Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Chisinau Moldova

Vacanta in Chisinau Moldova

Așezat pe un loc pitoresc, pe cele șapte coline, Chișinăul produce o impresie plăcuta asupra oaspeților și locuitorilor Republicii. Orașul este situat la 47 grade 2 minute latitudine nordică și 28 grade 50 minute longitudine estică și cuprinde un teritoriu de circa 120 de kilometri pătrați.  ...

Citeste mai mult

Vacanta in Chisinau Moldova


Clima: 

Descriere: Așezat pe un loc pitoresc, pe cele șapte coline, Chișinăul produce o impresie plăcuta asupra oaspeților și locuitorilor Republicii. Orașul este situat la 47 grade 2 minute latitudine nordică și 28 grade 50 minute longitudine estică și cuprinde un teritoriu de circa 120 de kilometri pătrați. Capitala Republicii Moldova are aproape un milion de locuitori.
Una din cele mai indragite sarbatori ale chisinauienilor este Ziua orasului, organizata in luna octombrie.

Pentru prima data Chisinaul este mentionat intr-un hrisov domnesc de la 1436. in secolul al XIX-lea a fost elaborat planul general de dezvoltare a orasului. A inceput constructia edificiilor moderne din piatra, avind o originala structura arhitectonica, multe dintre care infrumuseteaza si astazi fata orasului.
In anul 1836 a fost finisata constructia complexului Bisericii Catedrale si Clopotnitei, In perioda sovietica Clopotnita a fost demolata si doar odata cu obtinerea independentei Republicii Moldova, la initiativa unui sir de personalitati marcante si a conducerii Primariei municipiului Chisinau, cit si cu supotrul mai multor chisinauieni, a fost reconstruita Clopotnita, iar Catedrala a fost restaurata.

Gastronomie: Mămăliga, sarmalele şi plăcintele sunt câteva mâncăruri tradiţionale din Republica Moldova apreciate atât de moldoveni, cât şi de străini. Mâncărurile tradiţionale din Republica Moldova sunt servite în porţii mari şi în combinaţii mai puţin sănătoase, iar adesea conţin multe grăsimi. Totuşi, ele sunt nelipsite de pe masa de sărbătoare.
Deşi se întâlneşte şi în bucătăria altor ţări, modul în care se serveşte mămăliga în Republica Moldova este special. Ingredientele sunt foarte simple, fiind nevoie doar de făină de porumb, apă şi sare. În mod tradiţional, mămăliga se găteşte într-un vas de fontă cu o formă specială numit ceaun. Astfel, preparatul capătă o formă rotundă. Mămăliga poate fi mai consistentă sau, dimpotrivă, mai moale. Se serveşte cu brânză de oi, smântână, jumări, scrob sau chiar cu peşte prăjit şi mujdei. Unii o preferă înmuiată în zeamă sau lapte, alţii o mănâncă în loc de pâine.
Zeama de pui cu tăiţei de casă este probabil preferata moldovenilor atunci când vine ora prânzului. Este considerată a fi un remediu bun împotriva răcelii sau mahmurelii şi face parte din tradiţiile de nuntă ale moldovenilor, întrucât a doua zi după petrecere, mirele invită naşii şi prietenii apropiaţi „la zeamă”. Se găteşte cu tăiţei de casă, carne de gaină de casă (nu bătrână), ceapă, roşii proaspete, morcov, sare, piper, patrunjel,leuştean, mărar, cimbru şi borş acru care se adaugă după gust. Se serveşte cu pâine proaspătă, ardei iute sau smântână. 

Obiective turistice: 
Muzeul Satului reprezintă o adevărată oază de linişte şi relaxare. Inaugurat la 18 mai 1995, muzeul reconstituie satul basarabean din sec. XVIII-XIX. Se întinde pe o suprafaţă de 150 ha şi cuprinde şase zone etnografice şi 165 de de monumente: mori de vânt, mori de apă, biserici de lemn, case de locuit, anexe gospodăreşti, crucifixe, un han, o crîşmă. Muzeul Satului este locul perfect pentru odihnă şi redescoperirea trecutului.

Muzeul Naţional de Artă din Chişinău a fost fondat în anul 1939. Clădirea a fost construită şi proiectată din piatră albă şi cărămidă roşie de către arhitectul Alexandru Plămădeală. Pe o suprafaţă de 800 metri pătraţi, operele sunt structurate în secţii precum: artă medivală şi creaţie populară, artă rusă şi orientală, scenografie şi altele. Muzeul are 44.000 de exponate ce fac parte din diverse colecţii: artă antică, medievală, sculptură, etc. Clădirea muzeului păstrează un spirit elegant şi emană măreţie.

Muzeul National de Istorie si Arheologie a Moldovei a fost inaugurat în anul 1987 şi are 263.000 de exponate, găzduite în clădirea unde şi-a desfăşurat lucrările Sfatul Ţării, care a proclamat Unirea Basarabiei cu România în anul 1918. Din colecţiile prezentate fac parte obiecte descoperite în urma săpăturilor arheologice, diverse ornamente, arme, costume naţionale şi altele. La subsolul muzeului se găseşte un gigantic tablou în stilul realismului sovietic care redă operaţiunea Chişinău-Iaşi din vara anului 1944.

Filtre

Cauta hotel


Stele


Facilitati


Destinatie


Filtreaza Aplica Filtre
  Harta
Ordoneaza dupa:

Au fost gasite 2 hoteluri

Chisinau, Moldova Vezi locatia pe harta
  • wi-fi
  • aer conditionat (AC)
  • piscina exterioara
  • loc de joaca pentru copii
Chisinau, Moldova Vezi locatia pe harta
Programe Seniori
  • wi-fi
  • parcare
  • camere de familie
  • restaurant
  • bar
  • transfer de la/sau la aeroport