Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Santorini Grecia

Vacanta in Santorini Grecia

O insulă pentru sufletele romantice, Santorini îi lasă pe toți vizitatorii vrăjiți prin frumusețea sa rară și sălbatică și cu priveliștile uimitoare. Insula este ideală pentru toți turiștii cu facilități de renume mondial și apartamente tradiționale pentru toate gusturile. Plimbările pe străzile pietruite ale așezărilor cocoțate deasupra mării vor rămâne de neuitat....

Citeste mai mult

Vacanta in Santorini Grecia


OBIECTIVE TURISTICE

Vulcanul Santorini: Santorini este dotat cu o frumusețe naturală unică și un peisaj sălbatic creat de erupțiile vulcanice. Deoarece este extrem de renumită pentru frumoasa caldară, insula este cunoscută și pentru cele două insule mici de lavă neagră poziționate în centrul bazinului Santorini care este, din punct de vedere geografic, cele mai tinere insule din estul Mediteranei.Nea Kameni este în special un pol de atracție pentru turiști pentru izvoarele sale termale vindecătoare. Apele galbene de acolo conțin o cantitate mare de sulf și sunt caracterizate în scopuri terapeutice. Astăzi, Agios Nikolaos, care este mica golf din insula Nea Kameni, este o adevărată sursă de sănătate. 
Satele Santorini cocoțate pe stânci înalte oferă o priveliște uluitoare asupra calderei și insulelor tinere, în special în timpul apusului de soare uimitor colorat. Turistii pot vizita vulcanul luand una dintre croazierele zilnice publicitate in orice sat. Se poate plimba pe părțile de lavă negre și solide ale vulcanului aburitor și explora întreaga zonă care este destul de impresionantă. Nea Kameni este cea centrală și, odată ajuns pe malul său, după o plimbare de 20 de minute în peisajul lunar, vizitatorii vor descoperi craterul vulcanului și alte deschideri izbucnite cu aburi de sulf. Zona oferă, de asemenea, o priveliște incredibilă asupra satelor frumoase atârnate de stânci. Cel mai vechi vulcan, Palea Kameni are, de asemenea, izvoare termale.Situl arheologic din Akrotiri este una dintre principalele atracții din Santorini. Situat în partea de sud a insulei, între satul Akrotiri și faimoasa plajă Roșie, acest site este vizitat de mii de vizitatori în fiecare an. Săpăturile de pe Akrotiri au început încă din anii 1870 de către Școala Arheologică Franceză din Atena.Câțiva ani mai târziu, în 1866, au fost dezvăluite din greșeală primele urme ale unei așezări antice, în timpul lucrărilor de a obține sol vulcanic din Santorini pentru a izola Podul Canalului Suez. În secolul care a urmat, au fost efectuate multe săpături până când au început săpăturile arheologului Spyridon Marinatos în 1967.
Lucrările au scos la iveală o soluționare complet dezvoltată și dezvoltată. Arheologii cred că orașul a fost construit inițial în jurul a 4.500 î.Hr. dar în secolul al XVII-lea B.C. a fost distrus de un cutremur. Un nou oraș a fost construit pe ruinele orașului vechi până când a fost distrus și de erupția vulcanică aproximativ un secol mai târziu.
Locația orașului a fost ideală, deoarece a servit ca un port sigur și astfel a dezvoltat o importantă activitate de comerț. Planificarea urbană a fost densă, clădirile aveau multe magazine, pereții erau decorați cu fresce uimitoare, străzile erau pavate și existau și piețe și depozite. Frescele înfățișează o bogată societate de mijloc, unde oamenii erau îmbrăcați luxos și elegant.
Enorma erupție vulcanică care a distrus așezarea Akrotiri a avut loc în jurul 1.650 î.C. Întregul oraș a fost acoperit cu cenușă și lavă, care l-a păstrat pe Akrotiri aproape intact în timp. Deoarece nu au fost găsite corpuri umane acoperite de lavă, așa cum se întâmplă în Pompeii, arheologii consideră că cutremurele premergătoare i-au făcut pe rezidenți să plece înainte ca vulcanul să izbucnească. De asemenea, nu au fost excavate foarte multe obiecte valoroase, ceea ce arată că între cutremure și marea erupție vulcanică, locuitorii s-au întors să-și ia bunurile personale.
Acest interval de timp între cutremurele premergătoare și erupția este estimat la aproximativ 10 zile. În orice caz, timpul dintre primele erupții și formarea geologică a calderei este estimat la cel mult 2-3 zile. Erupția a avut loc probabil primăvara, deoarece florile de măslini au fost găsite sub cenușa de lavă. Aceasta a fost cea mai importantă erupție din lume în ultimii 10.000 de ani, iar valurile de tsunami care s-au ridicat au distrus și orașul minoian Knossos din Creta.
În septembrie 2005, un accident a avut loc în Akrotiri: adăpostul de lemn al site-ului s-a prăbușit, ucigând un turist britanic. De atunci, situl a fost închis până în aprilie 2012, când noul adăpost bioclimatic a fost terminat, iar Akrotiri s-a deschis din nou vizitatorilor.Farul Akrotiri Santorini: Farul Akrotiri se află printre cele mai vechi faruri din Grecia și a fost construit în 1892. Se află ca o santinelă spre sudul insulei Santorini.
Farul din Akrotiri este vizibil prin turnul său în formă de pătrat care se află la peste 10 metri de casa gardianului farului. Inițial, farul a fost operat cu combustibil pe benzină. Însă odată cu introducerea energiei electrice în anul 1988, a fost funcționată electronic și se pare că emite o lumină albă radiantă la intervale de 20 de secunde.
Conform înregistrărilor istorice, Farul Akrotiri a fost construit de o renumită companie comercială franceză în anul 1892. Zona periferică care înconjoară farul este plină de vestigii din perioada minoică, care este considerată de mulți savanți drept marca înaltă a apei din cultura Egee și civilizație.
Cel mai bun moment pentru a vizita Farul Akrotiri este în timpul apusului. Vederea mingii roșii topite care se scufundă în Marea Egee albastră azurică creează o vinie calidoscopică. Zona înconjurătoare a Farului este plină de taverne cu pește, iar vizitatorii de prima dată ar face bine să petreacă ceva timp savurând delicatesele cu fructe de mare oferite.PLAJE

