Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in New York SUA 2021

Vacanta in New York SUA 2021

    New York -descris ca și capitala culturală a lumii, plin de toate tipurile de artă muzicală, vizuală, publică, legată de literatură și stand-up comedy. New York este un oraș complex plin de luxurianță stil, unde au avut loc evenimente importante. Marea majoritate a filmelor, serialelor de succes au fost regizate aici.

Citeste mai mult

Vacanta in New York SUA 2021


New York, cu o suprafata de 10.200 kmp si o populatie de peste 20 milioane de locuitori, este cel mai mare oras al lumii. Orasul este situat in nord-estul Statelor Unite ale Americii, pe coasta Oceanului Atlantic, in zona de varsare a fluviului Hudson, fiind asezat atat pe insulele Manhattan, Long, Staten, cat si pe continent.Orasul de astazi format in anul 1898 se compune din : Manhattan, Queens ,Brooklyn ,Richmond si Bronx.       
Centrul uriasei metropole a fost si a ramas Manhattan-ul, unde primii locuitori ai insulei care erau olandezi, si-au  construit locuintele taind padurea, si au amenajat strazi largi si drepte. Dupa cucerirea insulei de catre englezi, au aparut in masa emigranti din toate tarile Europei.

New Yorkul este impresionant prin arhitectura sa, in special prin multimea de zgarie nori.
Langa Central Park se afla cartierul negrilor, Harlem, la est de parc sunt amplasate cartierele italienilor Little Italy, al spaniolilor Spanish Harlem, chinezilor Chinatown, francezilor, evreilor. Populatia totala a Manhattan-ului este de 1,7 milioane de locuitori la care in timpul zilei se adauga inca peste 4 milioane de oameni care isi au locul de munca aici.

New York are peste 2,5 milioane de cladiri, de la casutele modeste din suburbii la inaltatorii zarie-nori. Primul zgarie-nori s-a construit in anul 1902, si avea numai 20 de etaje, urmat Empire State Building in anul 1931, care avea sa devina in timp unul din simbolurile orasului, o cladire construita numai din beton si sticla, cu 102 etaje si o inaltime de 440 m.
Cladirea este vizitata in fiecare an de circa 2 milioane de turisti, aceasta dispunand de 72 de lifturi de mare viteza cu care poti ajunge la ultimul etaj in mai putin de 1 minut.
Empire State Building a fost detronat de World Trade Center, un ansamblu de doua turnuri paralelipipedice gemene fiecare din ele cu cate 110 etaje si o inaltime de 412 m care a fost distrus in data de 11 septembrie 2001 in urma unui atac terorist cu doua avioane de pasageri. 
Alti zgarie-nori sunt: Lever Hause si Wall Tower cu cate 60 etaje, Chrysler cu 77 etaje, Rockefeller Center cu 70 etaje.

Orasul New York unde in anii 1830 se producea iluminatul cu gaze si se ridicau primele fabrici in anii 1870, este astazi cel mai mare centru industrial, financiar, comercia, de transport si cultural al Statelor Unite. 
      In oras sunt 28 de universitati, dintre care celebra Columbia University, unde cei 3 500 de profesori de aici predau in 69 de limbi, inclusiv in romana. In New York exista si mari biblioteci precum New York Public Library, Queens Public Library,muzee  ca Metropolitan Museum of Art, 19 statii de radio si 8 televiziuni.
  Cea mai renumita strada este Broadway, numita si The great Whiteway (marea cale alba), datorita iluminarii deosebite din timpul noptii.
      Simbolul orasului, pe care locuitorii il identiica cu simbolul tarii lor, este Statuia Libertatii, situata pe insula Bedloe, la intrarea in golful New York. Statuia Libertatii cu o inaltime de 92 metrii, a fost construita din 120 tone de otel si 8 tone de cupru, care au fost aduse de la  Paris, iar torta este din sticla rubinie si are becuri de 13 Kw.
     Toate aceste minuni ale orasului precum si altele fac din New York una din cele mai ravnite destinatii de vacanta si un mare centru turistic.

Mergând la New York, nu se așteaptă să exploreze pe site-ul, de ce este numit „Big Apple“ - chiar și New York-ezi nu vor fi în măsură să vă răspundă la această întrebare. Versiuni, așa cum se întâmplă întotdeauna în astfel de cazuri, setul - cel mai absurd decât celălalt. Este mai bine să se pregătească pentru faptul că într-una dintre cele mai izbitoare a orașelor Statele Unite ale Americii va începe cu ușurință vorbind pe străzi, anticipând aproape orice conversație sacramentală «unde ești?», Că fiecare pătrat mic sau intersecție va părea familiar (pentru că în unele un film pe care le-ați văzut deja exact) care sta singur, sau cel puțin într-o locație relativ slab populate în bîzîitul ca o metropolă stup de albine nu va funcționa.
 Dar chiar dacă ai citit o mie de comentarii și scrie-l jos pe o bucată de hârtie o mulțime de sfaturi valoroase pentru a se pregăti pentru o întâlnire cu New York, încă nu funcționează - ultradinamic, care este în mod constant mișcat înmărmurit și trage, cufundarea în abisul de emoții multicolore și cu multiple fațete pestrițe.

