Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Halkidiki Grecia 2021

Vacanta in Halkidiki Grecia 2021

   Halkidiki este situat în partea de nord a Mării Egee și are o foarte interesanta forma de „burghie“ , care este format din trei alungiri poluostrova- „degete“ subțiri. Aceasta Kassandra, Sithonia și Agion Oros (Athos).  

Citeste mai mult

Vacanta in Halkidiki Grecia 2021
Halkidiki este situat în partea de nord a Mării Egee și are o foarte interesanta forma de „burghie“ , care este format din trei alungiri poluostrova- „degete“ subțiri. Aceasta Kassandra, Sithonia și Agion Oros (Athos).
 Halkidiki - zona principala statiune a Greciei continentale. Spre deosebire de insulele din sud, acestea sunt înconjurate de verde deschis, chiar și în toiul verii. Complexul în ansamblu oferă un sejur relaxant și confortabil, inclusiv pentrun o familie. Sunt hoteluri de toate categoriile, de la 5 stele la apartamente ieftine.
  Halkidiki renumit pentru plajele sale curate și mări calme, dar, de asemenea, în plus față de restul coastei există ceva de făcut. Ruinele din mai multe orașe antice, există un muzeu arheologic și antropologic. Principalul punct de atractie religioasa - complexului monahal de pe Muntele Athos - nu este accesibil tuturor, astfel încât cererea este o excursie mare închisă în jurul peninsulei.

     Statiuni Halkidiki
 Fiecare Peninsula Halkidiki este diferit cu ceva special.
 Cassandra se poate vedea Turnul de veghe bizantină în Agios Pavlos, Mănăstirea Muntele Athos din Nea Focas, satul tradițional vechi de Afitos, băile termale din Agia Paraskevi.
 Sithonia - excavarea vechi Olinfosa cu cele mai vechi mozaicuri din țară (.. secolul 5 ien), vechiul sat Parthenon, Sikiyu și Nikita, viile din Porto Carras, ruinele antice ale Toroni și de portul vechi din Porto Koufo.uimitoare vedere de pe Muntele Athos este un promontoriu stâncos, cu Kartal. Și, desigur, celebrul Munte Athos, cu 20 de mănăstiri ortodoxe și multe chiliilor, cea mai mare și cea mai importantă comunitate monahală în Grecia.
 Turiștii trec cu vederea de multe ori partea de nord a Halkidiki, unul care nu are ieșire la mare. Și pentru un motiv bun: aici, de asemenea, există mai multe lucruri pentru a vedea. De exemplu, sate de munte tradiționale Arne Taksiaris, Agios Prodromos; pestera Petralona cu stalactite și stalagmite uimitoare, precum și cele mai vechi urme ale prezenței umane găsite în Grecia; Muzeul Arheologic din Polygyros, Stagira antica, unde Aristotel sa născut, sau o pădure de pe Holomondas.
 Există plaje excelente pe coasta peninsulei. Alegerea zonei pentru vacanță, trebuie să ia în considerare unele caracteristici. Kassandra distractiv și zgomotos, atrage oameni în principal tineri - în multe orașe si  discoteci plaja lucreaza pe timp de noapte, iar carcasa este mai ieftina. La Seaton tag-ul preț mai mare de două ori, există o odihnă mai liniștit și respectabil.

   Divertisment și atracții

 Oriunde Acest hotel este situat în Halkidiki, într-o unitate de 1-4 ore distanță există mai multe obiective turistice interesante
. În centrul peninsulei este Pestera Petralona - cel mai vechi parc  din Europa. Sub arcade de piatră vânturi labirinte de pasaje, există lacuri subterane, stalactite și stalagmite. În Olinfose și Polygyros deschide muzeu arheologic. În primul material depozitat despre oraș și în timpul săpăturilor, în al doilea - găsește și artefacte descoperite pe teritoriul așezărilor antice ale peninsulei - Stagira, Afitos, Toroni.
 Amatorii de pescuit ar trebui să viziteze în orașul Nea Moudania. Muzeul de Pescuit  ofera o vastă colecție de exponate si mituri despre modalitățiile de a prinde pește.
 Dintre cele 20 de mănăstiri de la Muntele Athos sunt cele mai interesante Marea Lavră, Vatopedi și maiestuos Dionisiu. Femeile care vor sa  vizitează aceste locuri sfinte si nu au voie, singurul lăcașul, unde au fost permise - creasta - călugării nu locuiesc acolo pentru o lungă perioadă de timp, dar doar ruinele rămân fostei sale măreția. .
 In afara de Halkidiki, prea multe locuri interesante. Cel mai  popular obiectiv printre turisti este Muntele Olimp. Zei antici acolo, iubitorii de vacanțe active atrag natura și vederi pitorești. Olympus concura Meteora - stânci înalte, peste care există mănăstiri. Ele conțin relicve religioase valoroase - manuscrise, cărți, icoane și mai mult.

