Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Dubai Emiratele Arabe Unite 2021

Vacanta in Dubai Emiratele Arabe Unite 2021

Plaje, deșerturi, hoteluri luxoase, bucătărie renumită internațional, curse cu cămile, în cele 7 emirate găsești tot ce ai visat vreodată. Dubaiși Abu Dhabi sunt printre cele mai cunoscute emirate așa că îți recomandăm să nu lipsească din traseul tău turistic.

Citeste mai mult

Vacanta in Dubai Emiratele Arabe Unite 2021


Sus pe cămilă și hai să descoperim Emiratele Arabe Unite, sau mai bine zis, cele șapte tărâmuri de poveste.

Plaje, deșerturi, hoteluri luxoase, bucătărie renumită internațional, oaze, curse cu cămile, piețe de beduini, în cele 7 emirate găsești tot ce ai visat vreodată. Dubai și Abu Dhabi sunt printre cele mai cunoscute emirate așa că îți recomandăm să nu lipsească din traseul tău turistic.

De ce? Pentru că nu vrem să ratezi Marea Moschee a şeicului Zayed, cel care a pus bazele emiratului Abu Dhabi. Moscheea este construită complet din marmură albă, numără peste 1000 de coloane și o mulțime de candelabre din aur de 24 de carate.

Sau vestitul hotel de 7 stele, Bujr al Arab, din Dubai, cu propria lui insulă construită artificial. Pe lângă luxul nemaiîntâlnit, Bujr al Arab este și cel mai înalt hotel din lume. Imaginează-te la 202 metri deasupra pământului, savurând o cafea turcească.

Și că tot am scris de cafea turcească, ni s-a făcut poftă de niste preparate libaneze. Sau indiene? Sau egiptene? Greu de ales, mai ales că aici le găsești pe cele mai gustoase. Pregăteste-te pentru mult orez, carne de miel, vită sau pește. Dacă-ți plac condimentele, îți recomandăm machbous, un preparat tradițional care combină orezul și carnea cu un pic de ceapă, roșii și lămâi uscate.
Plaje, deșerturi, hoteluri luxoase, bucătărie renumită internațional, curse cu cămile, în cele 7 emirate găsești tot ce ai visat vreodată. Dubai
și Abu Dhabi sunt printre cele mai cunoscute emirate așa că îți recomandăm să nu lipsească din traseul tău turistic.

Dubai – o locatie impresionanta .


  Cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite nu încetează să se schimbe și face  surprize. Chiar și cei care au vizitat Emiratul în urmă cu doar 7-10 ani, pregătește noi surprize rezidenților și vizitatorilor săi. Neschimbate sunt doar câteva lucruri: mișcarea rapidă a orașului până la stelele strălucitoare și un nou record de altitudine de cladiri, arhitectura incredibila si proiecte grandioase, cumpărături , viața de noapte vibrantă și de divertisment care a crescut acest centru modern .
Nici o jumătate de secol în urmă ,Dubai a devenit una dintre cele mai bogate orașe  turistice din lume, punct comercial, financiar și de transport pe harta planetei.  Emiratul este gata de a oferi activitățile cele mai neașteptate și mai interesante petreceri a timpului liber - stațiune de schi în mijlocul verii eterne, un acvariu imens cu zeci de mii de animale marine, prezintă toate tipurile de arta de importanță globală, festivaluri și o experiență de neuitat de insule facute de om și zgârie-nori vertiginoase.


Divertisment și atracții:


 Dubai în sine este cel mai înalt nivel de atracție, mai mult decât atât este o schimbare a aspectului . Cu perioadă limitată de timp, este necesar să se acorde prioritate în prealabil interesele tuturor există riscul de a aranja o amestecatura de afișări.  Dubai va încerca să împartă în mai multe domenii tematice,cu  o opoziție - mâine el poate deveni altcineva .