Plaja Roșie Santorini: Plaja roșie este probabil una dintre cele mai faimoase și frumoase plaje din Santorini. Acesta este situat la doar câțiva pași de vechiul sit din Akrotiri. Dimensiunea redusă a plajei creează o atmosferă mult mai aglomerată și există multe zile în care majoritatea vizitatorilor nu aleg să ajungă până la plajă și în schimb admiră acest peisaj unic de roci vulcanice roșii și negre din promontoriu.
Accesul este relativ ușor. Puteți lăsa mașina la locul de parcare și continua până la capăt, care durează aproximativ două minute. Pe măsură ce coborâți treptat pe plajă, veți fi impresionat de colorarea diferită a stâncilor. Multe sezlonguri și umbrele acoperă nisipul întunecat și chiar pe malul mării sunt câteva pietricele frumoase pe care le puteți folosi pentru colecția dvs. Snorkeling este foarte recomandat datorită rocilor interesante. Puteți accesa plaja și cu o barcă care pleacă din portul Akrotiri.


Plaja Monolithos Santorini: Plaja Monolithos este aproape de plaja Kamari, în zona din apropierea aeroportului din Santorini. Este destul de popular în rândul localnicilor și mai ales al familiilor. Este lung cu nisip negru și ape puțin adânci, bine organizat cu sezlonguri și umbrele. Această plajă dezvăluie o atmosferă plăcută, de aceea este adesea aglomerată de copii. Zona este înconjurată de diverse hoteluri și camere, restaurante și cafenele. Există un teren de fotbal, teren de baschet și pentru copii o zonă de joacă drăguță. Există, de asemenea, copaci în partea din spate a plajei pentru căutătorii de umbră.Plaja Agios Georgios Santorini: Una dintre cele mai renumite plaje negre din Santorini, Agios Georgios primește mulți turiști. Este situat la aproximativ 3,5 km de Perissa și oferă o opțiune interesantă pentru toți vizitatorii. Sunt disponibile numeroase facilități, precum umbrele și scaune pentru închiriere, hoteluri și baruri care se potrivesc fiecărui buget. Vizitatorii pot alege între o varietate de activități în apă sau în afara plajei.
Un număr mare de restaurante și taverne sunt adunate de-a lungul malului apei, acoperind toate gusturile. Plaja este un refugiu pentru pasionații de sporturi nautice, oferindu-le o gamă variată de activități nautice dintre care să aleagă, inclusiv schi-jet, scufundări, windsurfing, bărci cu palete și bărci cu banane. Plaja Agios Georgios este în mod clar un loc ideal de vacanță.
ISTORIE

