Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Mykonos Grecia 2021

Vacanta in Mykonos Grecia 2021

Mykonos este renumit la nivel mondial pentru atmosfera cosmopolită și viața de noapte vie! Nu este de mirare de ce este cunoscută pe scară largă drept „Ibiza Greciei”! Vacanța la Mykonos este o experiență a vieții și există o mulțime de lucruri uimitoare de făcut în Mykonos. Uitați-vă de apusul uimitor, plimbați-vă pe străzile înguste din Chora, bucurați-vă de șederea dvs. la hotelurile luxoase Mykonos, dansați în timpul petrecerilor pe plajele epice și înotați în apele exotice Mykonos.

Citeste mai mult

Vacanta in Mykonos Grecia 2021
ISTORIE

Mykonos deține numele său fiului regelui Delos, Mykonos. De fapt, istoria Mykonos din antichitate a fost mult legată de istoria Delosului vecin. Conform mitologiei, Hercules, într-una din cele 12 sarcini ale sale, se lupta cu Giganții și, după ce i-a ucis, i-a aruncat în mare, unde s-au petrificat și s-au transformat în stânci uriașe, formând insula Mykonos. Fiind în umbra prosperă și spirituală insulă Delos, unde se credea că Leto a dat naștere zeului Apollo și zeiței Artemis, lucruri mici sunt cunoscute pentru Mykonos în timpul timpurilor antice.

Știm, din săpăturile din vechiul sit al Fteliei, că primii locuitori ai insulei au fost Cares, urmați de fenicieni, egipteni și apoi minoieni care au fost urmați de Ionieni. Mykonosul antic a dezvoltat o mare cultură și, de fapt, cea mai veche amforă din cele mai vechi timpuri a fost descoperită pe Mykonos și este cunoscută sub numele de vaza Mykonos. În 1207, ca și restul cicladelor, Mykonos a intrat sub stăpânire venețiană. Dinastia Gizi a luat autoritatea insulei și a construit un Castel pentru protecția ei. Un secol mai târziu, Georgios Gizi, ultimul conducător venețian, a cedat insula Mykonos Veneției. În 1537 Mykonos, cu majoritatea insulelor Cycladic, a intrat sub dominație turcă.

Deoarece locuitorii insulei erau mari marinari, aceștia au oferit ajutor important Războiului de Independență, oferind 22 de nave, 500 de membri ai echipajului și 140 de canoane la Revoluția Greacă împotriva jugului turc. Figura eroică revoluționară a lui Mykonos este o femeie, Manto Mavrogenous care a finanțat Revoluția, a ajutat la organizarea de lupte, a participat la Filiki Etairia (o organizație revoluționară secretă) și a reușit să organizeze trupe pentru a se revolta împotriva turcilor în 1822.

După independența greacă, economia insulei a fost complet distrusă și și-a pierdut toate navele. Mai târziu, insula a reușit să își consolideze puterea comercială pentru a reconstrui economia folosind textilul, ca cea mai importantă sursă de venit pentru familii. De fapt, materialul textil din Mykonos era de o calitate atât de înaltă încât a fost comercializat în Grecia și în străinătate. Turismul din Mykonos a început să înflorească la începutul anilor ’60, când a devenit adăpostul preferat pentru artiști și mai târziu pentru hippii. Situl arheologic din Delos a devenit o mare atracție și astăzi, Mykonos a devenit una dintre cele mai importante destinații turistice din Grecia. Diferitele ruine clasice, situri antice și alte descoperiri sunt strâns asociate cu istoria Mykonos.OBIECTIVE TURISTICE