  Una dintre destinatiile elene preferate de romani este fara nici un dubiu peninsula Halkidiki. Popularitatea acestei destinatii se datoreaza frumusetii paradisiace a plajelor gazduite de cele trei brate renumite ale peninsulei si tarifelor prietenoase cu care grecii isi intampina oaspetii. Statiunile situate in mijlocul bratului Kassandra sunt cele care gazduiesc hoteluri si penreusesc sa incante turistii cu conditii de cazare excelente si peisaje de vis fara insa a le compromite bugetul, statiunile de pe bratul Sithonia au un aer mai salbatic si sunt ideale pentru cei care aleg sa-si petreaca vacanta in Halkidiki alaturi de familie.

 Plajele din Halkidiki

                   Plajele din Halkidiki sunt recunoscute la nivel mondial ca fiind cele mai bune plaje din Grecia, datorita faptului ca se aseamana cu plajele tropicale. Particularitatea acestora reprezinta faptul ca se imbina armonios plajele paradisiace cu vegetatia forestiera densa, rezultand astfel unul dintre cele mai frumoase locuri din lume.

                   Cele 3 bratele (Kassandra, Sithonia si Athos) sunt marginite de plaje minunate, pe placul tuturor turistilor, de la cei care isi doresc sa faca plaja relaxandu-se sub razele soarelui, pana la cei care iubesc sporturile pe plaja si apa.

 Kassandra

                     Desi statiunile de pe bratul Kassandra nu se intind pe suprafete foarte mari, acestea abunda de plaje, multe dintre ele fiind cu nisip fin si apa turcoaz. Inguste, dar nisipoase, multe desfasurandu-se in continuarea dealurilor inverzite, acestea atrag numerosi turisti de toate categoriile de varsta.

                     Din cele 35 de plaje premiate cu distinctia Blue Flag din Halkidiki , 9 se gasesc pe bratul Kassandra.

§  Plaja Hanioti: plaja lunga, cu nisip alb, in unele portiuni amestecat cu pietricele, cu ape limpezi, dar cu intrare in apa destul de abrupta.

§  Plaja Fourka: plaja cu nisip fin, alb, lata si inconjurata de dealuri pline de verdeata.

§  Plaja Kriopigi: plaja bine organizata, lunga, cu nisip fin. Inspre capatul sudic al plajei, intrarea in apa este lina, fiind potrivita pentru familiile cu copii.

§  Plaja Nea Potidea: plaja nisipoasa, bine organizata, cu sezlonguri si umbrele, situata chiar la intrarea pe bratul Kassandra.

§  Plaja Polychrono: plaja premiata pentru apele sale limpezi, de culoarea turcoazului si curatenia plajei cu nisip fin. Frumusetea apelor se imbina armonios cu nuantele de verde ale pinilor si maslinilor.

§  Plaja Sani: plaja cu nisip fin, intrare lina in apa si ape in nuante de turcoaz, situata in partea vestica a bratului Kassandra.

                  In afara acestor plaje premiata bratul Kassandra atrage prin toate celelalte plaje, cele mai multe fiind avand nisip fin. Afitos este una dintre cele mai vizitate plaje de pe bratul Kassandra, atragand atat prin nisipul fin si apele turcoaz, cat si prin satul cu acelasi nume, sat tipic grecesc, cu stradute inguste si case vechi, de piatra. La intrarea in apa, se gaseste o zona de pietre, dar au fost construite pontoane care se opresc mai in larg, dupa aceasta zona. In Kalithea, una dintre cele mai populare statiuni din Kassandra, plaja este una lunga, lata si cu nisip fin. Plaja din Nea Fokea se afla in partea estica a bratului, este de asemenea o plaja lunga, cu nisip fin si ape cristaline.

Sithonia

                  Plajele din Sithonia se remarca prin nisip alb si fin, ape turcoaz si limpezi precum cristalul. Aici, te poti izola linistit pe una din plajele izolate si accesibile pentru putini turisti, marea majoritate fiind goale in perioada de extrasezon. Pe bratul Sithonia exista un numar de 13 plaje premiate cu „Blue Flag”:

§  Plaja Psakoudia: plaja mare, cu o lungime de 4 km si nisip auriu, ideala pentru familiile tinere. Cea mai mare parte a plajei este foarte organizata si ofera numeroase facilitati pentru turisti: de la bar si restaurante la sporturi nautice si scufundari.

§  Plaja Makrya Lagada: plaja cu o lungime 150 de metri, nisip, dar si cateva pietricele in apa, situata in fata Hotelului Porfi Beach. Este o plaja bine organizata, cu sezlonguri, umbrele, bar si unele sporturi nautice.

§  Plaja Anthimou: plaja cu nisip si apa turcoaz de mica adancime. Accesul este permis doar la hotel. Plaja este organizata cu sezlonguri, umbrele, bar, restaurant, spa. Situata intr-un golf protejat, apa este calma si perfecta pentru a te bucura sporturi nautice si pentru familii.

