Tenerife - Insula eternei primăveri

  • 21 iulie 2022

Tenerife este o insulă vulcanică specială, ce găzduiește peisaje incredibile, floră și faună unice în lume. Are o populație de 900.000 de locuitori permanenți, iar orașul cel mai important, Santa Cruz, este unul cochet, așezat pe malul oceanului. 

Localizare


Arhipelagul Insulelor Canare este situat în Oceanul Atlantic și este format din 7 insule, Tenerife fiind cea mai mare dintre ele. Arhipelagul este de origine vulcanica Eruptiile s-au intins pe o perioada de zeci de milioane de ani, iar ceea ce putem vedea astazi, este creatia naturii pe toata această perioada, un peisaj psihedelic de o frumusete rara ,cu o flora si fauna unica in lume.

Clima
Clima este subtropicală, cu ierni blânde și o temperatură pe întreg cuprinsul anului, cuprinsă între 18C și 32C. Doar pentru o oră de condus poți trece de la o baie în Ocean la o plimbare prin zăpadă pe muntele Teide.
Poți merge în Tenerife pe tot parcursului anului, dar cele mai bune luni sunt: Iunie , Iulie , August, Septembrie , Octombrie si Noiembrie, iar orașele unde poți avea parte de cel mai bun climat sunt: sunt Santa Cruz de Tenerife, Costa Adeje, Los Cristianos, Los Gigantes, Playa de las Américas , Puerto de la Cruz, San Cristóbal de La Laguna, Garachico , Parcul Național Teide si Santiago del Teide, cu o vreme buna cel puțin 11 luni pe an.

Activități:
 1. Vizitarea stațiunilor preferate de toți turiștii:
COSTA ADEJE - este cea de a treia statiune, construita in anii 90 cu hoteluri predominant de 5 stele, cu o arhitectura moderna, spa uri, servicii de lux, plaje cu nisip auriu, restaurante moderne Este o zona foarte linistitaspectaculos de frumoasa si adorata de turisti.



✅PUERTO DE LA CRUZ - localitatea care a devenit prima stațiune turistică de pe Insulă. Localitatea este situata la tarmul oceanului Atlantic, unde se pot intalni plajele naturale cu nisip negru Playa Jardin si Playa Martianez cu o superba si spectaculoasa imagine a insulei.



✅ STATIUNEA LOS CRISTIANOS - este prima localitate turistica construita pe coasta de Sud, unde se afla situata cu cea mai mare plaja artificiala cu nisip adus din desertul Sahara, Playa Las Vistas Aici turistii se pot bucura de soare, plaja si baie in acean, dar se si pot relaxa la multitudinea restaurantelor, baruri sau magazinelor Tot aici este situat si portul cu nave martime pentru transportul interinsular.



✅STATIUNEA LAS AMERICAS - In centrul localitatii sunt centre comerciale, magazine cu produse de diferite braduri, foarte apreciate de turisti. 



2. Vizitarea plajelor superbe
✅Plaja el Duque plaja premium in statiunea Costa Adeje;
✅Plaja Las Teresitas golf linistit la poalele masivului Anaga;
✅Plaja Benijo secretul bine pastrat al coastei de Nord, preferata localnicilor;
✅Plaja La Tejita destinatia favorita a surferilor si a iubitorilor de kytesurfing, una dintre cele mai mari plaje naturale de pe insula.

3. Masivul Vulcanic Teide - Cel mai inalt varf al Spaniei, vulcan activ, accesibil cu telefericul;

4. Loro Parque - Zooparc tematic;

5. Siam Water Park - cel mai renumit waterpark din lume catalogat Tripadvisor;

6. Masivul Muntos Anaga - Una dintre cele mai verzi zone ale insulei, rezervatie naturala, presarata cu trasee montane superbe;

7. Orășelul Garachico -  Un oras traditional pitoresc situat in N V insulei cu piscine naturale sculptate in stanca;

8. Orașelul Puerto de la Cruz - Un oras incantator cu foarte multa diversitate stradute pitoresti, hoteluri de lux, arhitectura in stil
colonial, vegetatie luxurianta;

9. Viața de Noapte - Una din cele mai atractive statiuni pentru nightlife si distractie Playa de las Americas.


Excursii opționale
1. Turul Insulei;
2.Croazieră pe Ocean;
3.Anaga;
4. Loro Parc;
5. Masca;
6. La Gomera;
7. La laguna;
8. Santa Cruz.




Cele mai bune hoteluri din Tenerife - raport calitate-pret:

1. Hotelurile din lantul H 10
a. H10 Tenerife Playa 4* Puerto de la Cruz pe plaja.
b. H10 Costa Adeje Palace 4* Costa Adeje pe plaja.
c. H10 Las Palmeras 4* Playa de las Palmeras pe plaja.


2. Hotelurile din lantul CHECKIN
a. Checkin Concordia Playa 4* Puerto de la Cruz.
b. Checkin Bungalows Atlantida 3*.




3. Hotelurile din lantul Alexandre
a. Alexandre Gala 4 Playa de las Americas 100 m de plaja.
b. Alexandre La Siesta 4.
c. Alexandre Troya 4.






SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare