Top 3 destinatii de weekend din Romania

  • 14 iulie 2021


Vara a sosit in adevaratul sens al cuvantului! 
Si odata cu vara, vine si dorinta de a pleca intr-o vacanta. Este anotimpul perfect pentru distractie, plimbare, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne petrecem vara numai la mare sau la marginea piscinei.
Daca nu mai vrei sa pierzi asa mult timp plecand in alta tara, Romania este o tara care are de oferit o multime de peisaje impresionante. Ai ocazia, asta daca nu prea ai fost in vizita prin tara, sa vezi niste locatii extraordinare, pline de istorie si cultura. 
Iata cele 3 destinatii pe care sa le alegi weekendul acesta:

Sibiu
Sibiul este cel mai dezvoltat oras din Romania, atat din punct de vedere turistic cat si economic, dar si cultural. Ca obiective turistice regasim:

Muzeul ASTRA : Fiind situat in centrul Sibiului, Complexul Muzeal National ASTRA este cea mai importanta institutie etnografica din Romania. 
Este o locatie frumoasa, numai buna de vizitat in zilele insorite de vara.
 
Sursa foto : https://bit.ly/3wyNOtj

Podul Minciunilor : Pasarela pietonală ce leagă Piața Mică de Piața Huet este denumită „podul minciunilor” sau „podul mincinoșilor”. Referitor la această denumire circulă cateva legende și anume:
O legendă spune că pe acest pod obișnuiau să se plimbe cuplurile de îndrăgostiți. Iși jurau acolo iubire veșnică, iar fetele afirmau că sunt fecioare. Însă, după noaptea nunții, se descoperea că unele feteau mintit cu privire la acest lucru. Acestea erau târâte pe pod, fiind aruncate peste balustradă.
După o altă legendă, în Piața Mică din Sibiu aveau loc mai multe târguri, iar, după ce ajungeau acasă, unii cumpărători își dădeau seama că au fost păcăliți. Acestia se întorceau în piață și îi luau de piept pe negustorii mincinoși și îi aruncau de pe pod. Negustorii, când poposeau din nou la Sibiu, se temeau să îi mai înșele pe localnici.
 
Sursa foto : https://bit.ly/36B6NsN

Pe langa acestea exista inca o sumedenie de locuri frumoase care trebuiesc vizitate in acest oras, dar daca inca nu esti convins, iti mai oferim alte motive pentru care sa alegi Sibiul ca oras pentru urmatoarea ta vacanta:
Au loc multe evenimente culturale: Teatrul Național Radu Stanca, Teatrul pentru Copii și Tineret Gong, Teatrul de Balet Sibiu.
Peisajele din jurul Sibiului : Satele din jurul Sibiului se remarcă prin peisaj natural de excepție, dar și prin tradițiile populare inca păstrate și promovate. Fie că alegeti sa vizitați Cisnădioara, satele din Mărginimea Sibiului, vechile sate săsești sau stațiunea Păltiniș, cu siguranță veți aprecia frumusețea naturii care le înconjoară.
Conditii optime de cazare : De la hoteluri de 4 şi 5 stele şi până la pensiuni şi hosteluri, Sibiul oferă condiţii optime de cazare pentru toate buzunarele. Sibiul oferă o multime de locuri de cazare, în hosteluri foarte convenabile sau în hoteluri de 2, 3, 4 sau 5 stele.

Poti alege sa te cazezi in urmatoarele locatii ca sa fii mai aproape de locurile de vizitat: https://bit.ly/3kgIlVy

Cluj-Napoca
Ar trebui să știi că mai este numit și Orașul evenimentelor/Inima Transilvaniei, fiind un oraș multicultural și plin de diversitate. Este un oraș vibrant, cu o viață de noapte intensă, mândrindu-se cu o multitudine de evenimente, din cele mai variate domenii.
Festivaluri cunoscute sunt organizate an de an la Cluj, precum TIFF, Untold, Electric Castle, Jazz in the Park.
Dar daca nu esti un impatimit al festivalurilor si vrei ceva mai linistit si doar sa te plimbi si sa te relaxezi, iata cateva locuri perfecte pentru tine:
 
Piața Muzeului: este cea mai veche piata a orasului, are o arhitectură gotică și barocă, precum și din situri arheologice romane și transformată în zonă pietonală. Aici poți vedea Biserica Franciscană și Mănăstirea Franciscană, Obeliscul Carolina, primul monument laic al orașului, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei.

  Sursa foto: https://bit.ly/3hD6qV0                 

Gradina Botanica : Poți pierde cu ușurință notiunea timpului, plimbându-te sau relaxându-te pe o băncuță, la umbră. La intrare, este si un tonomat cu suc proaspăt de portocale, potrivit  într-o zi călduroasă de vară și mai ales în mijlocul naturii.



    Surse foto: https://bit.ly/3eaZKuQ , https://bit.ly/3xEqXxM

Lacul Tarnița : 

Este un lac care se găsește între comunele Râșca, Mărișel și Gilău (județul Cluj), la 30 km vest de municipiul Cluj-Napoca.



Este una dintre cele mai frumoase si vizitate atracții turistice din județul Cluj, unde te poti bucura de sesiuni atat de pescuit si înot, cat si de simple plimbări cu barca.

(Surse foto: https://cutt.ly/RmDc9iw , https://cutt.ly/dmDc7KV)

Pe langa toate aceste atractii turistice impresionante, Clujul iti ofera si locuri confortabile unde poti sa te cazezi, si anume: https://bit.ly/3AYSvQC

Alba-Iulia
Alba se afla printre cele mai frumoase județe din România și găzduiește un număr impresionant de atracții turistice. Printre acestea se numara:

Cetatea Alba Carolina : este cea mai mare cetate din România şi una dintre cele mai importante si impunatoare cetăţi.



In cadrul Cetatii Alba Carolina mai pot fi vizitate:
o Grupul Statuar al Corifeilor Unirii
o Celula lui Horea, Closca si Crisan
o Palatul Apor
o Palatul Principilor
o Statuia Ecvestra a Voievodului Mihai Viteazul
o Busturile Regelui Ferdinand si al Reginei Maria

Ghetarul de la Scarisoara : este un monument al naturii impresionant!
Cu ajutorul unei poteci, săpată în stâncă, și a câtorva scări metalice ancorate în pereți, turistii pot coborâ cei 48 m, atat cât măsoară adâncimea prapastiei.


Este apreciata ca fiind una dintre cele mai frumoase, impresionante și vizitate peșteri din România, datorita celebrului ghetar care se afla in interior.


Surse foto: https://cutt.ly/qmDvlEb , https://cutt.ly/omDvTas , https://bit.ly/3wH3LOd


Muzeul National al Unirii : 


Este unul dintre cele mai apreciate muzee de istorie, arheologie si etnografie din Romania, cu o mare insemnatate istorica.



Cuprinde doua cladiri considerate monumente istorice si anume:
Cladirea Babilon



Sala Unirii


Surse foto: https://cutt.ly/9mDv47s , https://cutt.ly/amDv6s9 , https://cutt.ly/JmDbojf , https://cutt.ly/rmDnwww

Alba iti ofera cele mai comode locuri de cazare la cele mai avantajoase preturi! Vezi aici locuri de cazare: https://bit.ly/2UJY5px


Sper ca te-am convins sa acorzi o sansa acestui sejur, si mai avem inca un pont pentru tine.  Nu-i asa ca de fiecare data cand pleci intr-o vacanta ai tendinta sa pui multe lucruri inutile in bagaj? Lucruri multe, mari, pe care esti convins ca o sa le folosesti macar odata pe timpul concediului, dar niciodata nu ai avut nevoie de ele? Indiferent ca ai plecat doar un weekend sau o saptamana undeva, ai plecat cu bagaje cat pentru o luna. 
Este momentul sa renunti la acest obicei care nu este absolut deloc benefic. Cu cat ai mai multe bagaje, cu atat mai mult pierzi timp sa le despachetezi, sa le duci de la/la masina si in hotel si asa mai departe. 

Daca ai ajuns pana aici, iata cateva lucruri esentiale care nu trebuie sa iti lipseasca din bagaj atunci cand pleci de acasa:





SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare