Cele mai sigure locuri în mijloacele de transport


 În majoritatea timpului când mergem cu un mijloc de transport ne gândim mai mult la confort. Insă, nu trebuie să uităm și de siguranță noastră, pentru că orice vehicul are unele locuri în care suntem mai feriți în cazul unui accident. 
 
 Mai jos sunt 7 mijloace de transport diferite cu locurile în care suntem  în siguranță, determinate pe bază unor studii și statistici: 
   
  🚘 Mașină

  •      Locuri  în siguranță:  pe bancheta din spate, pe locul din spatele șoferului și pe locul din mijloc, această parte a mașinii este dispusă mai puțin lovirii în cazul unui accident frontal. 
  •      Locuri periculoase:  locul din față, în dreapta șoferului, pentru că în timpul impactului, inițial șoferul are tendința de a se feri, iar persoana din dreaptă se poate afla în pericol. 
  
 🚐 Microbuz

  •      Locuri  în siguranță : locurile care sunt așezate în sensul opus sensului de mers, pentru că în cazul unei franări  puternice, sunt șanse mai mici de a-și lovi capul de scaun. 
  •      Locuri periculoase: locurile situate lângă geamuri sau uși, pentru că cioburile te pot tăia într-un accident. La fel ca și la  mașină, este bine să eviti locurile de lângă șofer.
 
  🚎 Troleibuz

  •       Locuri  în siguranță : locurile din dreptul culoarului (în cazul în care volanul este pe dreapta) din momentul în care troleibuzul face stânga, sunt șanse mai mici să fii rănit. Locurile din mijlocul cabinei, care sunt pozitionate opus directiei de mers, sunt de asemenea sigure.
  •      Locuri periculoase: la fel ca în microbuze, este bine să eviti locurile situate lângă geamuri sau uși.
 
  🚌 Autobuz

  •      Locuri  în siguranță : locurile din dreapta spre mijlocul cabinei, situate în direcția de deplasare, deoarece sunt mai departe decât restul de traficul care se apropie.
  •      Locuri periculoase: locurile din primele două rânduri.  Acelasi lucru este valabil si pentru locurile de langă geamuri și uși. Locurile din ultimele rânduri, sunt de asemenea periculoase în cazul în care autobuzul este lovit din spate.
 
  🚅 Tren

  •      Locuri  în siguranță : locurile cât mai aproape de mijlocul vagoanelor, de preferat, vagoanele 5-6. Locurile care sunt așezate cu fata către direcția de mers, sunt de asemenea sigure, pentru că sunt șanse mai puține de a cădea în cazul unei frânari puternice.
  •      Locuri periculoase: locurile din primul sau ultimul vagon, pentru că în cazul unui accident, vagoanele pot deraia. . Locurile care sunt așezate cu fata către direcția de mers, pentru că în cazul unei frânări  puternice, exista posibilitatea de a cădea.
 
  🛳 Vas de croazieră

  •      Locuri  în siguranță : puntea și cabinele situate mai aproape de acestea, deoarece partea superioară a navei este ultima care se scufundă.  
  •      Locuri periculoase: cabinele inferioare, deoarece în cazul lovirii, cabinele se vor inunda și este mult mai dificil să ieșiți.
 
  🛫 Avion

  •       Experții încă nu au decis în care parte a avionului sunt situate locurile sigure. Insă unii experți susțin că locurile din spatele avionului sunt mai puțin periculoase în cazul unui accident.  
     
          De asemenea, într-o situație critică, este necesar să vă păstrați calmul și să țineți cont de principiile de siguranță și de regulile dintr-un transport public. 

 

Data viitoare te vei uită de două ori după locul în care să te așezi dar vei alege cu siguranță cel mai sigur loc!


SOURCE AND TAGS


Articole asemanatoare