Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Prague Cehia 2021

Vacanta in Prague Cehia 2021

Cehia este o țară fără ieșire la mare, aflată în Europa Centrală. Ea se învecinează cu Polonia la nord, cu Germania la vest, cu Austria la sud și cu Slovacia la est. Capitala sa și cel mai mare oraș, având 1,3 milioane de locuitori, este Praga.Este o democrație reprezentativă parlamentară și pluralistă, membră a Uniunii Europene, a NATO, a OECD, a OSCE, a Consiliului Europei și a Grupului de la Visegrád.Statul ceh, denumit în trecut Boemia, s-a format la sfârșitul secolului al IX-lea ca un mic ducat în jurul Pragăi, la acea vreme aflată sub dominația puternicului Imperiu al Mor...

Citeste mai mult

Vacanta in Prague Cehia 2021


Plzen

plzen

Orasul situat in vestul Boemiei este al patrulea din Republica Ceha dar ceea ce i-a adus renumele in intreaga lume este berea Pilsner. Cei aflati in cautarea unor capodopere arhitectonice vor admira cu siguranta catedrala Sf. Bartolomeu, Marea Sinagoga si cladirea Primariei, construita in stil renascentist. Orasul e un important centru economic al tari si, evident, include berarii de renume, precum Pilsner Urquell dar si cunoscuta universitate a Boemiei de Vest, cel mai important pol studentesc al Cehiei pe zona de drept.

Carsturile din Moravia

carsturi moravia

Carsturile sunt formatiuni geologice ce se formeaza ca urmare a proceselor de roadere si sapare a scoartei prin actiunea unor agenti externi. Aceasta interesanta zona se afla in nordul orasului Brno si include o serie de caverne de calcar si grote ce se intind pe mii de kilometri patrati. Aici se afla abisul Macocha, o prapastie de 138 metri adancime, formata in urma prabusirii tavanelor unei pesteri. Locurile sunt perfecte pentru cei care iubesc ciclismul si drumetiile montane, traseele fiind bine marcate si extrem de frumoase.

 Litomysl

Litomysl

Oras din estul Cehiei, aflat la fosta granita dintre Boemia si Moravia, pe o importanta ruta comerciala numita Tristenice. La sfarsitul secolului 16 a fost ridicata cea mai importanta cladire din oras, un castel in stil renascentist, in care avea sa se nasca celebrul compozitor ceh Bedrich Smetana. Un alt obiectiv important al orasului este Portmoneum, candva gazda a iubitorului de arta Josef Portmon, si totodata tribut adus artei grafice.

Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.