Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Serbia - Croatia - Slovenia - Muntenegru !


Descriere

Destinatie: Serbia

Durata: 11 nopti

SERVICII INCLUSE

  • transport cu autocar licentiat 3* pe toata durata circuitului;
  • cazare 11 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3* astfel: 2 nopti Belgrad, 1 noapte Sarajevo, 3 nopti zona Dubrovnik, 1 noapte Sibenik, 1 noapte Zadar, 2 nopti Zagreb, 1 noapte Novi Sad;
  • tururi de oras si vizite conform programului, cu insotitorul de grup roman, pe toata durata circuitului;
  • asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  21.000 lei / calatorie).

 

SERVICII NEINCLUSE

  • biletele pentru transport local si intrarile la obiectivele turistice vizitate;
  • excursii si vizite optionale;
  • intrarile in Parcurile Nationale, biletele de croaziera / tren / bus local;
  • taxa de oras (unde este cazul) – se achita direct la receptia hotelului;
  • alte servicii decat cele mentionate in program.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE (Optiunile se fac doar la inscriere)

  • Croaziera pe Dunare cu cina (Belgrad): 28 € (include ghid insotitor, bilet croaziera si cina);
  • Cina cu muzica live (Belgrad): 25 € (include ghid insotitor, cina si transferuri);

 

       Descoperiti frumusetile celor 5 tari din fosta Iugoslavie !

  •          Cele mai importante orase de pe traseu: Belgrad, Sarajevo, Mostar, Dubrovnik, Budva, Kotor, Dubrovnik, Split, Trogir, Sibenik, Zadar, Zagreb, Ljubljana, Novi Sad
  •          8 obiective din Patrimoniul Mondial UNESCO:

o    Parcurile Nationale Durmitor (Muntenegru) si Plitvice (Croatia)

o    Regiunea Kotor (Muntenegru)

o    Zonele Istorice din Mostar (Bosnia-Hertegovina), Dubrovnik, Split si Trogir (Croatia)

o    Catedrala Sf. Iacob din Sibenik (Croatia)

  •          3 monumente ale naturii de interes national: cascada Kravice (Bosnia), Parcul National Krka (Croatia), Pestera Postojna (Slovenia)

 

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.rosau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

 

 

Destinatie: Serbia

Durata: 11 nopti

SERVICII INCLUSE

  • transport cu autocar licentiat 3* pe toata durata circuitului;
  • cazare 11 nopti cu mic dejun in hoteluri de 3* astfel: 2 nopti Belgrad, 1 noapte Sarajevo, 3 nopti zona Dubrovnik, 1 noapte Sibenik, 1 noapte Zadar, 2 nopti Zagreb, 1 noapte Novi Sad;
  • tururi de oras si vizite conform programului, cu insotitorul de grup roman, pe toata durata circuitului;
  • asigurare medicala + storno (*valoare storno asigurata – pana la  21.000 lei / calatorie).

 

SERVICII NEINCLUSE

  • biletele pentru transport local si intrarile la obiectivele turistice vizitate;
  • excursii si vizite optionale;
  • intrarile in Parcurile Nationale, biletele de croaziera / tren / bus local;
  • taxa de oras (unde este cazul) – se achita direct la receptia hotelului;
  • alte servicii decat cele mentionate in program.

 

EXCURSII SI ACTIVITATI OPTIONALE (Optiunile se fac doar la inscriere)

  • Croaziera pe Dunare cu cina (Belgrad): 28 € (include ghid insotitor, bilet croaziera si cina);
  • Cina cu muzica live (Belgrad): 25 € (include ghid insotitor, cina si transferuri);

 

       Descoperiti frumusetile celor 5 tari din fosta Iugoslavie !

