Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Pattaya Thailanda 2021

Vacanta in Pattaya Thailanda 2021

Thailanda este supranumită ţara râsului şi a iubirii și totodată una dintre cele mai populare destinaţii din Asia de sud-est. Thailanda este un regat minunat, cu temple budiste, cu o faună sălbatică exotică şi insule spectaculoase. Aici sunt peste 100 de parcuri naturale, din care 20 sunt marine şi numeroase plaje dintre care cele mai cunoscute sunt: Karon Beach în Phuket, Chaweng Beach în Koh Samui, Maya Bay în Koh Phi Phi. Multe dintre plaje din Thailanda sunt cu nisip fin şi apă limpede, adevărate cărţi poştale.

Citeste mai mult

Vacanta in Pattaya Thailanda 2021


Clima: 

Thailanda are un climat tropical cu trei anotimpuri distincte:

·         cel călduros - din martie până în aprilie;

·         cel ploios din iunie până în septembrie, dar în care sunt şanse de zile însorite,

·         unul răcoros din octombrie până în februarie.

 Delicii culinare:

 Bucătăria Thai este un festin de arome şi mâncăruri fresh. Indiferent de motivul pentru care te afli aici, abundenţa de mâncăruri delicioase te vor face să iţi doreşti prelungirea sejurului.

·         Phathai - o combinaţie de noodels cu creveţi şi brânza tofu,

·         Tom Yam - supă de creveţi,

·         Laap - carne tocată cu făină de orez, lime, sos de peşte şi ierburi proaspete,

·         Khao soi noodels cu curry,

·         Som tam - o specialitate pe care o gaseşti în toate colţurile ţării cu creveţi, papaya, sos de tomate, fasole, lime şi sos de peşte.


Partea bună atunci când iţi doreşti să te bucuri de toate deliciile acestei bucătării, este că nu trebuie să goleşti portofelul pentru asta. „To see and to do” – în Pattaya Una dintre cele mai animate zone din Pattaya, este străduţa ticsită de magazine, tarabe cu mâncare stradală şi baruri, ce mărgineşte drumul ce duce spre mare.

Unul dintre amplasamentele iconice din Pattaya este Sanctuarul Adevărului. Cu o înălţime de 105 m, în întregime din lemn de tec, amplasamentul este un “hibrid” nici templu, nici palat, ce a fost comandat de un om de afaceri local, care l-a transformat într-un centru al culturii, filizofiei, artei şi credinţei, fără să fie însă dedicat unei singure credinţe. Pentru că vă aflaţi într-un loc în care show-urile de cabaret sunt la ele acasă, nu ar trebui ratat un spectacol la Tiffany Cabaret Show. Pentru europeni aceste spectacole sunt inedite, întrucât sunt susţinute de travestiţi, aşa numiţii „lady boy”. Temele abordate însă, fac înconjurul lumii: de la dansuri indiene, chinezeşti, coreene, la istoria Siamului, dans thailandez, dar şi scene inspirate de pe Broadway şi burlesc.

 Piaţa Plutitoare a celor 4 regiuni, se întinde pe o suprafaţă de 100.000 m² şi adună vânzători din patru colţuri ale Thailandei, numeroase fructe, legume, mâncare thailandeză.

 Tot în Pattaya puteţi vedea marea statuie a lui Buddha, din templul Wat Phra Yai , construit în 1940 când aici nu era decât un sat pescăresc. Statuia reprezintă un punct de interes, mai ales pentru cei interesaţi de buddism. Aici este o practică mai puţin încurajată de autorităţi. Poţi cumpăra o colivie cu păsări, care trebuie eliberate pentru o karma bună. Din păcate, chiar dacă sună frumos, în realitate acest lucru nu duce decât la privarea de libertate a păsărilor. Un alt obicei aici este de a lovi un clopot cu un băţ mare, obicei ce aduce noroc.

Pentru distracţia celor mai mici, în Pattaya sunt două mari parcuri acvatice: Water Park Ramayana şi Cartoon Network Amazone Water Park.

Punctul de observaţie Khao Pattaya, este locul pe care îl puteţi vizita ziua sau noaptea, pentru priveliştea asupra golfului. Pentru aceia care doresc un loc mai retras şi nu atât de populat, pot merge la aşa numita Insulă de Coral sau Koh Larn. „To see and to do” – în Bangkok Shopping – Bangkok este unul dintre cele mai ofertante oraşe din lume, în ceea ce priveşte buticurile de suveniruri şi mall-uri cu haine şi electrocasnice.

 Barurile la înălţime – savuraţi un cocktail în celebrul bar Lebua State Tower, recunoscut ca fiind cel mai mare bar la înalţime şi în aer liber, din lume; sau la etajul 61 al hotelului Banyan Tree, unde puteţi admira oraşul din interiorul barului Moona Bar Street food – fără îndoială, Bangkok este locul în care trebuie să gustaţi din mâncărurile servite în stradă. Există un adevărat cult aici pentru street food, dar pentru siguranţa ar trebui să optaţi la cele mai celebre şi curate. Aici veţi experimenta probabil şi cea mai ieftină mâncare din lume. Dacă vă doriţi ceva mai exclusivist, un restaurant asiatic foarte celebru aici este Nahm, al cunoscutului sef australian David Thompson; cel care a ridicat bucătăria thai la rand de artă.

Grand Palace – Omagiile aduse regilor Siamului se pot observa în mai multe clădiri eclectice, pavilioane şi grădini, cu 4 curţi principale. Complexul include Templul lui Budha din Smarald, birouri regale, muzee şi hale ceremoniale dar şi fosta reşedinţa King Kama V. Fiind un loc religios, îmbrăcămintea trebuie sa fie adecvată, cât mai sobră şi să nu lase la vedere braţele, umerii, picioarele.

Wat Pho – este localizat chiar în spatele Marelui Palat. Templul adăposteşte o celebră statuie a lui Buddha (46 de metri lăţime şi 15 metri înălţime). Templul este considerat şi prima universitate publică din Thailanda şi locul de naştere al masajului thailandez.

Jim Thompson House – Jim Thompson este celebru antreprenor american, ce a revoluţionat în Thailanda industria mătăsii. Casa sa din lemn de tec, era considerată un adevărat centru social al anilor 60’.

Rarinjinda Wellness Spa – este unul dintre cele mai celebre centre de masaj din Bangkok. Ar fi păcat să nu profiţi de cât mai multe masaje. Mai ales că sunt atât de ieftine.

Sukhumvit – O locaţie exclusivistă în Bangkok, plină de cafenele, baruri, apartamente şi vile de lux. Este una dintre cele mai animate locuri din oraş.

China Town – Cartierul chinezesc este una dintre cele mai vibrante părţi din Bangkok, o locaţie cu o bogată identitate culturală. Pregătiţi-vă de o incursiune pe alei înguste ce miros a tămâie, praf de curry şi fructe de mare. O încântare atât pentru un pasionat de fotografie, cât şi pentru un gurmand.

Lumpini Park – Intr-un oraş aglomerat şi înghesuit, plin de zgârie nori este un adevărat paradis verde.

Ayutthaya – Valea râului Chao Phraya River adăposteşte vechea capitală a provinciei Ayuttahaya şi face parte din patrimoniul mondial. Este cu siguranţă una dintre cele mai interesante excursii opţionale pe care le poţi face.

Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.