Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Cairo Egipt

Vacanta in Cairo Egipt

Cairo este capitala Egiptului cu o populație estimată între 16 și 20 de milioane de locuitori și o suprafață de 453 km2. Este cel mai mare oraș din Africa. Orașul este sediul Ligii Arabe.Deși tradițiile sale nu datează din antichitate, perioadă ale cărei vestigii sunt omniprezente în Egipt, cea mai mare metropolă a Africii și a Orientului Apropiat rămâne, de secole, centrul cultural, și nu numai, al lumii arabe. Piramidele din Giza, care, împreună cu orașul Cairo, formează un uriaș organism urban, exponatele din Muzeul Cairo și statuia lui Ramses din fața gării Centrale sunt puncte de ...

Citeste mai mult

Vacanta in Cairo Egipt


10 Mânăstirea Sfânta Ecaterina

sfanta ecaterina egipt

Sfânta Ecaterina se află la poalele Muntelui Sinai, unde se povestește că Moise a primit cele zece porunci. Această mânăstire din deșert, una dintre cele mai frumoase din lume, găzduiește o colecție incredibilă de iconografie religioasă, artă și manuscrise, fiind totodată casa Rugului Aprins.

O vizită la mânăstirea Sf. Ecaterina nu poate fi lipsită și de o excursie pe Muntele Sinai, acolo unde poți admira superbe răsărituri sau apusuri de soare. Mergi cu o cămilă, pentru traseul facil sau, pentru priveliști mai bune, aventurează-te pe calea pașilor pocăinței.

9 Deșertul alb

desertul alb egipt

Cea mai bizară minune a Egiptului este Deșertul Alb, acolo unde s-au format în mod ireal formațiuni stâncoase din calcar și cretă, care arată ca o fantastică zonă înzăpezită în mijlocul nisipului arid.

Peisajele de aici par desprinse dintr-un film s.f., cu bolovani albi, orbitori și cu creneluri în formă de iceberg. Pentru iubitorii deșertului, acesta e un „loc de joacă” ciudat iar dacă ai apucat deja să-ți faci „plinul” cu templele și mormintele Egiptului, Deșertul Alb te va bucura prin peisajele lui spectaculoase.

8 Muzeul Egiptean din Cairo

muzeul egiptean cairo

Muzeul Egiptean din Cairo este unul dintre cele mai mari muzee ale lumii, un loc plin cu comori ale faraonilor și, totodată, unul care nu trebuie ratat dacă te afli în capitala Egiptului. Vechiul conac roz, cu pereți decolorați, găzduiește o cantitate uluitoare de exponate. Un muzeu nu foarte ordonat, nu foarte bine etichetat dar cu foarte mult farmec.

La etaj descoperi epoca de aur a regelui tutankamon și fascinantele exponate ale mumiilor regale dar în orice sală ai ajunge vei găsi câte o bucată de artă antică sau statuară, de o valoare inestimabilă.

7 Alexandria

alexandria egipt

Alexandria e cel mai european dintre orașele Egiptului, având o istorie pe care nu o au multe alte orașe ale lumii. Întemeiat de Alexandru cel Mare, locul de naștere al Reginei Cleopatra, port renegat al Mării Mediterane vreme de zeci de ani, Alexandria are astăzi o atmosferă aparte, pe placul multor vizitatori.

Deși păstrează puține rămășițe istorice ale gloriosului trecut, Alexandria te îmbie printr-o plimbare fără țintă pe interminabila faleză, prin cafenelele șarmante și mărfurile din bazar.

6 Oaza Siwa

oaza siwa egipt

Aflată în vestul țării, oaza Siwa e un refugiu înconjurat de plantații de palmieri și de numeroase izvoare de apă dulce, fiind cel mai pitoresc loc al Deșertului de Vest. Localitatea e centrată în jurul ruinelor unei imense cetăți de cărămidă, care domină priveliștea. Siwa poate fi oricând locul din care să-ți planifici o aventură în deșertul egiptean.

5 Cartierul islamic din Cairo

cartierul islamic cairo egipt

Aleile înguste din cartierul islamic al capitalei Cairo sunt pline de moschee, madrassas (școli islamice) și monumente ce datează de la Fatimid până la epocile Mamelucilor (o dinastie de sclavi de diverse rase și etnii). Aici găsești un labirint de bazaruri în care arămarii și alți meșteșugari au păstrat micile lor ateliere iar tarabele sunt încărcate cu ceramică, textile, condimente și parfumuri.

O învălmășeală de străzi înconjoară piața care este gazdă a unora dintre cele mai frumoase arhitecturi islamice. Explorează istoria vizitând moscheele Al-Azhar și Sultanul Hassan și îndrăznește să urci pe acoperișul vechii porți medievale Bab Zuweila, pentru a avea parte de cele mai bune panorame asupra minaretelor pestrițe ale cartierului.

4 Aswan

aswan egipt

Cel mai liniștit oraș al Egiptului este Aswan, „așezat” pe coturile șerpuitoare ale Nilului. Susținut de dune de culoare portocalie, Aswan e locul perfect în care să te oprești și să te relaxezi pentru câteva zile, bucurându-te de o atmosferă ceva mai răcoroasă.

Ia un vapor și mergi de-a lungul râului, pe lângă insula Elephantine, plimbă-te pe străzile colorate ale satului Nubian, călărește o cămilă până la mânăstirea Sf. Simeon sau pur și simplu bea ceai la restaurantul de pe vaporaș, privind liniștit la peisajele pe lângă care treci.

3 Abu Simbel

Abu Simbel egipt

Chiar și într-o țară doldora de temple, Abu Simbel se detașează ca fiind un obiectiv turistic cu totul special. Vorbim despre marele templu al lui Ramses al II-lea, împodobit la exterior cu o colosală galerie de statui și la interior cu o serie de picturi murale.

Pe bună dreptate renumit pentru proporțiile sale megalitice, Abu Simbel este, de asemenea, cunoscut pentru faptul că a fost mutat de la locul său original, într-o amplă operațiune UNESCO din anii 60, ce s-a întins pe durata a 4 ani, după ce era cât pe-aci să dispară sub ape din cauza barajului Aswan.

2 Templul Karnak din Luxor și Valea Regilor

Cunoscut pentru Valea Regilor și pentru Templul mortuar al reginei-faraon Hatshepsut, orașul Luxor, de pe malul Nilului, prezintă o mulțime de atracții turistice. Acesta este Teba antică, temelia noului regat al faraonilor. În vreme ce pe țărmul estic al Nilului, Luxorul promite o atmosferă comercială, pe cel vestic, mai liniștit, dar și mai turistic, atrage ca un magnet grație pachetului de morminte și temple, pentru care a fost numit cel mai mare muzeu în aer liber din lume.

Petrece măcar două zile în Luxor, pentru a explora colorata artă murală a mormintelor (cu accent pe cel al lui Tutankamon) și admiră superbele coloane ale templului pentru a înțelege de ce Luxorul e o continuă sursă de admirație pentru istorici, arheologi și turiști.

1 Piramidele din Giza

piramide giza egipt

Ultimele „supraviețuitoare” ale celor 7 minuni ale Lumii Antice, Piramidele din Giza reprezintă unul dintre cele mai importante repere ale Terrei. Construite ca morminte pentru marii faraoni, și păzite de enigmaticul Sfinx, complexul de piramide a trezit admirația călătorilor de-a lungul anilor, punând deseori în încurcătură istoricii și arheologii care își băteau capul pentru a desluși modul în care au fost realizate.

Piramidele din Giza sunt, aztăzi, un punct de atracție major pentru orice călătorie sau excursie în Egipt

Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.