Pe scurt, bun venit la New York, baby!

Zonele din New York

 New York, este format din 5 districte, fiecare dintre care are propriul său ritm de viață, propriul său suflet și propriul său caracter unic.
 Manhattan - cea mai renumită zonă din New York și cărți de vizită în toată America. Aici sunt concentrate zgârie-nori, birouri de corporații internaționale, buticuri și restaurante scumpe, precum și apartamente cele mai prestigioase. Manhattan, la rândul său, este împărțit în trei "sub-zonă": Downtown, Uptown, și Middletown. Atractii regional includ Broadway, Wall Street, cu clădiri Federal Hall și New York Stock Exchange, Chinatown, podul Brooklyn, zgârie-nori "de fier" și Empire State Building și Times Square. Spunând «orașul» ( «City"), New York-ezi tind să implice doar Manhattan. Alte zone din New York, numit extern ( «cartierele exterioare»). Brooklyn - unul dintre cartierele sudice ale New York, care pot intra pe jos din Manhattan peste podul Brooklyn. Acesta este acasa, la cea mai mare parte a populației orașului, dar clădirile înalte aproape deloc: zona a crescut în lățime.
Brooklyn este cunoscut ca un loc de așezare a artiștilor și a altor creative-minded New York-ezi, precum și locuri de concert și plaje. Acesta se află în Brooklyn este parcul de distracții insula Coney Island și „vsenyu York“ Plaja Brighton Beach (în același timp, cea mai mare comunitate rus din afara fostei URSS).

În cazul în care Statele Unite se numește oala de topire a lumii, situată la est de cartierul Manhattan din Queens - cu siguranta un creuzet din New York City. Aici vorbesc 170 de limbi, străzile sunt pline de semne cele mai incredibile și o mulțime de rase și naționalități ar provoca invidie printre bătrânul Noe. Queens sunt două aeroporturi internaționale din New York, al doilea cel mai mare Chinatown din oraș, precum și web separată, în care Răsucirea doar filmele Bollywood. Prins în Queens, este de a merge la Centrul de Artă Contemporană PS1, vizita un pian tur fabrică „Steinway“, să ia o plimbare prin parc și a vedea expoziția de sculptură Socrates a Muzeului de Artă din Africa.

Asocierea cu rapperi negre din capace de baseball și un aur „în lanț“ gros Bronx - vecin la nord de Manhattan. În ciuda existenței mahalalelor cu populația săracă a Bronx din New York - cea mai zona verde a orașului, al cărui teritoriu un sfert este acoperit de parcuri și grădini. Perle ekskursionki locale - Bronkssky Zoo și Yankee stadion de baseball. O alta este de a merge la Grădina Botanică, 48 (!) Din grădinile tematice individuale, vizita Casa-Muzeu Edgar Allan Poe Muzeul, și construcția de nave și să plătească tribut pentru Duke Ellington la Cimitirul Woodlawn.

Staten Island - cel mai sudic cartier din New York, care se poate ajunge cu feribotul sau pod. Este numărul foarte verde, liniștit și relativ mare de imigranți din aproape peste tot în lume. Pe Staten Island pentru a vizita Port Richmond - inima bate culturii latino-americane, să ia o plimbare prin pitoresc Park Hill si uita-te la expoziție în centrul cultural al Snug Harbor.

Divertismenti si obiective turistice

 Cardul al  New York - este că el e întotdeauna apară în fața ta latura a caracterului său cu multiple fațete pe care le place magazine sau muzee, masivele hip-hop Bronx sau vocile Operei Metropolitane, clădiri istorice în stil olandez sau strălucitor oglindă fațade de zgârie-nori.
La urma urmei, în New York, aproape tot ceea ce este în lume - toate mostrele de cultura, arta, istorie și religie, cele mai bune și mai rele trăsături ale civilizației. În scopul de a organiza într-un fel această listă foarte mare de atracții, începând cu cele mai evidente. Orice vizitator la New York, imediat aparent zgârie-nori - Woolworth, Chrysler, Empire State Building, Seagram, Conde Nast. Al doilea punct de referință, fără de care New York, nu este prezent - Statuia Libertății. Acesta se află pe aceeași insulă, care este situat lângă insula Ellis și Muzeul de la gura de vărsare a râului Hudson.

