Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Mykonos Grecia

Vacanta in Mykonos Grecia

Mykonos este renumit la nivel mondial pentru atmosfera cosmopolită și viața de noapte vie! Nu este de mirare de ce este cunoscută pe scară largă drept „Ibiza Greciei”! Vacanța la Mykonos este o experiență a vieții și există o mulțime de lucruri uimitoare de făcut în Mykonos. Uitați-vă de apusul uimitor, plimbați-vă pe străzile înguste din Chora, bucurați-vă de șederea dvs. la hotelurile luxoase Mykonos, dansați în timpul petrecerilor pe plajele epice și înotați în apele exotice Mykonos. ...

Citeste mai mult

Vacanta in Mykonos Grecia
ISTORIE

Mykonos deține numele său fiului regelui Delos, Mykonos. De fapt, istoria Mykonos din antichitate a fost mult legată de istoria Delosului vecin. Conform mitologiei, Hercules, într-una din cele 12 sarcini ale sale, se lupta cu Giganții și, după ce i-a ucis, i-a aruncat în mare, unde s-au petrificat și s-au transformat în stânci uriașe, formând insula Mykonos. Fiind în umbra prosperă și spirituală insulă Delos, unde se credea că Leto a dat naștere zeului Apollo și zeiței Artemis, lucruri mici sunt cunoscute pentru Mykonos în timpul timpurilor antice.

Știm, din săpăturile din vechiul sit al Fteliei, că primii locuitori ai insulei au fost Cares, urmați de fenicieni, egipteni și apoi minoieni care au fost urmați de Ionieni. Mykonosul antic a dezvoltat o mare cultură și, de fapt, cea mai veche amforă din cele mai vechi timpuri a fost descoperită pe Mykonos și este cunoscută sub numele de vaza Mykonos. În 1207, ca și restul cicladelor, Mykonos a intrat sub stăpânire venețiană. Dinastia Gizi a luat autoritatea insulei și a construit un Castel pentru protecția ei. Un secol mai târziu, Georgios Gizi, ultimul conducător venețian, a cedat insula Mykonos Veneției. În 1537 Mykonos, cu majoritatea insulelor Cycladic, a intrat sub dominație turcă.

Deoarece locuitorii insulei erau mari marinari, aceștia au oferit ajutor important Războiului de Independență, oferind 22 de nave, 500 de membri ai echipajului și 140 de canoane la Revoluția Greacă împotriva jugului turc. Figura eroică revoluționară a lui Mykonos este o femeie, Manto Mavrogenous care a finanțat Revoluția, a ajutat la organizarea de lupte, a participat la Filiki Etairia (o organizație revoluționară secretă) și a reușit să organizeze trupe pentru a se revolta împotriva turcilor în 1822.

După independența greacă, economia insulei a fost complet distrusă și și-a pierdut toate navele. Mai târziu, insula a reușit să își consolideze puterea comercială pentru a reconstrui economia folosind textilul, ca cea mai importantă sursă de venit pentru familii. De fapt, materialul textil din Mykonos era de o calitate atât de înaltă încât a fost comercializat în Grecia și în străinătate. Turismul din Mykonos a început să înflorească la începutul anilor ’60, când a devenit adăpostul preferat pentru artiști și mai târziu pentru hippii. Situl arheologic din Delos a devenit o mare atracție și astăzi, Mykonos a devenit una dintre cele mai importante destinații turistice din Grecia. Diferitele ruine clasice, situri antice și alte descoperiri sunt strâns asociate cu istoria Mykonos.OBIECTIVE TURISTICE

Pelicanul din Mykonos, Ciclade: Pelicanul numit Petros (Peter) este o parte integrantă a insulei Mykonos și, pe bună dreptate, a devenit mascota insulei. Puteți vedea o creatură drăguță, în timp ce se plimbă pe îndelete, în ritmul propriu-zis, prin multe alei ale orașului. Deși este deosebit de îndrăgit de zona portului împreună cu Alevkantra. Toți cei din Mykonos, inclusiv vizitatorii din străinătate adoră și admiră pelicanul. Pentru copii, pelicanul este partenerul lor de joacă mult preferat.
Petros Pelicanul a fost declarat oficial ca mascota lui Mykonos. El a făcut din Mykonos casa sa din 1954. Petrosul original a murit după ce a petrecut o lungă treizeci de ani în această insulă fermecătoare. Pierderea ei a fost îndoliată profund de oamenii din Mykonos că, fără a pierde mult timp, au introdus un înlocuitor și tradiția a fost onorată.
Pelicanul este chiosura tuturor ochilor în ceea ce privește insula Mykonos și saga Petros persistă. Multe căi navigabile Mykonos oferă creaturii drăguțe un cadru perfect pentru a se bucura de distracție și frolic, ceea ce este foarte apreciat atât de rezidenți, cât și de vizitatori, care par să nu aibă niciodată suficient de pelican.
Legenda spune că mai bine de 40 de ani în urmă, un pescar din Mykonia s-a împiedicat de un pelican rănit. A fost atât de emoționat de disconfortul pelicanului, încât a decis să aibă grijă de Pelican, i-a furnizat drăguțului creatură medicamente și, odată ce și-a recăpătat puterea, a decis să-l elibereze. Dar, în mod surprinzător, Pelicanul nu a devenit aerian în locuința sa destinată. În schimb, l-a făcut pe Mykonos acasă. Cu fiecare zi care trece, drăguța creatură a devenit cynoza tuturor ochilor și a devenit o celebritate.
Nu a fost o surpriză că, atunci când pelicanul Mykonos a murit în 1986, întregul Mykonos a intrat în doliu. A fost nevoie de o persoană cu statura lui Jackie Kennedy-Onassis să vină în salvarea populației îndurerate de la Mykonos, iar compasiunea Jackie Kennedy-Onassis a donat pe bună dreptate un alt pelican insulei. Se spune că Grădina Zoologică din Hamburg a donat și un pelican pe nume Petros.
Câțiva ani în urmă, a existat un caz al altui Pelican rănit găsit la Mykonos de către localnicii care l-au alăptat din nou la normal. Au numit Pelican Nikolas. Acum, în Mykonos, nu există unul, ci trei pelicani care pot fi văzuți rătăcind prin portul Mykonos.Muzeul Arheologic din Delos, Ciclade Mykonos: Muzeul Arheologic din Delos a fost construit încă din anul 1904. Construcția acestui celebru muzeu a fost realizată sub egida Societății Arheologice din Atena. Inițial, muzeul era răspândit pe doar cinci camere. Mult mai târziu în anul 1931 și din nou în 1972 au fost adăugate încăperi. În prezent, artefactele istorice sunt expuse în nouă camere. Există șase încăperi exclusive în care sunt expuse rare statui istorice descoperite de pe situl arheologic de la Delos. Un alt set de două camere prezintă două fascinante colecții de ceramică care datează din timpurile preistorice. Și nu în ultimul rând, există o cameră dedicată exclusiv afișării obiectelor de artă destinate utilizării de zi cu zi. Placa de Fildeș care datează din anii 1400-1200 î.Hr. este absolut uimitoare. Placa prezintă un soldat micenian chintesențial, cu scut defensiv și o suliță destul de alungită. Capul soldatului este acoperit de o căpățână de protecție care este făcută din dinții unui mistreț.
