Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Dubrovnik Croatia 2021

Vacanta in Dubrovnik Croatia 2021

Dubrovnik este un oraș în cantonul Dubrovnik-Neretva, Croația, având o populație de 42.615 locuitori (2011). Este una dintre cele mai proeminente stațiuni turistice de la Marea Adriatică în sudul extrem al Croației și centrul cantonului Dubrovnik-Neretva. Raguza și-a schimbat numele în Dubrovnik în 1918.

Citeste mai mult

Vacanta in Dubrovnik Croatia 2021


Dubrovnik este un oraș în cantonul Dubrovnik-Neretva, Croația, având o populație de 42.615 locuitori (2011). Este una dintre cele mai proeminente stațiuni turistice de la Marea Adriatică în sudul extrem al Croației și centrul cantonului Dubrovnik-Neretva. Raguza și-a schimbat numele în Dubrovnik în 1918.

Patronul spiritual al orașului este martirul Sfântul Blasiu (Sveti Vlaho în croată). Statuile sale sunt amplasate în incinta orașului, care în fiecare vară se organizează mari procesiuni, pentru că are o importanță similară cu cea a Sfântului Evanghelist Marcu pentru Veneția.

Loc al deschiderii renascentiste spre arte tipice italienilor, Raguza a atras și format și intelectuali croați, devenind implicit și unul dintre centrele de dezvoltare a limbii croate. Orașul a fost locul natal a mai multor poeți și scriitori bilingvi, ca Giovanni Gondola, zis Ivan Gundulić și Marin Držić. Notabili au fost și pictorii Lauro, zis Lovro și Vicko Dobričević, și oamenii de știință ca Ruggiero Giuseppe Bosco, zis Ruđer Josip Bošković și Marino Ghetaldi, zis Marin Getaldić.

Batranul oras Dubrovnik este mic din punct de vedere al marimii, dar impactul sau asupra celor care il viziteaza este urias. Unii turisti il aleg pentru a face o plimbare de dupa-amiaza, dar daca vii pentru o saptamana ai sansa sa explorezi atractiile sale turistice, stradutele ascunse si sa urci fiecare grup de scari care iti iese in cale pentru a-i descoperi minunile. Poti relua traseele de zi pe timpul noptii, pentru a vedea cat de diferit este orasul iluminat artificial de cel din timpul zilei.


1. Zidul Orasului Vechi din Dubrovnik


In timpul plimbarii pe strada principala din Dubrovnik, iti vine in cap intrebarea daca mai exista un alt orasel european la fel de frumos ca acesta. Urca apoi scarile pana in varful zidului Orasului Vechi si vei realiza ca de sus, orasul este si mai frumos. Zidul are o lungime de doi kilometri si inconjoara intregul Oras Vechi, oferind privelisti incredibile ale acoperisurilor din tigla rosie ale caselor si ale apelor de culoarea turcoazului, intrerupte pe ici pe colo de insule care abia te asteapta sa pui piciorul pe ele. Explorarea Orasului Vechi iti poate ocupa usor o dupa-amiaza intreaga, intrucat aici exista atat de multe locuri de vazut si de admirat.


2. Café Buza

Café Buza este un loc atat de special incat merita sa fie inclus pe lista locatiilor de top din orasul Dubrovnik. In timpul plimbarii la zidul orasului, daca vei acorda atentie zonei sale de vest, vei vedea in mod inevitabil Café Buza, o cafenea micuta, in locul unde se afla multe terase raspandite de-a lungul apei. Vei intra aici trecand printr-o usa mica, care nu iese cu nimic in evidenta. Pe de alta parte, o bere rece, autohtona si unele dintre cele mai frumoase apusuri de soare din Dubrovnik, te asteapta.


3. Poarta Pile


Dubrovnik este un oras atat de vechi si plin de comori antice la tot pasul, incat e usor sa ratezi unele dintre ele. Una dintre cele mai frumoase este Poarta Pile, reprezentand intrarea de nord in Orasul Vechi. Priveste cu atentie podul din piatra si cele doua arcade in stil gotic si vei incepe sa-ti faci o idee despre cum a fost construit acest oras incredibil.


4. Palatul Rector


Nu poti trece pe langa Palatul Rector, o constructie splendida cu influente romane, aflat chiar langa Piata Luzu. In spatele arcadelor sale se afla un palat care a servit candva drept sediu al Guvernului – motiv pentru care multi turisti nu-si fac timp sa-l vada. Nu trebuie sa petreci ore intregi aici, dar a intra inauntru pentru a vedea camerele sale elegante, veranda si arcadele nu te va face sa simti ca ai pierdut timpul.


5. Manastirea Franciscana


Arhitectura din Dubrovnik este deosebita, dar cireasa de pe tort, poate fi considerata Manastirea Franciscana. Despre constructia in sine, curtea sa interioara si anexele care o inconjoara se spune ca sunt cel mai bine pastrate si cele mai bune exemple ale arhitecturii locale. Indiferent ca esti religios sau nu, aceasta atractie turistica merita vazuta pentru a aprecia cum se cuvine si biblioteca si vechea sa farmacie.
Include toate aceste puncte de interes intr-o zi pe care sa o dedici explorarii orasului Dubrovnik. Printre ele, iti poti face timp si pentru a sta intr-o cafenea in port, pentru a te rasfata cu un platou mare cu midii sau pentru a asculta muzica live. De la pietele in aer liber pana la magazinele de bijuterii, Dubrovnik este un oras intrigant si totodata fermecator.

Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.