§  Plaja Lagomandra: sunt de fapt 2 plaje largi, cu nisip fin si ape cristaline, incojurate de o padure de pini unde vei gasi umbra de dimineata pentru a te proteja de caldura soarelui. Plaja nordica este organizata cu sezlonguri si umbrele de soare, pe cand in cea sudica turistii folosesc prosopul pentru a se relaxa pe nisipul fin.

§  Plaja Paradisos: plaja ingusta, dar lunga (1 km), situata in nordul statiunii Neos Marmaras. Partea de sud este prevazuta cu pietricele si organizata de catre hoteluri, iar partea de nord are mai mult nisip si este mai lata. Plaja se afla chiar langa drumul principal Sithonia.

§  Plaja Neos Marmaras: plaja lunga, cu nisip fin si ape putin adanci, bine dezvoltata turistic, fiind recomandata pentru familiile tinere. Se desfasoara in sudul statiunii si continua pana la Plaja Porto Carras. Se poate admira o panorama a satului descrescatoare (de la dealuri pana la mare).

§  Plaja Porto Carras: plaja cu nisip fin, bine dezvoltata cu sezlonguri si umbrele de soare, restaurant si alte facilitati pe care le puteti avea daca sunteti oaspete la hotel. Poate fii accesibila prin statiune sau eventual printr-o plimbare pe plaja Neos Marmaras. 

§  Plaja Kohi: apartine de resortul Porto Carras. Este o plaja mare, cu nisip fin, prevazuta cu sezlonguri, umbrele, bar,  scufundari.

§  Plaja Toroni: plaja lata, cu nisi si ape limpezi, intinsa pe pe cca 2 km. Este bine dezvoltata, cu o multime de sezlonguri, umbrele, baruri, mini market, toalete, sporturi nautice. Ruinele din port sunt o caracteristica a acesteia si va dau sentimentul de istorie bogata in statiune.

§  Plaja Sykia: una dintre cele mai lungi plaje din Sithonia, putin dezvoltata, cu nisip fin si adancime mica, fiind perfecta pentru familii cu copii. Cei care vin pentru plaja Sykia sunt in mare parte cei care prefera cazarea in rulote sau infiintarea unor corturi.

§  Plaja Sarti: plaja lata cu nisip, cu o lungime de 2.5 km., bine dezvoltata cu numeroare restaurenta, baruri si sezlonguri cu umbrele, intrare lina in apa (recomandata pentru familii cu copii). Partea centrala este mai putin populata, fiind recomandata pentru cei care doresc putina liniste.

§  Plaja Platanitsi: plaja cu nisip fin, bine organizata, cu facilități de camping.

§  Plaja Armenistis: plaja care se intinde pe cca 1 km, situata intr-un golfulet, o parte din aceasta fiind amenajata pentru camping. Plaja este prevazuta cu nisip alb si fin si recomandata famiilor cu copii. De aici, se pot vedea barcile ancorate de la Muntele Athos.

Athos

                Bratul Athos cuprinde putine plaje, dar suficiente pentru turistii care aleg sa viziteze aceasta parte a peninsulei Halkidiki.

§  Plaja Aghios Georgios: plaja cu nisip auriu si cateva sezlonguri si umbrele, localizata pe traseul care duce la Megali Ammos. Are cafenele, o taverna si un debarcader.

§  Plaja Alikes: cea mai lunga plaja a Insulei Ammouliani, dotata cu sezlonguri si umbrele in trei portiuni, dintre care doua au bar si facilitati pentru sporturile de apa. Alikes este situata in sudul insulei, oferind o vedere superba catre Sithonia.

§  Plaja Insulei Drenia: organizata cu sezlonguri si umbrele, existand si o taverna. Aici se poate ajunge cu barca din Ouranopolis.

§  Plaja Megali Ammos: plaja cu nisip alb, ape cristaline si formatiuni sculptate in piatra in partea de est, toate acestea creand un taram desprins din paradis. Megali Ammos este situata in sudul Insulei Ammouliani, oferind o vedere superba catre Ouranopolis.

§  Plaja Nea Roda: plaja cu atmosfera unica, organizata cu sezlonguri, umbrele si toate facilitatile necesare (dusuri, WC).

§  Plaja Komitsa: una dintre cele mai lungi plaje din Municipiul Aristotel.

§  Plaja Metalleio: plaja salbatica inconjurata de pini si de stanci. Denumirea plajei a fost data dupa mina de magneziu care a functionat in aceasta zona pana in anul 1960.

§  Plaja Arsanas: plaja cu pietricele, nu foarte aglomerata, fiind situata deasupra Manastirii Zygou la 3 km de Ouranopolis.

§  Plaja Xiropotami (Xiropotamo): plaja intinsa, celebra datorita nisipului auriu si apelor de mica adancime, fiind ideala pentru familiile cu copii. Ofera o vedere frumoasa la Golful Siggitikos.

§  Plaja Ouranoupoli: plaja cu nisip, sezlonguri si umbrele, fiind ingrijita de hotelierii ce au proprietati in zona.

 


Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.