Conform căutărilor și săpăturilor din Santorini, prima prezență umană pe insulă este situată în perioada neolitică. Santorini a găzduit o civilizație importantă în jurul anului 3600 î.Hr. Descoperirile făcute într-un oraș important de lângă Akrotiri și faimoasa plajă Roșie arată existența unei vechi colonii minoice. Orașul era foarte asemănător cu cele găsite pe insula Creta, cu multe ornamente de zid și olărit care arăta peisaje naturaliste ale animalelor și oamenilor în același stil minoic antic.
În antichitate, Insula Santorini era cunoscută sub numele de Strongili, care înseamnă rotundă în greacă. Strongili a fost victima unei enorme erupții a vulcanilor în 1.500 î.Hr. Erupția a fost atât de mare încât mulți consideră că este cauza principală a distrugerii marii civilizații minoice de pe insula Creta, situată la 70 de mile nautice.Specialiștii consideră că explozia a fost atât de puternică încât a creat valuri gigantice care au ajuns pe țărmurile insulelor din jur și Creta. După explozie, centrul Santorini s-a scufundat, iar numeroasele cutremure care au urmat au distrus o mare parte din restul insulei. În zilele noastre au fost prezentate numeroase studii și cercetări despre vulcanul Santorini, inclusiv o serie de documentare în National Geographic.
În unele mituri antice, distrugerea insulei este strâns asociată cu legenda Atlantidei. Conform istoriei, fenicienii s-au stabilit pe Thera antică în jurul anului 1.300 î.Hr. și au rămas timp de cinci generații. Apoi, în jurul anului 1100 î.Hr., insula a fost ocupată de Lacedaemonian. În jurul anului 825 î.Hr., locuitorii insulei, numiți apoi Thera, foloseau alfabetul fenician. În secolele VII și VI î.Hr., Thera a avut relații comerciale și comerciale cu majoritatea insulelor și orașelor din Grecia. În perioada elenistică, Thera, din cauza poziției sale centrale în Marea Egee, a devenit un important centru comercial și o bază navală importantă, datorită poziției sale strategice perfecte.Între 1200 AC și 1579 AC, insula a fost sub stăpânire bizantină și biserica Episkopi Gonia este fondată. În 1204 AC, insula este predată venețianului Marco Sanudo și devine parte a Ducelui Egeului. Numele insulei a fost dat de venețieni după Moș Irini, numele unei biserici catolice. În acea perioadă are loc o luptă puternică între venețieni și pirați. În timpul guvernării turcești (1579-1821), insula reușește să dezvolte comerț cu porturile Mediteranei de Est. Perioada care urmează este destul de prosperă.
Datorită războaielor secolului XX, economia Santorini scade, iar locuitorii au abandonat insula după cutremurul catastrofal din 1956. Dezvoltarea turistică din Santorini începe în anii 1970 și astăzi este una dintre cele mai bune destinații turistice din lume. De-a lungul anilor, Santorini s-a dezvoltat și ca destinație de nuntă și lună de miere, în timp ce multe întâlniri și conferințe internaționale au loc acolo vara, la Centrul de conferințe Nomikos sau în hoteluri de lux.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati

Vezi mai mult

Destinatie

Vezi mai mult

Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 86 hoteluri

Perivolos, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Inspirati apoate fi gasita in orice moment de relaxare completa oferita de peisaje si plaje superbeIn Grecia antica cele 9 muze inspirau literatura si arta in Perissa cele 9 muze inspira vizitatorii din toata lumea sa descopere o noua modalitatte de . . .