Această placă rară a fost dezgropată de sub resturile de la Artemision împreună cu numeroase alte artefacte realizate din aur, fildeș și bronz. O altă atracție notabilă a Muzeului Arheologic din Delos este portbagajul unui Kouros. A fost recuperat dintr-un azil din Apollo și datează din secolul al VI-lea. Există statuia de marmură a lui Boreas, care prezintă artistic răpirea infamei a prințesei ateniene Oreithya. Este unul dintre cele mai frumoase exemplare de artă mansardă și datează din secolul al V-lea..
Statuile din marmură ale lui Dioscourides și Kleopatra sunt vizibile și prin prezența lor. Dioscorides și Kleopatra erau un cuplu atenian care locuia pe insula Delos. Statuile au fost descoperite de la reședința cuplului și există, de asemenea, o inscripție pe piedestal, despre care se crede că nu a fost pusă de nimeni altul decât Kleopatra, în 138 î.Hr. Statuia din marmură a lui Apollo, care este expusă la muzeu, este vizibilă prin trăsăturile sale distincte ale lui Apollo Lyceios, care au fost patronate de renumitul sculptor Praxiteles. Statuia înfățișează artistic un zeu mitologic înclinat pe un copac și care se plimba pe un mănunchi de scuturi galice.
Arheologii și savanții sunt de părere că statuia din marmură a lui Apollo expusă la muzeu este o versiune în miniatură a statuii lui Delfi, care a fost creată exclusiv pentru a sărbători victoria dură împotriva puternice Galls. Această minunată statuie de marmură a fost descoperită dintr-o reședință privată și se crede că aparține secolului II î.Hr. Masca de bronz a lui Dionysos este o altă atracție notabilă a muzeului. Meșterul a înfățișat artistic un zeu mitologic cu barbă purtând o coroană și o ghirlandă de iederă. Această mască de bronz neprețuită a fost descoperită la Piața Competaliștilor și se crede că aparține secolului II î.Hr.Morile de vânt din Mykonos: sunt o parte esențială a peisajului din Mykonos. Există o mulțime dintre ele care au devenit o parte integrantă a Mykonos. Vizitatorii Mykonos pot vedea mori de vânt indiferent de locație. De la distanță, se pot descoperi cu ușurință morile de vânt, cu amabilitatea figurii lor. Acestea sunt concentrate în principal în districtul Chora, iar unele sunt, de asemenea, situate în Alevkantra și în jurul ei. Aceste roți inovatoare au fost utilizate în principal pentru zdrobirea producției agricole. În total, au fost 16 astfel de mori de vânt.
Ele sunt vizibile prin culoarea lor alb-zăpadă, forma sferică, cu vârful obișnuit al acoperișului, realizat din cea mai bună varietate de lemn. În vremuri bune, au fost operate de vânt, pentru că Mykonos este renumit pentru vântul rafinat, care continuă să sufle chiar și astăzi. Morile de vânt ale Chora și cele ale lui Ano Mera au fost un element bun pentru oamenii din aceste localități și au fost folosite mai ales pentru măcinarea produselor agricole pentru a fi transportate în locuri din afara Mykonos.
De acum înainte, odată cu apariția modernității, morile de vânt nu mai funcționează. Dar ei continuă să fie un simbol al bogatului bărbătesc trecut Mykonos. De sute de ani, cele mai multe mori de vânt au fost complet renovate, iar unele chiar au fost transformate în muzee, cel mai cunoscut fiind Moara de vânt Bonis. Morile de vânt Mykonos sunt o mărturie vie a utilizării inovației pe insulă când a fost vorba de atingerea puterii eoliene uriașe de zdrobire a produselor agricole Mykonos.


