Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Lefkada Grecia 2021

Vacanta in Lefkada Grecia 2021

Este o insulă uluitoare situată în inima mării Ionice. Este cunoscută sub numele de ,,Caraibele Greciei,, și se mândrește cu unul dintre cele mai minunate peisaje naturale. Motivul pentru care Lefkada este faimoasă se datorează plajelor cu aspect pitoresc ce atrag turiștii și nu numai ca un magnet.

Citeste mai mult

Vacanta in Lefkada Grecia 2021


OBIECTIVE TURISTICE

Lacurile Mării din Lefkada, Grecia Ionică: Insula incredibilă a Lefkada este plină de turiști în cea mai mare parte a anului, întrucât această insulă ionică este punctată de resturi tradiționale din epoca clasică și este înzestrată cu numeroase forme de floră și faună.
Lagunele, care înconjoară orașul istoric Lefkada, susțin o ecologie unică, formată din diverse forme de viață. Există două lacuri lângă orașul Lefkada, care se numesc Divari și Ivaria. Aceste lagune sunt frecventate de diferite tipuri de păsări migratoare, de iarnă până primăvară. Vârfurile groase, care acoperă zona din jurul lagunelor, oferă un adăpost sigur acestor păsări.
Pescărușii se găsesc în această zonă a Lefkadai pe parcursul anului, dar alte tipuri de păsări migratoare rare ajung în turme la începutul toamnei. Cele mai frecvente care se văd în jurul zonei sunt Loufas sau Falarides, Kormoranos, Herons sau Tsikniades, Lebede, Prasinokefalopapies, Kalamokanades și multe alte tipuri de păsări mici.
Kormoranii sunt găsiți pozând pe vârful pietrelor împrăștiate pe drumul lacurilor Divari, înainte de a pleca spre Sesoula, unde își petrec nopțile. Herons sunt una dintre cele mai atractive păsări care se găsesc în Divari. În timpul iernilor când deficitul de hrană devine sever, aceste păsări se adună la Divari, unde își așteaptă cu răbdare șansa de a apuca un pește. Ca și Herons, lebede pot fi adesea văzute aici în condiții meteorologice severe.
Aria protejată a Lagunelor găzduiește, de asemenea, numeroase alte tipuri de animale, cum ar fi iepuri, vulpi, dihoruri, nevăzute, perdele, păsări negre, tâmpeni, vrăjitori, vârfuri de lemn, corbi, coroane, coroane, porumbe sălbatice, Kalogiannos, hoopoe, lănci, verdeață , Vârfuri de aur, bufnițe, călușe, vrăbii, înghițiri, oriole, vagoane etc.


Cascada Dimossari din Nydri Lefkada: Lefkada are o stocare abundentă de apă subterană, care este unul dintre motivele principale pentru care o parte majoră a insulei este luxuriantă cu verdeață. Munții înalți care abundă în Lefkada sunt surse pentru numeroase cascade care se încadrează pe terenul montan și ajung în sfârșit în mare. Una dintre aceste cascade superbe în cascadă este cascada Dimossari care poate fi găsită la marginea orașului Nydri. Se sfârșește într-o defileu care este plină cu roci albe.
Numele Dimossari a derivat din cuvântul Dimos, care a fost starea antică în care au fost găsite numeroase mori de apă. În timpul sezonului estival, când temperatura devine într-adevăr fierbinte, turiștii vin la Cascadele Dimosari pentru a se elibera de căldura care înnebunește și multe dintre ele pot fi văzute înotând în apele cristaline ale lacurilor, care pot fi întâlnite printre contururile stâncoase.
Poteca pe jos de-a lungul apelor de-a lungul siluetei pinilor este splendidă. În apropiere de cascadele Dimossari se află satul Nydri de pe litoral. În mod ideal, o vizită la cascadele Dimossari ar trebui să coincidă cu o vizită în acest sat pitoresc Lefkada, care este plin de hoteluri, restaurante și taverne de calitate, toate concepute pentru a răsfăța călătorul exigent.


Farul din Lefkada Grecia, Ionic: Farul din Lefkas este situat ideal în Cape Ducato, care se află la sud de insula Lefkada. Acest far a fost construit în 1913. Este unul dintre cele mai preferate locuri de scufundare din Lefkada, deoarece oferă o adâncime de 40 de metri și vizibilitate de 30 de metri. Aici veți întâlni o mulțime de homari. Un cuvânt de sfat pentru scafandri, dacă sunteți nou la scufundări, atunci, evident, acesta nu este locul potrivit pentru dvs. Curentele sunt destul de puternice și doar scafandrii cu experiență trecută ar trebui să se aventureze și asta și cu un ghid expert.
Pentru a ajunge la far, trebuie să întâmpinați dificultățile de a conduce pe o porțiune de 16 km de drum neasfaltat. Uneori poate fi îngrozitor și trebuie să întâlnești din când în când mici pietre. Unul trebuie să conducă într-adevăr lent, în timp ce întâlnește toate aceste denivelări. Odată ce ajungeți la far, este mai mult decât compensează terenul aspru. Vederile de la far sunt uimitoare cu frumusețea pitorească uluitoare din Ithaca și Kefalonia.PLAJE

