Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Sintra Portugalia

Vacanta in Sintra Portugalia

De pe ţărmul vestic al Europei, exploratorii de odinioară se îmbarcau ca să descopere lumea. Pentru Riviera lusitană, merită să mergeţi până „la capătul Pământului“, Sintra este un oras in municipalitatea Sintra, Portugalia, localizat in subregiunea Marea Lisabona, regiunea Lisabona. ...

Citeste mai mult

Vacanta in Sintra Portugalia


La 18 kilometri de Oceanul Atlantic, ascunsă la umbra munţilor dintr-un superb parc natural, se află Sintra  –  bijuteria coroanei Portugaliei. Aici şi-au făcut castele regii micului popor lusitan care a cucerit odinioară lumea. De aici a urmărit Regele Manuel I întoarcerea lui Vasco da Gama din legendara expediţie în care a descoperit Indiile. Aici a fost auzită pentru prima oară, la curtea Regelui Sebastian (strănepotul Regelui Manuel I), capodopera „Os Lusíadas“ a poetului naţional Luís Vas de Camões. Şi de aici a plecat în secolul al XIX-lea curentul care a desenat imaginea Europei: arhitectura romantică. Graţie Sintrei, transformată de monarhi într-o reşedinţă de vis şi sursă de inspiraţie pentru ceilalţi regi, turiştii pot vizita astăzi pe tot continentul peisaje fascinante, cu grădini luxuriante, parcuri dantelate şi clădiri de poveste. Captivat de frumuseţea Sintrei, Lordul Byron a intitulat-o „cel mai încântător loc din lume“. Să fii pregătit pentru micile străduţe pavate cu piatră cubică, garduri ornamentale şi ziduri placate cu celebrele „azulejos“  – piesele de mozaic viu colorate din ceramică emailată. Casele inspiră cochetărie, ca nişte palate în miniatură. Sunt doar avanpremiera spectaculosului peisaj care a impus Sintra pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Cel mai faimos castel al Sintrei este Palacio de Pena, desemnat una dintre cele şapte minuni ale Portugaliei. Aşezat pe vârf de munte, palatul domină împrejurimile, fiind vizibil în zilele senine de la Lisabona, de la distanţa de 33 de kilometri. Pena are o arhitectură neobişnuită: îmbină stiluri care exprimă influenţa stăpânitorilor şi cuceririlor Portugaliei –  de la romani şi arabi, la spanioli şi indieni. Un amănunt important: portughezii au lăsat un indiciu săpat în piatră, care spune multe despre mândria lor de a fi marcat era navigaţiei. La intrarea în palat te scrutează de sus Zeul Triton  – fiu al lui Poseidon, zeul mării.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 1 hoteluri

Sintra, Portugalia Vezi locatia pe harta
Chartere 2019

Descriere Amplasat intr-un Parc National de 545 de acri pe Muntii Sintra din sud Penha Longa Resort este o minunata statiune care cuprinde un hotel luxos de 194 camere un palat din secolul al XIX-lea fondat initial ca manastire in secolul al XIV-lea . . .