Pelicanul din Mykonos, Ciclade: Pelicanul numit Petros (Peter) este o parte integrantă a insulei Mykonos și, pe bună dreptate, a devenit mascota insulei. Puteți vedea o creatură drăguță, în timp ce se plimbă pe îndelete, în ritmul propriu-zis, prin multe alei ale orașului. Deși este deosebit de îndrăgit de zona portului împreună cu Alevkantra. Toți cei din Mykonos, inclusiv vizitatorii din străinătate adoră și admiră pelicanul. Pentru copii, pelicanul este partenerul lor de joacă mult preferat.
Petros Pelicanul a fost declarat oficial ca mascota lui Mykonos. El a făcut din Mykonos casa sa din 1954. Petrosul original a murit după ce a petrecut o lungă treizeci de ani în această insulă fermecătoare. Pierderea ei a fost îndoliată profund de oamenii din Mykonos că, fără a pierde mult timp, au introdus un înlocuitor și tradiția a fost onorată.
Pelicanul este chiosura tuturor ochilor în ceea ce privește insula Mykonos și saga Petros persistă. Multe căi navigabile Mykonos oferă creaturii drăguțe un cadru perfect pentru a se bucura de distracție și frolic, ceea ce este foarte apreciat atât de rezidenți, cât și de vizitatori, care par să nu aibă niciodată suficient de pelican.
Legenda spune că mai bine de 40 de ani în urmă, un pescar din Mykonia s-a împiedicat de un pelican rănit. A fost atât de emoționat de disconfortul pelicanului, încât a decis să aibă grijă de Pelican, i-a furnizat drăguțului creatură medicamente și, odată ce și-a recăpătat puterea, a decis să-l elibereze. Dar, în mod surprinzător, Pelicanul nu a devenit aerian în locuința sa destinată. În schimb, l-a făcut pe Mykonos acasă. Cu fiecare zi care trece, drăguța creatură a devenit cynoza tuturor ochilor și a devenit o celebritate.
Nu a fost o surpriză că, atunci când pelicanul Mykonos a murit în 1986, întregul Mykonos a intrat în doliu. A fost nevoie de o persoană cu statura lui Jackie Kennedy-Onassis să vină în salvarea populației îndurerate de la Mykonos, iar compasiunea Jackie Kennedy-Onassis a donat pe bună dreptate un alt pelican insulei. Se spune că Grădina Zoologică din Hamburg a donat și un pelican pe nume Petros.
Câțiva ani în urmă, a existat un caz al altui Pelican rănit găsit la Mykonos de către localnicii care l-au alăptat din nou la normal. Au numit Pelican Nikolas. Acum, în Mykonos, nu există unul, ci trei pelicani care pot fi văzuți rătăcind prin portul Mykonos.Muzeul Arheologic din Delos, Ciclade Mykonos: Muzeul Arheologic din Delos a fost construit încă din anul 1904. Construcția acestui celebru muzeu a fost realizată sub egida Societății Arheologice din Atena. Inițial, muzeul era răspândit pe doar cinci camere. Mult mai târziu în anul 1931 și din nou în 1972 au fost adăugate încăperi. În prezent, artefactele istorice sunt expuse în nouă camere. Există șase încăperi exclusive în care sunt expuse rare statui istorice descoperite de pe situl arheologic de la Delos. Un alt set de două camere prezintă două fascinante colecții de ceramică care datează din timpurile preistorice. Și nu în ultimul rând, există o cameră dedicată exclusiv afișării obiectelor de artă destinate utilizării de zi cu zi. Placa de Fildeș care datează din anii 1400-1200 î.Hr. este absolut uimitoare. Placa prezintă un soldat micenian chintesențial, cu scut defensiv și o suliță destul de alungită. Capul soldatului este acoperit de o căpățână de protecție care este făcută din dinții unui mistreț.
Această placă rară a fost dezgropată de sub resturile de la Artemision împreună cu numeroase alte artefacte realizate din aur, fildeș și bronz. O altă atracție notabilă a Muzeului Arheologic din Delos este portbagajul unui Kouros. A fost recuperat dintr-un azil din Apollo și datează din secolul al VI-lea. Există statuia de marmură a lui Boreas, care prezintă artistic răpirea infamei a prințesei ateniene Oreithya. Este unul dintre cele mai frumoase exemplare de artă mansardă și datează din secolul al V-lea..
Statuile din marmură ale lui Dioscourides și Kleopatra sunt vizibile și prin prezența lor. Dioscorides și Kleopatra erau un cuplu atenian care locuia pe insula Delos. Statuile au fost descoperite de la reședința cuplului și există, de asemenea, o inscripție pe piedestal, despre care se crede că nu a fost pusă de nimeni altul decât Kleopatra, în 138 î.Hr. Statuia din marmură a lui Apollo, care este expusă la muzeu, este vizibilă prin trăsăturile sale distincte ale lui Apollo Lyceios, care au fost patronate de renumitul sculptor Praxiteles. Statuia înfățișează artistic un zeu mitologic înclinat pe un copac și care se plimba pe un mănunchi de scuturi galice.
Arheologii și savanții sunt de părere că statuia din marmură a lui Apollo expusă la muzeu este o versiune în miniatură a statuii lui Delfi, care a fost creată exclusiv pentru a sărbători victoria dură împotriva puternice Galls. Această minunată statuie de marmură a fost descoperită dintr-o reședință privată și se crede că aparține secolului II î.Hr. Masca de bronz a lui Dionysos este o altă atracție notabilă a muzeului. Meșterul a înfățișat artistic un zeu mitologic cu barbă purtând o coroană și o ghirlandă de iederă. Această mască de bronz neprețuită a fost descoperită la Piața Competaliștilor și se crede că aparține secolului II î.Hr.Morile de vânt din Mykonos: sunt o parte esențială a peisajului din Mykonos. Există o mulțime dintre ele care au devenit o parte integrantă a Mykonos. Vizitatorii Mykonos pot vedea mori de vânt indiferent de locație. De la distanță, se pot descoperi cu ușurință morile de vânt, cu amabilitatea figurii lor. Acestea sunt concentrate în principal în districtul Chora, iar unele sunt, de asemenea, situate în Alevkantra și în jurul ei. Aceste roți inovatoare au fost utilizate în principal pentru zdrobirea producției agricole. În total, au fost 16 astfel de mori de vânt.
Ele sunt vizibile prin culoarea lor alb-zăpadă, forma sferică, cu vârful obișnuit al acoperișului, realizat din cea mai bună varietate de lemn. În vremuri bune, au fost operate de vânt, pentru că Mykonos este renumit pentru vântul rafinat, care continuă să sufle chiar și astăzi. Morile de vânt ale Chora și cele ale lui Ano Mera au fost un element bun pentru oamenii din aceste localități și au fost folosite mai ales pentru măcinarea produselor agricole pentru a fi transportate în locuri din afara Mykonos.
De acum înainte, odată cu apariția modernității, morile de vânt nu mai funcționează. Dar ei continuă să fie un simbol al bogatului bărbătesc trecut Mykonos. De sute de ani, cele mai multe mori de vânt au fost complet renovate, iar unele chiar au fost transformate în muzee, cel mai cunoscut fiind Moara de vânt Bonis. Morile de vânt Mykonos sunt o mărturie vie a utilizării inovației pe insulă când a fost vorba de atingerea puterii eoliene uriașe de zdrobire a produselor agricole Mykonos.


Biserica Panagia Paraportiani din Mykonos, Ciclade: frumoasa biserică din Panagia (Fecioara Maria) Paraportiani se află printre cele mai fotografiate biserici nu numai din Mykonos, ci din întreaga lume. Este situat la intrarea în cartierul Kastro, chiar lângă mare. Numele său (Paraportiani) înseamnă de fapt stând lângă ușa de la intrare, ceea ce înseamnă că biserica era lângă ușa Castelului.
Lucrul special despre această biserică este faptul că ea constă de fapt din cinci biserici mici care au fost construite una deasupra sau una lângă alta. Biserica din Agios Efstathios este centrul acestui complex, înconjurată de bisericile din Agios Anargyros, Agios Sozon și Agia Anastasia. Deasupra acestor patru biserici, se află biserica Maicii Domnului, care arată ca o cupolă.
Cele cinci biserici nu au fost construite dintr-o dată, ci treptat de-a lungul secolelor. Cea mai veche biserică este Agios Anargyros, care a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea. Celelalte biserici au fost construite în secolele XVI și XVII, în timp ce au fost renovări până în 1920.


Castelul Gyzi din Cicladele Mykonos: Castelul din Gyzi se află pe un deal deasupra satului Ano Mera, în centrul insulei Mykonos. Datează din secolul al XIII-lea și mai rămân doar câteva ruine din ziua de azi. A fost construită în timpul stăpânirii familiei Gyzi, o familie nobilă venețiană care stăpânea Cicladele în perioada medievală, pentru a proteja insula de pirați și atacuri inamice.
Această zonă găzduiește, de asemenea, ruinele orașului antic Mykonos și veți găsi resturi ale unei piețe preistorice, un cimitir antic și câteva ruine ale unei fortificații de ziduri și mai vechi. În apropiere de Castelul Gizi, veți găsi biserica Sfântului Mântuitor, datând din secolul al XVIII-lea. Acest deal oferă o priveliște minunată spre partea de nord a insulei.PLAJE

Paraga Mykonos: Plaja Paranga este o combinație de două plaje de nisip care se separă de un promontor și formează o plajă mare. Plaja sudică este mai calmă, în timp ce cea nordică este complet organizată și căptușită de multe taverne care cântă muzică. La plaja Paranga se poate ajunge cu autobuzul, cu o plimbare de 15 minute de Platis Yialos sau cu una dintre frecventele taxi-uri care merg spre Super Paradise Beach.