Zgârie-nori


 Fără îndoială - carta principală a Emiratului  Zgârie-nori Dubai rup înregistrările  , unul câte unul, inclusiv al lui. În total, orașul sta intr-o inalta crestere, pe care o  poți examina cu excepție pentru scurt timp, din avion. Dar unele merită atenție deosebită. De exemplu, primul zgârie-nori din oraș - Dubai World Trade Center (site), și apoi, desigur, este cea mai inalta cladire din lume - 828 de metri Burj Khalifa. Biletele la puntea de observație a turnului se pot cumpara  în avans: este mai ieftin și mai fiabil. De asemenea, lista Twin Emirates Park Tower 1 și 2, cel mai mare hotel, „Turnul Roses“ și Burj Al Arab, și una dintre cele mai înalte clădiri rezidențiale din lume - Ocean Heights. Cele mai bune vederi a  zgârie-norilor se deschid în timpul nopții, când se aprind luminile pe aceste clădiri incredibile.


Istorie și cultură


Iubitorii de etnografie și cultura locală sunt incurajati să se întoarcă în cartierele vechi , plimbați-vă prin multe piețe; zona Shingada ,mergi sa vezi bagdiry-Windstalker, cetățenii bogați de vânt fierbinte al deșertului. Apropo, activitatea de turnuri eoliene pot fi evaluate în persoană, sunt construite din  corali casa-muzeu Saeed Sheikh. În Bur Dubai poti găsi districtul Bastakiya, vechea arhitectură arabă conservata, există un fort vechi de Al Fahidi, care este un fel de intrare la Muzeul Național din Dubai.
De asemenea, în Dubai vizitati Moscheea Jumeirah - una dintre puținele moschei din EAU care este deschisă pentru vizite de non-musulmani.


Activități


Călătorii cu nervi de oțel, stare bună de sănătate și o anumită experiență de nebunie așteaptă în Skydive Dubai (site). Aceasta companie organizează sărituri în tandem peste Dubai, zboruri către girokopterah și începători de învățare parașutism. Numai ca  peste deșert. Da, scump, saltul cu un instructor va costa AED în 2000, dar este unic si de neuitat.
 Cei care iubesc mai mult pămant  , pot rezerva un tur safari pe jeep prin deșert incadrand, în același timpcu mersul pe o cămilă, sa te dai jos pe un snowboard de pe duna de nisip, poti gusta alimente traditionale și pentru o taxă se va grăbi prin vârfurile de dune din spatele ATV roata. De asemenea, în Dubai, puteți încerca un scafandru perla,va puteti juca pe celebrul teren de golf  sau puteti face o plimbare pe un schi de munte, „Ski Dubai oferă un astfel de complex de divertisment “, situat în clădirea Grand Mall of Emirates.


Seara Programul


 Ziua  mergeți  intr-o plimbare pe insulele artificiale Palm, iar seara, în cazul în care mai aveți  timp puteti merge la Burj Khalifa admira faimosul Fântâna din Dubai - colorat, cântând, dans, muzică și înalt, cu jet său ajunge la 150 de metri. Spectacolul poate fi vizualizat de mai multe ori deoarece e gratis, dar ceasul se va apropia sa iti deschida viata de noapte.  In Dubai este divers și distractiv. În principiu, există cluburi de noapte pentru fiecare hotel care se respecta. Statutul de hotel - Hangouts mai la modă.  Si apoi lauda Dubai alb, Trilogia, N'Dulge, Stereo Arcade, Zero Gravity, Pacha Ibiza Dubai, Savage Garden, Planetariu, Kasbar și discoteci Scarlett.

Clima in Dubai : 
   Siguranta: Emiratele Arabe Unite sunt extrem de sigure, atat in ​​timpul zilei si noaptea, indiferent ca am fi intr-un taxi sau am fi doar pietoni.

