Top 3 destinatii pe care merita sa le vizitezi in Albania

  • 6 mai 2021

Albania este tara peisajelor contrastante si nu seamana cu nici o alta destinatie. De la litoralul superb la muntii inalti cu aspect dramatic, la intimitatea si linistea de care te poti bucura, Albania este exact vacanta de care ai nevoie. 

Riviera albaneza pare uneori un colt uitat al Europei. De la orase istorice la impunatoare lanturi montane si plaje neatinse, riviera albaneza are unele dintre cele mai bune intinderi de coasta din Europa. Aceste tarmuri nisipoase acopera ape cristaline care ar putea rivaliza intr-un concurs de frumusete cu plajele din Italia, Grecia sau Croatia.

Supranumita de Lonely Planet "frumoasa din padurea adormita care a inceput sa iasa in lume", cu numai 28000 km2, Albania iti va oferi in acest periplu, orase istorice perfect conservate, peisaje montane impunatoare si un litoral la Marea Adriatica si Ionica a caror frumusete iti va taia rasuflarea. Pregateste-te sa te indragostiți de aceasta tara complet necunoscuta, infasurata in mister dupa decenii de izolare.

Pentru ca stim cat de senzationala este aceasta tara am pregatit 3 destinatii pe care merita sa le vizitezi daca iti planuiesti urmatoarea vacanta in Albania.


Situata vizavi de insula Corfu, in sudul Albaniei, Sarande este una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice de pe riviera albaneza la Marea Ionica. Construita in stil venetian, cu plaje cu nisip fin, situri arheologice antice, restaurant cu specific, viata de noapte antrenanta in cluburile de pe faleza dar si shopping-ul la preturi incredibile, Sarande devine o destinatie potrivita pentru turistii de toate varstele.

Sarande este una dintre cele mai tari destinatii turistice din Albania cu o dezvoltare uriasa in ultimii 20 de ani. O vacanta aici iti va aduce aminte de plajele si peisajele superbe din insula Corfu sau Sivota dar cu preturi la mancare si cazare chiar de 2-3 ori mai mici decat in Grecia.

➜Daca Sarande ti-a captat atentia, uite aici ce oferte avem disponibile: 🚍 Charter autocar


Cunoscut in antichitate sub numele de Aulona, orasul Vlore a fost unul dintre principalele porturi din zona. Datorita marii si a plajelor pe care orasul le are de oferit, zona turistica incepe din partea de sud a orasului, din cartierul Skele si se extinde dincolo de plajele mici si stancoase ale golfului Vlora. 

Hotelurile noi care ofera servicii de calitate turistilor, plajele cu golfuri si nisip fin, pub-urile, barurile si restaurantele fac ca Vlore sa fie o destinatie perfecta pentru orice tursit care cauta sa sa aiba o vacanta relaxata, cu peisaje sublime si activitati diverse.

➜Vlore e pe lista ta? Uite aici ce oferte avem disponibile: 🚍 Charter autocar


Situat in partea de vest a Albaniei, Durres este cel mai important port din Albania si totodata, unul dintre centrele turistice de baza ale tarii. In afara de cultura si istoria pe care orasul le are de oferit, al doilea ca marime in Albania, Durres te imbie cu plajele sale cu nisipul fin si marea albastra si curata. 

Deși are la activ o istorie efervescentă și sângeroasă în tot felul de evenimente care s-au succedat de-a lungul timpului, Durres are o strălucire aparte. Orașul este colorat în nuanțe vesele și plin de moștenire romană și bizantină si merita sa fie urmatorul pe lista ta de destinatii pentru vacanta.

➜Daca Durres e destinatia in care vrei sa ajungi, uite aici ce oferte avem disponibile: 


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare