Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Cairo Egipt 2021

Vacanta in Cairo Egipt 2021

Cairo este una dintre marile megacități ale lumii. La fel de frumos pe cât este de nebun și de bogat în frumusețe istorică pe cât este pe jumătate dărăpănată, Cairo tinde să fie un oraș pe care călătorii îl iubesc și îl urăsc în măsuri egale. Zgomotul său pur, poluarea și traficul confuz sunt un atac asupra simțurilor tale, dar privește dincolo de hub-ul modern și vei găsi o istorie care se întinde pe secole. Plin de vigoare, Cairo este locul în care îți dai cu adevărat sentimentul vieții egiptene.

Citeste mai mult

Vacanta in Cairo Egipt 2021


OBIECTIVE TURISTICE


Piramidele din Giza - sunt principalele obiective ale călătoriei în Cairo, o jumătate de zi și o atracție obligatorie pe itinerariul tuturor. Chiar la marginea orașului, pe Podișul Giza, aceste a patra temple funerare dinastiei au călărit călători de secole și continuă să fie unul dintre cele mai importante momente ale țării. În ciuda căldurii, a prafului și a agitației turistice, nu puteți rata o excursie aici.
Piramida Cheopilor (numită și Marea Piramidă sau Piramida lui Khufu) este cea mai mare piramidă a grupului Giza, iar interiorul său de pasaje înguste poate fi explorat, deși nu există multe lucruri de văzut, cu excepția unei camere de mormânt simplu cu un sarcofag gol.
Chiar în spatele Marii Piramide se află Muzeul Barcii Solare, care afișează unul dintre bătrânii solari ceremoniali dezgropați în zona care a fost restaurată cu atenție la gloria sa inițială.
Mai la sud, pe platou, se află Piramida lui Chephren (cunoscută și sub numele de Piramida lui Khefre), cu o zonă de tunel intern, care poate fi introdusă, și Piramida mai mică a Mycerinus (Piramida Menkaure). Păzirea acestor temple mortuare este Sfinxul cu corp de leu și faraon; unul dintre monumentele iconice ale lumii antice.
Podișul Giza este pregătit să primească o altă atracție atunci când Muzeul Egiptului Mare (GEM) este în sfârșit terminat. Când va fi deschis, va fi cel mai mare muzeu din lume dedicat expunerii antichităților unei singure civilizații, care va afișa o sumedenie de artefacte ale Egiptului Antic care nu au mai fost văzute de public până acum. După o construcție de start-stop, asigurată de dificultăți financiare, data deschiderii muzeului a fost stabilită pentru 2020.
Platoul piramidelor se află la marginea extinderii suburbane a Gizei, la aproximativ 13 kilometri sud-vest de centrul orașului. Majoritatea oamenilor sosesc cu taxiul, dar este accesibil și printr-un combo mai ușor de crezut de a lua metroul la Giza și apoi sări pe un microbuz local care te aruncă în afara intrării. Deoarece zona piramidelor este destul de răspândită, mulți călători aleg să vadă zona prin tur. Unul dintre cele mai populare lucruri de făcut la piramidele este o plimbare cu cămile. O opțiune bună pentru vizitatorii pentru prima dată este călătoria privată de o jumătate de zi la Piramidele din Giza cu Călărie. Aceasta include preluarea și renunțarea la hotelul dvs., un ghid, prânzul și 25 de minute pe cămilă.


Muzeul din Cairo - Colecția absolut uimitoare de antichități afișată în Muzeul Egiptului din Cairo o face unul dintre marile muzee ale lumii. Ai avea nevoie de o viață întreagă pentru a vedea totul la emisiune.Muzeul a fost fondat în 1857 de egiptologul francez August Mariette și s-a mutat în casa actuală - în conacul distinctiv roz-pulbere din centrul orașului Cairo - în 1897. Da, colecția este slab etichetată și nu este bine expusă datorită limitelor de spațiu ( și doar o fracțiune din exploatațiile totale sunt de fapt afișate). De asemenea, suferă în prezent, cu unele cazuri goale, din cauza faptului că artefactele au fost transferate la GEM, dar totuși nu puteți să nu vă lăsați impresionați de măreția pură a exponatelor.Dacă sunteți apăsat de timp, faceți o linie directă pentru Galeriile Tutankhamon. Comorile afișate aici au fost toate găsite în mormântul lui Tutankhamon, ginerele și succesorul lui Amenofis al IV-lea (ulterior Akhenaten), care a murit la vârsta de 18 ani. Mormântul, descoperit de Howard Carter în Valea Regilor din 1922, conținea cea mai mare și mai bogată adunare de bunuri mormânte găsite vreodată intactă într-un mormânt egiptean.Sunt evidențiate masca de moarte și sarcofagele lui Tutankhamun (camera 3), tronul leului faraonului (camera 35) și colecția sa de garderobă fascinantă (camera 9). După aceea, nu pierdeți o plimbare prin colecția egipteană de bijuterii (camera 4), care conține mai mult bling decât veți vedea din nou într-o singură viață și terminați vizionând colecția Royal Mummies (camera 56 și 46), unde puteți spune salut la Hatshepsut, Tuthmosis II, Ramses II și Seti I în persoană.Chiar și atunci când se deschide GEM, această clădire iconică va fi folosită în continuare ca muzeu. Nu a fost anunțată ce colecții vor rămâne aici și care vor fi mutate - cu excepția Galeriilor Tutankhamon, care vor fi transferate în cele din urmă la GEM.Muzeul egiptean se află chiar lângă Midan Tahrir, piața centrală din centrul orașului Cairo. Cea mai ușoară cale de a ajunge aici este să luați metroul Cairo până la stația Sadat (pe Midan Tahrir) și să urmați indicatoarele de ieșire către muzeu.