Moneda: Moneda locala este dirham-ul, care este impartit in FILS, 1 Dirham = 100 fils. Exista monede cu valoarea nominala de 25 fils, 50 fils si de 1 Dirham. Bancnotele sunt de 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 si 1000. In ciuda oscilatiilor ocazionale ale cursului de schimb, nivelul s-a stabilizat la 1 USD = 3.67 dirhami. In Romania nu sunt convertibili dirhami, astfel incat, inainte de returul acasa, ii puteti reschimba inainte de plecarea la aeroport. Schimbul valutar se poate face atat la banci si hoteluri (cursul de schimb la receptie  1 USD = 3.50 DHS ), dar si la casele de schimb valutar care se gasesc in cele mai multe centre comerciale si piete (1 USD = 3.65 DHS). In general,  in tranzactii sunt acceptate si principalele valute.

Bancile: exista filiale ale bancilor locale, dar si internationale. Orarul de lucru variaza de la banca la banca. De obicei, sunt deschise de Sambata pana Joi   (8:00 - 13:00 ), insa  vinerea si in timpul sarbatorilor legale bancile sunt inchise. Carduri de credit : cardurile de credit recunoscute la nivel international sunt acceptate la cele mai multe ATM-uri, centre comerciale  sau hoteluri.

Oficii postale exista in aproape fiecare sector ale oraselor. Timbre postale pot fi cumparate si de la receptie.

Magazine : Spre deosebire de weekend-ul nostru Sambata–Duminica, in Emirate  zilele de weekend sunt  vinerea si sambata. In aceste zile, autoritatile guvernamentale sunt inchise, de asemenea si unele magazine, dar centrele comerciale de mari dimensiuni (de exemplu, mall-urile) sunt deschise pe tot parcursul weekend-ului. Orarul centrelor comerciale este, de obicei, 10:00-22:00, Vineri de la 14:00 la 22:00. Cu toate acestea, unele centre sunt deschise pana la ora 24.

Imbracaminte: In Emiratele Arabe Unite, ca tara islamica, este necesar sa fim atenti in privinta imbracamintii. In special Emiratul Sharjah este inca foarte strict privind acest aspect. Astfel: pentru femei, purtarea de tricouri, pantaloni scurti, fuste mini etc. sunt tolerate doar in spatii private/pe plaja privata. De asemenea, pe plajele publice din acest emirat doamnele pot inota doar intr-o rochie lunga (aceasta restrictie nu este valabila pe plaja privata a hotelului).

Fotografierea : Nu este permis sa fotografieze femeile locale, palate sau cladiri ale guvernului, facilitati militare sau rafinarii de petrol. Inainte de fotografierea localnicilor se recomanda intotdeauna sa se ceara permisiunea. In general, locuitorii sunt foarte reticenti, mai ales in cazul in care poarta haine traditionale.

Transportul: Taxiurile sunt disponibile peste tot si la un pret rezonabil. Exista doua tipuri de taxiuri: cu aparat de taxare (taxiuri oficiale) si fara aparat (autoturisme neinregistrate unde trebuie sa negociati pretul, inca de la inceput). Cand calatoriti in orasul Dubai veti plati aproximativ 20 pana la 30 dirhami, in timp ce pentru calatoriile de-a lungul golfului – de la 30 pana la 60 dirhami. Cele mai multe hoteluri ofera turistilor un mijloc de transport spre plaja, cat si transport (chiar si gratuit) la centre comerciale. Metroul: Este foarte accesibil si rezonabil, ca tarif. Calatoria cu metroul este o experienta de vacanta sigura si placuta in Emiratele Arabe Unite. Costul incepe de la 2 pana la 7 dirhami, in functie de distanta parcursa. Al doilea sau penultimul vagon este intotdeauna rezervat pentru femei sau femeile care calatoresc cu copii.

Asistenta medicala: In cele mai multe hoteluri exista un medic de serviciu (cu cost suplimentar), care poate fi contactat telefonic. Primul ajutor este acordat gratuit in toate spitalele de stat.