  •          Cele mai importante orase de pe traseu: Belgrad, Sarajevo, Mostar, Dubrovnik, Budva, Kotor, Dubrovnik, Split, Trogir, Sibenik, Zadar, Zagreb, Ljubljana, Novi Sad
  •          8 obiective din Patrimoniul Mondial UNESCO:

o    Parcurile Nationale Durmitor (Muntenegru) si Plitvice (Croatia)

o    Regiunea Kotor (Muntenegru)

o    Zonele Istorice din Mostar (Bosnia-Hertegovina), Dubrovnik, Split si Trogir (Croatia)

o    Catedrala Sf. Iacob din Sibenik (Croatia)

  •          3 monumente ale naturii de interes national: cascada Kravice (Bosnia), Parcul National Krka (Croatia), Pestera Postojna (Slovenia)

 

CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:

Prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

Tarifele sunt in euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup  minim  persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat, pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare. Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar, agentia poate majora pretul sau anula optionalul.

In cazul in care turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:

a. 30 % daca retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 75 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Aceste penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera, sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare (ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).

Rezervarile  pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/ Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:

a. 50 % daca retragerea se face  pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 80 % daca retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;

c. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

In cazul programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:

a. 10 % daca retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;

b. 40 % daca retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;

c. 75 % daca retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;

d. 100 % daca retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.

Clasificarea hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de organele de resort din tarile respective.

In situatii de exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.

Compania aeriana si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor, intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.

Taxele de aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana la emiterea biletelor de avion.

Pe durata circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi, conducatorii auto etc.).

Pentru programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor. Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza. In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei, agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si obtine singur viza necesara calatoriei.

Pe durata croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere) fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole etc ).  Cabinele pot sa difere din punct de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod aleatoriu iar agentia nu  poate fi trasa la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.

Copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre parinti care sa aibe acordul notarial al  parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu pasaportul.

Turistul are obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).

Pentru a consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate, accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.rosau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.

 

 

Itinerariu

Ziua 1

Ziua 1. BUCURESTI-BELGRAD Intalnire la ora 05.30 in fata Ateneului Roman si plecare ora 06.00 pe ruta Pitesti-Craiova-Turnu Severin-portile de Fier. Vom putea admira statuia lui Decebal (masurand 55 de m inaltime, ridicata in vecinatatea monumentului roman Tabula Traiana), Manastirea Mraconia, cazanele ( una dintre cele mai frumoase parti ale Dunarii) si Cetatea Golubac, construita pe marginea unei stanci deasupra Dunarii. Sosire dupa amiaza tarziu in capitala Serbiei, Belgrad. Seara vom face o croaziera pe Dunare cu cina inclusa. Cazare Belgrad.

Ziua 2

Ziua 2. BELGRAD Mic dejun. Zi dedicata descoperirii capitalei Serbiei, Belgrad. Vom vizita parcul si cetatea Kalemegdan (panorama asupra Belgradului si confluentei Dunarii cu Sava), catedrala Sf. Sava, Muzeul National, Palatul Alb, Palatul Regal, Piata Republicii, Palatul printesei Ljubica. Seara va propunem, optional, cina cu muzica live intr-un restaurant local. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 3

Ziua 3.BELGRAD-CANIONUL TARA-SARAJEVO Mic dejun. Plecam spre Muntenegru via Uzice - Prijepolie. Dupa traversarea granitei, continuam spre Pljevlj si patrundem in Parcul National Durmitor, zona de o frumusete coplesitoare, cu munti maiestosi impaduriti, lacuri glaciare cu ape de clestar, cascade, platouri ametitoare si, bineinteles, peisajele spectaculoase ale Canionului Tara. Zona a fost declarata patrimoniu natural UNESCO datorita frumusetii salbatice a peisajelor si a marii diversitati de flora si fauna endemice. Canionul Tara, spectaculos si dramatic, este al doilea mare canion din lume dupa Grand Canyon si cel mai mare din Europa, a carui adancime depaseste 1000 m. Vom urma ruta Moskovac – Bistrica – Dobrilovna, vom traversa podulBelvedere Tara, peste inaltimile canionului, strabatand peisajele magnificespre vest, traversand granita in Bosnia-Hertegovina. Cazare Sarajevo.

