Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Vacanta in Baile Tusnad Romania 2021

Vacanta in Baile Tusnad Romania 2021

Staţiunea, de importanţă internaţională, se află într-un loc deosebit de frumos, pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomad, în defileul Oltului la 656 m altitudine, în mijlocul unor păduri de brazi şi foioase, având un aer deosebit de curat, foarte bogat în ioni negativi. Oltul este cursul de apă principal al staţiunii, iar Lacul Ciucaş care este plasat în mijlocul staţiunii a fost creat în scop turistic. Masivul C...

Citeste mai mult

Vacanta in Baile Tusnad Romania 2021


Clima: 

Staţiunea, de importanţă internaţională, se află într-un loc deosebit de frumos, pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomad, în defileul Oltului la 656 m altitudine, în mijlocul unor păduri de brazi şi foioase, având un aer deosebit de curat, foarte bogat în ioni negativi. Oltul este cursul de apă principal al staţiunii, iar Lacul Ciucaş care este plasat în mijlocul staţiunii a fost creat în scop turistic. Masivul Ciomad este una dintre cele mai tinere formaţiuni vulcanice din Carpaţi, fenomenele vulcanice în zona Tuşnadului au avut un rol important în formarea şi dezvoltarea staţiunii, iar cele postvulcanice fiind foarte active, reprezintă un factor important în viaţa staţiunii Băile Tuşnad. Prezenţa emanaţiilor de CO2 şi a apelor minerale au permis practicarea tratamentelor terapeutice şi au creat condiţiile necesare pentru ca oraşul să devine o staţiune balneoclimaterică importantă. 
Despre apele minerale din zona Tusnadului exista dovezi scrise inca din sec XVIII, in care se mentioneaza existenta unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de catre localnicii satelor din apropiere. 

Tot aici intalnim mofeta (bioxid de carbon), ea reprezintand emanatiile naturale de bioxid de carbon gaz uscat. Mofetele sunt legate de vulcanismul din zona Carpaţilor Răsăriteni şi sunt valorificate în cura balneară. Mofeta naturală folosită, la noi în tară, în scop terapeutic este un fenomen unic în lume. 

Izvoarele Stanescu, Apor si Mikes (cu ape minerale carbogazoase, cloruro-sodice, bicarbonatate), mofetele si climatul subalpin sunt factorii naturali de cura ai statiunii Tusnad. 

Aici se trateaza: afectiuni cardiovasculare (stari dupa infarct miocardic, tulburari circulatorii,afectiuni valvulare ale miocardului, hipertensiune arteriala, tulburari circulatorii); afectiuni ale sistemului nervos (nevroza astenica, distonii neurovegetative, stari astenice secundare, stari de oboseala fizica si intelectuala); afectiuni digestive (boli ale stomacului, tulburari functionale ale colonului, gastrite cornice, enterocolite, dischinezii biliare); afectiuni endocrine (hipertiroidie usoara, insuficienta suprarenala, boala Basedow). 

Gastronomie: Odată ajunși în ținuturile secuiești, pe lângă peisajul de poveste și punctele turistice renumite vizitatorii sunt impresionați de gustul mâncării. Celor care merg pentru prima data în Harghita, bucătarii le recomandă, cu inima deschisă, mâncarea care se află pe primul loc în meniul fiecărui restaurant: gulașul.

Fie că vin din străinătate sau dintr-un alt colț al țării, turiștii, mai mici sau mai mari, savurează cu plăcere gulasul.

Gustul picant, infuzia de chimen și boiaua dulce sunt doar câteva dintre mirodeniile care dau aroma desăvârșită a gulașului preparat în Harghita.

„Este o mâncare consistentă, sățioasă, deci cine servește o porție, cam greu felul doi, este aproape sătul. De obicei, turiștii români încearcă mâncarea și o și plac, o servesc cu plăcere și sunt încântați”, explică Faluvegi Iosif, bucătar.

Tochitura este un alt preparat pe care turiștii vor să îl încerce atunci când se așează la masă prin ținuturile secuiești.

Iar în Harghita încă nu s-a ridicat nimeni de la masă fără să se fi săturat. Dovadă stau cărţile de oaspeţi ale restaurantelor, care sunt pline de laude la adresa bucătarilor, dar mai ales la adresa mâncării gătite aşa cum trebuie, după reţete vechi de sute de ani.

Obiective turistice: 
Castelul Peles
Complexul Peles - ansamblul arhitectural (castelul Peles, Pelisorul, Foisorul, Corpul de garda si Economatul) construit de regele Carol I pe malul stang al paraului Peles intr-un loc deosebit de pitoresc reprezinta unul din obiectivele cele mai cautate de pe Valea Prahovei. 

Castelul Peleș din Sinaia, reședința de vară a regilor României, a fost construit la dorința regelui Carol I al României (1866 - 1914), după planurile arhitecților Johannes Schultz și Karel Liman, și a fost decorat de celebrii decoratori J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz și Berhard Ludwig din Viena. 

Castelul Peleș poate fi considerat cel mai important edificiu de tip istoric din România, având caracter de unicat și este, prin valoarea sa istorică și artistică, unul din cele mai importante monumente de acest fel din Europa celei de a doua jumătăți a secolului al XIX-lea. 

Castelul Bran
Situat la mai puțin de 30 km de Brașov, pe șoseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu și care leagă Brașovul de Câmpulung. este Este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic. 

Tinutul dintre Bucegi si Piatra Craiului au determinat o serie de episoade istorice inca din preistorie si pana in prezent, reliefate de o data geografica si istorica majora: Trecatoarea Branului. 

Fiind de-a lungul timpului una din cele mai importante legaturi transcarpatice, Trecatoarea Branului a dezvoltat o istorie dinamica formata din cele doua componente majore, activitatile comerciale desfasurate pe drumul ce o strabate si de repetatele invazii militare care foloseau acelasi traseu. 
Inițial, castelul Bran a fost o cetate de „trecătoare” cu scop militar, patrulateră neregulată. În timp, cetatea a suferit numeroase modificări cum ar fi: adăugarea turnului de sud (în 1622 după planurile principelui Gabriel Bethlen), construcția unui turn dreptunghiular la est, iar între 1883 și 1886 acoperișul a fost îmbrăcat cu țiglă. 

Cetatea a fost transformata în castel în anul 1920 pe când era în proprietatea reginei Maria, perioadă în care s-au realizat cele mai importante lucrări de restaurare. 

Cetatea Balvanyos
Una dintre cele mai vechi cetati ale regiunii, unde se aflau odinioara, pe vremea domniei Sfintului Stefan, templele paganilor. Cu ocazia sapaturilor arheologice aici s-au gasit margele din vremea romanilor, dar si sulite din fier, chei vechi, ceramica medievala.. Turnul din mijloc este cel mai vechi turn. Dupa construirea sa a urmat si cea a peretilor interiori, apoi cea a peretilor exteriori ai cetatii. 

Din punct de vedere structural este incadrat in clasa cetatilor cu turn interior si cu pereti de baza neregulate. Luandu-se dupa o scrisoare a regelui Sigismund datat in anul 1402, Apor Peter sustine ca cetatea a fost construita in secolul XI, pe timpul domniei regelui Sfintul Stefan (1000-1038). Dupa el, peretele interior ar fi fost construit pe timpul domniei Bela IV., in 1235, iar cel exterior pe timpul domniei lui Ladislau IV, intre 1272 si 1290. Ceea ce este sigur este faptul ca in secolul XIV era deja proprietatea familiei Apor si se crede ca a fost un dar din partea regelui. Ceramica gasita aici dateaza dinaintea secolului XVIII. Se presupune, deci, ca in acest secol cetatea era deja nelocuita. 

Hotelul nu se mai afla in oferta noastra.
Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276

Căutarea nu a întors nici un rezultat!
 Vă rugăm schimbați data de plecare și încercați din nou!
 Pentru asistentă ne puteți suna la numărul de telefon 0767.017.276.