Tot ce trebuie sa stii despre insula Corfu


Tot ce trebuie sa stii despre insula Corfu

Se spune despre Grecia ca este una dintre putinele tari care ne dau «cheia catre cunoasterea de sine». Fara nici o indoiala, se poate spune despre Corfu ca este o insula a carei identitate multiculturala isi are radacinile intr-un trecut mitic ce forfoteste de evenimente istorice. O simpla plimbare pe malul marii aproape te poate convinge ca legenda cu privire la iubirea dintre nimfa si Poseidon este adevarata, pentru ca insula pare a fi un taram al zeilor.


 


Corfu este o insula din Marea Ionica situata intre coasta vestica a Greciei si Italia. Multi nu stiu ca aceasta insula, cu o suprafata de aproximativ 600 de kilometri patrati, este mai aproape de Albania (la doar doi kilometri distanta) decat de coasta Greciei. Gratie numerosilor maslini care cresc aici, insula Corfu si-a castigat renumele de “Insula Verde”.
Diversitatea – acesta este marele atuu al insulei. Fie ca vorbim de nordul, de vestul, sudul sau estul insulei, exista statiuni special dedicate familiilor cu copii sau, dimpotriva, tinerilor dornici de distractie.  Insula prezinta multe atractii pentru orice fel de turist: coasta nordica si estica se adreseaza celor care vor sa se bucure de sporturi nautice, distractii litorale si viata de noapte intensa, pe cand coasta vestica si sudica, zone mult mai linistite si izolate, mai neatinse de civilizatie sau, sa zicem, mai putin ‘transformate’, se adreseaza celor care isi doresc un concediu mai relaxat.


Cum ajungem in Corfu?

Cu avionul
Cea mai rapida modalitate de a calatori este avionul. Cursele charter pleaca saptamanal, incepand din 15 Aprilie pana in 23 Septembrie de pe aeroportul Henri Coanda din Bucuresti si incepand din 10 Iunie din Cluj.

Cu autocarul
Pana in Corfu sunt aproximativ 1.100 km.
Plecari din orasele:

Plecari din:
1.Bacău (aici vor veni transferuri de la Iasi, Suceava si Piatra Neamt)-Focșani-Buzău-București-Giurgiu
2. Brașov-Ploiești-București-Giurgiu
3.Constanta- București-Giurgiu
4. Sibiu-Rm.Vâlcea-Pitești-București-Giurgiu
5. Timișoara (aici va veni si transferul de la Arad)-Lugoj-Caransebeș-Dr.Tr.Severin-Craiova-Calafat Pod
Traseul pentru plecarea din Bucuresti  este Giurgiu – Ruse – Byala – Plevna – Sofia – Sandanski – Kulata – Promahonas – centura Salonic, unde vom intra pe autostrada, unde vom traversa o insiruire de tuneluri, cel mai lung tunel avand 4,6 km, trecand prin orasele Veeria – Kozani – Grevena – Ioanina – Igoumenitsa.


Veti avea de asemenea cereri pentru turisti care vor alege sa calatoreasca cu masina personala.

Clima si temperaturi

Insula Corfu are o clima mediteraneana cu ierini blande si veri calduroase.
Sezonul estival incepe in aprilie si dureaza pana la inceputul lunii octombrie, cand apa este inca buna pentru a inota.


Cateva plaje din Corfu
Agia Varvara este o plaja ingusta cu nisip fin rosiatic marginita de un perete de piatra. Este situata pe partea de Sud-Vest a insulei la aproximativ 5 km sud de hotelul Aquis Sandy Beach. Are o portiune amenajata cu sezlonguri si umbrelute insa cea mai mare parte este salbatica…