Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Parga Grecia 2021

Vacanta in Parga Grecia 2021

Acest mic oraș are un cadru frumos, case colorate construite pe versanții unui munte, care oferă o priveliște uluitoare asupra mării, plaje exotice cu ape turcoaz și împrejurimi naturale.

Citeste mai mult

Vacanta in Parga Grecia 2021


 OBIECTIVE TURISTICE


Râul Acheron din Parga, Epirus: Izvoarele râului Acheron este o zonă de o frumusețe naturală deosebită, situată la granița Thesprotia și Preveza, aproape de satele Kanalaki și Glyki. În afară de frumusețea naturală, izvoarele Acheron sunt cunoscute la nivel mondial pentru conținuturile sale mitologice. În mitologia greacă antică, Acheron a fost unul dintre cele cinci râuri ale lumii interlope grecești.Conform tradiției, Zeus a fost devastat atunci când titanii au băut din apă și apoi el a condamnat râul să rămână veșnic sub pământ, în timp ce apa lui a devenit mai întunecată. Râul Acheron este situat la 25 km de Parga, într-o frumoasă împrejmuire cu vegetație bogată și ape cristaline care cuprind un peisaj natural unic. În multe părți ale râului, în care debitul de apă este normal, există lacuri și gropi de apă care au condițiile ideale de viață pentru mulți amfibieni și pești. În alte locații, râul curge impetuos prin stânci abrupte și precipită stânci înalte. În versanții laterali stâncoși ai Acheronului, există multe păsări de pradă care cuibăresc în versanții forestieri ai canionului. Râul Acheron cuprinde o scurtă călătorie fantastică pentru apa sa magnifică transparentă și peisajul stâncos din jur. Este de fapt unul dintre cele mai puțin cunoscute locuri din Parga, astfel încât își păstrează frumusețea naturală necontrolată și energia secretă. Se scurge din munții Epirului Souli și după un drum lung ajunge în Marea Ionică în plaja Ammoudia. La doar câțiva km distanță de mare, există o pădure cu plante care cresc în apă, arătând aproape exotice datorită formei lor ciudate. După ce vei traversa pădurea, vei vedea marginea râului, ajungând la impozantul pod roman, un loc ideal pentru un picnic. Nu există nici o îndoială că Acheron este o locație magnifică, cu roci albe care se reflectă în apa albastru-verde. Astăzi, râul Acheron este un ecosistem recunoscut și o zonă protejată de Rețeaua Natura 2000.


Castelul Anthoussa din Parga, Epirus:Impresionantul Castel din Anthoussa este situat pe vârful unui deal între Parga și Agia. Acest castel este păstrat în situații bune până astăzi și domină întreaga regiune. A fost construit de Ali Pasha, guvernatorul turc al Ioanninei, pentru a trece cu vederea zona, marea și mai ales orașul Parga. Acesta a servit ca bază de operațiuni împotriva locuitorilor din Parga, care au rezistat împotriva atacurilor otomane.Zidurile castelului rămân puternice până astăzi. În partea de nord, există două metereze care protejau intrarea. În interiorul zidurilor, există o stradă arcuită și două arme pe care Ali Pașa le-a cumpărat de la ruși. Vara, castelul este folosit pentru evenimente culturale și este destul de impresionant cu luminile de noapte.Un drum minunat de drumeție pornește de la Castelul Anthoussa până la plaja din Valtos, trecând prin verdeață luxuriantă, apă curgătoare și vechi mori de apă. Priveliștea către regiunea verde și marea din vârful castelului este superbă.


Castelul venețian de Parga: Castelul din Parga se găsește pe vârful unui deal cu vedere asupra orașului și a fost folosit pentru a proteja orașul de continent și de mare. Acesta a fost construit inițial în secolul al XI-lea de către locuitorii din Parga pentru a-și proteja orașul de pirați și turci, dar a fost parțial distrus de astfel de invazii. În secolul al XIII-lea, venețienii au reconstruit castelul pentru a fortifica zona. În 1452, Parga a fost ocupată de turci și a distrus o parte din Castel. Apoi, în secolul al XVI-lea, a fost reconstruită pentru a patra oară de venețieni, care au făcut din aceasta o fortăreață puternică. Au construit opt ​​turnuri în afara Castelului și două rezervoare pentru a aproviziona castelul cu apă în timp de război. Când, Castelul, ca întreg orașul, a fost vândut turcilor în 1813, a fost fortificat și mai mult și a obținut o clădire nouă numită hammam în vârful său, când haremul sultanului va locui.Astăzi, Castelul din Parga este un mare exponent al arhitecturii venețiene, deoarece astfel de arhitecturi domină. Are câteva detalii interesante, cum ar fi Leul Veneției la intrare, emblemele lui Ali Pașa, vulturii cu două capete, unele inscripții și o cale secretă spre mare.Locația acestui castel oferă, evident, vederi magnifice asupra Parga și a țărmului. De asemenea, este o zonă liniștită pentru a merge la plimbare, înconjurată de chiparoși și traversată de trasee de piatră. Există o cafenea în interiorul castelului care oferă băuturi și gustări, în caz că te-ai săturat, precum și câteva magazine interesante de cadouri pentru a cumpăra suveniruri. Cel mai obișnuit mod de a merge este o stradă cu aburi care iese din centrul orașului.PLAJE 


Plaja Piso Krioneri Parga: Plaja din Piso Krioneri este amplasată în apropiere de Krioneri, chiar la câțiva pași de centrul orașului. Piso Krioneri este bine protejat în spatele unui deal cunoscut sub numele de St Athanasios, numit după mica biserică care se află în vârful ei. Acest adăpost natural protejează plaja de condițiile meteorologice nefavorabile. Piso Krioneri este mai mic decât Krioneri și mai puțin aglomerat.Cu toate acestea, este de asemenea bine organizat și are câteva facilități convenabile. Unele locuri de vizitat în apropiere de Piso Krioneri sunt frumoasa insulă a Fecioarei Maria și stâncile Skordas și Kremidas, ambele așezate în stânga insulei menționate. Există, de asemenea, câteva peșteri mici și plaje frumoase ascunse în spatele rocilor sălbatice din zonă.


Plaja Agios Sostis Parga: Plaja din Ai-Sostis este situată la numai 1 km de plaja Sarakino. Spre deosebire de majoritatea plajelor din zonă, aceasta este una izolată, așa că nu puteți găsi facilitățile tipice din stațiune, cum ar fi restaurantele, cafenelele și sporturile nautice. Mulți oameni consideră că aceasta este o schimbare bună de ambianță, în special cei care nu se simt confortabil cu mulțimile mari. Plaja are mici pietricele și ape minunate pentru înot și snorkeling, amintiți-vă doar să vă luați propria mască. Marea plajă din Ai-Sostis este specială în felul său și propune o ambianță ideală pentru relaxare. Vino să descoperi această comoară izolată și nu uita să iei niște provizii cu tine.


Plaja Krioneri Parga: Krioneri este plaja principală din Parga, aflată la doar câțiva metri distanță de centrul orașului; acest lucru face accesul foarte ușor, deoarece se poate ajunge pe jos. Această plajă are multe facilități convenabile, cum ar fi taverne tradiționale, cafenele și magazine și oferă șansa de a combina înotul cu unele plimbări comerciale în jurul orașului. Apele sunt adânci și curate, iar coasta are pietricele mari pe o jumătate și nisip pe cealaltă. Insula mică a Fecioarei Maria, chiar în fața plajei, este o atracție minunată pentru turiști. Puteți ajunge pe această insulă cu un pedaloe închiriat sau chiar înotând. Amintiți-vă că Krioneri tinde să fie foarte aglomerat chiar și în septembrie, așa că reconsiderați-l dacă sunteți în căutarea unor vacanțe pașnice și vizitați o altă coastă mai liniștită.ISTORIE

Istoria pornește încă din antichitate. Există dovezi istorice conform cărora Golful Parga a fost deja locuit de pe vremea Mycenaean Times. Cu toate acestea, după ce regele macedonean Perseus a fost învins la Pydna în 168 î.Hr., generalul roman Aemilius Paul a distrus toate orașele Epirus, inclusiv Parga. Au trecut multe secole până în 1320, când așezământul cunoscut în prezent sub denumirea de "Paleoparga", pe muntele Petzovolio, a fost menționat pentru prima dată în comerț comercial între episcopul României și Veneția. În 1360, locuitorii acestei așezări s-au mutat în locul unde se află Parga astăzi, pentru a evita atacurile constante ale turcilor și ale albanezilor. Pentru a se asigura că orașul va fi în siguranță, locuitorii au solicitat ajutorul normanilor, care stăpâneau peste Marea Ionică în acele vremuri. În 1401, orașul a fost în conformitate cu regulile venețiene și acest lucru a adus un anumit sentiment de stabilitate și bunăstare rezidenților săi. Veneticienii au construit cetatea orașului, au plantat cantități mari de măslini și au dezvoltat Parga într-un centru comercial cu ulei de măsline. În 1452, otomanii au atacat orașul și l-au dominat timp de doi ani. În 1537, temutul pirat Barbarossa a distrus întregul oraș, iar în 1571, armata liderului albanez Ali Pașa a atacat orașul încă o dată.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 1 hoteluri

Parga, Grecia Vezi locatia pe harta
  • Wi-Fi
  • Parcare
  • Bar