Negocierea: Atunci cand marfurile sunt marcate cu o eticheta de pret, aceasta reflecta pretul. Insa in bazaruri negocierea pentru cumparaturi este un ritual local

. Bacsisul: Pentru toti cei care presteaza un serviciu un mic bacsis este binevenit. Nota de plata in hoteluri include si impozitele si taxele pentru servicii. Un bacsis de 5 pana la 10% din valoarea notei de plata este, insa, mereu binevenit.

Telefonia: prefixul international pentru Romania este 0040 (7..). Cartele de telefon in valoare de 30 , 60 si 90 dirhami sunt disponibile in toate magazinele.

Apa: Apa de la robinet este sigura pentru consumul direct, va recomandam, insa, apa imbuteliata.
La sfarsitul vacantei dumneavoastre, nu uitati sa aveti pasapoartele cu viza si biletele de avion.

Unde si ce am putea manca

Mancarea araba este principalul tip de mancare din Dubai. Totusi, datorita numarului mare de nationalitati care lucreaza aici, restaurantele s-au specializat pe bucatarii internationale, indiene, thailandeze sau mexicane.

Populara si in Romania, shawarma este cea mai cautata delicatesa din Dubai. Preparata din carne de pui sau miel, muraturi, sos de usturoi si cartofi prajiti, shawarma este asezata intr-un fel de lipie, roti. Asemenator la gust cu shawarma este falafel-ul, servit alaturi de cartofi prajiti si pregatit cu multe condimente.Roti este painea araba, asemanatoare cu lipia care se gaseste in Romania. Roti este foarte delicioasa si se imbina perfect cu mancarea indiana. Sucul proaspat stors este foarte racoritor si are un gust unic, pe care nu il veti mai intalni nicaieri in lume.In Dubai, mancarea este foarte ieftina, pretul unui meniu intr-un restaurant modest fiind de 5$. Aici veti gasi multe restaurante indiene, mancarea indiana fiind cea mai ieftina dintre toate, cu multe specialitati pentru vegetarieni.

Obiective si atractii turistice

Dubai Creek

Burj Khalifa

Atlantis the Palm

Dubai Marina

Wafi City

Emirates Tower

Jumeirah Mosque

Dubai Museum

Dubai Marina

Insulele Palmier

Ski in Dubai

 

Filtre

Tip Oferta


Cauta hotel


Pret


Stele


Facilitati

Vezi mai mult

Destinatie

Vezi mai mult

Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 160 hoteluri

-29%
de la 3280 2344 / camera * 2 adulti | perioada 12.12.2021 - 19.12.2021 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Dubai City, Emiratele Arabe Unite Vezi locatia pe harta
Crăciun 2021
 | 
Revelion 2022
 • station
 • Airport
 • City centre
 • Beach
 • Total number of rooms
-26%
de la 1479 1097 / camera * 2 adulti | perioada 14.11.2021 - 21.11.2021 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Dubai City Area, Emiratele Arabe Unite
Crăciun 2021
 | 
Revelion 2022
-14%
de la 1383 1183 / camera * 2 adulti | perioada 06.01.2022 - 13.01.2022 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Dubai, Emiratele Arabe Unite Vezi locatia pe harta
Destinații exotice
 | 
Crăciun 2021
 | 
Revelion 2022
 • wi-fi
 • aer conditionat (AC)
 • parcare
 • sala de fitness
 • room service
 • piscina exterioara
 • restaurant
 • servicii de curatenie
-26%
de la 1599 1188 / camera * 2 adulti | perioada 14.11.2021 - 21.11.2021 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Ras al Khaimah, Emiratele Arabe Unite Vezi locatia pe harta
Crăciun 2021
 | 
Revelion 2022
-22%
de la 1524 1196 / camera * 2 adulti | perioada 31.10.2021 - 07.11.2021 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Dubai, Emiratele Arabe Unite Vezi locatia pe harta
Destinații exotice
 | 
Crăciun 2021
 | 
Revelion 2022
-26%
de la 1627 1201 / camera * 2 adulti | perioada 31.10.2021 - 07.11.2021 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Ras al Khaimah, Emiratele Arabe Unite Vezi locatia pe harta
Crăciun 2021
 | 
Revelion 2022
 • Golf course (less than 3 km away)
 • Transfer service (free)
 • Ironing equipment
 • Iron
 • Alarm clock
 • Concierge service
 • Bath robe
 • Hydromassage bath
-17%
de la 1468 1213 / camera * 2 adulti | perioada 14.11.2021 - 21.11.2021 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Dubai Marina, Emiratele Arabe Unite Vezi locatia pe harta
Apartamente in regim hotelier
 | 
Crăciun 2021
 | 
Revelion 2022
 • Iron
 • Shared bathroom
 • Souvenir shop
 • WiFi throughout the accommodation
 • Views
 • Carpet floor
 • Concierge service
 • Bath robe
-30%
de la 1743 1222 / camera * 2 adulti | perioada 09.11.2021 - 15.11.2021 | transport cu avionul | plecare din Craiova
Vezi detalii
Dubai City, Emiratele Arabe Unite Vezi locatia pe harta
Crăciun 2021
 | 
Revelion 2022
 • wi-fi
 • parcare
 • receptie 24/7
 • restaurant
 • bar
 • camere pentru nefumatori
 • facilitati persoane cu dizabilitati
-14%
de la 1430 1230 / camera * 2 adulti | perioada 29.01.2022 - 05.02.2022 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Dubai City, Emiratele Arabe Unite Vezi locatia pe harta
Crăciun 2021
 | 
Revelion 2022
 • wi-fi
 • parcare
 • sala de fitness
 • restaurant
 • piscina
 • spa si centru de wellness
-14%
de la 1462 1262 / camera * 2 adulti | perioada 06.01.2022 - 13.01.2022 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Dubai, Emiratele Arabe Unite Vezi locatia pe harta
Destinații exotice
 | 
Crăciun 2021
 | 
Revelion 2022
-14%
de la 1462 1262 / camera * 2 adulti | perioada 30.12.2021 - 06.01.2022 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Dubai City, Emiratele Arabe Unite Vezi locatia pe harta
Crăciun 2021
 | 
Revelion 2022
 • Vending machine (drinks)
 • Billiards
 • Ceramic tile/marble floor
 • WiFi throughout the accommodation
 • Bath or Shower
 • Adapted for people with reduced mobility
 • Smoking area
 • Business centre
-14%
de la 1466 1266 / camera * 2 adulti | perioada 06.01.2022 - 13.01.2022 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Dubai, Emiratele Arabe Unite Vezi locatia pe harta
Destinații exotice
 | 
Crăciun 2021
 | 
Revelion 2022
-7%
de la 1362 1267 / camera * 2 adulti | perioada 14.11.2021 - 21.11.2021 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Sheikh Zayed, Emiratele Arabe Unite Vezi locatia pe harta
Apartamente in regim hotelier
 | 
Crăciun 2021
 | 
Revelion 2022
 • Total number of rooms
-12%
de la 1465 1296 / camera * 2 adulti | perioada 26.10.2021 - 01.11.2021 | transport cu avionul | plecare din Craiova
Vezi detalii
Ras al Khaimah, Emiratele Arabe Unite Vezi locatia pe harta
Crăciun 2021
 | 
Revelion 2022
 • wi-fi
 • parcare
 • piscina exterioara
 • sauna
 • bar
 • transfer de la/sau la aeroport
 • acces imediat la plaja
 • piscina
-26%
de la 1762 1301 / camera * 2 adulti | perioada 21.11.2021 - 28.11.2021 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii