Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Mamaia Romania

Vacanta in Mamaia Romania

Mamaia este cea mai mare si cea mai cunoscuta statiune a rivierei romanesti. Situata in nordul litoralului, Mamaia are o pozitie privilegiata. Statiunea este alipita municipiului Constanta si desparte lacul Siutghiol de Marea Neagra....

Citeste mai mult

Vacanta in Mamaia Romania


Clima:


Descriere:

Mamaia este cea mai mare si cea mai cunoscuta statiune a rivierei romanesti. Situata in nordul litoralului, Mamaia are o pozitie privilegiata. Statiunea este alipita municipiului Constanta si desparte lacul Siutghiol de Marea Neagra. Destinatia preferata a turistilor pe timp de vara, Mamaia a fost supusa in ultimii ani unui amplu proces de modernizare, capatand un frumos aer occidental. Palmieri, fantani arteziene spectaculoase, evenimente mondene si spectacole de senzatie, restaurante si cluburi luxoase, terase si gradini linistite, zone de promenada, parc acvatic, telegondola si centre de agrement, toate aceste facilitati fac din Mamaia o statiune a bunului-gust, distractiei si relaxarii.

Gastronomie: 

Bucătăria din Dobrogea este influențată în primul rînd de faună, de clima, dar și de bucătăria orientală. La prepararea mincarurilor se folosește mult peștele, vinatul și carnea de oaie dar și carnea de pasăre, vacă și porc. Dobrogea este bogată în legume și fructe, lapte, brînzeturi și ouă. Mîncărurile din Dobrogea redau cu prisosință bogăția materiilor prime de care dispune această zonă. 

 Mîncărurile din bucătăria dobrogeană sînt ușoare, gustoase, la pregătirea acestora se folosește mult untdelemnul, untul și margarină. Ciorbele se acresc cu borș, zeamă de varză dar și oțet, sînt realizate din legume și mai ales peste. Se folosesc mult gustările din legume proaspete sub formă de salată în combinație cu ouă, brînza, smîntînă. Sosurile sînt colorate cu pastă de roșii, se obțin din legume înăbușite cu făină dizolvată în apa și "stinse" cu supă de oase. Preparatele de bază sînt însoțite de garnituri din orez, legume dar și paște făinoase. Se folosește mult laptele bătut, iaurtul dar și brînza telemea care se consumă că atare dar și în pregătirea altor mîncăruri. 

Obiective turistice:

Parcul acvatic Aqua Magic este amenajat la intrarea sudica in statiunea Mamaia, aproape de statia de Telegondola. Accesul in parcul acvatic nu se face direct din bulevardul principal al statiunii, ci din zona parcarii aflate intre hotelurile Perla si Aurora.

Insula Ovidiu din Lacul Siutghiol este unul dintre locurile care exercita o adevarata atractie asupra turistilor care sosesc in statiunea Mamaia. De-a lungul timpului, micul petic de pamant a starnit curiozitatea si imaginatia oamenilor, care au tesut in jurul sau o serie de legende.

Pontonul din statiunea Mamaia este o atractie turistica inaugurata la inceputul sezonului estival 2012. Pasarela porneste de pe plaja, din dreptul hotelului Victoria, inainteaza in mare pe o distanta de aproximativ 500 de metri si se finalizeaza cu un debarcader.

Satul de vacanta este un loc popular printre turistii care isi petrec concediul in statiunea Mamaia. Amenajat in sudul statiunii, intre lacurile Tabacarie si Siutghiol, acest loc este ideal pentru persoanele aflate in cautarea distractiei si veseliei. 

Telegondola a fost inaugurata pe data de 16 iulie 2004 si din acel moment a devenit un simbol al statiunii Mamaia. Gratie acestei instalatii moderne, turistii se pot bucura de senzatiile frumoase pe care le ofera o calatorie deasupra statiunii Mamaia.Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.