ajunge la Koukounaries cu autobuzul.Plaja Asselinos: Pe partea de nord a insulei se află golful Aselinos, situat la 13 km vest de orașul Skiathos. Este o plajă lungă, cu nisip gros și pietricele mici. Este adesea folosit ca o scurtă oprire pentru excursii zilnice datorită mediului natural deosebit. Plaja este înconjurată de Muntele Kounistra, un sit cu o verdeață vastă care ajunge la marginea țărmului.Aselinos este un loc minunat datorită peisajului exotic, ideal pentru plimbări romantice. Există o mică tavernă, dar totuși fermecătoare, care oferă o vedere excelentă asupra mării, care vă va garanta o noapte de neuitat. Pentru cei cărora le place vacanța primitivă și simplă, există o zonă de camping lângă Aselinos


Plaja Stigero: Este un golf retras din partea de nord a insulei. Este înconjurat de bucăți rare de piatră și nisip gros și ape cristaline. Zona nu este protejată de vânturi puternice, iar marea devine brusc mai adâncă, deci nu este un loc ideal pentru familii. La Stigero se poate ajunge cu barca și de aceea rămâne o plajă atât de retrasă, fără facilități turistice în jur. Unele părți ale plajei sunt folosite pentru naturism, deoarece acesta este un loc în care vizitatorii se pot bucura de intimitate totală.Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.