Ziua 4

Ziua 4. SARAJEVO – MOSTAR-CASCADA KRAVICE-DUBROVNIK Mic dejun. Ziua incepe cu un tur de oras Sarajevo, capitala Bosniei-Hertegovina, unde vizitam primaria, universitatea si biblioteca, catedrala romano - catolica, biserica ortodoxa si zona centrala cu fantana Sebalj. Deplasare spre Mostar, cu vizitarea vechiului cartier,aflat in patrimoniul UNESCO. Pe parcurusul turului de oras, vizitam podul vechi (care face legatura intre cele doua parti ale orasului), moscheea Karadjozbeg, si incheiem cu vizita cascadei Kravice. Plecam mai departe spre Dubrovnik, in Croatia. Cazare Dubrovnik.

Ziua 5

Ziua 5.DUBROVNIK-FIORDUL BOKA KOTORSKA – BUDVA – KOTOR Mic dejun. Plecare spre Golful Kotor de la Marea Adriatica (Boka Kotorska), regiune de o frumusete unica, intrata in patrimoniul cultural si natural UNESCO, cu fiorduri adanci care strapung vaile muntoase, orasele de un farmec inegalabil care se revarsa peste crevasele muntilor pana la buza apelor. Continuam traseul spre Budva, cea mai renumita statiune litorala a Muntenegru-lui si scurt tur de oras pentru a admira fortificatiile, cetatea, biserica Sf. Ioan (Sveti Ivan), biserica Santa Maria in Punt. Drumul ne poarta apoi pana in Kotor, asezare cu iz medieval si influente din arhitectura venetiana, situata in cea mai retrasa parte a golfului. Vizitam aici fortareata, catedrala Sveti Trifun, biserica romanica Sf. Maria (Sveti Marija), palatele, turnul orologiului, portul Kotor. Intoarcere in Dubrovnik si cazare.

Ziua 6

Ziua6.DUBROVNIK Mic dejun. Ziua de azi o dedicam Dubrovnik-ului, oras fermecator, supranumit si “Perla Adriaticii”, cea mai atragatoare destinatie turistica de la Marea Adriatica, aflat in patrimoniul UNESCO. Tur pietonal pentru vizitarea orasului: Manastirea Franciscana, Palatul Rectorilor ( sec. XV ), Zidurile Orasului - apreciate ca fiind cele mai frumoase din lume, marea fantana a lui Onofrio, Placa, Piata Luza, biserica Sf. Vlaho (protectorul orasului), manastirea Sf. Clara, biserica Mantuitorului, biserica Sf. Ignatiu de Loyola. Dupa amiaza, timp liber pentru activitati individuale. Va sugeram o ascensiune cu telecabina pe colina Srd, pentru a savura o cafea si a admira orasul de sus si frumusetile zonei (optional), ascensiune pe zidurile orasului, vizitarea insulei Lokrum cu ferry sau timp liber pentru cumparaturi sau plaja. Cazare Dubrovnik.

Ziua 7

Ziua 7.DUBROVNIK – SPLIT – TROGIR-SIBENIK Mic dejun. Strabatem in continuare frumoasa Riviera Makarska. Traseul ofera privelisti deosebite, cu plaje aurii, golfulete ascunse, paduri de pini etc. Sosire in Split, capitala provinciei Dalmatia. Vom putea admira impozantul Palat al lui Diocletian (astazi Catedrala) cu zidurile care inconjoara orasul, Templul lui Jupiter, Poarta de Aur, Statuia Episcopului Grigore din Nin, Catedrala Sf. Domnius (complex religios). Continuam traseul spre Trogir, oras fermecator, situat pe o insula, aflat de asemenea, in patrimoniul UNESCO. Pe parcursul turului de oras vom admira: Poarta dinspre Pamant, Catedrala Sf. Lavro, Piata Ioan Paul al II-lea, Manastirea Dominicana Sf. Nicolae si ne vom plimba pe vechile strazi. Deplasare spre Sibenik, zona cu cel mai crestat arhipelag european si fenomene carstice. Sosire si cazare Sibenik.

Ziua 8

Ziua 8.SIBENIK-CASCADELE SKRADINSKI BUK-ZADAR Mic dejun.Incepem ziua cu un tur de oras Sibenik. Monumentele orasului atesta o istorie lunga si zbuciumata. Vom admira Catedrala Sf. Iacob (Sv. Jakov), aflata in patrimoniul UNESCO, Palatul Printului Riva, vechile fortificatii, Biserica Sf. Francisc, pitorestile strazi Kralja Tomislava si Zagrebacka si Fortareata. Ne deplasam apoi spre Parcul National Krka, unde raul cu acelasi nume, si-a croit drumul pe 50 km printre dealurile carstice, formand chei spectaculoase, cu sapte cascade alternand cu lacuri linistite. Vom vizita cea mai frumoasa zona, Skradinski Buk, cu cascade care pot fi vazute de pe pontoane special amenajate. Optional, se poate face o croaziera cu vaporasul electric. Cazare Zadar.

Ziua 9

Ziua 9.ZADAR-PARCUL NATIONAL PLITVICE- OPATIJA Mic dejun. Tur de oras Zadar, cel mai nordic dintre orasele fortificate ale Dalmatiei, situat pe o peninsula, pe parcursul caruia vom admira Poarta dinspre Pamant, Citadela, Piata celor 5 puturi, Biserica Sf. Simion, Biserica Sf. Donat, Campanila si incheiem cuimpozanta Catedrala Sf. Anastasia. Traseul continua spre Parcul National Plitvice, rezervatie naturala intrata in patrimoniul UNESCO, impresionanta prin frumusetea peisajelor, cu lacuri limpezi, terasate si despartite de spectaculoase caderi de apa. Drumul continua spre capitala Croatiei, Zagreb. Sosire si cazare Zagreb.

Ziua 10

Ziua 10.OPATIJA - PESTERA POSTOJNA – LJUBLJANA-ZAGREB Mic dejun. Plecare spre Slovenia cu un popas de cca. 2,5 ore pentru vizitarea Pesterii Postojna, unul din cele mai fascinante fenomene carstice din Europa ( vizitarea se face cu trenuletul si pe jos ). Urmatoarea oprire va fi in Ljubljana pentru un tur panoramic, admirand centrul vechi al orasului cu numeroasele cladiri istorice construite intr-un amestec de stiluri baroc si art nouveau.Intoarcere in Zagreb si cazare.

Ziua 11

Ziua 11.ZAGREB-NOVI SAD Mic dejun. Incepem ziua de azi cu turul Zagreb-ului. Dezvoltarea istorica a orasului a dus la impartirea lui in trei cartiere principale, de intinderi diferite: Orasul de Sud, Kaptol si Orasul de Jos. Orasul de Sus situat pe o colina, corespunde vechii asezari nobiliare Gradec si pastreaza stradutele inguste, marginite de cladiri multiseculare. Kapto, cea mai btrana parte a orasului, situat de asemenea pe o colina, poarta numele asezarii ecleziastice din vechime, dezvoltata in jurul catedralei si aflata in rivaliate acerba cu vecina sa, Gradec. Orasul de Jos s-a construit, spre deosebire de celelate, in a doua jumatate a secolului XIX. Vom face un tur panoramic pe parcursul caruia admiram, pe rand, Orasul de Sus „Gradec”: cu Turnul Lotrskac, Piata Sf. Ecaterina, Piata iezuitilor, Piata Sf. Marcu, Parlamentul, vechea monetarie, Primaria, Palatul, continuam cu Orasul de Jos unde vom admira: Casa artistilor croati, Academia de litere, Pavilonul artelor, Gara, Arhivele Nationale, Teatrul National Croat, Muzeul Mimara, Piata Josip Jelacic si incheiem cu Kaptol unde admiram podul insangerat, catedrala, Biserica Sf. Francisc si incheiem cu Parcul Ribnjak. Deplasare spre Novi Sad si cazare.

Ziua 12

Ziua 12.NOVI SAD-BUCURESTI Mic dejun. Incepem cu un tur al orasului Novi Sad, « capitala » Voievodinei, oras cosmopolit: Fortareata Petrovaradin , situata pe malul drept al Dunarii, Piata Libertatii cu primaria, apoi catedrala catolica, catedrala ortodoxa si Biserica Ortodoxa Sf. Nicolae. Se ajunge la Bucuresti aproximativ la ora 23.00, in functie de formalitatile vamale si de trafic.

Ziua 1

Ziua 1. BUCURESTI-BELGRAD Intalnire la ora 05.30 in fata Ateneului Roman si plecare ora 06.00 pe ruta Pitesti-Craiova-Turnu Severin-portile de Fier. Vom putea admira statuia lui Decebal (masurand 55 de m inaltime, ridicata in vecinatatea monumentului roman Tabula Traiana), Manastirea Mraconia, cazanele ( una dintre cele mai frumoase parti ale Dunarii) si Cetatea Golubac, construita pe marginea unei stanci deasupra Dunarii. Sosire dupa amiaza tarziu in capitala Serbiei, Belgrad. Seara vom face o croaziera pe Dunare cu cina inclusa. Cazare Belgrad.

Ziua 2

Ziua 2. BELGRAD Mic dejun. Zi dedicata descoperirii capitalei Serbiei, Belgrad. Vom vizita parcul si cetatea Kalemegdan (panorama asupra Belgradului si confluentei Dunarii cu Sava), catedrala Sf. Sava, Muzeul National, Palatul Alb, Palatul Regal, Piata Republicii, Palatul printesei Ljubica. Seara va propunem, optional, cina cu muzica live intr-un restaurant local. Cazare la acelasi hotel.

Ziua 3

Ziua 3.BELGRAD-CANIONUL TARA-SARAJEVO Mic dejun. Plecam spre Muntenegru via Uzice - Prijepolie. Dupa traversarea granitei, continuam spre Pljevlj si patrundem in Parcul National Durmitor, zona de o frumusete coplesitoare, cu munti maiestosi impaduriti, lacuri glaciare cu ape de clestar, cascade, platouri ametitoare si, bineinteles, peisajele spectaculoase ale Canionului Tara. Zona a fost declarata patrimoniu natural UNESCO datorita frumusetii salbatice a peisajelor si a marii diversitati de flora si fauna endemice. Canionul Tara, spectaculos si dramatic, este al doilea mare canion din lume dupa Grand Canyon si cel mai mare din Europa, a carui adancime depaseste 1000 m. Vom urma ruta Moskovac – Bistrica – Dobrilovna, vom traversa podulBelvedere Tara, peste inaltimile canionului, strabatand peisajele magnificespre vest, traversand granita in Bosnia-Hertegovina. Cazare Sarajevo.

Ziua 4

Ziua 4. SARAJEVO – MOSTAR-CASCADA KRAVICE-DUBROVNIK Mic dejun. Ziua incepe cu un tur de oras Sarajevo, capitala Bosniei-Hertegovina, unde vizitam primaria, universitatea si biblioteca, catedrala romano - catolica, biserica ortodoxa si zona centrala cu fantana Sebalj. Deplasare spre Mostar, cu vizitarea vechiului cartier,aflat in patrimoniul UNESCO. Pe parcurusul turului de oras, vizitam podul vechi (care face legatura intre cele doua parti ale orasului), moscheea Karadjozbeg, si incheiem cu vizita cascadei Kravice. Plecam mai departe spre Dubrovnik, in Croatia. Cazare Dubrovnik.

Ziua 5

Ziua 5.DUBROVNIK-FIORDUL BOKA KOTORSKA – BUDVA – KOTOR Mic dejun. Plecare spre Golful Kotor de la Marea Adriatica (Boka Kotorska), regiune de o frumusete unica, intrata in patrimoniul cultural si natural UNESCO, cu fiorduri adanci care strapung vaile muntoase, orasele de un farmec inegalabil care se revarsa peste crevasele muntilor pana la buza apelor. Continuam traseul spre Budva, cea mai renumita statiune litorala a Muntenegru-lui si scurt tur de oras pentru a admira fortificatiile, cetatea, biserica Sf. Ioan (Sveti Ivan), biserica Santa Maria in Punt. Drumul ne poarta apoi pana in Kotor, asezare cu iz medieval si influente din arhitectura venetiana, situata in cea mai retrasa parte a golfului. Vizitam aici fortareata, catedrala Sveti Trifun, biserica romanica Sf. Maria (Sveti Marija), palatele, turnul orologiului, portul Kotor. Intoarcere in Dubrovnik si cazare.

Ziua 6

Ziua6.DUBROVNIK Mic dejun. Ziua de azi o dedicam Dubrovnik-ului, oras fermecator, supranumit si “Perla Adriaticii”, cea mai atragatoare destinatie turistica de la Marea Adriatica, aflat in patrimoniul UNESCO. Tur pietonal pentru vizitarea orasului: Manastirea Franciscana, Palatul Rectorilor ( sec. XV ), Zidurile Orasului - apreciate ca fiind cele mai frumoase din lume, marea fantana a lui Onofrio, Placa, Piata Luza, biserica Sf. Vlaho (protectorul orasului), manastirea Sf. Clara, biserica Mantuitorului, biserica Sf. Ignatiu de Loyola. Dupa amiaza, timp liber pentru activitati individuale. Va sugeram o ascensiune cu telecabina pe colina Srd, pentru a savura o cafea si a admira orasul de sus si frumusetile zonei (optional), ascensiune pe zidurile orasului, vizitarea insulei Lokrum cu ferry sau timp liber pentru cumparaturi sau plaja. Cazare Dubrovnik.

Ziua 7

Ziua 7.DUBROVNIK – SPLIT – TROGIR-SIBENIK Mic dejun. Strabatem in continuare frumoasa Riviera Makarska. Traseul ofera privelisti deosebite, cu plaje aurii, golfulete ascunse, paduri de pini etc. Sosire in Split, capitala provinciei Dalmatia. Vom putea admira impozantul Palat al lui Diocletian (astazi Catedrala) cu zidurile care inconjoara orasul, Templul lui Jupiter, Poarta de Aur, Statuia Episcopului Grigore din Nin, Catedrala Sf. Domnius (complex religios). Continuam traseul spre Trogir, oras fermecator, situat pe o insula, aflat de asemenea, in patrimoniul UNESCO. Pe parcursul turului de oras vom admira: Poarta dinspre Pamant, Catedrala Sf. Lavro, Piata Ioan Paul al II-lea, Manastirea Dominicana Sf. Nicolae si ne vom plimba pe vechile strazi. Deplasare spre Sibenik, zona cu cel mai crestat arhipelag european si fenomene carstice. Sosire si cazare Sibenik.

Ziua 8

Ziua 8.SIBENIK-CASCADELE SKRADINSKI BUK-ZADAR Mic dejun.Incepem ziua cu un tur de oras Sibenik. Monumentele orasului atesta o istorie lunga si zbuciumata. Vom admira Catedrala Sf. Iacob (Sv. Jakov), aflata in patrimoniul UNESCO, Palatul Printului Riva, vechile fortificatii, Biserica Sf. Francisc, pitorestile strazi Kralja Tomislava si Zagrebacka si Fortareata. Ne deplasam apoi spre Parcul National Krka, unde raul cu acelasi nume, si-a croit drumul pe 50 km printre dealurile carstice, formand chei spectaculoase, cu sapte cascade alternand cu lacuri linistite. Vom vizita cea mai frumoasa zona, Skradinski Buk, cu cascade care pot fi vazute de pe pontoane special amenajate. Optional, se poate face o croaziera cu vaporasul electric. Cazare Zadar.

Ziua 9

Ziua 9.ZADAR-PARCUL NATIONAL PLITVICE- OPATIJA Mic dejun. Tur de oras Zadar, cel mai nordic dintre orasele fortificate ale Dalmatiei, situat pe o peninsula, pe parcursul caruia vom admira Poarta dinspre Pamant, Citadela, Piata celor 5 puturi, Biserica Sf. Simion, Biserica Sf. Donat, Campanila si incheiem cuimpozanta Catedrala Sf. Anastasia. Traseul continua spre Parcul National Plitvice, rezervatie naturala intrata in patrimoniul UNESCO, impresionanta prin frumusetea peisajelor, cu lacuri limpezi, terasate si despartite de spectaculoase caderi de apa. Drumul continua spre capitala Croatiei, Zagreb. Sosire si cazare Zagreb.

Ziua 10

Ziua 10.OPATIJA - PESTERA POSTOJNA – LJUBLJANA-ZAGREB Mic dejun. Plecare spre Slovenia cu un popas de cca. 2,5 ore pentru vizitarea Pesterii Postojna, unul din cele mai fascinante fenomene carstice din Europa ( vizitarea se face cu trenuletul si pe jos ). Urmatoarea oprire va fi in Ljubljana pentru un tur panoramic, admirand centrul vechi al orasului cu numeroasele cladiri istorice construite intr-un amestec de stiluri baroc si art nouveau.Intoarcere in Zagreb si cazare.

Ziua 11

Ziua 11.ZAGREB-NOVI SAD Mic dejun. Incepem ziua de azi cu turul Zagreb-ului. Dezvoltarea istorica a orasului a dus la impartirea lui in trei cartiere principale, de intinderi diferite: Orasul de Sud, Kaptol si Orasul de Jos. Orasul de Sus situat pe o colina, corespunde vechii asezari nobiliare Gradec si pastreaza stradutele inguste, marginite de cladiri multiseculare. Kapto, cea mai btrana parte a orasului, situat de asemenea pe o colina, poarta numele asezarii ecleziastice din vechime, dezvoltata in jurul catedralei si aflata in rivaliate acerba cu vecina sa, Gradec. Orasul de Jos s-a construit, spre deosebire de celelate, in a doua jumatate a secolului XIX. Vom face un tur panoramic pe parcursul caruia admiram, pe rand, Orasul de Sus „Gradec”: cu Turnul Lotrskac, Piata Sf. Ecaterina, Piata iezuitilor, Piata Sf. Marcu, Parlamentul, vechea monetarie, Primaria, Palatul, continuam cu Orasul de Jos unde vom admira: Casa artistilor croati, Academia de litere, Pavilonul artelor, Gara, Arhivele Nationale, Teatrul National Croat, Muzeul Mimara, Piata Josip Jelacic si incheiem cu Kaptol unde admiram podul insangerat, catedrala, Biserica Sf. Francisc si incheiem cu Parcul Ribnjak. Deplasare spre Novi Sad si cazare.

Ziua 12

Ziua 12.NOVI SAD-BUCURESTI Mic dejun. Incepem cu un tur al orasului Novi Sad, « capitala » Voievodinei, oras cosmopolit: Fortareata Petrovaradin , situata pe malul drept al Dunarii, Piata Libertatii cu primaria, apoi catedrala catolica, catedrala ortodoxa si Biserica Ortodoxa Sf. Nicolae. Se ajunge la Bucuresti aproximativ la ora 23.00, in functie de formalitatile vamale si de trafic.