Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Corfu Grecia 2021

Vacanta in Corfu Grecia 2021

Corfu - Poseidon a căzut pradă iubirii și s-a căsătorit cu frumoasa nimfă, Kokyra, fiica lui Asopus, de unde și proveniența numelui insulei.Cea mai bună metodă prin care poți vizita insula este pe jos, dar există și autobuze pentru numeroase destinații cum ar fi - Lefkimmi, Glyfada, Sidari, Paleokastrita, Roda, Acharavi și Piri ce sunt la dispoiția dumneavoastră până ce întunericul se așterne.

Citeste mai mult

Vacanta in Corfu Grecia 2021


OBIECTIVE TURISTICE


Vechea Cetate din Corfu Ionică
: Cetatea Veche din Corfu este una dintre cele mai impresionante lucrări de fortificații din Europa. Este primul lucru de văzut în timp ce bacul se apropie de Corfu. Se află în partea de est a orașului, pe o peninsulă stâncoasă care ajunge în mare. Această cetate este numită Vechi, spre deosebire de Cetatea Nouă (a Sfântului Marcu), care a fost construită și pentru a proteja orașul de dușmani și pirați.
Această fortăreață a fost construită de venețieni în secolul al XV-lea pe locul unui fost castel bizantin. Pentru a fi mai sigură, au făcut o fosă artificială și astfel au separat fortăreața de continent. Cetatea era legată de pământ printr-un pod mobil din lemn. În 1819, britanicii au înlocuit acest pod cu actuala cale stabilă, care are o lungime de 60 m și se află la 15 m deasupra fossei, cunoscută local ca contafossa.
Intrarea în cetate este disponibilă prin Spianada, celebra piață din Corfu, care este, de fapt, a doua piață ca mărime din Europa. Intrarea este arcuită și are un simbol venețian deasupra ei, sculptată în marmură. După intrare, există două camere pe ambele părți care găzduiesc acum Colecția Bizantină din Corfu și un magazin de cadouri. La câțiva pași, există o altă fosă de 22 m, aridă astăzi, care a fost folosită ca măsură de protecție suplimentară.
După intrare, în partea dreaptă, se află mica paraclisă a Madonna del Carmine, unde cei condamnați la moarte au fost transferați în lanțuri. Clădirea uriașă din față a fost construită de britanici în secolul al XVIII-lea pentru a găzdui cazarma, dar acum găzduiește Biblioteca Publică din Corfu, care găzduiește manuscrise și ediții rare. Două scări din piatră duc la un loc înalt, unde se află o frumoasă fântână poligonală din 1732. Cel mai înalt punct al cetății are nevoie de aproximativ 20 de minute de mers până la un turn înalt de ceas. Istoricii cred că acolo exista un templu antic. De asemenea, unele relatări ale vremii medievale ne informează că acest vârf, numit Citadella, era locuit și avea câteva case, biserici, rezervoare de apă și depozite pentru praf de pușcă.
De fapt, în 1499, în Citadella locuiau 1800 de oameni. Din păcate, o explozie din 1718 a distrus o mare parte din ea și biserica din Agioi Apostoli. Priveliștea de acolo este incredibilă, deoarece puteți vedea întregul oraș și imensa Marea Ionică din fața voastră.
În partea de est a cetății, există o zonă de plat, folosită astăzi pentru evenimente culturale vara. În acest pătrat plat, se află biserica Sfântului Gheorghe, construită de venețieni ca un templu antic. Aceasta este de fapt singura biserică din Grecia care a fost construită după stilul doric. Deasupra acestei piețe, există o cafenea. Timp de mai bine de patru secole, această fortăreață a fost simbolul ocupației venețiene în insulele Ionice și astăzi este una dintre cele mai impresionante obiective turistice de pe Corfu.


Piața Corfu Spianada
: Corfu, principalul oraș al insulei Corfu este unul dintre cele mai atrăgătoare orașe din Grecia datorită influenței puternice a venețienilor. Corfu este influențat și de alte civilizații, inclusiv britanicii, normanții, francezii și romanii.
Clădirile antice care au supraviețuit sunt găzduite în mai multe situri de arheologie și în muzee arheologice excelente. Corfu seamănă cu adevărat cu un oraș italian. Există însă și alte influențe precum Liston, clădirea, care se învecinează cu esplanada principală sau cu Spianada, un frumos parc construit de francezi.
Piața centrală din Spianada este cel mai semnificativ monument al orașului. Se spune că este cel mai mare pătrat din Balcani. Liston care face parte din piața adăpostește unele dintre cele mai bune cafenele și restaurante din Corfu. Francezii au fost cei care au transformat Spianada într-o piață publică. Înainte de secolul al XIX-lea, acesta era un lot mare gol folosit în scopuri defensive. Meciurile de cricket se joacă pe Esplanade, singurul loc din Grecia unde se joacă sportul.


Podul Corfu Kaiser
: Kaiser Wilhelm al II-lea era extrem de îndrăgostit de Corfu și a achiziționat Palatul Achilleion în 1907. Carl Ludwig Sprenger a fost apoi numit arhitect botanic al palatului și a fost, de asemenea, responsabil pentru construcția podului care a dus la plajă. Numit podul lui Kaiser după proprietarul său, podul a făcut mai ușor atingerea plajei, ceea ce altfel a necesitat deplasarea pe drumul principal de legătură din insulă.
Podul a fost construit astfel încât a format un arc peste drum, acoperind grădinile inferioare ale Achilleionului și plaja din apropiere. Un reper important astăzi, acesta este încă păstrat nu numai ca simbol al semnificației arhitecturale, ci și al vanității imperiale.
Astăzi podul nu este sub forma gloriei sale trecute, deoarece secțiunea centrală a fost distrusă de Wehrmacht, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, când insula era sub ocupație germană. Distrugerea a fost necesară în principal pentru a permite circulația liberă a vehiculelor.


Palatul Achillion Corfu
: Palatul Achillion este situat ideal în satul pitoresc Gastouri. Acest magnific Palat a fost construit în 1890 exclusiv pentru Elizabeth (Sissy), fosta împărăteasă a Austriei. Palatul servea drept retragere de vară a împărăteștii. Din nefericire, Sissy, împărăteasa, a murit într-o manieră destul de tragică atunci când a fost asasinată brutal în 1898 la Geneva și palatul a fost părăsit până în anul 1907, când a fost cumpărat de Kaiser Wilhelm al II-lea din Germania.
Palatul este situat într-un loc de frumusețe fascinantă, cu coasta Corfu mai jos, care încă mai are digul de unde Kaiser-ul s-ar îmbarca în croazierele sale de plăcere. Palatul nu este renumit doar pentru caracteristicile sale clasice.
Grădina palatului impecabil amenajată este de primă clasă și creează o imagine perfectă. Legenda spune că împărăteasa s-a îndrăgostit de Corfu, atât de mult încât, în cele din urmă, a decis să-și construiască o reședință pe care ar putea să o numească singură. Palatul este situat la locul unde stătea conacul renumitului filosof Petros Armenis Vrailas.
Împărăteasa Sissi a fost, de asemenea, captivată și impresionată de legendele grecești antice și de mitologie. Preferatul ei a fost Ahile a cărui onoare a dedicat palatul. Grădina Palatului este plină de statui sculptate destul de artistic ale panteonului Zeilor și Zeiților Grecești, ceea ce creează un cadru cu adevărat mitic.
În perioada în care palatul a fost ocupat de Kaiser, se spune că a eliminat statuile magnifice ale lui Ahile și a construit în plus Casa Cavalerilor cu unicul motiv de a-și adăposti batalionul pe Corfu. Chiar și grădina palatului a fost redusă în funcție de capriciile și fanteziile Kaiserului. Palatul a primit statutul de clădire publică după al doilea război mondial.
Vizitatorii palatului se pot mira de rafinatul mural poziționat chiar în incinta de recepție, care mai degrabă înfățișează artistic Achile care poartă trupul mort al lui Hector. Popularitatea palatului Achillion vine și din faptul că faimosul film James Bond For Your Eyes Only a fost filmat la acest magnific palat.


