Sfaturi de urmat atunci când călătorești singur


Sfaturi de urmat atunci când călătorești singur...


  
 Oamenii care nu au călătorit singuri deseori descriu prima lor excursie solo ca o experientă aproape religioasă.  Dacă se ține cont de prejudecătile, gusturile sau preferințele unui partener de călătorie este posibil să vă stricați singuri vacanța. Călătorind singuri vă oferă șansa de a vă răsfăta pe deplin.
 Desigur, călătoria de unul singur are riscurile ei- cum ar fi preocupările legate de sigurantă, singurătatea și teamă. Dar o mică pregătire vă poate ajuta să economisiți bani și să vă faceți amintiri de neuitat.
 
 De ce să călătoresti singur?

 Călătoriile de unul singur pot fi cele mai bune pentru indulgența de sine; puteți să vă odihniți atunci când doriți și să reveniți la drum atunci când vă simțiți ambițioși. Un alt avantaj este că greșelile  sunt exclusiv ale tale, iar câștigurile sunt cu atât mai incitante. Nu vă îngrijorați că insistențele dumneavostră de a face trekking pe tot parcursul orașului către un muzeu, care a fost închis, a distrus ziua partenerului dvs.; este ziua ta, să te distrezi și să îți creezi experiențe. 
 De asemenea, puteți face exact ceea ce doriți să faceți-tot timpul. Ai vrut întotdeauna să încerci să faci surfing? Înscrieți-vă la o clasă de surfing; nu este nimeni stând pe plajă plictisit în timp ce tu petreci cele mai frumoase momente din viața ta. Vă doriți să vedeți cascada Niagara? Puteți merge oricând.

 Stați în sigurantă în timp ce călătoriti singuri

 Poate că preocuparea cea mai importantă a călătorului singuratic este siguranța. Fără un companion care să vă supravegheze spatele, sunteți mai vulnerabil la criminali și artiști în inselătorie, precum și la ingrijorări simple legate de sănătate. Insă afirmația "siguranță în cifre" nu este neapărat adevărată-un călător singuratic se poate amesteca mai ușor decât un grup și faptul că nu atrage atenția asupra sa în calitate de turist este o modalitate de a rămane sigur.

 Iată câteva sfaturi:

  •          Aflați cât durează și cât costă să ajungeți de la aeroport la hotel sau la centrul orașului. Călătorii singuri sunt mult mai probabil să fie "luați pentru o plimbare", așa că întrebați șoferul de taxi pentru un tarif estimat înainte de a pleca. Dacă este mult diferit de ceea ce știi să fie adevărat, ia un taxi diferit. 
  •          Faceți rezervare la un hotel cu o recepție deschisă 24 de ore pe zi,  încât dacă veți ajunge cu întârziere, să nu ajungeți să dormiți în masină sau mai rău. 
  •         Fii cel mai bun sfat al tău; dacă nu ai o presimțire bună despre ceva, nu o face. 
  •         Stați în spații deschise sau publice, mai ales pe timpul nopții 
  •         Învingeți frica, și plimbate în mod intenționat. 
  •        Evitați să păreti un turist, luați-vă un tricou oarecare și încercați să nu mergeți cu ochii pe harta turistică 
  •         Nu încercați să atrageți atenția asupra voastră, purtând haine sofisticate sau bijuterii 
  •         Mințiți un pic. Atunci când cereți direcțiile, nu îi lăsati pe ceilalți să știe că sunteți singuri, de exemplu: „Imi puteți spune vă rog cu ajung la acest muzeu? Trebuie să mă întâlnesc cu un prieten.” 
  •          Verificați-vă harta și programul mijloacelor de transport înainte să plecați de la hotel/tren/aeroport. 
  •         Lăsati o copie a itinerariului dvs la un prieten sau un membru al familie, și țineți legătura cu aceștia prin telefon, mesaje, e-mail, etc.

Crede-i pe toți și în același timp pe niciunul 

 Unul dintre cele mai bune motive de a călători singur, este să cunoști oameni noi, dar asta, deopotrivă te face și mai vulnerabil. Este în regulă să ieșiți, să călătoriti, să impărtăsiti momente frumoase cu noii prieteni, dar mai bine nu i-ai cere nimănui să îți tină banii. Artiștii în inselătorii pot fi adesea cei mai prietenoși parteneri pe care îi vei întâlni; fii deschis cu orice, insă ai grijă să îți asiguri siguranța.
  
 Evită suplimentele single
 
 Adesea, călătorii solo sunt obișnuiți cu suplimentul single, pe care tour operatorii și hotelurile le adaugă în factura, pentru a se asigura în cazul în care nu își scot banii pentru al doilea ocupant.

 Există câteva căi pentru a nu mai plăti acest supliment single. Puteți să evitați suplimentul vorbind cu tour operatorul dvs să vă găsească un partener de cameră. Găsindu-vă un coleg de cameră, aceștia își maximizează profitul pe cameră, iar astfel va scutește de suplimentul single. Singură condiție este, bineînțeles, că dvs să doriți să impărtăsiti camera cu un străin. Dacă sunteți îngrijorat în privintă asta, contactați-va tour operatorul și întrebați-l prin ce proceduri vă este ales colegul de cameră.

 Adeseori, puteți economisii bani și căutandu-vă o călătorie în ultimul moment, pentru că tour operatorii dornici să vandă ultimele locuri, sunt dispuși să reducă din prețul suplimentului single.

 Această cale nu este tocmai pentru oricine, dar mai există o cale de cazare și la un hostel, la care se plăteste patul, nu cameră.
 
  
 Câteva sfaturi  pentru luarea meselor de unul singur:

  •       Luarea meselor  de unul singur nu este chiar atât de rea pe cât pare. Poartă o conversație, cu chelnerii sau chelnerițele, sunt  cele  bune alegeri pe care le vei găsi.
  •      Cafenelele sau localurile cu terasă sunt adesea cele mai atractive pentru cei care călătoresc singuri;  singur la o masă , citind o carte, nu este atât de neobișnuit când atunci când vrei  faci asta la un restaurant extravagant.
  •      Alegeți un scaun la bar
  •      Mergeți la restaurante care au cabine, acestea oferindu-vă mai multă intimitate.
  •       Dacă nu doriți să mergeți într-un loc public pentru a luă masa, puteți apela la room service sau să comandați la un restaurant din apropiere.
 
 
 
 


SOURCE AND TAGS