Porto Katsiki Lefkada: Porto Katsiki este una dintre principalele atracții pe plajă din Lefkada și printre cele mai bune 10 plaje din Grecia și din Marea Mediterană. Acesta este situat la 45 km sud-vest de capitala insulei și aproape de satul Athani.
Frumusețea naturală a Porto Katsiki oferă una dintre cele mai impresionante teme pentru care Lefkada este renumită. Faleze albe abrupte formează un fundal sălbatic, dar magnific și o antiteză unică cu apele albastre adânci ale Ioniei. Vegetația luxuriantă acoperă zona din jur creând unul dintre cele mai idilice peisaje din lume.
Numeroase șezlonguri și umbrele acoperă această faimoasă plajă cu nisip, dar stâncile oferă câteva locuri frumoase cu umbră pentru un pic de confidențialitate și relaxare. Câțiva pași vă vor conduce direct la plajă.
Porto Katsiki este pur și simplu irezistibil pentru mii de vizitatori din întreaga lume și o experiență unică de vizitare. Este frecventat cu iahturi private și este pur și simplu cel mai bun mod de a accesa această plajă, în afară de o mașină. Se poate ajunge și cu taxiul din satele Vassiliki și Nidri. În partea de sus a scărilor se găsește o parcare auto, baruri și cantine.


Egremni Lefkada: Notă: Plaja este accesibilă doar cu vaporul. Egremni este o plajă frumoasă situată la 40 km sud-vest de orașul Lefkada. Această plajă lungă cu nisip este înconjurată de stânci impunătoare care creează un fundal magnific. Frumusețea unică a Egremni a făcut-o unul dintre cele mai fotografiate peisaje din lume. Nisipul alb, pietricelele strălucitoare și apele cristaline creează un cadru exotic care atrage mii de vizitatori în fiecare vară! Cu toate acestea, dacă doriți izolare, puteți găsi, de asemenea, câteva locuri private sub stânci.
În ciuda faptului că Egremni este adesea supraaglomerat, peisajul său stâncos oferă un sentiment de izolare. Plaja obișnuia să fie accesată prin cele 325 de trepte care duceau spre țărm, însă, din cauza unui cutremur care a distrus treptele, Egremni este accesibil doar cu vaporul acum.


Nikiana Lefkada: Nikiana este situată la 10 km nord de Lefkada Town. Este o plajă mică cu nisip, cu caracteristici atractive. Nikiana este formată din nisip și pietricele, ape cristaline și un peisaj fermecător care atrage mulți vizitatori.
Facilitățile turistice nu sunt disponibile în acest mediu liniștit și nealterat. Cu toate acestea, natura oferă câteva locuri frumoase de umbră pentru vizitatori. Este destul de popular în rândul familiilor.
Această plajă este foarte aproape de drumul principal de coastă și chiar lângă ea se află portul pitoresc plin de bărci de pescuit minunate și iahturi private. Înconjurarea relaxantă și liniștită face plaja una dintre cele mai bune din Lefkada. Este ușor accesat din oraș și din alte sate Lefkada.ISTORIE


Lefkada își datorează numele rocilor albe (lefkos în greacă) care caracterizează partea de sud a insulei, pelerina Lefkata. Numele a fost dat mai întâi orașului antic Lefkada și apoi întregii insule. Potrivit mitologiei, poetul Sappho a sărit la mare din aceste roci albe, deoarece nu a putut suporta tortura iubirii sale pentru Phaon.
Corintenii au colonizat insula în secolul al VII-lea î.Hr. și au construit noul oraș Lefkas și au început construcția canalului care separă Lefkada de continentul în 650 î.Hr., transformând Lefkada într-o insulă. În această perioadă, insula a fost constituită din mai multe orașe autonome care au continuat să înflorească de-a lungul anilor. Lefkada a jucat un rol important în războaiele persane și a participat la luptele celorlalte orașe grecești. Insula a trimis trei nave să ajute în timpul celebrei bătălii de la Salamina, în anul 480 î.Hr., precum și 800 de bărbați pentru a lupta în bătălia de la Plataeae.
Lefkada a luat parte și la Războiul Peloponezian (431-404 î.Hr.) ajutând orașul său mamă, Corint, care se afla pe partea spartanilor. În 343 î.Hr., insula a devenit un aliat al atenienilor pentru a lupta împotriva macedonienilor, al căror rege era Filip al II-lea, dar Atena a pierdut bătălia și Lefkada a căzut sub stăpânirea macedonenilor. Insula a devenit independentă în 312 î.Hr.
În secolul al III-lea î.Hr., insula Lefkada a devenit parte a Federației Acarnaniene împreună cu o parte din continent. În 230 î.Hr., s-a aliat macedonienilor pentru a reprima atacurile romane, dar romanii au câștigat și, în 198 î.Hr., insula a intrat sub dominație romană și a devenit parte a provinciei romane Nikopolis. Lefkada a devenit parte a provinciei Achaia în perioada bizantină și a suferit diverse atacuri de pirați din cauza poziției sale strategice. În timpul secolului al VI-lea d.Hr., Lefkada a fost inclusă în „Schema Kefaloniei” și a devenit, după o răsturnare temporară de către cruciați, o parte din Dominion of Epirus.

Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.