Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Croaziera Egipt

   Cairo, Egipt


Descriere

Detalii program

Ziua 1. BUCURESTI - CAIRO Întâlnire cu insotitorul de grup in Aeroportul Otopeni. Imbarcare spre Cairo, dupa formalitatile de Check-in. Sosire in Cairo si transfer la hotel.

Ziua 2. CAIRO / ASWAN Mic Dejun. Excursie Optionala de 1 zi la Alexandria (plecare dimineata la ora 07:00), oras intemeiat de catre Alexandru Macedon in anul 332 i.e.n.al doilea oras ca marime de pe teritoriul Egiptului, scaldat de Marea Mediterana, unde la varsta de 17 ani este incoronata ca regina, Cleopatra a VII. Se viziteaza Catacombele (adapostesc cea mai mare necropola greco romana), Columna lui Pompei (cândva parte a Templului lui Serapis sec III ien), Citadela, Fortăreața Qaitbay (ridicata pe ruinele Farului din Pharos), Citadela si Gradinile El Montazah (Masa de Pranz inclusa). Dupa-amiaza intoarcere in Cairo, intalnire cu restul grupului (daca exista persoane care nu au participat la aceasta excursie) si transfer la Giza Railways Station pentru a ne urca in trenul de noapte spre Aswan.

Ziua 3. ASWAN Mic Dejun (servit in tren). Dupa un drum de peste 860 km, parcurs comod in vagon cuseta, se ajunge in Aswan, oras antic, situat pe malul Nilului. Transfer spre port de unde va veti imbarca pe nava de croaziera. Veti admira frumusetile orasului, printre care si Barajul de la Aswan sau Obeliscul neterminat. Optional, se poate vizita si Templul lui Philae dedicat Zeitei Isis si Zeului Osiris. Imbarcare pe croaziera, unde se va servi masa de Pranz si Cina.

Ziua 4. Pe croaziera – Kom Ombo Mic dejun la bord. Croaziera continua spre Kom Ombo, unde se viziteaza cel mai frumos templu inchinat atat Zeului crocodil Sobek, cat si Zeului soim Horus, apoi se continua spre Edfu, cel mai bine conservat templu inchinat Zeului Horus, capodopera a Egiptului antic. Optional, puteti vizita cel mai bine conservat templu si anume, Abou Simbel, construit la porunca lui Ramses al II lea, inclus in Patrimoniul UNESCO. Pranz si Cina incluse.

Ziua 5. Pe croaziera – Luxor Mic dejun la bord. Se viziteaza Templul Pltolemaic al Zeului Horus din Edfu, ai carui pereti sunt manuale de mitologie si geopolitica antica. Croaziera continua spre Esna cunoscuta pentru Templul lui Khnum si Luxor. In Luxor se viziteaza templul Karnak, “cel mai select dintre palate”, un complex intins pe o suprafata de 40 ha, dedicat lui Amun Ra, important centru religios al antichitatii, timp de 13 secole. Pranz si Cina incluse.

Ziua 6. Luxor - Hurghada Mic dejun la bord. Debarcare de pe nava de croaziera in apropiere de orasul ridicat pe ruinele vechii cetati Teba, capitala a Egiptului de Sus. Optional, se poate vizita templul din Luxor dedicat Zeului Amun Ra, sotiei acestui - Mut si fiului sau - Khonsu, fondatorii Triadei Tebane. Mai departe veti fi preluati pentru transferul spre Hurghada, iar in drum, optional, puteti vizita Valea Regilor, ce adaposteste 62 de morminte principale faraonice si mormantul lui Tutankhamon, Templul controversatei Regine Hatshepsut si Colosii din Memnon, denumiti si “gigantii”, datorita dimensiunilor impresionante. Cazare la hotel in Hurghada.

Ziua 7. Hurghada Mic dejun la hotel. Optional, se poate face o excursie optionala la Insula Gifton, o relaxare in apele Marii Rosii unde amatorii de snorkeling pot admira recifuri de corali, sau Jeep Safari (o excursie antrenanta in cursul careia veti putea calari fie o camila, fie un cal...si de ce nu un magarus, afland totodata lucruri interesante despre viata si obiceiurile beduinilor). Cina la hotel.

