Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Iordania Iordania 2021

Vacanta in Iordania Iordania 2021

De la minuni străvechi, făcute de om, până la orașe moderne, peisaje deșert care stârnesc sufletul, stațiuni cu plaje de pluș, Iordania este un ținut de contraste și istorie fascinantă ce vă va lăsa impresionați cu siguranță.

Citeste mai mult

Vacanta in Iordania Iordania 2021


OBIECTIVE TURISTICE

 Petra - Piesa de rezistență incontestabilă a Iordaniei este un loc total diferit de oriunde altundeva din țară.Situat între escarpmentele deșertate în deșert în zonele de sud ale țării, se crede că situl a fost locuit pentru prima dată în secolul al IV-lea î.Hr. A fost capitala ancestrală a înfloritoarei civilizații arabe nabateene, care a reușit să ridice trezoriile și templele tăiate din stâncă aici la unul dintre cele mai importante avanposturi comerciale din regiune.Astăzi, întregul site fermecător este cunoscut pentru rolurile sale în blockbusters de la Hollywood, precum Indiana Jones, și este ascuns între o serie de pasaje șioase (tuneluri create prin eroziune), care sunt un adevărat tratament pentru a fi explorate. 


 Wadi Rum - Portocaliu și roșu strălucitor sub soarele arabesc, atingerile uluitoare ale Wadi Rum din sudul Iordaniei sunt cu siguranță una dintre cele mai nemaipomenite minuni naturale din regiune.Sculptată din escarpele stâncoase de calcar care se ridică și se încadrează dramatic pe marginea estică a Aqaba, faimoasa vale este o ținută chineză esențială a Iordaniei.La orizont se văd uriașe faleze de munți cu coaste de stâncă; Petroglifele mitice ale popoarelor antice Nabateane se ascund în unghere și cranii; cămilele gemu, iar alpinistii se leagă tenu de frânghiile din jurul capotelor.Nu este deloc o surpriză că acest lucru a fost ales ca fundal pentru un Lawrence al Arabiei în 1962! 


 Rezervația naturala Mujib - Această vastă răspândire a nord-vestului Iordaniei promite o țară serios uluitoare, completată de văi șerpuitoare ale râului și de chei cu praf, văi cu părți abrupte sculptate de-a lungul secolelor și hârtii de pasarele ascunse decupate din stânci.Este cunoscută drept cea mai mică rezervație naturală de pe glob și se abate lent spre apele saline ale Mării Moarte.Astăzi, acesta este preluat în mare parte de turiștii de aventură și de echipamentele în aer liber, care oferă totul, de la drumeții pline de inimă, până la înălțarea stâncosului în canioane, până la acoperirea cu fermoar prin aerul uscat și prăfuit.


 Ajloun - Dominând dealurile verzi și ondulate din nordul Iordaniei, orașul istoric Ajloun este acum doar o zarvă a unor sate și cătune individuale.Toate aceste așezări mai mici sunt lipite de ascensiunile în creștere ale faimosului castel Ajloun, care este de departe principalul motiv pentru care multe turme populare se află în aceste părți.Această cetate puternică a dinastiilor musulmane din vechime se află în mândria locului, pe crestele Jabal Ajlun, deasupra wadis-ului care înconjoară vârful.Acum este posibil să mergeți pe vechile porți și să treceți în curțile interioare.În interior se află o expoziție cuprinzătoare care cronică mulți maeștri pe care castelul a avut-o de-a lungul secolelor.


 Shobak - Înconjurate de vârfuri nesfârșite și jgheaburi de dealuri cu nămol uscat, înrădăcinat cu scrubul ocazional și arborele de salcâm rezistent, ruinele antice de la Shobak sunt un alt loc perfect pentru istoricul înfloritor al călătoriei în Iordania. Cunoscute - în mod corespunzător - ca doar Castelul Shobak, aceste mari palisade și porți arcuite din vechime stau acum să se prăbușească și să crape pe marginea frumoasei Rezervații Dana. Nu sunt foarte vizitați de turiști, dar oferă o perspectivă unică asupra structurilor de fortificare ale cruciaților europeni din secolele XI și XII.PLAJE 

Plaja Amman - Fluxul de turiști are un nivel ridicat în capitala Iordaniei, Amman. Acest lucru face ca plaja Amman să fie locul perfect pentru care să începi călătoria. Situată chiar în interiorul graniței țării, plaja Amman este poate cel mai faimos loc din Capitală, cu o mulțime de turiști care o vizitează pe tot parcursul anului. Plaja este situată pe Marea Moartă din Iordania, care se află la peste 420 de metri sub nivelul mării. Marea Moartă este cel mai discutat site din țară, unde oamenii merg să asiste la una dintre cele mai nebunești minuni de apă ale naturii.Oamenii vin aici pentru a face baie în apa extrem de sărată, despre care se spune că are puteri de vindecare pentru pielea și corpul uman. Datorită concentrației ridicate de sare, vizitatorii se pot bucura de o scufundare gratuită aici, deoarece este aproape imposibil să vă scufundați în Marea Moartă. Plaja găzduiește, de asemenea, mai multe plaje de plajă care servesc mâncare și băuturi locale, ceea ce este un mod perfect de a te așeza și relaxa aici. Plaja este la doar o oră cu mașina de capitală și este de obicei aglomerată în timpul dimineților și după-amiezii.Plaja Coral - Pentru persoanele care caută o perioadă liniștită sau o oarecare solidaritate, plaja Coral din Aqaba este cea mai bună alegere. Plaja de corali oferă aceeași experiență ca și celelalte plaje din Iordania, dar cu foarte puține mulțimi și mult mai multă liniște. Oamenii care vin aici pot admira priveliștile frumoase și pot fi alături de natură fără nicio interferență. Plaja este situată în Coral Bay din Aqaba, care are una dintre cele mai bune stațiuni din țara cu același nume.
Plaja are ape limpezi de cristal, prin care oamenii pot vedea și admira diferitele recife de corali din jur. Plaja este deosebit de renumită printre scafandrii, deoarece există multe formațiuni de recif în jurul zonei și face ca o scufundare spectaculoasă să fie explorată prin frumusețea subacvatică a acestui loc.


Plaja Aqaba - Este pur și simplu cea mai bună plajă din oraș.Plaja este la doar o jumătate de oră de mers cu mașina de Aqaba și este un punct de reper pentru localnici și turiști. Orașul istoric este înconjurat în jurul Mării Roșii, South Beach este situat foarte aproape de portul orașului și oferă vizitatorilor săi cea mai bună experiență de plajă din jur. Apa de aici este albastru turcoaz, iar viața marină este strălucitoare, datorită actelor de conservare ale guvernului iordanian.Există multe formațiuni de recif de corali, de asemenea, care reprezintă o atracție importantă pentru turiștii care doresc să se plimbe sau să se scufunde. Există o școală de scufundări pe plajă, unde oricine poate merge și să ia lecții pentru a explora minunile de pe subteran. Scufundarea este una dintre cele mai mari atracții turistice aici și pe bună dreptate, întrucât oricine cu orice fel de experiență poate veni aici și să exploreze viața subterană inspirată de mare.

Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.