Mauritius - Paradisul exotic.

  • 8 iulie 2022


"Mauritius a fost creat primul, și apoi Raiul, iar Raiul a fost copiat după Mauritius" - Mark Twain. 


Mauritius este o destinație preferată de majoritatea turiștilor pasionați de locații exotice, fiind asemănate de-alungul timpului cu bucata de paradis coborâtă pe pământ. Plajele imense cu nisip alb, flora si fauna unice, parcurile naționale, priveliștea asupra lagunelor sclipitare cate îți taie respirația sunt doar câteva dintre motivele pentru care acest loc este special. 


Localizare:
   

Mauritius este poziționat în Sud-Vestul Oceanului Indian, la 900km de Madagascar. Face parte din insulele Mascarene, fiind și ea o țară insulară. 
Climatul este unul blând pe tot parcursul anului, cu  temperatură medie de 25 C și o temperatură plăcută a apei, potrivită pentru înot atât vara cât și iarna. Momentele cele mai pirelnice pentru a vizita insula sunt din Aprilie până în Iunie și din Septembrie până în Decembrie.
Insula este o combinație perfectă de nisip alb fin și munți abrupți de origine vulcanică, vegetație tropicală ape turcoaz, parcuri naturale. Este un paradis al simțurilor și al gusturilor și oferă nenumărate posibilități de a petrece timpul, dar despre asta o să vorbim putin mai târziu. 
Este un mic de culturi, religii și tradiții cu influențe indiene, africane, britanice, franceze, locuitorii insulei fiind foarte primitori și amabili.

Regiunea de Nord a Insulei
Aceasta este partea cea mai dezvoltată, excelentă pentru cei pasionați de scufundări. Nici pe partea de divertisment  nu stă rău, există în zonă numeroase restaurante, cluburi, cafenele, centre nautice, centre pentru kite surfing, ski nautic. 
Grădina Botanică din zonă este faimoasă pentru cele 85 de specii de palmieri, nuferi gigant și alte plante exotice. Mai există și numeroase zone turistice cu pomi fructiferi exotici. 
Această parte a insulei este recunoscută pentru că oferă cele mai frumoase priveliști asupra apusurilor de soare peste Oceanul Indian.



Regiunea de Sud a Insulei
Această zonă din Mauritius este potrivită atât persoanelor ce își doresc o vacanță relaxantă, dar și celor ce își doresc să încerce toate experiențele oferite. În acest loc poți face: windsurfing, drumeții în Parcurile Naturale, vizite la Grădina Zoologică Riviere Des Anguilles (unde se pot admira peste 2000 de crocodili și peste 23.000 de specii de insecte), Rezervația Naturală aux Aigrettes (unde trăiesc specii rare), Laguna Albastră.




Regiunea de Este a Insulei
Această zonă este renumită pentru faimoasele plaje perfecte pentru relaxare (Belle Mare și Palmar), istorie și peisaje impresionante. Cei ce doresc să cunoască istoria mauritiană pot vizita cele mai vechi așezări de pe insulă (Vieux Grand Port) și pot fotografia zonele frumoase aflate la Ile aux Cerfs.





Regiunea de Vest a Insulei
Golful Tamarin, zona în care pământul are 7 culori este cel mai cunoscut obiectiv turistic din această parte a insulei. Se mai pot vizita și Rezervația Casela, cunoscută pentru fauna plină de tigri, maimuțe și broaște țestoae, capitala, Port Louis, unde te poți bucura de savoare gastronomiei locale sau unde poți face o plimbare în port.



Excursii opționale:

1. Jumătate de zi turul orașului PORT LOUIS.
- aprox. 60 Euro/adult, 30 Euro/copil;
- tur ]n capitala insulei Mauritius, Port Louis;
- vizite la moschei mulmane, pagode chinezești, biserici creștine;
- Guvernul Casa și Teatrul Municipal;
- Se fac opriri pentru shopping și o incursiune printre preparatele delicioase servite la restaurantele din zona portului.

2. Tur de o zi în zona de Nord a Insulei Mauritius.
- aprox. 100 Euro/adult, 55 Euro/copil;
- tur de oraș al capitalei Port Louis, în care se vizitează principalele atracții, temple, zona portuară, restaurante;
- vizită la moara de zahăr transformată într-un muzeu modern;
- vizită la Grădina Botanică, renumită pentru nuferii giganți și Talipot (o plantă ce înflorește doar o dată la 30 de ani).

3. Tur de o zi în zona de Sud a Insulei Mauritius.
- aprox. 100 Euro/adult, 55 Euro/copil;
- tur de oraș în Curepipe, unde se pot vedea conace aristocratice de lux, clădiri moderne de ambasade și afaceri, primăria;
- vizită la Trou aux Cerfs, un crater latent și la Ganga Talao, un lac de crater situat într-o zonă retrasă.

4. Excursie de o zi pe traseul ceaiului.
- aprox. 150 Euro/adult, 75 Euro/copil;
- Mauritiusul tradițional, fabricarea ceaiului, a romului, vaniliei și a altor uleiuri;
- vizită la cele mai mari plantații de ceai;
- vizită în orașul Conducta, principalele centre comerciale ale insulei, oprire la vulcanul Trou aux Cerfs;
- tur ghidat al fabricii Bis Cheri unde puteți descoperi istoria producției de ceai.

5. Tur de o zi în zona de Vest a Insulei.
- aprox. 137 Euro/adult, 70 Euro/copil;
- vizită la Parcul Național Casela, unde sunt găzduite pesye 1.500 de specii de păsări, lei, tigri, zebre, struți, girafe;
- vizita corelatei regiuni Chamarel, o curiozitate geologică și o atracție turistică importanta din Mauritius.

6. Plimbare cu catamaranul (din orice regiune a insulei).
- aprox. între 120 - 200 Euro (în funcție de regiunea îmbarcării pe vas și activitățile propuse);
- o croazieră include de obicei un program de enterteiment pe vas, opriri pentru înot și snorkeling, sporturi de apă;
- includ prânzul pe vas cu preparate la grătar și băuturi.


Cele mai bune hoteluri din Mauritius:

Tarisa Resort & Spa

Hotelul Tarisa Resort 4* este situat între vegetația tropicală de pe coasta de nord a insulei Mauritius, la Mont Choisy. Acesta oferă 2 restaurante, o piscină și o cadă cu hidromasaj. Plaja Grand Bay și Pereybere este la 8 minute de mers cu mașina. Fiecare cameră cu aer condiționat de la Tarisa are balcon sau terasă cu vedere la piscină, la mare, la plajă sau la grădină. Este dotat cu un TV cu ecran plat cu canale prin satelit, minibar și facilități pentru prepararea de ceai și cafea. Baia privată include un duș. Restaurantul Indigo, amplasat lângă piscină și cu vedere la plajă, servește preparate din bucătăria locală și internațională.

 

Maritim Crystal Beach 4*

Hotelul a fost construit în 2010. Proprietatea are 180 de camere. Proprietatea este formată din 141 camere single, 29 camere duble, 10 apartamente junior și 2 apartamente. Există parcare în incintă. SITUAȚIE: Proprietatea este situată în Palmar. Situat în centrul orașului, Hotelul permite accesul ușor la oraș și la tot ceea ce oferă. Principalele stații de tren și autobuz sunt la câțiva kilometri. Hotelul este foarte aproape de mai multe stații de autobuz și metrou, permițând oaspeților să exploreze orașul. Oaspeții pot accesa cu ușurință aeroportul. Iubitorii de golf pot practica la terenul de golf din apropiere. Hotelul este foarte aproape de plajă. Hotelul este situat la câteva minute de port. OBSERVAȚII: Hotelul este accesibil pentru persoane cu handicap.


Prima plecare: 04 - 11 Octombrie: vezi oferta


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare