Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in New York SUA

Vacanta in New York SUA

New York, cu o suprafata de 10.200 kmp si o populatie de peste 20 milioane de locuitori, este cel mai mare oras al lumii. Orasul este situat in nord-estul Statelor Unite ale Americii, pe coasta Oceanului Atlantic, in zona de varsare a fluviului Hudson, ...

Citeste mai mult

Vacanta in New York SUA


Nee York, cu o suprafata de 10.200 kmp si o populatie de peste 20 milioane de locuitori, este cel mai mare oras al lumii. Orasul este situat in nord-estul Statelor Unite ale Americii, pe coasta Oceanului Atlantic, in zona de varsare a fluviului Hudson, fiind asezat atat pe insulele Manhattan, Long, Staten, cat si pe continent.Orasul de astazi format in anul 1898 se compune din : Manhattan, Queens ,Brooklyn ,Richmond si Bronx.       
Centrul uriasei metropole a fost si a ramas Manhattan-ul, unde primii locuitori ai insulei care erau olandezi, si-au  construit locuintele taind padurea, si au amenajat strazi largi si drepte. Dupa cucerirea insulei de catre englezi, au aparut in masa emigranti din toate tarile Europei.

New Yorkul este impresionant prin arhitectura sa, in special prin multimea de zgarie nori.
Langa Central Park se afla cartierul negrilor, Harlem, la est de parc sunt amplasate cartierele italienilor Little Italy, al spaniolilor Spanish Harlem, chinezilor Chinatown, francezilor, evreilor. Populatia totala a Manhattan-ului este de 1,7 milioane de locuitori la care in timpul zilei se adauga inca peste 4 milioane de oameni care isi au locul de munca aici.

New York are peste 2,5 milioane de cladiri, de la casutele modeste din suburbii la inaltatorii zarie-nori. Primul zgarie-nori s-a construit in anul 1902, si avea numai 20 de etaje, urmat Empire State Building in anul 1931, care avea sa devina in timp unul din simbolurile orasului, o cladire construita numai din beton si sticla, cu 102 etaje si o inaltime de 440 m.
Cladirea este vizitata in fiecare an de circa 2 milioane de turisti, aceasta dispunand de 72 de lifturi de mare viteza cu care poti ajunge la ultimul etaj in mai putin de 1 minut.
Empire State Building a fost detronat de World Trade Center, un ansamblu de doua turnuri paralelipipedice gemene fiecare din ele cu cate 110 etaje si o inaltime de 412 m care a fost distrus in data de 11 septembrie 2001 in urma unui atac terorist cu doua avioane de pasageri. 
Alti zgarie-nori sunt: Lever Hause si Wall Tower cu cate 60 etaje, Chrysler cu 77 etaje, Rockefeller Center cu 70 etaje.

Orasul New York unde in anii 1830 se producea iluminatul cu gaze si se ridicau primele fabrici in anii 1870, este astazi cel mai mare centru industrial, financiar, comercia, de transport si cultural al Statelor Unite. 
      In oras sunt 28 de universitati, dintre care celebra Columbia University, unde cei 3 500 de profesori de aici predau in 69 de limbi, inclusiv in romana. In New York exista si mari biblioteci precum New York Public Library, Queens Public Library,muzee  ca Metropolitan Museum of Art, 19 statii de radio si 8 televiziuni.
  Cea mai renumita strada este Broadway, numita si The great Whiteway (marea cale alba), datorita iluminarii deosebite din timpul noptii.
      Simbolul orasului, pe care locuitorii il identiica cu simbolul tarii lor, este Statuia Libertatii, situata pe insula Bedloe, la intrarea in golful New York. Statuia Libertatii cu o inaltime de 92 metrii, a fost construita din 120 tone de otel si 8 tone de cupru, care au fost aduse de la  Paris, iar torta este din sticla rubinie si are becuri de 13 Kw.
     Toate aceste minuni ale orasului precum si altele fac din New York una din cele mai ravnite destinatii de vacanta si un mare centru turistic.

Filtre

Nume hotel


Numar Stele


Destinatie


Categorii


Au fost gasite 1 hoteluri

New York, SUA
Programe Seniori

Holiday Inn Manhattan Financial District 4 se afla situat in zona Lower Manhattan si este cel mai inalt Holiday Inn din intrega lume Ofera oaspetilor sai o sedere foarte confortabila pe toata durata vecantelor Facilitati camere Toate unitatile de c . . .