Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Napoli Italia 2021

Vacanta in Napoli Italia 2021

     Napoli  are o reputație dubioasă ca cel mai murdar și plin de hoti oras italian. Dar, în același timp, este una dintre cele mai frumoase orase din tara, cu biserici baroce, palate magnifice și muzee unice.      De fapt, Napoli este un amestec periculos de paradoxuri și contradicții, capodopere arhitecturale si buticuri elegante.         Potrivit lui Homer, Napoli a apărut pe locul unde valurile transportau corpurile partenerilor sirenelor, care se aruncau în mare, ispititi ...

Citeste mai mult

Vacanta in Napoli Italia 2021


     Napoli  are o reputație dubioasă ca cel mai murdar și plin de hoti oras italian. Dar, în același timp, este una dintre cele mai frumoase orase din tara, cu biserici baroce, palate magnifice și muzee unice.
     De fapt, Napoli este un amestec periculos de paradoxuri și contradicții, capodopere arhitecturale si buticuri elegante.
     Potrivit lui Homer, Napoli a apărut pe locul unde valurile transportau corpurile partenerilor sirenelor, care se aruncau în mare, ispititi de cantecele lor.
     Oraș în umbra Vezuviului amplasat pe un fost vulcan, terasele merg în jos pe deal de la castelul Sant Elmo Castle pana in bolul albastru din Golful Napoli. Locul preferat de localnici pentru plimbari nocturne - mers pe jos de-a lungul Bay Street PARTENOPE din rândurile hoteluri de lux.

Divertisment și atracții
     Napoli este un oras-port cu vedere la Golful Napoli. La vest de port, mai departe în mare este Castelul dell'Ovo, care timp de secole a servit drept ca închisoare de stat. Convenabil pentru a începe să descoperiți obiectivele turistice din Napoli.
     Aproape de portul de deasupra golfului se afla New Castle - reședința medievală a regelui din Napoli. În secolul al 18-lea monarhul s-a mutat într-un loc mai comfortabil - în fața Palatului Regal, care ocupă un întreg bloc de oraș.
     Piața plebiscitului în fața palatului - cea mai frumoasa din oraș. Ideea ei aparține lui Murat, care a decis să creeze un forum numit după el. Pe partea opusă se închide Bazilica San Francisco di Paola, construit de regele Ferdinand I în semn de recunoștință față de Dumnezeu pentru eliberarea regatului toate de acelasi Murat.
      De la nord la palat se învecinează Teatrul San Carlo. A fost construit de regele Carol al III-filantrop, care a dorit să aibă cel mai mare teatru din lume. Cafeneaua din apropiere „Gambrinus“, cu interioare de lux - un loc minunat pentru pauzele de cafea. A fost mult timp ales de celebrități și chiar familia regală a mers pe jos aici ca sa  isi bea cafeaua. În cazul în care întâlnirea cu liderii mafiei nu este inclusă în planurile dumneavoastră, faceti dreapta la Via Toledo - piața pitorească Gesu Nuovo.
       Sa vizitezi toate cele 450 de biserici din Napoli - imposibil, dar unele dintre ele sunt imposibil de ratat. În prezent, comoara secretă a orașului - Cappella Sansevero.
       Centrul Napoli al vieții religioase centrată în Catedrală, unde capela barocă luxuriantă păstreaza racla cu moaștele Sfântului Gennaro și fiola cu cheaguri de sânge. Fiecare locuitor din Napoli onorează profund sfântul patron al orașului.


Clima: 

Gastronomie: 

Bucataria italiana este caracterizata prin flexibilitate, o gama larga de ingrediente si o bogata varietate regionala a retetelor.

Din punct de vedere culinar, Italia este o tara a incredibilei diversitati. Felurile de mancare, ingredientele, timpul de preparare si mirodeniile se schimba radical de la o regiune la alta.

Mesele festive pot incepe cu aperitive.Tipuri de supe: minestrone (supe groase din zarzavaturi proaspete, pasta, orez sau fasole, care poate contine carne), supe de peste, supe limpezi, supe de legume cu paste.

Antipasta:  bruschetta (paine prajita unsa cu usturoi si ulei de masline), antipasti cu peste, cu carne, vegetariene, antipasti prajite, gustari.

Dupa primul fel, se serveste felul al doilea, secondo, felul principal bazat pe carne, peste, oua sau legume cu o garnitura aleasa astfel incat sa-l complimenteze. De exemplu, puteti incerca scottiglia, o tocana specifica regiunii Toscana, impreuna cu spanac fiert deshidradat,condimentat cu ulei de masline si usturoi. Portiile sunt de asemenea mici, in jur de 150 de grame, si in plus garnitura si painea. Se pot servi mai multe secondo la restaurant sau la mesele festive.

Masa de pranz se incheie de obicei cu fructe proaspete si cu o cescuta de espresso. O masa festiva va avea un desert mai elaborat, continand branzeturi, budinca, produse de patiserie sau prajituri cum ar fi faimosul tiramisu.

Per total, aceasta masa este extrem de echilibrata, continand carbohidrati (primul fel si painea), proteine (primul si al doilea fel), vitamine si minerale din zarzavaturi, legume si fructe.

 

Obiective turistice:

1. Castel dell’Ovo

 

Castelul Oului (Castel dell’Ovo) este cel mai vechi castel din oraşul Napoli. Construit probabil de către primii colonizatori greci în secolul XVII î.H., castelul devine Castrum Lucullanum, castelul Lui Lucullus, în perioada romană (sec I î.H ), mai precis făcea parte din locuinţa lui Lucullus, ce se presupune că se întindea pe câțiva km.

Castelul oferă o privelişte unică. Lipit de castel în mod artificial, este Borgo Marinaro, burg medieval de pescari, plin de terase unde se poate savura un espresso la malul mării. Sau cei pe care îi țin buzunarele, pot lua o cină la faimosul restaurant Zi Teresa, aflat jumătate pe uscat, jumătate pe mare. În fața restaurantului, la dreapta de Castel, sunt ancorate yachturi luxoase. La stânga castelului, sunt ancorate bărci de pescari. Pe stâncile castelului, unii napoletani fac plajă ( da, pe stânci! ), iar alții, pescuiesc.

 

2. Catedrala din Napoli

 

Duomo este biserica principala a orasului Napoli, o catedrala romano-catolica si scaununul Ariepiscopului, dedicata Adormirii Maicii Domnului. Catedrala a fost construita la comanda lui Carol I Anjou. Biserica a fost construita pe locul a doua bazilici paleo-crestine ale caror urme se mai vad si azi. Sub dom s-au descoperit vestigii grecesti si romane. In biserica se afla cel mai vechi baptisteriu din vestul Europei, Baptisteriul San Giovanni in Fonte.

Interiorul este construit in forma de cruce latina, cu trei nave si capele laterale. Cele trei nave sunt separate printr-un sir de opt piloni pe fiecare parte, care sunt incorporati in coloanele vechi, romane, unite prin arcade decorate cu stucaturi si marmura.

 

3. Palatul Regal din Napoli

Palatul Regal din Napoli se află în centrul orașului Napoli din sudul Italiei, având fațada principală către Piazza del Plebiscito. El a fost unul dintre cele patru reședințe din apropiere de Napoli folosite de regii Bourboni în timpul domniei lor din Regatul celor Două Sicilii (1730-1860): ceilalte erau palatele de la Caserta, Capodimonte (cu vedere la Napoli) și Portici (de pe pantele Vezuviului).

Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.