 În New York, aproape tot ceea ce există pe planetă - toate exemplele de cultura, arta, istorie și religie, cele mai bune și mai rele trăsături ale civilizației.
 Următorul punct al traseului aproape tuturor turiștilor - Muzeul Mile, în apropiere de Hyde Park. Acesta începe cu Muzeul Metropolitan de Arta, cea mai mare colectie de arta din emisfera vestică. Apoi, aproape fiecare stradă se află în muzeu: Muzeul Barrio pe strada 104, Muzeul din New York, în 103rd, Muzeul Evreiesc de pe Divizia 92, Muzeul de Design Cooper-Hewitt la Academia de Pictură 91 de la 89- lea stradă, Muzeul Guggenheim din 88TH și noua galerie în 86th.

În fiecare an, în a doua zi de marți, în iunie Muzeul Festivalul Mile are loc la New York. Fifth Avenue se suprapun și de a organiza festivaluri cu muzica, produse alimentare și, cel mai important, intrare gratuită la toate muzeele. Și în fiecare vară, toți cetățenii migrează masiv spre natură, în micul oraș stațiune din Ocean City.

 Broadway - cea mai lungă stradă din oraș, cunoscut pentru numeroasele sale teatre și spectacole. In zona Faynenshnl District sunt pe Wall Street și New York Stock Exchange. Wall Street - centrul financiar al New York și din America, este necesar să se acorde o atenție nu numai la schimbul, dar, de asemenea, la Federal Hall, în cazul în care prima inaugurarea primului președinte al Statelor Unite. Și, desigur, este imposibil sa nu observi Podul Brooklyn, care face legătura între Manhattan cu Brooklyn.

  La renumit  mondial Times Square este situat Teatrul Biltmore și cel mai mare magazin de jucării din lume. Zoo și Grădina Botanică sunt în Bronx. Rockefeller Center și o serie de magazine cochete - Fifth Avenue si Madison. Soho este renumit pentru numeroasele sale galerii. Și, apropo, la Rockefeller Center fiecare Crăciun din 1931 set de brad, uita-te la care turiștii turma din întreaga lume. În cele din urmă, se bucură de „New York rurale“ poate fi într-o varietate de parcuri: „Fort Tryon“, celebrul Central, luxos „Pelham Bay“ confortabil
Tururi neconvenționale

În ultimii ani, popularitatea în creștere a început să folosească așa-numitele tururi non-traditionale din New York City. De exemplu, „un tur hip-hop din Bronx și Harlem“, care participanții vor învăța istoria acestei direcții muzicale și va vizita cheie pentru fanii de audiență hip-hop: „Glory Graffiti Hall“ Harlem „numărul turn de 7“, unde, în anii 1950 a predicat luptător american pentru drepturile de negru Malcolm X, și clubul Conway - o dată una dintre cele mai populare cluburi de hip-hop din New York.
 Puteți vizita celebrul "mafia" Staten Island (Staten Island). In timpul excursiei turistii vor petrece cele patru pizzeria locale cele mai renumite: lui Denino (un restaurant preferat al primarului orașului, Michael Bloomberg), Jimmy Max, Joe și a lui Pat și taverna lui Lee. Consumul de pizza la toate cele patru instituții este necesară.

 Puteți merge pe o excursie la cimitirul Green-Wood - «Orașul morților“ - este îngropat circa 600 de mii de oameni, printre care Leonard Bernstein, familia lui Tiffany și egiptolog Albert Ross Parsonsaodn cu una dintre cele mai interesante pietre funerare ..


Vremea

Geografic, New York - orașul litoral de sud cu un climat umed. Acest lucru se simte mai ales în lunile iulie și august, când temperatura la umbră este peste 30 ° C, peste asfalt ceața turbionar fierbinte. În primăvara vremea este instabilă: în luna martie, vă sunt în așteptare pentru căderile masive de zăpadă, dar în aprilie, puteți merge pe jos în jurul valorii în haine de lumină. Toamna la New York, vine mai târziu - până la mijlocul lunii octombrie a avut loc aproape vreme de vară, dar la rece timp de noapte în mod semnificativ. În a doua jumătate a anului parcuri octombrie floare de aur multicolore și nuanțe purpurii. În timpul iernii, în decembrie-ianuarie, deși îngheț mai rău decât -1 ...- 2 ° C este aproape nu se întâmplă, permeatele reci umede și este necesar să te îmbraci ca și în cazul în care vă aflați undeva în nord. Asta nu impiedica mii de turisti furtuna „Big Apple“ la data de Anul Nou: Faceți cunoștință cu sărbătoarea cea mai veselă a anului, undeva în Times Square - nu este un început prost al anului. O trăsătură caracteristică a New York, în timpul iernii - o ninsori bruște și grele în timpul verii - umiditate ridicată și infundarea.


Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.