Biserica Panagia Paraportiani din Mykonos, Ciclade: frumoasa biserică din Panagia (Fecioara Maria) Paraportiani se află printre cele mai fotografiate biserici nu numai din Mykonos, ci din întreaga lume. Este situat la intrarea în cartierul Kastro, chiar lângă mare. Numele său (Paraportiani) înseamnă de fapt stând lângă ușa de la intrare, ceea ce înseamnă că biserica era lângă ușa Castelului.
Lucrul special despre această biserică este faptul că ea constă de fapt din cinci biserici mici care au fost construite una deasupra sau una lângă alta. Biserica din Agios Efstathios este centrul acestui complex, înconjurată de bisericile din Agios Anargyros, Agios Sozon și Agia Anastasia. Deasupra acestor patru biserici, se află biserica Maicii Domnului, care arată ca o cupolă.
Cele cinci biserici nu au fost construite dintr-o dată, ci treptat de-a lungul secolelor. Cea mai veche biserică este Agios Anargyros, care a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea. Celelalte biserici au fost construite în secolele XVI și XVII, în timp ce au fost renovări până în 1920.


Castelul Gyzi din Cicladele Mykonos: Castelul din Gyzi se află pe un deal deasupra satului Ano Mera, în centrul insulei Mykonos. Datează din secolul al XIII-lea și mai rămân doar câteva ruine din ziua de azi. A fost construită în timpul stăpânirii familiei Gyzi, o familie nobilă venețiană care stăpânea Cicladele în perioada medievală, pentru a proteja insula de pirați și atacuri inamice.
Această zonă găzduiește, de asemenea, ruinele orașului antic Mykonos și veți găsi resturi ale unei piețe preistorice, un cimitir antic și câteva ruine ale unei fortificații de ziduri și mai vechi. În apropiere de Castelul Gizi, veți găsi biserica Sfântului Mântuitor, datând din secolul al XVIII-lea. Acest deal oferă o priveliște minunată spre partea de nord a insulei.PLAJE

Paraga Mykonos: Plaja Paranga este o combinație de două plaje de nisip care se separă de un promontor și formează o plajă mare. Plaja sudică este mai calmă, în timp ce cea nordică este complet organizată și căptușită de multe taverne care cântă muzică. La plaja Paranga se poate ajunge cu autobuzul, cu o plimbare de 15 minute de Platis Yialos sau cu una dintre frecventele taxi-uri care merg spre Super Paradise Beach.


Fokos Mykonos: Fokos este situată pe partea de nord a insulei Mykonos. Datorită distanței sale lungi de plajele sudice dezvoltate, Fokos este retrasă și foarte calmă, chiar și în sezonul înalt. Plaja de nisip din Fokos nu are facilități turistice, precum umbrele și șezlongurile. În regiune există o singură tavernă, care are un stil tradițional și avea mâncăruri delicioase. O parte din Fokos s-a transformat într-o plajă naturistă. La fokos se poate ajunge doar prin mijloace private, după o tură în Ano Mera. Este situat imediat după lacul artificial din Marathi, care oferă insulei apă proaspătă.


Divounia Mykonos: Divounia este o așezare minunată de pescuit situată la 12 km sud-est de orașul Mykonos. Plaja mică se găsește lângă un cătun pitoresc și este printre cele mai retrase locuri din Mykonos, lângă plaja Kalafatis. Această mică plajă are puține pietricele și apă albastră profundă. Satul are case minunate albe, cu vedere la mare și există două taverne care servesc mâncăruri de pește uimitoare din prinderea dimineții. Rămășițe preistorice au fost descoperite recent în regiune până în perioada romană.


Agios Ioannis Mykonos: Considerată a fi cea mai frumoasă plajă din coasta de sud-vest a insulei, Agios Ioannis are nisip moale și ape albastre cristaline. De acolo, se poate bucura de o priveliște uimitoare asupra insulei Delos. Un loc bun pentru a te îndepărta de toate. Nu prea aproape de oraș pentru a fi împachetat, așa că un loc bun pentru a te bucura de o plajă micuță.


Agrari Mykonos: Agrari și Elia sunt situate unul lângă celălalt, formând o plajă imensă de nisip, la 10 kilometri de capitala insulei. Plaja Agrari este mai puțin populară decât vecinul său Elia și mult mai calmă. La ambii se poate ajunge cu autobuzul local și cu taxiul.
Ca și în cazul multor plaje, te apropii de pe înălțime și apoi pe un drum lung, subțire și abrupt. Există o cafenea micuță și două seturi de șezlonguri cu plajă. Pe această plajă sunt mulți nudisti. De pe această plajă puteți merge pe stânci spre stânga pentru a vizita plaja Elia.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati

Vezi mai mult

Destinatie

Vezi mai mult

Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 44 hoteluri

Platy Gialos, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Descriere Un resort de lux renumit pentru centrul spa recomandat tuturor categoriilor de varsta Localizare la 200 m de plaja de nisip Platys Gialos 25 km fata de aeroport si 3 km de orasul Mykonos Dotari camere Camerele elegante dispun de televizor L . . .

Platy Gialos, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Web page wwwpetasosgr Localizare Petasos Beach este situat intre plajele celebre din Platys Gialos Psarou la 45 km de oras 5 km de aeroport is 6 km de port Această proprietate este la 2 minute pe jos față de plajă Plaja Petasos se află pe o pen . . .

Mykonos, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Descriere Acest hotel este construit in stilul tipic arhitecturii locale traditionale care a inspirat zeci de arhitecti din intreaga lume Hotelul ofera o priveliste extraordinara asupra Marii Egee si a apusurilor de soare spectaculoase Pentru cei car . . .

Kalafatis, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Aphrodite Beach Hotel este amplasat pe coasta estica a insulei grecesti Mykonos pe plaja lata cu nisip din Kalafatis - cea mai frumoasa de pe insula decorata cu Steagul Albastru - aflandu-se la o distanta de 150m de restaurante 14 km fata de centrul . . .

Platy Gialos, Grecia
Grecia 2019

This property is 1 minute walk from the beach Set right on Platis Yialos Beach Mykonos Palace Beach Hotel includes a drinks and snack bar a beachfront restaurant a watersports club and an outdoor pool Within 100 metres you can reach a water taxi offe . . .

Elia, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Localizare pe plaja din Elia Hotel nou de lux O gama varianta de apartamente confortabile si vile restaurant bar piscina salon de frumusete centru spa room service In apropiere de hotel veti gasi magazine baruri populare si taverne traditionale gr . . .

Elia, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Descriere Myconian Avaton Resort este cel mai nou hotel din lantul Myconian Collection construit in cel mai traditional stil cicladic a fost deschis in vara anului 2014 Pozitia privilegiata la inaltime dezvaluie panorame uluitoare atat din camere cat . . .

Glastros, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019

Descriere Giannoulaki Village isi incanta oaspetii prin serviciile de calitate si atmosfera relaxanta din cadrul hotelului Localizare Giannoulaki Village este localizat in zona linistita Glastros la 15 km de orasul Mykonos 150 de metri fata de statia . . .

Psarou, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Last Minute

Descriere Grecotel Mykonos Blu reprezinta acel tip de hotel ce ofera atentie chiar si celor mai mici detalii Localizare Grecotel Mykonos Blu se afla amplasat pe plaja de nisip Psaraou fiind totodata situat la doar 4 km fata de aeroportul din MykonosD . . .

Tagoo, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Website wwwkouroshotelmykonosgr Situat pe litoralul din Mykonos Kouros Hotel Suites oferă cazare elegantă şi o amplasare relaxantă cu vedere la portul vechi şi nou Este disponibil Wi-Fi gratuit în toate zoneleFiecare cameră de la Kouros Hotel S . . .

Elia, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Web page httpwwwmykonosluxuryvillascom Spa Welness Hotelul dispune de un centru spa ce le ofera turistilor o gama variata de tratamente faciale si corporale si o piscina interioara incalzita dotata cu sezlonguri unde acestia se pot relaxa si sa . . .

Mykonos, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Situat pe Plaja Megali Ammos acest complex în stil cicladic se află la 15 minute cu maşina de Aeroportul şi Portul din Mykonos Camerele sunt dotate cu aer condiţionat şi au balcon cu vedere la Marea Egee Hotelul oferă acces gratuit la Wi-Fi şi un buf . . .

Tagoo, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Descriere Construit in stil amfiteatru de-a lungul unei zone stancoase hotelul Cavo Tagoo ofera lux si eleganta intr-o atmosfera discreta Localizare in zona Tagoo la aproximativ 500 metri de centrul orasului Mykonos la 3 km de aeroportFacilitati hote . . .

Agios Ioannis, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Descriere St John ofera oaspetilor sai toate ingredientele unei vacante perfecte in insula Mykonos facilitati de lux servicii de top profesionalism si o pozitie privilegiata pe o plaja de nisip la doar 4 km de orasul MykonosLocalizare pe plaja la apr . . .

Houlakia, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2019
 | 
Chartere 2019
 | 
Last Minute

Descriere Un hotel boutique construit in stilul autentic al insulei cu ziduri albe si obloane de lemn ideal pentru un sejur relaxant Localizare Hotelul San Marco este localizat in Golful Houlakia in nord-vestul insulei la 2 km de portul Tourlos 4 km . . .