Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Kalamata Grecia 2021

Vacanta in Kalamata Grecia 2021

Cea mai cunoscută regiune a continentului grec. Bogată în frumusețe natutală, plaje fabuloase și situri arheologice, Kalamata este un loc minunat pentru vacanțe în familie sau pauze romantice.

Citeste mai mult

Vacanta in Kalamata Grecia 2021


OBIECTIVE TURISTICE

Muzeul de folclor și istorie - Dacă sunteți un pasionat de istorie, fascinat de istoria complexă a Greciei, veți găsi confortul în Muzeul de folclor și istorie, adăpostit în conacul Kiriakou din Kalamata din secolul al XIX-lea. Acasă este o colecție unică de arhive, artefacte de zi cu zi și obiecte din Războiul grec de independență din 1821. Etajul al doilea este de interes deosebit, deoarece prezintă o secțiune dedicată tipăririi și legării, un testament al tradiției de lungă durată a tipăririi Kalamata, care a fost primul oraș din Grecia care a avut o tipografie.

Kastro - Dominând orașul, Castelul Kalamata (sau kastro) se află pe un deal luxuriant acoperit de pin. Geoffroi de Villehardouin, un cavaler franc care a cucerit Achaea, a construit structura în 1208. Se mândrește cu o poartă impresionantă și, deși datează din secolul al XIII-lea, a supraviețuit miraculos cutremurului din 1986, responsabil pentru distrugerea unei părți majore a orașului. Un mic paradis de pace și seninătate, kastro este cel mai bun loc pentru a te bucura de apusul de soare, dintr-o priveliște frumoasă.

Muzeul Arheologic din Messenia - Situat în inima istorică din Kalamata, unde era vechea piață, Muzeul Arheologic din Messenia găzduiește o colecție extinsă de descoperiri arheologice care datează din perioada preistorică până în epoca bizantină. Este împărțit în patru zone geografice, care reprezintă cele patru provincii din Messenia, inclusiv Kalamata, Messene, Pylia și Trifylia. Exponatele includ splendidul mozaic de la Koroni, care înfățișează diferite scene ale cultului zeului Bacchus.

Biserica din Ypapantis - Catedrala din Ypapantis, construită în 1839, este o uimitoare biserică în stil bizantin, care găzduiește o icoană sfântă a Maicii Domnului cu același nume, care datează din 672 d.Hr. Acesta a fost descoperit în grajdurile guvernatorului otoman după ce a visat o femeie care îi spunea să sape într-un anumit loc. S-a convertit chiar la creștinism după descoperire, din cauza numeroaselor minuni pe care presupus că le-a făcut. Grav deteriorată de cutremurele din 1886 și 1986, biserica, care se află pe un pătrat purtând același nume, a fost restaurată de ambele ori

Vechiul oraș - La fel ca multe alte orașe din Grecia, Kalamata se mândrește cu un cartier istoric uimitor, unde vă va plăcea să rătăciți pe aleile înguste și printre conacele neoclasice și colțurile drăguțe părăsite. Situată în partea de nord a orașului, chiar sub castel, Orașul Vechi Kalamata găzduiește mai multe biserici obligatorii, inclusiv biserica bizantină a Sfinților Apostoli și catedrala Ypapantis, câteva muzee și o multitudine de magazine mici. vânzarea de produse locale și suveniruri originale.ISTORIE

În primul rând, din start, trebuie să clarificăm că începutul istoriei Kalamata este greu de definit, deoarece se pierde în ceața timpului. Homer, legendarul autor al Iliada și Odiseea a fost primul care a menționat un oraș antic numit „Pharai” (Φαραί) ca unul dintre cele șapte orașe pe care Agamemnon le-a oferit lui Ahile pentru a-și ușura furia și este situat mai mult sau mai puțin în poziție în care astăzi se află Castelul Kalamata. Resturile arhaice și proto-grecești (templul Poseidon) care au fost găsite în regiunea Akrovitika au demonstrat că orașul în aceste timpuri străvechi nu a fost acoperit de mare, deși se credea în mod obișnuit. Mai mult, începând cu epoca EH (2600-2300 î.e.n.), arheologii din regiunea Akrovitika au fost găsite urme de viață umană situate la 2-3 km sud-vest de Kalamata. Linia de istorie a orașului include dominația Spartei (secolele VIII-IV î.Hr.), franci (1205 d.Hr.), venețieni (1685-1715 Mch) și, în sfârșit, turcii.

Evul Mediu

Kalamata nu a fost recunoscută de forțele bizantine până în perioada de mijloc bizantină și a fost menționată pentru prima dată în Viața Sf. Nikon, călugărul bizantin Metanoete. Cel puțin cinci biserici supraviețuitoare care datează din secolele 11-12 arată o activitate considerabilă în acea perioadă. Printre acestea, cel mai remarcabil artefact este Biserica Sfinților Apostoli. Acest lucru poate fi demonstrat și de geograful arab al-Idrisi, care numește Kalamata un oraș „mare și populat”. De asemenea, castelul de la Kalamata a fost „acropola” faraonilor antici și a fost refortificat de mai multe ori în perioada bizantină. De asemenea, latinii au dat castelului un dublu circuit de ziduri după ce l-au reconstruit. Mai mult, în urma celei de-a patra cruciade, Kalamata a fost cucerită de William I. de Champlitte în 1205 și a fost dată lui Geoffrey I. Villehardouin. William II. Villehardouin s-a născut și a murit și el acolo. După moartea sa, orașul a rămas în posesia văduvei sale, Anna Komnene Doukaina, iar în 1282, Anna a schimbat castelul cu pământuri în altă parte din Messenia, după ce s-a căsătorit cu Nicolae al II-lea din Saint Omer. Orașul a fost luat apoi de doi localnici vecini Melingoi (trib slavă) căpitani slavi în 1292 sau 1293, după ce au capturat castelul de o ploaie și cu ajutorul a 600 de săteni. Au preluat și întregul oraș, în numele lui Andronikos II. Palaiologos. John Chauderon a încercat fără succes să-și asigure predarea și la scurt timp după ce orașul a fost reluat de către franci, datorită unei intervenții a unui grec local. Din 1298 până în 1322, Kalamata a fost așezarea lui Matilda Hainut la căsătoria cu Guy II de la Roche. Mai mult, Kalamata a fost dăruit de către prințul Robert soției sale Marie de Bourbon până la moartea sa în 1377. Orașul a rămas o posesie a Principatului Achaia până la sfârșitul principatului în 1428, când a intrat pentru scurt timp sub controlul bizantin. . În a doua jumătate a secolului al XV-lea și mai târziu a fost contestat între otomani și venețieni.


Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati

Vezi mai mult

Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 1 hoteluri

Argolis, Grecia Vezi locatia pe harta
  • Parking
  • Piscina
  • Sala de conferinte
  • Masaj
  • Jacuzzi
  • Sauna
  • Spa
  • Nisip si pietris
de la 1994 / camera * 2 adulti | perioada 20.09.2021 - 27.09.2021 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii