Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Estoril si Cascais Portugalia

Vacanta in Estoril si Cascais Portugalia

Estoril si Cascais sunt doua statiuni faimoase si prospere, invecinate, parte din Triunghiul de Aur, raiul surferilor si al jucatorilor de golf. Estoril este vestit pentru apele termale si aerul aristocrat si cosmopolit, iar Cascais, pentru stralucirea data de curtea regala. La inceput o mica statiune, Estoril a devenit pe parcurs o destinatie preferata de regii europeni exilati, printre care si regele Carol al Romaniei, fiind denumita “Riviera Portugheza”, avand un vestit cazino, terenuri de golf, gradini frumoase si o atractiva plaja de nisip, Tamariz, iar in timpul verii se tin concerte s...

Citeste mai mult

Vacanta in Estoril si Cascais Portugalia


Clima: 


Descriere:

Estoril si Cascais sunt doua statiuni faimoase si prospere, invecinate, parte din Triunghiul de Aur, raiul surferilor si al jucatorilor de golf. Estoril este vestit pentru apele termale si aerul aristocrat si cosmopolit, iar Cascais, pentru stralucirea data de curtea regala. 
La inceput o mica statiune, Estoril a devenit pe parcurs o destinatie preferata de regii europeni exilati, printre care si regele Carol al Romaniei, fiind denumita “Riviera Portugheza”, avand un vestit cazino, terenuri de golf, gradini frumoase si o atractiva plaja de nisip, Tamariz, iar in timpul verii se tin concerte si recitaluri in Catedrala din Estoril si alte locatii impresionante.  Estoril se afla la doar 15 kilometri distanta de capitala Lisabona. Statiunea  are un cazino foarte cunoscut  si a fost resedinta lui Juan de Burbon, pretendent la tronul spaniol la sfârșitul secolului al XX-lea.

Gastronomie:

Fiind înrudită cu bucătăria mediteraneană, gastronomia portugheză tradiţională este în mod notabil influenţată de marea varietate de condimente folosite la pregătirea specialităţilor tipice.
Bucătăria portugheză variază de la o regiune la alta a ţării, însă se poate constata prezenţa invariabilă a peştelui şi a fructelor de mare. De aceea, nu este de mirare că specialitatea naţională este reprezentată de codul sărat şi uscat, un fel de mâncare numit “bacalhau”.
Bucătăria portugheză tradiţională este cel mai bine cunoscută pentru aplecarea pe care o are pentru ingrediente precum piri-piri (ardei foarte iuţi) sau piper negru, scorţişoară şi şofran. Se poate spune, fără a exagera, că portughezii sunt îndrăgostiţi de aceste ingrediente, precum şi de uleiul de măsline, pe care îl folosesc fie pentru a aroma mâncărurile, fie pentru a le găti.

Obiective turistice:

1. Palacio Nacional de Queluz

Pe teritoriul imediat adiacent coastei dintre Cascais si Lisabona, unde o retea derutanta de drumuri fuzioneaza, in cele din urma, in suburbiile capitalei, un loc important iese in evidenta: Palacio Nacional de Queluz din secolul al XVIII-lea.

2. Praia da Ribeira

Praia da Ribeira, plaja unde pescarii isi aduc prada in fiecare dimineata. Intr-o parte se gaseste piata de peste, in spate se afla strazile comerciale, iar in jurul golfului, catre vest, se vede Cidadela din secolul al XVI-lea. 
Fortul sade pe un promontoriu supraveghind golful si portul; a fost unul dintre cele cateva fortarete de aparare construite pentru a proteja Lisabona impotriva atacurilor. 
Fortul nu este deschis pentru public, insa poti merge pana la el pentru privelisti spectaculoase.

3. Museu dos Condes Castro Guimaraes

Museu dos Condes Castro Guimaraes, un conac tipic din secolul al XIX-lea, inzestrat cu turele, care sta alaturi de un mic intrand de apa. 

Interiorul somptuos prezinta o colectie privata bogata de arte decorative, care include cateva piese de mobilier indo-portugheze, picturi portugheze de la inceputul secolului al XX-lea si o biblioteca vasta.


Filtre

Nume hotel


Numar Stele


Destinatie


Categorii


Au fost gasite 3 hoteluri

Lisabona, Portugalia
Programe Seniori
Portugalia 2018
Revelion 2019

Senior Voyage iți propune Portugalia destinația ideală având o climă blândă și un sezon turistic care durează tot anul Portugalia nu este cu siguranță pretențioasă Cunoscuți că fiind rezervați portughezii sunt de fapt oameni cordiali înclinați spr . . .

Lisabona, Portugalia
Portugalia 2018
Programe Seniori
Revelion 2019

Servicii incluse          7 nopti cazare cu MIC DEJUN la HOTEL  4 in Estoril          Zbor Compania BLUE AIR Bucuresti - Lisabona Bucuresti          Taxele de aeroport 190 persoana pot suferi modificari pana la data plecar . . .

Lisabona
Revelion 2019