Fira, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Spa Wellness Lotus SPA - este bijuteria resort-ului El Greco si cel mai nou SPA de pe insula si va fi deschis incepand cu luna mai a anului viitor O lume dedicata frumusetii si relaxarii pure pentru un sejur sau luna de miere cu adevarat speciale . . .

Kamari - Monolithos, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Aegean Plaza Hotel este situat la doar 30 de metri de plaja cu nisip negru aproape de o linie de coasta minunata plin de restaurante cafenele baruri si tot felul de magazineConstruit intre 2001 - 2002 si complet renovat in 2008Cele 120 de camere toat . . .

Kamari - Monolithos, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Foarte bine 80 Bookingcom Hotel luxos cu acces direct la plaja cu nisip vulcanic Recomandat pentru luna de miere dar si pentru familii cu copii In cadrul hotelului se organizeaza spectacole si programe de distractie diverse Incepand cu 01012018 . . .

Kamari - Monolithos, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Spa Wellness In plan deschis acest SPA este un refugiu perfect pentru răsfăț personal și relaxare un paradis intim ce ofera jacuzzi centru fitness complet utilat sauna baie turceasca salon tratamente masaj salon infrumusetare si chiar tratamente . . .

Santorini, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Spa Wellness SPA-ul hotelului va rasfata cu o atmosfera relaxata lumanari parfumate si muzica linistitoare Jacuzzi incalzit baie turceasca sauna si salon de masaj Aditional o sala de gimnastica echipata si utilata modern va ajuta sa va mentine . . .

Kamari - Monolithos, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Hotel de 4 stele situat in Monolithos intr-o zona linistita catalogat ca fiind un hotel foarte bun un simbol al regiunii localizat in partea de sud est a insulei Si-a deschis portile prima oara in iunie 2005 si de atunci ofera cele mai bune servicii . . .

Kamari - Monolithos, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Localizare Hotel de 3 condus de o familie este situat la doar 150 m de cea mai frumoasa plaja a insuleiKamari intr-o zona linistita Hotelul construit in stil traditional combina relaxarea cu buna dispozitieFacilitati camereCamerele hotelului ofera . . .

Kamari - Monolithos, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Fabulos 87 Bookingcom Localizat la o distanta de aproximativ 250 m de plaja si 4 km de aeroport hotelul ofera o vedere panoramica superba catre mare si catre promenada statiunii Kamari A fost construit in anul 2008 in forma de amfiteatru si reno . . .

Kamari - Monolithos, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Tip masa mic dejun tip bufetDescriere Kamari Beach Hotel este un loc minunat pentru a vÄ bucura de plaja cu nisip negru din Kamari Construit in 1972 in centrul orasului hotelul are o experienta de 35 de ani in servirea clientilor Renovarea din 2007 a . . .

Santorini, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Afroditi Venus Beach Hotel Spa este un complex de patru cladiri cu arhitectura traditionala combinata cu toate facilitatile moderne Acesta este situat foarte aproape de plaja Kamari cu acces imediat la baruri restaurante Afroditi Venus Beach . . .

Imerovigli, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Localizare Andromeda Villas este situat in Imerovigli la 300 m deasupra Calderei la 10 km de aeroport si la 2 km de Fira Facilitati camere Camerele sunt utilate cu aer conditionat frigider TV seif uscator de par balcon cu vedere la Caldera sau . . .

Kamari - Monolithos, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Argo este un hotel mic si elegant in Kamari cu 45 de camere decorate elegant cu vedere panoramica catre faimoasa plaja KamariDistante- 700 m de plaja Kamari -8 km de capitala insulei Santorini Fira- 5 km de aeroport- 12 km de portul Athinios Facilita . . .

Santorini, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Website httpwwwmaisondeslys-santorinicom Maison Des Lys are vedere la Marea Egee și la rocile vulcanice din Santorini şi oferă o piscină și restaurant Proprietatea are suite elegante dotate cu balcon sau terasă şi acces gratuit la Wi-Fi Oaspeţii . . .

Santorini, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Santo Miramare este un complex situat pe plaja cu nisip negru din Perivolos Hotel destinat familiilor grupurilor de prietenilor cat si cuplurilor in luna de miere sau toti cei care doresc sa petreaca o vacanta la standarde superioare si intr-un decor . . .