Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Elvetia Elvetia 2021

Vacanta in Elvetia Elvetia 2021

Elvetia reprezinta Europa in miniatura, concentrand toate contrastele existente pe continent si oferind o mare diversitate de atractii turistice (naturale cat si construite de oameni). Avand in vedere ca suprafata tarii nu este foarte mare iar sistemele de transport sunt foarte bine puse la punct, toate obiectivele sunt usor accesibile pentru turisti. Cosmopolitan si cultural.

Citeste mai mult

Vacanta in Elvetia Elvetia 2021


Clima:


Descriere:

    Elvetia reprezinta Europa in miniatura, concentrand toate contrastele existente pe continent si oferind o mare diversitate de atractii turistice (naturale cat si construite de oameni). Avand in vedere ca suprafata tarii nu este foarte mare iar sistemele de transport sunt foarte bine puse la punct, toate obiectivele sunt usor accesibile pentru turisti. Cosmopolitan si cultural.
    Cel mai mare oras al Elvetiei, dar nu si capitala, este Zurich - situat pe malul Lacului Zurich; este cel mai important centru financiar si de afaceri, cunoscut in intreaga lume mai ales pentru sectorul bancar; cea mai atractiva zona de cumparaturi din Zurich este Bahnhofstrasse. Geneva - orasul cosmopolitan al Elvetiei, este situat pe malul Lacului Geneva, in partea din Elvetia unde se vorbeste limba franceza; reprezinta punctul de intalnire al intregii lumi, aici aflandu-se sediul Natiunilor Unite si sediile altor organisme internationale.


Gastronomie:

    Cele mai multe preparate din bucătăria elveţiană se bazează pe ingrediente simple, precum cartofi, produse lactate şi carne potrivit www.dietetik.ro, dar se consumă din belşug şi ciuperci, spanac, conopidă, fasole. O mare varietate de brânzeturi şi de caşcavaluri precum Emmentaler (cunoscut la noi sub denumirea de “şvaiţer“), Appenzeller, sau celebra Gruyere (caşcaval alpin) sunt oferite în contrapartidă cu o serie de mezeluri, salamuri şi cârnaţi printre care Kalbsbratwurst şi Cervelat.
    Ce mai puternică ramură a industriei alimentare elveţiene este producerea de specialităţi de brânzeturi şi caşcaval, 99% dintre acestea fiind pe bază de lapte de vacă, diferenţierea între produse făcându-se în funcţie de perioada de maturare.
    Ca în orice altă ţară europeană şi aici carnea consumată este cea de porc, pui, vită, peşte proaspăt sau curcan. Elveţienii sunt experţi în cărnuri afumate, în special cârnaţi, însă cea mai apreciată este carnea de viţel, preparată la cuptor şi servită alături de sos de ciuperci şi de cartofi copţi. Cartofii reprezintă aproximativ un sfert din ingredientele folosite în bucătăria elveţiană, fiind urmaţi de ciuperci, varză, usturoi. De asemenea, extrem de importante pentru elveţieni sunt cerealele, aceştia fiind producătorii a nenumărate specialităţi de pâine din cereale integrale, mult mai sănătoase. În zonele în care bucătăria a suferit influenţe italieneşti se consumă regulat mămăliga (polenta).

Obiective turistice:
    Fântâna Jet d' Eau se află chiar în mijlocul Lacului Leman şi este una dintre cele mai importante atracţii turistice din Geneva, pentru că aruncă apa până la o înălţime de 140 de metri.  Este una dintre cele mai înalte fântâni din lume şi trebuie musai să ajungeţi să o vedeţi şi după ce se înserează, pentru că întregul spectacol este luminat.
    Palatul Naţiunilor din Geneva este cel mai mare centru diplomatic din întreaga lume. Ridicat în anul 1930 a fost construit pentru a fi “casa” Ligii Naţiunilor, ce a devenit apoi Organizaţia Naţiunilor Unite.
    Un alt lucru interesant este faptul că sub Palatul Naţiunilor se află şi acum un document pe care sunt inscripţionate numele Ligii Naţiunilor şi a statelor membre, o copie a Pactului Ligii şi de asemenea monede din toate statele din liga dina X-a Adunare. Un fel de capsulă a timpului care va rămâne acolo pe vecie.
    Catedrala St. Pierre este una dintre cele mai frumoase din tara prin arhitectura sa, turnul sau reprezinta cel mai inalt punct din oras, oferind o priveliste incredibila asupra Genevei. La subsolul catedralei este amenajat Muzeul de Arheologie, cu numeroase obiecte de arta vechi descoperite sub catedrala.
Mai puteti vizita:  Muzeul Jean Tua al automobilului, Institutul si Muzeul Voltaire, Muzeul Orologeriei, Muzeul Crucii Rosii Internationale.


Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.