Moscheea Al-Azhar - este cea mai fină clădire din epoca fatimidă a Cairo și una dintre cele mai vechi moschei supraviețuitoare ale orașului, finalizată în anul 972. Este, de asemenea, una dintre cele mai vechi universități din lume - Califul El-Aziz i-a acordat statutul de universitate în anul 988 AD ( cealaltă universitate care concurează pentru statutul de „cel mai vechi” este în Fes) și astăzi, Universitatea Al-Azhar este în continuare centrul teologic al lumii islamice.
Intrarea principală este Poarta Barbaștilor din partea de nord-vest a clădirii, alăturată fațadei neo-arabe construită de Abbas II. Lasă-ți pantofii la intrare și intră în curtea centrală. În dreapta ta este El-Taibarsiya Medrese, care are o mihrab (nișă de rugăciune) datând din 1309. Din curtea centrală, obțineți cele mai bune vederi ale celor cinci minarete ale moscheii, care acoperă clădirea. În toată curtea se află sala principală de rugăciuni, care se întinde pe 3.000 de metri pătrați. Jumătatea din față face parte din clădirea originală, în timp ce jumătatea din spate a fost adăugată de Abd el-Rahman.
Moscheea Al-Azhar se află chiar în inima districtului islamic Cairo și ușor accesibilă cu taxiul. Strada Al-Azhar se îndreaptă spre est de Midan Ataba, în zona centrală, chiar în piața unde se află moscheea.


Palatul Manyal - Capătul de nord al insulei Roda deține superbe ornamentate Palatul Manyal. După o restaurare extinsă, care a durat câțiva ani, aceasta a fost redeschisă publicului. Clădirile de aici reprezintă o revoltă excentrică de stiluri care influențează cireșele influențează atât din designurile tradiționale arabe, cât și palatiene europene, ceea ce duce la o simfonie interioară de lux, luxoasă.
Consultați Palatul Recepției, unde au fost găzduiți oaspeții, cu tavanele elaborate din lemn, apoi Palatul Rezidențial cu înfloririle sale rococo, lucrările de țiglă în stil otoman și picturile în ulei. Palatul Tronului, decorat în aur, este adevăratul punct culminant aici.
Complexul a fost construit la începutul secolului XX de către unchiul regelui Farouk. Este amplasat în grădini verzi luxuriante de pe malul insulei.PLAJE

Ras Mohamed - este o zonă protejată din vârful Peninsulei Sinai, o excursie minunată de Sharm El-Sheikh și Dahab. Există câteva plaje secrete aici, unde cel mai probabil abia veți întâlni alți turiști. Îți recomand să petreci cel puțin o noapte aici, liniștea și liniștea îți vor seta imediat nivelul de stres la 0. Fără mașini, fără oameni - doar valurile moi și un cer plin de milioane de stele strălucitoare.
Și, desigur, scufundările sunt absolut uluitoare, unele dintre cele mai frumoase site-uri de scufundare din lume sunt situate în Ras Mohammed.


Plaja Agiba - La numai 24 km vest de Marsa Matrouh se află plaja Agiba - singura plajă de pe coasta de nord din această listă. Agiba se traduce prin „minune” în arabă, iar când veți merge veți înțelege de ce. Golful magnific pe care este accesat doar de pe o potecă mică care coboară de pe un vârf de stâncă oferă o priveliște unică.
La aproximativ 2 km de vârful dealului se află o coastă de plajă accesibilă, dar aproape secretă, cunoscută sub numele de plaja Agiba. Apa este albastru turcoaz de cristal, iar golful are recifele frumoase, ceea ce îl face un loc perfect pentru vizitarea obiectivelor subacvatice uimitoare.


Laguna Albastră - Imaginați-vă că vă treziți într-o colibă ​​confortabilă chiar între o lagună turcoaz și munții strălucitori ai deșertului - aceasta este frumusețea Lagunii Albastre din Sinaiul de Sud. Este una dintre escapadele mele preferate din weekend, datorită simplității sale, a vibrației relaxate și a priveliștilor incredibil de frumoase. Este o plajă retrasă de care știu în mare parte doar kitesurfers sau vizitatori obișnuiți din Dahab și nu este ușor de accesat.
Trebuie să luați o mașină 4 × 4 de la Nuweiba sau să mergeți cu barca, cu cămilă sau cu piciorul de la Gaura Albastră, deoarece nu este accesibilă cu mașina de la Dahab. Vă recomand să petreceți cel puțin o noapte și să mergeți pe munții din jur sau să faceți o vizită la Ras Abu Galum, un mic sat beduin din apropiere.

Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.