Ziua 8. Hurghada Mic dejun la hotel. Optional, Plimbare cu submarinul sau boat glass. Ne imbarcam pe un vas cu puntea “de sticla”, de unde vom admira, intr un mod comod, cele mai variate specii de pesti colorati si de corali ce traiesc in Marea Rosie. Cina la hotel.

Ziua 9. Hurghada - Cairo Mic dejun la hotel. Plecare dimineata, cel tarziu la ora 07:30, spre Cairo. Sosire in Cairo, actuala capitala a Egiptului, un oras cosmopolit cu o populatie de 24 milioane, unde orientul, occidentul si antichitatea contrasteaza si se impletesc deopotriva. Un tur de oras si vizite la Piramidele Giza si Sfinxul (Optional se pot vizita Piramida lui Djoser din Sakkara, considerata a fi cea mai veche piramida din lume, si Memphis, prima capitala a Egiptului, care adaposteste astazi un muzeu in aer liber), apoi vizitam Institutul de Papyrus si Old Souk of Khan El Khalili Bazzars, bazarul egiptean fascinant prin multimea culorilor, a oamenilor ospitalieri bucurosi sa-ti vanda un suvenir autentic, si, Optional - Muzeul Egiptean. Inapoi la hotel pentru Cina.

Ziua 10. DIN NOU ACASĂ! Mic dejun si transfer spre aeroportul din Cairo pentru zborul de retur.

PASAPORT VALABIL MINIM 6 LUNI DE LA DATA INCHEIERII CALATORIEI! ATENŢIE: Grup minim 25 pers. • Toate intrările la obiectivele turistice din Egipt se achită în moneda națională. • În cazul nerealizării numărului minim de participanţi menţionat în program, agenţia îşi rezervă dreptul de a anula excursia, oferind posibilitatea înscrierii la un program similar; • În cazul unui grup mai mic de 25 pers.(20-24 persoane) se va achita un supliment de 60 Euro/persoană; • Însoţitorul de grup poate modifica ordinea de vizitare a obiectivelor turistice/ordinea zilelor de desfasurare a itinerariului, fără a afecta însă și structura programului; • Orarul de zbor si hotelurile sunt informative, se vor confirma cu cel tarziu 72h inainte de plecare. • La cerere se poate organiza transfer din tara - contra cost (tarife disponibile in program detaliat). Va rugam adaugati Nota cu orasul din care se doreste transferul. Persoanele care vor călători singure pot opta pentru partaj în camera dublă/tripla, caz în care agenția vă propune, în funcție de înscrierile existente sau ulterioare, o persoană pentru partaj fiecărui solicitant (cal tarziu cu 2 saptamani inainte de plecare). În situația în care agenţia nu reuşeste să completeze partajul, turiștii sunt obligati sa achite suplimentul de cameră Single. Eventualele neînţelegeri între solicitanţii de partaj nu sunt imputabile agenţiei. ATENȚIE !!! Excursiile opționale se realizează pentru un grup minim de 15 persoane !!!! În funcţie de timpul disponibil ramas pe durata circuitului, se mai pot organiza şi alte excursii opţionale propuse de partenerul local. Vă recomandăm încheierea asigurării Travel (storno+medicală), pentru a vă proteja investiţia în pachetul turistic, atât înainte de plecare (în cazul anulării călătoriei), cât şi după plecare (în cazul unei situaţii neprevăzute apărute pe perioada sejurului) Rezervările efectuate cu orice tip de reducere nu permit anulări/modificări;Penalizare 100%. Rezervările anulate cu mai putin de 30 de zile inainte de plecare, nu permit anulări sau modificări;Penalizare 100%.

Va rugam sa alegeti o data de check in si check out pentru a vedea preturile.

Cerere oferta

Nu ai găsit în magazinul nostru online ceea ce îți dorești? Completează formularul de mai jos și îți vom transmite cea mai bună ofertă conform dorințelor tale.









Va informam ca atunci cand ne contactati utilizand formularul de cerere de oferta, colectam din partea dvs urmatoarele date cu caracter personal: nume, prenume, e-mail, numar de telefon si ip. Daca nu furnizati informatiile obligatorii solicitate in formular, nu-l veti putea trimite, astfel incat nu vom putea primi solicitarea dvs. Prin accesarea butonului TRIMITE CEREREA, va dati acordul sa colectam din partea dvs aceste date cu caracter personal.