Fokos Mykonos: Fokos este situată pe partea de nord a insulei Mykonos. Datorită distanței sale lungi de plajele sudice dezvoltate, Fokos este retrasă și foarte calmă, chiar și în sezonul înalt. Plaja de nisip din Fokos nu are facilități turistice, precum umbrele și șezlongurile. În regiune există o singură tavernă, care are un stil tradițional și avea mâncăruri delicioase. O parte din Fokos s-a transformat într-o plajă naturistă. La fokos se poate ajunge doar prin mijloace private, după o tură în Ano Mera. Este situat imediat după lacul artificial din Marathi, care oferă insulei apă proaspătă.


Divounia Mykonos: Divounia este o așezare minunată de pescuit situată la 12 km sud-est de orașul Mykonos. Plaja mică se găsește lângă un cătun pitoresc și este printre cele mai retrase locuri din Mykonos, lângă plaja Kalafatis. Această mică plajă are puține pietricele și apă albastră profundă. Satul are case minunate albe, cu vedere la mare și există două taverne care servesc mâncăruri de pește uimitoare din prinderea dimineții. Rămășițe preistorice au fost descoperite recent în regiune până în perioada romană.


Agios Ioannis Mykonos: Considerată a fi cea mai frumoasă plajă din coasta de sud-vest a insulei, Agios Ioannis are nisip moale și ape albastre cristaline. De acolo, se poate bucura de o priveliște uimitoare asupra insulei Delos. Un loc bun pentru a te îndepărta de toate. Nu prea aproape de oraș pentru a fi împachetat, așa că un loc bun pentru a te bucura de o plajă micuță.


Agrari Mykonos: Agrari și Elia sunt situate unul lângă celălalt, formând o plajă imensă de nisip, la 10 kilometri de capitala insulei. Plaja Agrari este mai puțin populară decât vecinul său Elia și mult mai calmă. La ambii se poate ajunge cu autobuzul local și cu taxiul.
Ca și în cazul multor plaje, te apropii de pe înălțime și apoi pe un drum lung, subțire și abrupt. Există o cafenea micuță și două seturi de șezlonguri cu plajă. Pe această plajă sunt mulți nudisti. De pe această plajă puteți merge pe stânci spre stânga pentru a vizita plaja Elia.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati

Vezi mai mult

Destinatie

Vezi mai mult

Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 54 hoteluri

Agios Stefanos, Grecia Vezi locatia pe harta
 • aer conditionat (AC)
 • parcare
 • bar
Kalafatis, Grecia Vezi locatia pe harta
 • wi-fi
 • piscina exterioara
 • bar
 • zona de plaja privata
 • acces imediat la plaja
Super Paradise, Grecia Vezi locatia pe harta
 • wi-fi
 • camere cu balcon
 • uscator de par
 • room service
 • piscina exterioara
 • servicii de curatenie
 • seif in camera
 • piscina interioara
Mykonos, Grecia Vezi locatia pe harta
 • wi-fi
 • aer conditionat (AC)
 • TV
 • servicii de curatenie
 • seif in camera
Mikonos, Grecia Vezi locatia pe harta
 • Hydromassage bath
 • Poolside bar
 • Special spa offers
 • Hairdryer
 • Direct line telephone
 • Sauna
 • Radio
 • Satellite/cable TV
Mikonos, Grecia Vezi locatia pe harta
 • Ideal hotel for families
 • Small kitchen
 • Visa Card
 • Washing machine
 • Special spa offers
 • Heated swimming pool
 • Deck chairs
 • Resort
Ornos, Grecia Vezi locatia pe harta
 • wi-fi
 • camere cu balcon
 • TV
 • piscina exterioara
 • servicii de curatenie
Rochari, Grecia Vezi locatia pe harta
 • wi-fi
 • parcare
 • acces cu animale de companie
 • bar
 • transfer de la/sau la aeroport
 • camere pentru nefumatori
Ornos, Grecia Vezi locatia pe harta
 • wi-fi
 • aer conditionat (AC)
 • parcare
 • camere de familie
 • servicii de curatenie
Platys Gialos, Grecia Vezi locatia pe harta
 • Outdoor furniture
 • Outdoor dining area
 • Portable clothes horse
 • Airport transfer (free)
 • Alarm clock
 • Ceramic tile/marble floor
 • Coffee machine
 • Views of the garden
Insula Mykonos, Grecia Vezi locatia pe harta
 • Visa Card
 • Mastercard
 • Diners