Castelul Angelfuastro Corfu
: Aggelokastro, care este, de asemenea, denumit Castelul Angel, este situat în apropiere de Krini. Se crede că datează din secolul al XIII-lea. Aggelokastro este vizibil de poarta cu cupole la intrare. Se mândrește cu vestigii neprețuite și există și camere de depozitare exclusive. O altă rămășiță interesantă este o biserică străveche dedicată îngerilor Gabriel și Mihail, care este surprins construită într-o peșteră.
Legenda spune că un străvechi împărat a fost în căutarea unei stânci precipitate în care să construiască o fortăreață, astfel încât să poată zădărnici cu ușurință majoritatea atacurilor piraților. Având în vedere acest lucru, împăratul s-a împiedicat de cartierul Aggelokastro, unde a dat peste cetatea falnică, care ar fi fost construită de arhiepiscopul de atunci al Epirului. Motivul principal pentru care fortul a fost construit a fost să-i protejeze pe locuitori de atacurile piraților.
Amenințarea majoră provenea din pirații din Africa și din cea a venețienilor. Conform înregistrărilor istorice, Angelokastro era capitala insulei Corfu, iar guvernatorul însuși locuia aici. Istoricii sunt de părere că, în infamul atac de pirați din 1403, locuitorii din Angelokastro au luptat cu dinții și cuiul din castelul fortificat împotriva piraților genoveni.

PLAJE

Canal d'Amour Corfu: Satul Sidari este cunoscut ca una dintre cele mai bune stațiuni turistice din Corfu situate la 36 km de orașul principal. Satul este înconjurat de un peisaj fermecător plin de păduri verzi luxuriante. În apropiere, spre vest se află faimosul Canal al Iubirii (cunoscut sub numele de Canal d 'Amour), o zonă idilică cu formațiuni de roci unice care formează o serie de golfuri și canale minunate. Stâncile aleargă în diferite nuanțe de galben și multă verdeață în vârf. Se pot ajunge la aceste uimitoare golfuri prin mai multe poteci și trepte.Cu ape cristaline frumoase, Canalul Iubirii este unul dintre cele mai unice locuri din Corfu. Conform tradiției, cuplurile care înoată prin canalul îngust se vor căsători în curând. Plaja nu este recomandată atunci când este vânt.


Liapades Corfu:
Pitorescul plajă Liapades este ascuns în coasta de nord a Corfu, la aproximativ 30 km de orașul principal. Zona înconjurătoare a Liapades este plină de podgorii, câmpuri verzi și verde. Zona este puțin populată, unică pentru arhitectura sa ioniană. O activitate obligatorie de a se răsfăța în Liapades este scufundarea din cauza apei cristaline, care este probabil să treacă prin fascinantă viață marină. Câteva facilități turistice se găsesc pe țărmul cu pietricele, în timp ce marea este ideală pentru numeroase sporturi nautice. Cei interesați au opțiunea de a angaja o barcă rapidă și de a porni într-un tur de sărituri care acoperă numeroasele plaje nelocuite, care sunt cu adevărat întinse. În astfel de expediții, asigurați-vă întotdeauna un ghid bine informat.


Issos Corfu:
Issos este o plajă frumoasă situată la 35 km sud de Corfu. Litoralul nesfârșit cu dunele unice de nisip și apele cristaline oferă o destinație ideală pentru familii. Flora bogată împarte țărmul de cea mai importantă zonă umedă din Corfu, lacul Korission.Această zonă idilică este cu siguranță unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Corfu. De-a lungul plajei de nisip se găsesc o mulțime de facilități turistice și diverse echipamente de plajă. Există, de asemenea, un turn de salvare și un centru de sporturi nautice. Issos este afectat de vânturile puternice și este probabil cel mai bun loc pentru windsurfing și kitesurfing.Pădurea verde luxuriantă și lacul fac un loc unic pentru drumeții, în timp ce dunele cu nisip înalt oferă priveliști excelente ale apusului. La mică distanță, există baruri și taverne.ISTORIE

Cele mai vechi timpuri

Corfu, cunoscut sub numele de Kerkyra în limba greacă, deține numele său, nimfa Korkira, fiica Dumnezeului râului, Aesopos. Conform mitului, Poseidon, Dumnezeul Mării, s-a îndrăgostit de Nimfa Korkira, a răpit-o și a adus-o pe această insulă. Săpăturile arheologice au dovedit că insula a fost locuită încă din epoca paleolitică. Conform mitului, Corfu a fost insula Phaeacians, unde Odysseus a aterizat în călătoria de întoarcere la Ithaca. În vechime, Corfu era un centru comercial foarte important locuit de fenicieni. Se făcea comerț cu toate orașele Mării Adriatice, făcând din Corfu o putere navală puternică și un oraș colonial important, cunoscut astăzi sub numele de Paleopolis. Ruinele acestui oraș antic se găsesc chiar vizavi de Palatul Mon Repos din Corfu. Unele temple antice au fost, de asemenea, săpate în jurul insulei, cum ar fi templul Artemis. În timpul războiului peloponezian, Corfu a cerut ajutor militar de la Atena pentru o luptă importantă împotriva Corintului. Alianța dintre Corfu și Atena a durat un secol, până când macedonenii (sub stăpânirea regelui Filip al II-lea), câștigând o bătălie importantă, au cucerit Corfu în 338 î.Hr. și au preluat controlul insulei. Din 300 î.Hr., Corfu a fost atacat și cucerit succesiv de spartani, iliri și romani, care au rămas pe insulă din 229 î.Hr. până în 337 d.Hr. În perioada romană, insulei i s-a permis să-și păstreze o parte din autonomie și, în schimb, romanii puteau folosi portul orașului. Contribuția romană la insulă a inclus drumuri și clădiri publice, inclusiv băi. În 40 d.Hr., Jason și Sossipatros, doi discipoli ai Sfântului Pavel, au adus creștinismul pe insulă și au construit prima biserică creștină pe care au dedicat-o Sfântului Ștefan.


Timpuri medievale

Odată cu împărțirea Imperiului Roman, Corfu s-a unit cu Imperiul Roman de Răsărit. În perioada medievală, insula a fost supusă în mod regulat atacurilor piraților și atacurilor barbarilor, goților sau sarracenilor. Multe turnuri au fost construite pentru a proteja insula, cum ar fi Turnul Kassiopi. Apoi, Corfu a intrat sub stăpânirea normandă, urmat de venețieni, care au marcat o perioadă prosperă în istoria Corfu. În 1267, Charles of Anjou, regele francez al Siciliei, a luat insula și a încercat să înlocuiască religia ortodoxă existentă de cea catolică. Ortodocșii creștini au fost persecutați și toată biserica convertită în biserici catolice. Însă încercarea de convertire a căzut și Corfu a revenit sub stăpânirea venețiană în 1386. Corfu a rămas sub dominația venețiană pentru o lungă perioadă de patru secole, timp în care o mare cantitate de clădiri, monumente și alte construcții au fost construite devenind simbolurile arhitecturii venețiene în Grecia . Multe insurecții explodau din cauza exploatării nobililor, dar acele insurecții au fost grav reprimate. Napoleon Bonaparte a cucerit Veneția și, în 1797, Corfu a devenit parte a statului francez. Napoleon a venit ca eliberator și a ars public Libro d'Oro (Cartea de Aur), care era cartea care enumera privilegiile nobililor. În 1799, flota aliată a turcilor, rușilor și englezilor au debarcat pe insula Corfu. După ce au ucis locuitorii din Mandouki, în port, au cucerit întreaga insulă. Statul Ionic a fost înființat de la Constantinopol pentru a crea Republica Septinsulară, dar această încercare a eșuat și, în 1807, Corfu a revenit sub dominația franceză. Perioada care a urmat a fost o perioadă de prosperitate cu multe îmbunătățiri agricole și sociale. Atunci a fost fondată Academia Ionică, s-au reorganizat serviciile publice și s-au construit școli.


Anii recenți

În paralel, britanicii au început să ocupe Insulele Ionice și au ajuns la Corfu în 1815, pe care le-au luat sub dominația lor. Perioada de stăpânire a limbii engleze a fost o perioadă prosperă pentru Corfu, deoarece limba greacă a devenit oficială, au fost construite noi drumuri, sistemul de alimentare cu apă a fost îmbunătățit și prima Universitate greacă a fost fondată în 1824. Deși Corfu nu a fost niciodată sub controlul turcilor, locuitorii săi au ajutat financiar restul Greciei în timpul Revoluției Grecești. În 21 mai 1864, Insulele Ionice au fost donate de la britanici noului rege al Greciei. În secolul XX, Corfu a luat parte la cele două războaie mondiale și a suferit mari pagube. De fapt, Academia Ionică, Biblioteca Publică și Teatrul Municipal au fost arse și total distruse de bombardamentele germane în 1943, dar au fost apoi restaurate.

Filtre

Tip Oferta


Cauta hotel


Pret


Stele


Facilitati

Vezi mai mult

Destinatie

Vezi mai mult

Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 104 hoteluri

Benitses, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2021
 | 
Paste 2021
 • Lake
 • Aparthotel
 • Peddle boat
 • Holiday resort
 • Forest
 • Bed and breakfast
 • Continental breakfast
 • Motor boat
oferta
speciala
de la 866 844 / camera * 2 adulti | perioada 07.06.2021 - 14.06.2021 | transport cu avionul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Corfu, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2021
 | 
Paste 2021
-21%
de la 217 171 / camera * 2 adulti | perioada 09.05.2021 - 16.05.2021 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Corfu, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2021
 | 
Paste 2021
 • wi-fi
 • aer conditionat (AC)
 • TV
 • camere de familie
 • servicii de curatenie
-26%
de la 247 182 / camera * 2 adulti | perioada 16.05.2021 - 23.05.2021 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Corfu, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2021
 | 
Paste 2021
 • wi-fi
 • aer conditionat (AC)
 • parcare
-20%
de la 266 212 / camera * 2 adulti | perioada 12.09.2021 - 19.09.2021 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Corfu, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2021
 | 
Paste 2021
 • wi-fi
 • parcare
 • camere de familie
 • restaurant
 • bar
 • plaja
 • camere pentru nefumatori
 • Schi
-29%
de la 452 323 / camera * 2 adulti | perioada 23.05.2021 - 30.05.2021 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Corfu, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2021
 | 
Paste 2021
 • wi-fi
 • parcare
 • bar
 • acces imediat la plaja
-11%
de la 364 325 / camera * 2 adulti | perioada 23.05.2021 - 30.05.2021 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Corfu, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2021
 | 
Paste 2021
 • Nisip si pietris
 • Balcon/terasa
 • Aer conditionat
 • Televizor
 • Frigider
 • Sezlonguri
 • Umbrele
 • Animalele de companie nu sunt permise
-7%
de la 356 332 / camera * 2 adulti | perioada 23.05.2021 - 30.05.2021 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Corfu, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2021
 | 
Paste 2021
 • wi-fi
 • aer conditionat (AC)
 • parcare
 • TV
 • receptie 24/7
 • room service
 • piscina exterioara
 • restaurant
-7%
de la 372 345 / camera * 2 adulti | perioada 09.05.2021 - 16.05.2021 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Corfu, Grecia Vezi locatia pe harta
Paste 2021
 | 
Grecia 2021
-7%
de la 373 347 / camera * 2 adulti | perioada 09.05.2021 - 16.05.2021 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Gouvia, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2021
 | 
Paste 2021
 • Swimming pool
 • Airport
 • Area centre
 • Beach
 • Restaurant
 • Air-conditioning
-7%
de la 378 352 / camera * 2 adulti | perioada 09.05.2021 - 16.05.2021 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Corfu, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2021
 | 
Paste 2021
 • wi-fi
 • parcare
 • acces cu animale de companie
 • piscina exterioara
 • bar
 • acces imediat la plaja
-7%
de la 389 362 / camera * 2 adulti | perioada 23.05.2021 - 30.05.2021 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Corfu, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2021
 | 
Paste 2021
 • TV
 • TV room
 • Poolside bar
 • Outdoor swimming pool
 • Year of the last refurbishment
 • Radio
 • Beach hotel
 • Year of construction
-7%
de la 396 368 / camera * 2 adulti | perioada 09.05.2021 - 16.05.2021 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Corfu, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2021
 | 
Paste 2021
 • wi-fi
 • aer conditionat (AC)
 • parcare
 • TV
 • piscina exterioara
 • servicii de curatenie
-7%
de la 406 376 / camera * 2 adulti | perioada 09.05.2021 - 16.05.2021 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii
Corfu, Grecia Vezi locatia pe harta
 • wi-fi
 • parcare
 • acces cu animale de companie
 • camere de familie
-32%
de la 562 383 / camera * 2 adulti | perioada 27.06.2021 - 04.07.2021 | transport cu autocarul | plecare din Turda
Vezi detalii
Corfu, Grecia Vezi locatia pe harta
Grecia 2021
 | 
Paste 2021
 • TV
 • Mini-fridge
 • TV room
 • Poolside bar
 • Outdoor swimming pool
 • Breakfast room
 • Parking
 • Direct line telephone
-7%
de la 469 434 / camera * 2 adulti | perioada 09.05.2021 - 16.05.2021 | transport cu autocarul | plecare din Bucuresti
Vezi detalii