Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Colombo Sri Lanka 2021

Vacanta in Colombo Sri Lanka 2021

Colombo, capitala statuluiSri Lanka, este cel mai mare oras si principalul port din Sri Lanka. Este, de asemenea, centrul comercial şi financiar din Sri Lanka.  O metropola plina de viata, oraşul este caracterizat de un atracti...

Citeste mai mult

Vacanta in Colombo Sri Lanka 2021


O insula in forma de lacrima in Oceanul Indian, Sri Lanka este o tara plina de bogatii culturale si naturale. Portughezi, olandezi si britanici, cu totii si-au lasat amprenta asupra teritoriului, dand nastere unui amestec incantator de orase antice, monumente si arhitectura coloniala frumoasa. Plajele aliniate de palmieri nu sunt niciodata departe de muntii verzi din interiorul insulei. Cu toate astea, forma de lacrima a insulei i se potriveste, de vreme ce Sri Lanka a avut parte de suficiente tulburari politice si dezastre naturale in ultimele decenii. De cand a devenit republica in 1972, au izbucnit conflicte sangeroase din partea minoritatii tamil, cerand un stat separat. In afara de o scurta perioada de incetare a focului, activitate aterorista a Tigrilor Tamil nu a incetat de atunci.  


Obiective turistice naturale din Colombo

  Muzeul National de Istorie a Naturii

Acest muzeu expune mostenirile naturale din Sri Lanka. Fauna este expusa intr-o diorama , si de asemenea sunt si sectiuni dedicate botanicii, geologiei, fosilelor si mediului inconjurator. In Camera Descoperirilor puteti vedea un schelet de elefant si un model in relief aratand topografia unei portiuni din Sri Lanka.

Obiective turistice, istorice, monumente, muzee din Colombo

  Principalele atractii turistice

• Cea mai cunoscuta atractie a Ari Lancai este Fortareata in Stanca Sigiriya, listata ca patrimoniu mondial de catre UNESCO. Acest palat-fortareata din secolul V este cocotat pe o stanca deasupra campiilor din centrul tarii.

• Plimbati-va printre meterezele, vilele coloniale si strazile pline de atmosfera ale fortului olandez Galle, alt loc aflat pe lista de patrimoniu mondial UNESCO. Galle este si un centru de mestesug - dantele, sculpturi in fildes si slefuirea pietrelor pretioase.

• Vizitati orasul pitoresc Kandy, ultima fortareata a regilor Kandy. Acum este un sanctuariu cultural in care obiceiurile si ritualurile stravechi sunt un stil de viata. Templul Dintelui adaposteste dintele sacru al lui Buddha.

• Templele din Pestera Dambulla reprezinta centrul insulei si o colectie intriganta de temple ce adapostesc o colectie extinsa de picturi si statuete religioase.

• In Colombo puteti negocia preturile in piata Pettah, admirati florile din Parcul Vihara Maha Devi in lunile martie, aprilie si inceput de mai si incercati unele dintre cele mai bune restaurante.

• Explorati Parcul National Yala de pe coasta de sud-est. Aici se afla cea mai mare densitate de leoparzi si multe alte specii, de la elefanti la pasari.

• Admirati uriasul Buddha culcat din Polonnaruwa, o capitala antica si alt loc de patrimoniu mondial UNESCO, renumit datorita ramasitelor palatelor regale si templelor. Aici se afla si unul dintre cele mai frumoase muzee din tara.

• Negombo este cel mai vechi si mai cunoscut sat de pescari din Sri Lanka, precum si o statiune populara, in apropiere de aeroportul international. Satul se afla pe o fasie de tereitoriu ce separa marea de laguna.

 

Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.